agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   smnunal / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27396.htm)

smnunal 07-05-2013 10:13

2 Eklenti(ler)
Kırmızı beyaz Türkiyem gülü.

smnunal 07-05-2013 10:20

3 Eklenti(ler)
Bodur güllerden.

smnunal 07-05-2013 16:28

1 Eklenti(ler)
Açmakta olan süsenlerden.

smnunal 07-05-2013 16:30

1 Eklenti(ler)
Kırmızı çiçekli gelin tacı çiçeklerini açmaya devam ediyor.

YeniGine 08-05-2013 00:18

Sayın smnunal; maşallah gülleriniz çok güzeller. Ellerinize sağlık.

smnunal 08-05-2013 08:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1151014)
Sayın smnunal; maşallah gülleriniz çok güzeller. Ellerinize sağlık.

Sayın YeniGine, Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

h_dogan 08-05-2013 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1150482)
Bodur gülü tüm güzelliğini sergilemeye başladı.

Maşallah müthiş bir gül hiç bodura benzemiyor elinize sağlık.

smnunal 08-05-2013 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1151124)
Maşallah müthiş bir gül hiç bodura benzemiyor elinize sağlık.

Sayın h doğan,

Yaklaşık 6 yıldır hiç yerinden oynatılmadı saksıda dikili fakat kökleri yere geçmiş. Sadece dinlenme döneminde kompoze gübre veriyoruz o kadar birde sorun çıkarsa ilaçlama yapıyoruz.

Adalet Yağcı 08-05-2013 10:57

Sayın smnunal;
828 nolu mesajınızdaki küp çok eski olmalı, günümüzde böyle büyük küpleri çalışmıyorlar artık.
Büyük küpler iki parça yapılıp sonra birleştiriliyormuş.
Bahçenize çok yakışmış.

834 nolu mesajdaki gülünüz harika, bahçe dergilerini süslemeyi hak ediyor.
Özel bir bakım uyguluyor musunuz, bu kadar yoğun olmasa da bütün yaz açıyor mu?

Bahçenizi çok beğendim, ellerinize sağlık.

smnunal 08-05-2013 12:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1151159)
Sayın smnunal;
828 nolu mesajınızdaki küp çok eski olmalı, günümüzde böyle büyük küpleri çalışmıyorlar artık.
Büyük küpler iki parça yapılıp sonra birleştiriliyormuş.
Bahçenize çok yakışmış.

834 nolu mesajdaki gülünüz harika, bahçe dergilerini süslemeyi hak ediyor.
Özel bir bakım uyguluyor musunuz, bu kadar yoğun olmasa da bütün yaz açıyor mu?

Bahçenizi çok beğendim, ellerinize sağlık.

Sayın Adalet hanım,

Küp atalarımızdan kalma çok eski. Bizim bölgede çok eskiden insanlar gıda maddesi saklamak için toprağa gömüp içerisine sıvı veya katı gıda maddelerini doldurup öyle kullanırlarmış buda topraktan çıkarılma bir küp. Şimdilerde lüks otellerin bahçelerinde dekor olarak kullanılıyor.

834 nolu mesajdaki gül bodur cins saksıda dikili yaklaşık 6 yıldır hiç yerinden oynatılmadığı için kökleri toprağa geçmiş. Kış sezonunda kompoze gübre veriyorum birde gerekirse zararlılara karşı ilaçlama ve sulama başka birşey yapılmıyor. Yaz döneminde azda olsa çiçek açıyor.

Bahçemizi beğenmeniz bizleri onore eder bizlerde sizlerin bahçelerini takdir ediyoruz. Sizlerden öğreneceğimiz değerli bilgilerin olduğuna inanıyorum.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 08-05-2013 16:15

1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki ata yadigarı tarihi küp ve üzerini süsleyen sarkan petunya.

smnunal 08-05-2013 16:30

2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki yer açelyaları.

h_dogan 08-05-2013 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1151193)
Sayın Adalet hanım,

Küp atalarımızdan kalma çok eski. Bizim bölgede çok eskiden insanlar gıda maddesi saklamak için toprağa gömüp içerisine sıvı veya katı gıda maddelerini doldurup öyle kullanırlarmış buda topraktan çıkarılma bir küp. Şimdilerde lüks otellerin bahçelerinde dekor olarak kullanılıyor.

834 nolu mesajdaki gül bodur cins saksıda dikili yaklaşık 6 yıldır hiç yerinden oynatılmadığı için kökleri toprağa geçmiş. Kış sezonunda kompoze gübre veriyorum birde gerekirse zararlılara karşı ilaçlama ve sulama başka birşey yapılmıyor. Yaz döneminde azda olsa çiçek açıyor.

Bahçemizi beğenmeniz bizleri onore eder bizlerde sizlerin bahçelerini takdir ediyoruz. Sizlerden öğreneceğimiz değerli bilgilerin olduğuna inanıyorum.

Muğladan selamlarımla.

İlk çiçekleri bittikten sonra hafif bir budama yapın bence. O zaman daha çok çiçek açar. Ben öyle yapıyorum normal güllerime. Nasıl diğer bitkilerde uyguluyorsak gülde de uygulayabiliriz diye düşünüyorum. ;)

Adalet Yağcı 08-05-2013 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1151306)
Bahçemdeki ata yadigarı tarihi küp ve üzerini süsleyen sarkan petunya.

Çok hoş olmuş, petunya geliştikçe daha da güzel olacaktır.
Küpünüze nazar değmesin, aman iyi koruyun.

YeniGine 08-05-2013 23:58

Sayın smnunal bence de Sevgili Adalet Hanım çok haklı 834 nolu mesajdaki gülünüz gerçekten harika maşallah. Ayrıca evet küpünüz de çok güzel, ben de bahçede bulunan, konulan küplere bayılıyorum. Gönlünüze sağlık.

smnunal 09-05-2013 08:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1151334)
İlk çiçekleri bittikten sonra hafif bir budama yapın bence. O zaman daha çok çiçek açar. Ben öyle yapıyorum normal güllerime. Nasıl diğer bitkilerde uyguluyorsak gülde de uygulayabiliriz diye düşünüyorum. ;)

Sayın h doğan,

Sizin bahsettiğiniz şekilde normal güllere bende budama yapıyorum yoğun olmasada yaz sıcaklarında çiçek açıyorlar. Yalnız bodur gülün formunun bozulmaması için budama yapmıyorum. Birde çok yoğun çiçek açtığı için bitkinin kendisini toparlaması epey bir süre alıyor. Yinede budama uygulaması için bitkiyi takip etmeye çalışacağım.

smnunal 09-05-2013 08:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1151458)
Çok hoş olmuş, petunya geliştikçe daha da güzel olacaktır.
Küpünüze nazar değmesin, aman iyi koruyun.

Sayın Adalet hanım,

Ata yadigarı küplerden o kadar çok vardıki ben askerde iken nasıl olsa kullanılmıyor diye annem hepsini çöpe atmış ve banada 2 adet ayırmış bende 2 küpü elimden geldiğince korumaya çalışıyorum.

smnunal 09-05-2013 08:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1151571)
Sayın smnunal bence de Sevgili Adalet Hanım çok haklı 834 nolu mesajdaki gülünüz gerçekten harika maşallah. Ayrıca evet küpünüz de çok güzel, ben de bahçede bulunan, konulan küplere bayılıyorum. Gönlünüze sağlık.

Sayın YeniGine,

Bahsettiğiniz gül bahçemin assolisti yerini çok sevdi üzerinde asma önünde elma ağacı var bulunduğu toprağı asma,nane,hazeran,sümbül, elma,kiraz ağacı ve bilumum yabancı otlarla ortak kullandığı halde çok kanaatkar bir şekilde bize her yıl bu güzelliklerini sunuyor. Güzel sözleriniz için teşekkürler.

tturt 09-05-2013 08:44

Sayın Smnunal,

Böyle küpler'e pek rastlamıyoruz. Hem tarihi yaşatıyorsunuz hem de tarih içinde bizlere bu güzellikleri sunuyorsunuz.

smnunal 09-05-2013 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 1151660)
Sayın Smnunal,

Böyle küpler'e pek rastlamıyoruz. Hem tarihi yaşatıyorsunuz hem de tarih içinde bizlere bu güzellikleri sunuyorsunuz.

Sayın tturt,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bahçemin kuzey cephe duvarında bulunan tarihi çeşmeyi orjinal haliyle yıllarca muhafaza ettim ve bugün bahçeme komşu Osman Hamdi bey Konağına ziyarete gelenler tarafından ilgi ile izlenmekte ve taktir edilmektedir. Keşke herkes imkanları ölçüsünde geçmişimize sahip çıkabilse.

smnunal 09-05-2013 09:17

4 Eklenti(ler)
Aynı kökte farklı renklerde çiçek açan yer minesi.

h_dogan 09-05-2013 09:26

Çok güzelmiş aynı bitkide farklı renkte çiçekler açması. Akşam sefası gibi bunun da aynı bitkide farklı çiçekler açması ilginç ve güzel.

smnunal 09-05-2013 10:22

5 Eklenti(ler)
Bahçemdeki yer minelerinden.

smnunal 09-05-2013 10:25

3 Eklenti(ler)
Yer minelerine devam.

YeniGine 09-05-2013 23:17

Maşallah, yer mineleriniz de ne kadar güzel olmuşlar Sayın smnunal...

smnunal 10-05-2013 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1152175)
Maşallah, yer mineleriniz de ne kadar güzel olmuşlar Sayın smnunal...

Sayın YeniGine,

Yer minesi yetiştirmesi ve bakımı çok kolay olan bitkilerden çiçek seven herkese yetiştirmelerini tavsiye ederim.

kadir_26 10-05-2013 08:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1151676)
Sayın tturt,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bahçemin kuzey cephe duvarında bulunan tarihi çeşmeyi orjinal haliyle yıllarca muhafaza ettim ve bugün bahçeme komşu Osman Hamdi bey Konağına ziyarete gelenler tarafından ilgi ile izlenmekte ve taktir edilmektedir. Keşke herkes imkanları ölçüsünde geçmişimize sahip çıkabilse.

Sn. Smnunal,
düşünceleriniz nedeniyle sizi gönülden kutlarım, çok haklısınız değerlerimizin yitip gitmesine göz yummadan sahiplenmek herkesin görevi olmalı.
Tekrar gönülden kutlarım

smnunal 10-05-2013 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kadir_26 (Mesaj 1152344)
Sn. Smnunal,
düşünceleriniz nedeniyle sizi gönülden kutlarım, çok haklısınız değerlerimizin yitip gitmesine göz yummadan sahiplenmek herkesin görevi olmalı.
Tekrar gönülden kutlarım

Sayın kadir 26,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Adil 10-05-2013 18:42

Osman bey yer Mineleri harika görünüyor.Ellerinize sağlık.
Zahmetsiz ve bir okadarda güzel .
Saygılar selamlar efendim.

smnunal 13-05-2013 07:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1152634)
Osman bey yer Mineleri harika görünüyor.Ellerinize sağlık.
Zahmetsiz ve bir okadarda güzel .
Saygılar selamlar efendim.

Sayın Adil bey,

Yer mineleri sizin oralarda nem ve sıcaklık bizim buralardan daha iyi olduğu için yaz döneminde sürekli çiçekli olur kanaatindeyim. Birde kalıcı olması hepsinden güzel ve çoğaltmasıda çok kolay bir bitki.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 14-05-2013 12:33

1 Eklenti(ler)
Bahçedeki bodur kiraz ağacı meyveleri irileşmeye başladı.

smnunal 14-05-2013 12:40

1 Eklenti(ler)
Cosmos çiçek açmaya başladı.

smnunal 14-05-2013 12:42

1 Eklenti(ler)
Bahçedeki nar ağacı çiçek açmaya başladı.

smnunal 14-05-2013 12:48

1 Eklenti(ler)
Yıldız çiçekleri gelişmeye başladılar.

jeozuu 14-05-2013 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1154745)
Bahçedeki bodur kiraz ağacı meyveleri irileşmeye başladı.

Maşallah ne kadar çok vermiş. Bizim kirazımızda sanırım en fazla 10 tane meyve var :) Yaşı genç, 4 ya da 5'dir. Neden vermiyor, gerçi hiç bir özel ilgi görmüyor. Sizin yaptığınız bir şey var mı?

smnunal 14-05-2013 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jeozuu (Mesaj 1154757)
Maşallah ne kadar çok vermiş. Bizim kirazımızda sanırım en fazla 10 tane meyve var :) Yaşı genç, 4 ya da 5'dir. Neden vermiyor, gerçi hiç bir özel ilgi görmüyor. Sizin yaptığınız bir şey var mı?

Sayın jeozuu,

Ağacın cins özelliğiyle ilgisi var açtığı çiçeğin tamamını meyve tutuyor. Bahçede bulunan başka bir bodur kirazda ise elle tozlaşma yapmama rağmen çok az meyve tutuyor. Bu ağaç meyvenin bir kısmını döktü yoksa beslemesinin imkanı yok ağaç yıkılmasın diye destek koymak zorunda kalıyorum. Aynı kiraz ağacından küçük bir fidana geçen yıl yaptığım aşıda açtığı tüm çiçekler meyveye döndü. Demekki bu ağaç dışarıdan tozlaşma olmadan kendi çiçeklerini tozlayabiliyor.

smnunal 14-05-2013 13:09

1 Eklenti(ler)
Sarı papatya çiçek açmaya başladı.

smnunal 14-05-2013 13:14

1 Eklenti(ler)
Bahçede heryerde dökülen tohumlarından kendiliğinden biten kedi tırnağı-ipek çiçeği fideleri.

akçabardak 14-05-2013 13:25

Sayın smnunal maşallah kirazınıza bayıldım, Allah sevdiklerinizle hep beraber ağız tadıyla yemeye nasip etsin.
Bitkileriniz de çok hoş. Saygılar

smnunal 14-05-2013 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1154789)
Sayın smnunal maşallah kirazınıza bayıldım, Allah sevdiklerinizle hep beraber ağız tadıyla yemeye nasip etsin.
Bitkileriniz de çok hoş. Saygılar

Sayın akçabardak,

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Mevlam herkesi emeklerinin karşılığını almayı nasip eylesin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025