![]() |
Alıntı:
Sevgili mügem... oğlum bana sürpriz yapmış ve üye olmaya karar vermiş, ben de daha yeni gördüm malum bu gün bahçede biber, domates fidelerimi bahçeye yerlerine indirdim ve biraz da yoruldum, dinlenirken bilgisayara bir göz atayım dedim, ve sizin mesajınızı okuyunca fark ettim erber 1976 yı ben de şaşırdım. |
Alıntı:
Sayın hüzün Hoşgeldiniz, evet biraz öyle oldu galiba, aileboyu bitkisever olkuk. Aslında eşim pek sevmezdi ama benden görünce o da heveslendi, şimdi severek ilgileniyor bitkileriyle. |
4 Eklenti(ler)
Nihayet arka bahçemi yoluna koyabildim çok şükür.
Bu sene bir değişiklik yaparak sıra sıra damlama sistemi yapıldı :dilli: Önce fidenin dikileceği 2 sıra olacak şekilde bellendi, tırmıkla düzeltildi ve fidenin geleceği yere borular döşendi, sonra da fideleri diktim. Bahçenin genel görünümü ;) Eklenti 396268 Balkon duvarında 3 kök altın çilek bir kök te tesbih bitkisi bulunmaktadır. Kırmızı boruların olduğu yere her çeşitten biber fidesi dikildi :p Eklenti 396269 Siyah boruların oldğu yer ise domates fidesi dikildi. Eklenti 396270 Fidelerimi fazla büyütemedim havaların serin gitmesinden dolayı, daha fazla bekleyemedim dikmeye karar verdim, yerinde büyüsünler artık. İnci gibi dizilişleri de çok hoşuma ditti doğrusu, işler yoluna girince çok mutlu oluyorum nedense ;) Eklenti 396271 |
Düzen çok güzel olmuş elinize sağlık yalnız biraz sık olmuş gibime geldi.
Kolay gelsin. |
Çok teşekkür ederim sn. h_doğan, evet biraz sık oldu, yerim çok az olduğundan dolayı.
Okadar çok fide ekmişim ki çeşit olarak, azıcık ondan azıcık bundan derken... yumurta domateslerin fideleri öylece elimde kaldı ve hiç dikemedim, onlara hiç yerim kalmadı. 3 ayrı irilikte minik, orta ve normal boy olarak :( Tohumların devamını sürdürebilmek için, 3 kök ondan 5 kök bundan diye her sene tohumlarımı yenilemeye çalışıyorum. Hazır tohum kullanmamaya çalışıyorum. İleride belki daha büyük bir bahçem olursa diye. Kim bilir hayal işte... :( |
4 Eklenti(ler)
Bahçemdeki ağaçlarımın mis gibi kokulu çiçeklenmiş hallaeri.
Greyfurt ağacının çiçeklenmesi. Eklenti 396596 Çiçekleri çok hoş ve mis gibi kokulu. Eklenti 396597 Bembeyaz, yumak yumak salkımlar. Eklenti 396598 Arılar vızır vızır. Eklenti 396599 |
2 Eklenti(ler)
Portakalın çiçeklenmesi.
|
1 Eklenti(ler)
Mandalinanın çiçeklenmesi.
|
1 Eklenti(ler)
Dut yaprakları sarmalık oldular, taze taze.
|
1 Eklenti(ler)
Bu eriğin cinsini bilmiyorum, çekirdekten yetişti,
olgunlaşınca dayanıklı kırmızı oluyor. |
Sayın akçabardak,sebze bahçeniz ve meyve ağaçlarınız çok güzel olmuş.Güle güle büyütün.
|
Alıntı:
Dut yaprağından sarma mı yapılıyor? İlk defa duydum... Çok ilginç...;):eek::eek: |
Ben yapıldığını duymuştum ama doğu illerindeydi sanırım. Bizim burda asma yaprağı meşhur olan. :D
|
Ben de şaşırdım ama belli etmiyorum :)
|
Alıntı:
Sevgili mügem :) Çok teşekkür ederim, evet ağaçlarım çok güzel oldu çiçeklendiler, eşim gövdelerine kireç te yaptı, sebzelerimi de diktim çok şükür, sulama olayını da hallettik, epey toparladım sayılır, bundan sonra allaha kalmış nimetlerini esirgemez inşallah bizden. Sevgiler |
Alıntı:
Sevgili sakdag, önce sayfama hoş geldiniz diyeyim ;) Teşekkür ederim. Sayın h_doğan :) Sevgili mügem ;) Evet dut yaprağından çok güzel sarma oluyor, ben her sene ilkbaharda taze yapraklaından iki üç kere sararım yumuşacık oluyor ilk yaprakları, daha sonra kartlıyorlar, çok ta severim ;) sizlere de tavsiye ederim. Aynı asma yaprağı gibi yaprakları yıkayıp, kaynar suda haşlanır, ben zeytinyağlısını yapıyorum. Sağlıkla kalın. |
Akçabardak abla,bildiğimiz kırmızı dut değil mi?Eğer öyleyse anneannemin bahçesindeki dutun yapraklarıyla denemek gerek.Tabi büyüyünce.Zeytinyağı olmazsa olmazımız zaten.Saygılar.
|
Canım mügem, Yaprağı geniş, sarlmaya uygun olan her dut yaprağından olur. Bazı dut yaprakları parmaklıdır onlara sarılmaz, ama bazı dut yaprakları ise mesela benim dutumun yaprakları çok güzel iri, geniş el büyüklükte neredeyse, meyvesinin rengi ise siyahla mor arası bir renk.
Kırmızı dutun da sanırım yaprakları iri olur, yeni filizlerin uç kısımlarından taze olanları alırsanız o yaprak yumuşacık olur. Selamlar sevgiler. |
Bizimki de karadut abla.Bu arada rahmetli anneannemin bir sözünü senin sayfanda paylaşayım.Bizim buralar soğuk oluyor ya,anneannem derdi ki:
Dut giyinmeden siz soyunmayın.Yani dut ağacı yapraklanınca,kışlıkları çıkarıp yazlık giyinmeye başlayın.Eskiler ne demişse doğru demiş.Saygı ve sevgiler. |
Sevgili mügem, anaannenizin rahmeti bol olsun inşallah, çok doğru söylemiş bence, büyüklerimizin sözlerini dikkate almak gerekir.
Kara dut çok faydalıdır, yaprağı da iridir sanırım. |
Evet iri,hem de bizim dut ulu bir dut.Büyüklerime bir sorayım ama tahminen 70 yaşında vardır.Hem fotoğraf hem de yaşını sorup paylaşayım.
Bir da annem dutlar henüz beyaz iken toplayıp güneşte kurutuyor,sonra onu elimizle ufalıyoruz.Dut kurusu oluyor.Haşlamalarda,salatalarda,kısırda çok lezzetli oluyor. |
Maşallah dut ağacının bukadar uzun yaşadığını bilmiyordum, ne güzel baksanıza benim de bilmediklerim varmış, dut kurusunu ben de deneyeceğim. sevgiler
|
3 Eklenti(ler)
Biraz da ön bahçemden kareler ekleyeyim.
Bahçenin genel görünümü, yeni diktiğim çiçekler daha pek belli olmuyor. |
4 Eklenti(ler)
Ortancalarım tomurcuklandı.
|
4 Eklenti(ler)
Bahçe yavaş yavaş renklenmeye başladı.
|
sayin akcabardak cok duzenli bi bahceniz var
elinize saglik hersey cok guzel.:p |
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim çiçek fidelerini toprakla buluşturdum.
Yer açelyalarım Eklenti 397750 Lobelyam Eklenti 397751 Sedef çiçeğimin son hali, tohum kapsülleri büyümeye devam ediyor. Eklenti 397752 |
Sevgili akçabardak; maşallah bahçe renklenip zenginleşiyor. Gazanyalarınız açmış benim gazanyalarım henüz öylece duruyorlar bir de şimdi Postaki onların üzerini mesken tuttu. Bakalım ne olacak. Lobelyanız çok güzel, ben tohumdan ektim fakat onu da başaramadım.
Ellerinize sağlık... |
Sevgili Yeni Gine; Sizinde ellerinize sağlık tarlalarınız çok güzel olmuş, renklenmiş, gülleriniz açmış havalar ısındıkça ve de her şeyin zamanı gelince kendiliğinden çiçeğini de açacak meyvesini de verecek, bizler de güzel ilgilenirsek, onlar da bizi mutlu edecek, güzelliklerini görünce de yorgunluklarımızı atacağız.
Gazanyalarınız için belki Ankara'nın havası bizim buraya göre serin geliyordur, biraz daha ısındığında açarlar endişe etmeyin, Postekin için yapacak bir şey yok, bende kedilerin yavrularıyla uğraşıyorum, oyun oynayacağız diye benim canım çiçeklerimi kırıyorlar, bazen kızıyorum ama laf söz dinledikleri yok maalesef onları da öyle seveceğiz. Sağlıkla kalın |
Bu sedef çiçeği tohumdan çoğalıyor değil mi? :D
|
Evet Doğan bey tohumdan çoğalıyor, ben geçen sene tohumdan ektim çok çabuk çimlendiler, çevremde ki konu komşuya da vermiştim, kendime de 2 fidecik bıraktım ama birini yaşatabildim. Yalnız ikinci senesinde açmaya başlıyor, bu sene hayırlısı ile tohumunu alırsam isteyenlerle paylaşırım.
|
4 Eklenti(ler)
Kırmızı gülüm
|
4 Eklenti(ler)
Pembe gülüm de açmaya başladı
çok güzel kokuyor ;) |
3 Eklenti(ler)
Bu güller de eşimin üçgen bahçesinde olanlar.
Onlarla eşim ilgileniyor, bana sen karışma benim güllerime diyor ama, bitlenince benden yardım istiyor :D |
3 Eklenti(ler)
Şu gazanyaların güzelliğine bakar mısınız ;)
nasıl da güzel ve iri iri açtılar, bunları tohumdan yetiştirdim geçen sene. |
Sedef çiçeğin çok güzel olmuş anne ;) Ben de heveslenmiştim ama bayağı yer kaplıyormuş, pek saksıda olacak gibi değil sanki.
|
1 Eklenti(ler)
Gülen yüzünü unutuyordum neredeyse, çok şükür kavuşturana :D Beni bir daha hiç yalnız bırakma olur mu?
bak sana ne aldım bakalım beğenecekmisin ;) Ankara'ya gelirken getireceğim. Sedef çiçeği saksıda neden olmasın ki? çok sevdiysen denersin |
2 Eklenti(ler)
Bu gün bizim semt pazarına gittim :p
kendime söz vermiştim artık çiçekçiye uğramak yok diye :( deli gönlüme söz geçiremiyorum. Sadece bakıvereyim dedim, olanlar oldu... Begonvili kızım gülenmelek için aldım ;) |
Maşallah maşallah sevgili akçabardak güller, gazanyalar çok güzel, ellerinize sağlık...
|
Baktıkça daha çok sevdim begonvili anne ;)
Bir umut deyip, gözüm sanki pembelikler de görüyor (3-5 güne belli olur herhalde) ama kısmette ne varsa o olur, bu hali ile de çok güzel görünüyor. Teşekkür ederim annem ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025