![]() |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sevgili aleydi, bahçe sular altında kaldığında gerçekten çok üzülmüştüm, hasekiler tamamen sular içindeydi, eyvah dedim ne haseki kaldı ne glayör, ne de ekinezya onları çok zor edinmiştim. Çok şükür dediğiniz gibi doğa bir şekilde kendini koruyor, hele glayörler tamamen çukur içinde yeni yeni çıkmaya başlamışlardı bahçeye yeni toprak yaydığımızda onlar gömülmesin diye üzerilerine toprak koymamıştık, en çok onlar sular içinde kalmışlardı ama çok şükür ki çürüyen olmamış. Aslında glayörlerin soğanları sökülmesi gerekiyormuş ama hiç sökmedim, bu sene mecburen sökmek zorundayım, toprak doldurmam gerekecek yerlerine. Acemilikte ben de bakımlarını bilmediğim için çoğu çiçeğimi kaybetmiştim. Umarım sizin yavru soğanlarınız da sağ salim çıkarlar, bahçede olunca belki bir seycik olmamıştır sapa sağlam çıkarlar ve sizi sevindirirler. Sevgiyle kalın. |
sevgili akçabardak,clematisin çok güzel açmış.belli ki yerini sevmiş.hasekilerin renkleri çok güzel bu güzellikler yorgunlukları alıp götürürken, emeklerin boşa gitmemesi de ayrı bir keyif.bu keyfin tadını ve seyrini çıkartma zamanı sevgiler.
|
Alıntı:
Geçen sene saksısında pek mutlu değildi çiçeğini de pek fazla açamamıştı, bu sene hem yeni sürgünler veriyor hem de tomurcuk veriyor çiçeğini tam görmek nasip olmamıştı, bu sene güzel açacak inşallah. Havalar hala ısınamadı, 2-3 gündür öyle serin ki buralar... sanki kar soğu gibi :mad: bir türlü balkonda oturup ta çlematisimi doyasıya seyredemiyorum, bu sene ben nedense çok üşüyorum... daha dışarıda oturacak kadar ısınamadım, ısınsa balkonda çayımı kahvemi alır tadını çıkaracağım ama :) neyse hafta sonuna ısınacakmış artık o zaman çıkartırım inşallah. Sevgiler |
Alıntı:
:)sevgili akçabardak havalar gerçekten ısınamadı bizde de durum pek farklı değil daha balkon sefası yapamıyoruz. ben yazın sıcak olursa hiç şikayet etmiyeceğim:p. bir iki saksım kaldı toprağı değişecek soğuk diye yapmadım.sevgiler.:) |
Alıntı:
|
Maşallah maşallah, sevgili akçabardak'ım bahçe gün geçtikçe renklenip, güzelleşiyor. Ve sanırım kısa sürede bayağı bir gelişti bitkilerin.
İstanbul da öyle sanki kar soğuğu ama olsun ben hergün dışarı gidiyorum komşumun köpeği Şanslı'yı salıyorum, bir de komşum elime bir çay bardağı tutuşturuyor Şanslı ile geziniyorum bahçeyi. :( Bu sene ben pek bir şey yapamadım bahçedeki otlar bile henüz biçilmedi bazı yerlerde Şanslı otların içinde kayboluyor. Kına tohumlarını attım su yok, yağmur yağsa diye dua ediyorum. Bakalım işte olduğu, olabildiği kadar artık. Sana rastgelsin sevgili akçabardak'ım. |
Gözün aydın sevgili Akçabardak badireleri epeyce aşmışsınız, güzellikler günyüzüne çıkmışlar.
Ne demişler; Saklayan Seddar. Onca suların, karların altından nefes almış canlı kalmışlar maaşallah. Sizin de ellerinize emeklerinize sağlık. Sevgiler... |
Alıntı:
Bir ısınıyor bir soğuyor yağmur da yok bu aralar, ben de bir kaç tohum ekmiştim bahçeye dün biraz yağmur atıştırır gibi oldu sevinmiştim tohumlarıma iyi gelecek diye ama sonradan kesildi. Kına tohumlarımı ben de ektim daha çıkmadılar, sağlık olsun bir şekilde çıkacaklar. Şanslı da çok şanslıymış ha ne güzel gezintiye çıkmalar falan oh yaşadı şanslı, pek mutlu oluyordur eminim. Şanslıyla iyi gezmeler size. |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili asmalıtepe, onca badirelere rağmen çok şükür günyüzüne çıktılar. Kalaların üzerilerine karlar yağmıştı donma tehlikesi geçirmelerine rağmen epey toparlandılar tomurcuk bile vermeye başladılar. Emeklerimizin karşılığını almak bu olsa gerek diye düşünüyorum, o suların altından sağlam çıkacaklarını düşünemiyordum bile ama çok şükür. Sevgiyle selam ile kalın. |
1 Eklenti(ler)
Limonotu
Bu gün fark ettim, limonotunda 2 tane tohum kapsülü oluşmuş. 3. senesinde tohum yapmaya karar vermiş :) çok sevindim, yeniden taze tohumum olacak inşallah. Eklenti 548536 |
2 Eklenti(ler)
Hiç beklemediğim bir gelişme de
Kanayan Kalplerde, kırmızısında sanırım tohum kapsülleri oluşmuş, tohum yapmaya hazırlanıyoruz :cool: Eklenti 548537 Eklenti 548538 |
3 Eklenti(ler)
Bu gün hava çok güzeldi, sıcacık bir hava vardı, fırsat bu fırsattır diyerek ekilmeyi bekleyen
tohumlardan bir kaç tohum ektim bahçeye. Kosmoz çiçeği Eklenti 548588 Yer açelyası Eklenti 548589 Ateş çiçeği Eklenti 548590 Bir kaç tohum da Tohum Takastan gelen tohumlardan ektim, onları da ilgili başlıkta paylaşacağım. |
2 Eklenti(ler)
Alyssyum
Tohumdan yetiştirdiğim alyssumların bir kısmını bahçeye fideledim. Eklenti 548591 Eklenti 548592 |
Alıntı:
Geçen yıl Güler Abla'yı ziyarete gittiğimizde onun çiçeğindeki oluşmuş bir tohum kozasından vermişti. İçinde 5-6 tohum çıkmıştı. Hemen ektim ancak çıkan olmadı Akçabardak Ablam. Soğuk katlama ister mi acaba diye düşünmüştüm sonradan ama araştırmadım doğrusu. |
Alıntı:
Bir üye tohumları ektikten sonra buzdolabın sebze bölümünde 8-10 gün kadar beklettiğini yazmış ama devamını okumadım. Siz ne zaman ekmiştiniz tohumlarını? ben de marak ettim doğrusu, umarım çimlenirler. |
Haziran ayında, bitkiden alır almaz ekmiştim.
|
Anladım... Benim kiler olgunlaşsınlar bakalım sonuç ne olacak.
|
5 Eklenti(ler)
Dün o sıcacık, güneşli havadan eser kalmadı bu gün tam tersine kapalı ve düne göre serin bir hava ara ara incecikten çiselemeler,
Tam bir yürüyüş havası oldu ve ben de öyle yaptım, biraz yürüdüm ve temiz hava aldım çok iyi geldi bana. Çevrede hiç kimsecikler yok, ne gelen var ne giden, biraz yürüdükten sonra eve döndüm. Yürüyüşten dönerken otların arasında bu yabani bitki gözüme çok güzel göründü ben de fotoğrafını çektim Bu bitkinin adı Trifolium Pratense(Yonca çiçeğ) imiş Eklenti 548770 Eklenti 548771 Yürüyüşten döndükten sonra o enerjiyle bahçeye bir kaç tohum daha ektim sonra da bir kaç kare fotoğraf çektim. Eriklerin tadına baktık, tam yenecek duruma gelmişler. Eklenti 548782 Eklenti 548783 Dutlar da kendini göstermişler. Eklenti 548784 |
1 Eklenti(ler)
Kurdele çiçeği
Kışın ilk dondndurucu soğuklarda dondan etkilenen kurdele çiçeğim yaşam savaşıyla mücadele ederek tekrar geri döndü. Eklenti 548788 |
1 Eklenti(ler)
Ezan çiçeği
Bu sene 2. senesi, çiçek sapı oluşturmaya başladı. Ben ekmeden kendi döktüğü tohumları istediği yerde çimleniyor. Ama son tercihi yine ben yapıyorum :D ben nerede olmasını istersem orada bırakıyorum, ipin ucunu bırakırsam her yeri istila eder mazallah :D herkez yerini bilsin :D :D :D Eklenti 548789 |
Sevgili Akçabardak; Ne güzel erikler, bakın şimdide benim içim gitti. Hele yetmeye hazırlanan dutlar da bir başka güzel.
Ben de diktim geçen gün 3 çeşit dut. İnşallah büyürler de yeriz. Siz de güle güle tüketin sağlık ve sıhhatle. |
5 Eklenti(ler)
Haseki küpelerim hemen hemen hepsi de açtılar gibi,
genel görüntü. Eklenti 548790 Eklenti 548791 Eklenti 548792 Eklenti 548793 Eklenti 548794 |
Alıntı:
Güle güle büyüsünler, inşallah size de nasip olur tadına bakmak. |
Haseki küpelileri çok güzeller maşallah .İlk tohumdan mı yetiştirdiniz ,fide ile mi ?, Kaçıncı yılları sevgili Akçabardak . İlk yıl en fazla 10 tane çiçek açtığı yazıyor bir sitede . Başka bir yer de 2 yıl sonra çiçeklendiğini . Hangisi doğru , size soruyum . Bu yıl çiçek açıcaklar mı benimkiler merak içindeyim :)
|
Maşallah Akçabardak ablam erikler, dutlar ne güzel olmuş, bahçeli insanın hali başka oluyor :p :D
Haseki küpelerin de harikalar maşallah ;) |
Alıntı:
Hasekilerimi beğenmenize teşekkür ederim sevgili aleydi. Bu hasekileri ben 14 Şubat 2013 senesinde ektim, 3 Martta tek tük çimlenmeye başlamışlar. İlk senesi fideler geliştiler ama çiçek açmadılar, hasekiler 2. senesinde çiçek açarlar. Aşama aşama gelişmelerini bu linklerde görebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/1112683-post120.htm http://www.agaclar.net/forum/1128374-post181.htm http://www.agaclar.net/forum/1143827-post275.htm İkinci senesinde çiçek açmaları gerçekleşti, açtıkları çiçekler bu linkteki gibidir. sevgili aleydi. http://www.agaclar.net/forum/1273213-post1059.htm Yani doğrusu şöyle: ilk sene tohumlar ekilie fideler gelişir ama çiçek açmazlar, 2. senesinde çiçeklerini açarlar. Benim kileri bu sene ekildikten sonra 3. senesindeler sevgili aleydi. Umarım anlaşılacak şekilde yardımcı olabilmişimdir. Size kolay gelsin sevgiler. |
Alıntı:
Sizler daha yolun çok başındasınız inşallah bir gün bakmışsınız sizlerin de bir bahçesi oluvermiş, yeter ki siz isteyin duğalarınız boşa gitmez, Allah herkese her ne muradı var ise versin dilerim. Sevgili Malina görmez umarım tadımlık erik ... anladın sen bir adrese bakar |
İnşallah ablam inşallah olacak :rolleyes:
Ayrıca çok teşekkür ederim ablam benim sağ ol, düşünmen yeter, sen keyfine bak taa Balıkesir'den buraya, hiç zahmet etme |
Umarım anlaşılacak şekilde yardımcı olabilmişimdir. Size kolay gelsin sevgiler.[/QUOTE]
Bu kadar ayrıntılı bir cevap için zaman ayırıp ,zahmet etmişsiniz . Çok teşekkür ederim sevgili Akçabardak . |
1 Eklenti(ler)
Daha önce dondurucu soğuklardn narenciyelerimizin de etkilendiğini belirtmiştim. Limon ağacım en çok etkilenmişti
üzerinde limolarıyla birlikte donmuştu ve ben en çok limonuma üzülmüştüm. Geçen ay kuruyan dallarını budadıktan sonra organik sıvı gübre (Biofer) sıkmıştım dallarına bir umut deyip.... Ve o umutlarım şimdi yeniden yeşerdi... limonum canlandı... yeşerdi, yeniden yapraklanmaya, sürgünler vermeye başladı, çok mutluyum çok. 4-5 gün öncesine kadar hiç bir ses seda yoktu hava sıcaklıkları artmaya başlayınca limonda hareketlilik belirgin bir şekilde belli oldu çok şükür. İlk sıvı organik güberesinden sonra ümidimi kesmiştim, 10 gün sonra tekrar verecektim ama onun o halini görünce gerek duymamıştım. Bu günkü halini görünce fikrimi değiştirip ve ikinci organik sıvı gübresini verdim. Eklenti 548962 Bir ay önceki hali. http://www.agaclar.net/forum/1365199-post1865.htm |
2 Eklenti(ler)
Güllerimiz tomurcuklanmaya başladılar, açtı açacaklar ama bitlerle başları dertte, bu gün eşim onlara bit ilacı yaptı. Ben de fotoğraflarını çektim.
Kırmızı gülüm benim. Eklenti 548974 Eklenti 548975 |
5 Eklenti(ler)
Eşimin üçgen mini bahçesinde ki gülleri :)
Eklenti 548979 Eklenti 548980 Bu sarıya bayılıyorum. Eklenti 548981 Eklenti 548982 Eklenti 548983 |
3 Eklenti(ler)
Alabaş (kohlrabi)
Geçen seneden döktükleri tohumları baharla birlikte orada burada çimlendiler. 4-5 tanesini kıyamadım tohum yapmaları için bıraktım. Sıcak iklimi olduğu için bir türlü topraküstü baş yapmadılar. Ona rağmen yine de bıraktım. Bu ikisi çiçeklenip tohum oluşturmaya başladı, Eklenti 548985 Eklenti 548986 Ama bu limonun altında, komşunun duvarına vermiş sırtını öylece sürekli yaprak veriyor, ne çiçeklenme var, ne de alabaş yapıyor, niyeti ne ki bunun acaba :D :D İşler de bitmek bilmiyor ki :D yapraklarını toplayıp bir sarma sarayım o bana bakıyor, ben ona bakıyorum :D Eklenti 548987 |
Sevgili akçabardak'ım kırmızı gülün rengine bayıldım, sarıya da kim bayılmaz ki; çok güzeller maşallah. Güllerin yapraklarındaki damlacıklar ilaç mı?
|
Alıntı:
Eşimin üçgen bahçesinin birinde kala kala bir tek o sarı gül kaldı, diğerinde kayıp yok. Güllerin yapraklarında damlacıklar evet ilaç YeniGinem, biliyorum senin güllerin de bitlenmiş, etkili sonuç alırsak ilacın adını paylaşırım bir iki gün sonra. |
:D Boşuna dememişler arife tarif gerekmez diye. Teşekkür ediyorum sevgili akçabardak'ım.
Bina görevlisi bir komşuma söylemiş bit ilacı alıp ilaçlayacağız diye. Dedim hayrolsun :eek: ama güzel olsun inşallah. İlk defa yöneticimiz ilaç alıp ilaçlattıracakmış. Ben de bekliyorum bakalım. İnşallah yaparlar. |
Alıntı:
E çok güzel haber bu yöneticinin ilaçlaması, sen o kadar ekip dikiyor, güzelleştirmek için uğraşıp duruyorsun bir zahmet o kadarını da yapıversinler değil mi? ben öyle düşünüyorum, sevindim bu işe inşallah dediğin gibi yaparlar YeniGinem. |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Süsen
Geçen sene edinmiştim çiçek açmamışlardı bu sene az da olsa ilk çiçeklerini gösterdi. Eklenti 550828 Eklenti 550829 Saksıda olan hediye gelen süsen bakalım o ne renk çıkacak. Eklenti 550830 |
Bahceniz cok guzel sayin akcabardak. insan bak bak kendini alamiyor.
Tohumdan yetistirdiginiz beyaz alisyumlarin son hallerini merak ediyorum. bununla birlikte kendi ektiginiz cuhalari ne zaman ektiniz ve ne zamana kadar cicekli kaliyorlar? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025