![]() |
2 Eklenti(ler)
Kırmızı beyaz Türkiyem gülü.
|
3 Eklenti(ler)
Bodur güllerden.
|
1 Eklenti(ler)
Açmakta olan süsenlerden.
|
1 Eklenti(ler)
Kırmızı çiçekli gelin tacı çiçeklerini açmaya devam ediyor.
|
Sayın smnunal; maşallah gülleriniz çok güzeller. Ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yaklaşık 6 yıldır hiç yerinden oynatılmadı saksıda dikili fakat kökleri yere geçmiş. Sadece dinlenme döneminde kompoze gübre veriyoruz o kadar birde sorun çıkarsa ilaçlama yapıyoruz. |
Sayın smnunal;
828 nolu mesajınızdaki küp çok eski olmalı, günümüzde böyle büyük küpleri çalışmıyorlar artık. Büyük küpler iki parça yapılıp sonra birleştiriliyormuş. Bahçenize çok yakışmış. 834 nolu mesajdaki gülünüz harika, bahçe dergilerini süslemeyi hak ediyor. Özel bir bakım uyguluyor musunuz, bu kadar yoğun olmasa da bütün yaz açıyor mu? Bahçenizi çok beğendim, ellerinize sağlık. |
Alıntı:
Küp atalarımızdan kalma çok eski. Bizim bölgede çok eskiden insanlar gıda maddesi saklamak için toprağa gömüp içerisine sıvı veya katı gıda maddelerini doldurup öyle kullanırlarmış buda topraktan çıkarılma bir küp. Şimdilerde lüks otellerin bahçelerinde dekor olarak kullanılıyor. 834 nolu mesajdaki gül bodur cins saksıda dikili yaklaşık 6 yıldır hiç yerinden oynatılmadığı için kökleri toprağa geçmiş. Kış sezonunda kompoze gübre veriyorum birde gerekirse zararlılara karşı ilaçlama ve sulama başka birşey yapılmıyor. Yaz döneminde azda olsa çiçek açıyor. Bahçemizi beğenmeniz bizleri onore eder bizlerde sizlerin bahçelerini takdir ediyoruz. Sizlerden öğreneceğimiz değerli bilgilerin olduğuna inanıyorum. Muğladan selamlarımla. |
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki ata yadigarı tarihi küp ve üzerini süsleyen sarkan petunya.
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki yer açelyaları.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Küpünüze nazar değmesin, aman iyi koruyun. |
Sayın smnunal bence de Sevgili Adalet Hanım çok haklı 834 nolu mesajdaki gülünüz gerçekten harika maşallah. Ayrıca evet küpünüz de çok güzel, ben de bahçede bulunan, konulan küplere bayılıyorum. Gönlünüze sağlık.
|
Alıntı:
Sizin bahsettiğiniz şekilde normal güllere bende budama yapıyorum yoğun olmasada yaz sıcaklarında çiçek açıyorlar. Yalnız bodur gülün formunun bozulmaması için budama yapmıyorum. Birde çok yoğun çiçek açtığı için bitkinin kendisini toparlaması epey bir süre alıyor. Yinede budama uygulaması için bitkiyi takip etmeye çalışacağım. |
Alıntı:
Ata yadigarı küplerden o kadar çok vardıki ben askerde iken nasıl olsa kullanılmıyor diye annem hepsini çöpe atmış ve banada 2 adet ayırmış bende 2 küpü elimden geldiğince korumaya çalışıyorum. |
Alıntı:
Bahsettiğiniz gül bahçemin assolisti yerini çok sevdi üzerinde asma önünde elma ağacı var bulunduğu toprağı asma,nane,hazeran,sümbül, elma,kiraz ağacı ve bilumum yabancı otlarla ortak kullandığı halde çok kanaatkar bir şekilde bize her yıl bu güzelliklerini sunuyor. Güzel sözleriniz için teşekkürler. |
Sayın Smnunal,
Böyle küpler'e pek rastlamıyoruz. Hem tarihi yaşatıyorsunuz hem de tarih içinde bizlere bu güzellikleri sunuyorsunuz. |
Alıntı:
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bahçemin kuzey cephe duvarında bulunan tarihi çeşmeyi orjinal haliyle yıllarca muhafaza ettim ve bugün bahçeme komşu Osman Hamdi bey Konağına ziyarete gelenler tarafından ilgi ile izlenmekte ve taktir edilmektedir. Keşke herkes imkanları ölçüsünde geçmişimize sahip çıkabilse. |
4 Eklenti(ler)
Aynı kökte farklı renklerde çiçek açan yer minesi.
|
Çok güzelmiş aynı bitkide farklı renkte çiçekler açması. Akşam sefası gibi bunun da aynı bitkide farklı çiçekler açması ilginç ve güzel.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçemdeki yer minelerinden.
|
3 Eklenti(ler)
Yer minelerine devam.
|
Maşallah, yer mineleriniz de ne kadar güzel olmuşlar Sayın smnunal...
|
Alıntı:
Yer minesi yetiştirmesi ve bakımı çok kolay olan bitkilerden çiçek seven herkese yetiştirmelerini tavsiye ederim. |
Alıntı:
düşünceleriniz nedeniyle sizi gönülden kutlarım, çok haklısınız değerlerimizin yitip gitmesine göz yummadan sahiplenmek herkesin görevi olmalı. Tekrar gönülden kutlarım |
Alıntı:
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. |
Osman bey yer Mineleri harika görünüyor.Ellerinize sağlık.
Zahmetsiz ve bir okadarda güzel . Saygılar selamlar efendim. |
Alıntı:
Yer mineleri sizin oralarda nem ve sıcaklık bizim buralardan daha iyi olduğu için yaz döneminde sürekli çiçekli olur kanaatindeyim. Birde kalıcı olması hepsinden güzel ve çoğaltmasıda çok kolay bir bitki. Muğladan selamlarımla. |
1 Eklenti(ler)
Bahçedeki bodur kiraz ağacı meyveleri irileşmeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Cosmos çiçek açmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçedeki nar ağacı çiçek açmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Yıldız çiçekleri gelişmeye başladılar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ağacın cins özelliğiyle ilgisi var açtığı çiçeğin tamamını meyve tutuyor. Bahçede bulunan başka bir bodur kirazda ise elle tozlaşma yapmama rağmen çok az meyve tutuyor. Bu ağaç meyvenin bir kısmını döktü yoksa beslemesinin imkanı yok ağaç yıkılmasın diye destek koymak zorunda kalıyorum. Aynı kiraz ağacından küçük bir fidana geçen yıl yaptığım aşıda açtığı tüm çiçekler meyveye döndü. Demekki bu ağaç dışarıdan tozlaşma olmadan kendi çiçeklerini tozlayabiliyor. |
1 Eklenti(ler)
Sarı papatya çiçek açmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede heryerde dökülen tohumlarından kendiliğinden biten kedi tırnağı-ipek çiçeği fideleri.
|
Sayın smnunal maşallah kirazınıza bayıldım, Allah sevdiklerinizle hep beraber ağız tadıyla yemeye nasip etsin.
Bitkileriniz de çok hoş. Saygılar |
Alıntı:
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Mevlam herkesi emeklerinin karşılığını almayı nasip eylesin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025