![]() |
Alıntı:
Sevgili münevver 48 çok haklısınız delice olacaklarını ben de tahmin etmiştim ama yine de denemek istedim, bahçemde her ne kadar onlar için yer olmasa da heves işte :) gelişmelerini izlemek hoşuma gidiyor, küçük saksılarda minik ağaçlar şeklini vererek büyütmeyi düşünüyorum, belki bir tanesinde aşı yapmayı denerim. |
3 Eklenti(ler)
Sardunyalarım
Havaların serinlemesiyle yeniden açmaya karar verdiler. |
4 Eklenti(ler)
Kırmızılarım
|
3 Eklenti(ler)
Canna
Bu fotoğraf yazın çekilen bir fotoğraf burada rengi koyu kırmızı Eklenti 520249 Son baharda açan cannanın rengi ise neredeyse turuncuya dönmüş durumda Eklenti 520247 Yaz boyunca çiçeğini hiç eksik etmedi üzerinden biri biterken diğeri geldi ve şu an ki çiçeği 10 gündür üzerinde kolay kolay solmayı da düşünmüyur sanırım :D yazın sıcaklarda en fazla 3-4 gün çiçekli kalıyordu. Eklenti 520248 |
2 Eklenti(ler)
Aster
Sadece bir tek kök çok sevdim ben bu çeşidi. |
5 Eklenti(ler)
Son baharın müjdecisi
Sarı güz çiğdemi Eklenti 520262 Eklenti 520263 Eklenti 520266 Eklenti 520264 Eklenti 520265 |
4 Eklenti(ler)
Gül biberi
Havaların ani soğumasıyla biberin yaprakları sararıp patır patır döküldüler. Eklenti 520267 Eklenti 520270 Eklenti 520268 Eklenti 520269 |
1 Eklenti(ler)
Sardunya
Sardunyalar serin havalardan sanki daha çok hoşlanıyorlar, yazın sıcağında biraz duraklayıp moladan sonra yeniden atağa geçtiler :D bakarmısınız şunun güzelliğine... Eklenti 521110 |
2 Eklenti(ler)
Alisyumlar da yeniden çiçeklendiler...
Mekanı bol bulup yayıldıkça yaıldılar :) |
1 Eklenti(ler)
Yabani sıklamen
Sessiz sedasız kıyıda köşede masum boynu bükük bir vaziyette çiçeklerini açmış yabani sıklamenim, yanında da bir aslanağzı saksısı vardı tohumları komşusu olan sıklemen saksısına dökülmüşler, nasıl da güzel çimlenmişler :p önce ot zannedip yolmaya başladım sonra dikkatlice bakınca ot olmadığını anladım ve bıraktım. İlk baharda etkinlikten gelen (h-doğandan) aslanağzı tohumlarım hepsi de çimlenmişti ama bir tane bile yaşatamamıştım, işte bir çok şeyi doğa bize öğretiyor, en güzel örnek bence. Bundan sonra aslanağzı tohumu ekeceksem Ağustos ayında ekmeyi tercih edeceğim. Eklenti 521194 |
5 Eklenti(ler)
Turunçgillerden;
Bu küçücük bahçenin bize verdiği nimetler. Yolun sol tarafında kapıya yakın portakal ağacı, ortada manalin ve limon, Yolun sağ tarafında ise zeytin, mandalin ve şeftali tam altı tane ağaç ve çok şükür hepsinin de maşallahı var, boşluklarda da sebzeler. Mandalinler sararmaya başladı Eklenti 521195 Eklenti 521196 Eklenti 521197 Limonu ağacımız Eklenti 521198 Eklenti 521199 |
4 Eklenti(ler)
Balon çiçeği
Çiçek açtık, Eklenti 521550 İki tane tohum kesesi oluşturduk, Eklenti 521551 Kaç aydır tohum keseleri sararıp tohumlarını olgunlaştırsın diye beklerken Eklenti 521552 Tohumlar olgunlaşmış ve keseciğin içinde bazıları çimlenmeye bile başlamış Eklenti 521553 sadece aralayıp çimlendiklerini görünce fazla kurcalamadan sağlam tohumların dökülmelerini sağladım, geriye kalan çimlenmiş tohumları olduğu gibi kesesiyle birlikte toprağa gömeceğim bakalım sonuç ne olacak hep birlikte göreceğiz. |
4 Eklenti(ler)
Lisianthus saksısında ilginç bir yaratık,
http://www.agaclar.net/forum/1310068-post1483.htm Yukarıda da görüldüğü gibi büyütemediğim lisianthus saksısında meğer kocaman bir yaratık büyütmüşüm, tüyler ürpertici bir şey. Tam biraz geliştiler tomurcuklanmaya başladılar derken bir iki kök lisimin kurumaya başladığını gördüm, arkadan tomurcuklu kökte de bir şeyler olduğunu fark ettim. Eklenti 521563 Bu gün saksının bulunduğu yre biraz rüzgarlı her halde rüzgardan etkilendiler diye düşündüm, köklerde çok güzel kardeşlemeler oluştuğu için kıyamadım saksıyı daha kuytu bir yere almak istedim, saksıyı elime alır almaz saksının içinden önce garip bir ses sonra toprak kabardı kabaran bölgede bir şeyler kıpırdayınca az daha korkudan saksıyı yere atacaktım masa üstüne bıraktım ve içeri kaçtım. Daha sonra uzunca bir çubuk aldım toprağın kıpırdadığı yere dokundum ne göreyim, parmak kalınlığında bir kıpırdanan kafa. Eklenti 521564 Hemen biraz zehirli ilaç hazırladım o bölgeye sıktım, biraz sersemledi ama onu oradan çıkartmak kolay olmadı tabii, uzun uğraştan sonra bir pet şişeyi kesip içine almayı başardım hemen üzerini kapatıp etrafını sıkıca bantladım sonra da kendisinden bana poz vermesini istedim :D :D :D Ne hikaye ama... şaka gibi... ağlasam mı gülsem şaşırdım :( :( :mad: Eklenti 521565 Nasıl beslenmiş bu bu kadar aklım almadı doğrusu nedir bu yaratık, nerede soracağımı da bilemedim o yüzden burada paylaştım. Bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim ve ya yönetim ilgili yere mi alırlar herkesin görüp bilgi edinmesi için bilemedim. Eklenti 521566 Bu yaratık hala pet şişenin içinde, ruhunu teslim ettikten sonra ayrıca fotoğraflayıp ne olduğunu öğrenmek için ilgili başlık varsa orada sormayı düşünüyorum. |
Sevgili akçabardak, böceğin adını burada sorabilirsiniz.:)
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili SDurul, bu gece dışarıda kalsın yarın durumuna göre dediğiniz yerde sorarım. Sevgiler |
sevgili akçabardak,lisiniz için çok üzüldüm. bizimde bazen köydeki sebze bahçesinde biberlerin toprak seviyesinden buna benzer haşera yiyiyor. bizde adını bilmiyoruz.kayınvalidem kök kurdu diyor .bende biraz internette gezindim manas diye buna benzer yaratıklar var .acaba manas bu mudur.siz ne dersiniz.
|
Alıntı:
|
Sevgili münevver48 o çok merak ettiğimiz böceğin durumu aydınlandı, zakkum yaprağı ile beslenen bir çeşit tırtılmış.
Oleander Hawk moth (Daphins nerii) Bu başlıkta sormuştum, çiçeğimin kuruduğuna mı üzüleyim, bu tırtılı yerinden ettiğime mi üzülsem, o saksıya yeniden pupaya daha sonra da güzel bir kelebeğe dönüşmeye gelmiş, nerden bilebilirdim ki, saksıdan uzaklaştırdığım için iyi mi ettim kötü mü ettim bilemedim. http://www.agaclar.net/forum/1326016-post357.htm |
sevgili akçabardak,olan olmuş artık tırtıl için yapılacak birşey yok.ama lisiniz için belki bir umut vardır. benim lilsim yok nasıl bir kökü var bilmiyorum.belki kökü sağlamdır.toprak seviyesinden üstü kurumuştur. bir konturol ediniz derim.hani benimki bir umut inşallah umduğum gibidir. kurumuş bile olsa sonuçta sizin canınız sağ olsun. çiçeklerimizi bir şekilde telafi edebiliriz.sevgiler.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bodur dahlia
Sayın İsmail Kuzucunun yazın bana göndermiş olduğu dahliaları bu gün söktüm, iyi ki sökmüşüm yumruları bir şeyler kemirmeye başlamış bile, bir tane suçluyu suç üstü yakaladım 2 cm. boyunda kadı lokması, bahçede ne var ne yok her şeyi yok ediyorlar, kemiriyorlar bu musibetler, en sevdiğim beyaz dahliamdan eser kalmamış o çok güzeldi üçüncü senesinde tamamen yok oldu gitti :( Eklenti 522471 Eklenti 522472 |
Maşallah ne kadar güzel çoğalmış yumrular. Şimdi onları nasıl saklayacaksın sevgili akçabardak'ım. Ben sökmüyorum yerlerinden; sayende filizlenirken uçlarını kopartmış idim çok da güzel dallandılar bu sene.
|
3 Eklenti(ler)
Lisianthus
14 Şubatta ekmiştim tohuklarını, 7 ay gibi bir yol kat ettik, geç te olsa bir kısmını bahçeye şaşırttım, çiçeklendik rengarenk olduk, bir kısmını kademeli olarak saksılara şaşırttım o saksılardan birisi de bu uzun saksı, çiçek açmadılar ama çok güzel kardeşlenmişler. Eklenti 522482 Kardeşlenmelerini fark edince ben de bu gün ana dalları budadım ve saksıyı kışı geçirmek için kuytu bir yere aldım. Kışı sağ salim atlatırsak yazı rengarenk geçiririz diye umuyorum :) Eklenti 522483 İşte 7 ayda bukadar büyüyebildik, en uzunu bir karış, en kısası 5 cm. boyuna ulaşabildiler. Boyları uzamadı gelişip çiçeklerini göremedim ama çok güzel gardeşleri oldu umudum onlarda... Eklenti 522484 Budananlar |
Alıntı:
Ankara'da böyle bir zararlı yoktu o yüzden bende sökmüyordum, sanırım İstanbul'da da yok, özellikle patatesi çok seviyorlar burada köylüler patates böceği diyorlar, Haziran ayında patates sökümünde uçuşuyorlar tam bir ay boyunca, daha sonra da düştükleri yerde toprağa gömülüyorlar larvalarını bırakıyorlar, işte onlara da kadı lokması diyorlar, bir de güllerin köklerine çok zarar veriyorlar. Dahliaların yumrularını söktüm ama nasıl saklayacağımı tam olarak ben de bilmiyorum o yüzden Sayın İsmail Kuzucuya soracağım, şimdilik öylece duruyorlar, İsmail bey bakalım ne önerecek, tekrar buradan paylaşırım. Sana örnek olarak filizlerini göstermiş olduğum dahliamı mahfetmişler, çok güzel beyaz dolgun çiçekleri vardı onun gibi bir tane daha bulabilirmiyi bilmiyorum. |
:( Anladım yani mecburen sökmek zorunda kaldın. Aman çok şükür bizim buralarda yok (olmasın da inşallah). :( Kıyamam üzüldüm kaybettiğin yıldızına, inşallah bulabilirsin, gönlüne göre rast gelsin diyeyim.
Şimdi baktım kadılokması diye işte senin o saksından çıkana çok benziyor. |
4 Eklenti(ler)
Lavatera trimestris-Pamuk çiçeği
İki gün önce komşumla birlikte dolaşırken bu bitki ile tanıştım Benim çok hoşuma gitti, tohumlarından topladım, kısmetse seneye ben de edinmiş olacağım hayırlısıyla. Yaprakları aynı pamuk yaprağı gibi. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Evet YeniGinem sökmek zorunda kaldım, kışı sağ salim çıkarlarsa belki büyük saksılara dikerim. Saksıdan çıkan daha da büyük tüyler ürpertici, dün bir tane daha bahçe duvarında yürürken gördüm. Arkadaşımız MUSK zakkum yaprağı ile beslendiğini yazmıştı, yan tarafımda komşumun zakkumları vardı bir hafta önce hepsini budadılar her halde oradan dağıldılar. Ürkmeye başladım artık bunlardan. Eklenti 522508 |
Çiçekleri hayvanları çok severim ama bahçeli evde yaşamak çok zor. Hele ki börtü böcek fobisi olan benim gibi insanlar için işkence resmen. O kadar çok kokuyorum ki eski evimden bu yüzden taşındım. Hele ki o kara böcekler (aklıma geldikçe huylanıyorum) yüzünden evdeki bütün ışıkları açık bırakırdım ve akşam kesinlikle mutfak tarafına gitmezdim. Biliyorum zararsız ama ne yapayım çok korkuyorum elimde değil.
|
Alıntı:
Bu evi yeni aldığımızda bahçeyi bellerken çıkıyorlardı ben de tabii ilk defa görüyorum onları, (kadı lokması mıdır saray lokması mıdır nedir) eşim bellerken ben içeri kaçardım, tam onlara alışmaya başlamışken şimdi de bunlar çıktı maalesef, daha nelerle karşılaşacağm bakalım. |
O zaman yan komşunun zakkumlarından gelmiş size sevgili akçabardak. O da ne yapsın işte doğası gereği yerinden yurdundan edilince gelmiş size sığınmış.
Ben şimdilik artık tırtıl, salyangoz, solucan alıştım. Ama onlardan görür isem ne yaparım bilemiyorum. Aman görmeyeyim de inşallah!.. :) |
Alıntı:
|
Sevgili akçabardak bizim buralarda hava sıcaklığı kışın - 25leri bulduğu için, mecburen dahlia ve canna gibi yumrulu bitkileri her sonbahar sökmek zorunda kalıyoruz bu konu hakkında başkalarından öğrendiklerimi kısaca şöyle anlatayım....
Sonbaharın sonlarına doğru sökülen yumrulu bitkilerin yeşil kısımları yumrudan çıkan noktanın biraz üstünden kesilir, yumruları ise bir iki gün kurumaları için gölge bir köşede bekletildikten sonra karton kutuya ya da meyve sandıklarına koyduktan sonra üzerlerini tamamen kapatacak kadar kuru toprak veya kum konulup, serin bir yerde (ardiye, garaj gibi) tüm kış muhafaza edildikten sonra ilkbaharda istediğiniz yere yeniden çıkartıp dikebilirsiniz. Ben her sene aynı yöntemi uyguluyorum ve gayet memnunum, gönül rahatlığı ile yapabilirsin. :D |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu benim ilk denemem ve tecrübem olacak, bizim buralar kışın çok nemli oluyor, tek korkum nemden dolayı onları kaybetmem. Sevgilerimle Kesim işlemini becerebilmişmiyim sizce, ne dersiniz... :) |
2 Eklenti(ler)
Maviş
Hala tomurcuk verip Eklenti 522623 Çiçek açıyoruz ;) Eklenti 522624 Bizim dinlenme dönemimiz ne zaman acaba :confused: |
sevgili akçabardak,pamuk çiçeği ne güzelmiş. lisilerden aldığınız uçlarını dikiyormusunuz? ayrıca minik canavarlarla bugünlerde sıkntınız var.inşallah bir çaresini bulursunuz.galiba bunlar her halleriyle zarar verebilen türlerden.galıba değişim sonrası mayıs böceği olacaklar.o zaman da goncalara saldırıyorlar.yanlışım var mı sevgili akçabardak bilgilenmek için soruyorum.eğer doğru ise bende güllerin diblerini bir bakayım zira bu yıl goncalarım böcek istilasına uğradı.
|
Sen yaparsın da olmaz mı? :D
Nemden yana bir korkun olmasın en fazla yeniden yeşerip öyle kalırlar, benimkiler de her sene nemli garajda geçirirler kışı. |
sevgili akçabardak,az önce 54. sayfanızdaki yazışmamızı okudun da sizin bu tırtıl daha sonra güve kelebeğine dönüşecekmiş. yani benim bahsettiğim böceğin larvası böyle değil internete arayınca gördüm sizde görmüşünüzdür. kelebek haliyle daha şirin görünüyor.neyse ben size kolaylıklar diliyorum.
|
Alıntı:
Lisilerden aldığım uçları atıyorum Münevverciğim çünkü tutmuyorlar çok nazlı bir çiçek ama bir okadar da göz doldurucudur kendileri, kendine aşık edenlerdendir. Evet canavarlarla bu ara başım belada, içimde korku oluşmasın diye kendilerine şirin bakmak istiyorum ama yapamıyorum, evet dönüştüğü zaman seninde görmüş olduğun gibi kelebeği oldukça şirin ama yumurtlayınca diğerlerini düşünemiyorum bile binlerce dev gibi tırtıl olacaklar. Güllerine gelince onlar sanırım bambaşka böcekler olabilir. |
Sevgili akçabardak fotoğraflayamadım; benim de mavişim sıcaklarda ayılıp bayıldı, bitlendi şimdiki hali maşallah canlı canlı saksıya yayıldı saksı dışına çıkan uzun dallarını budasam mı?
|
Alıntı:
Havalar serinlemeye başlayınca dediğin gibi canlanıyorlar. Mavişin saksının dışına çıkanlar çiçek açmış kuruyan dallar mı, yoksa normal yeni gelişmiş dalları mı? Eğer eski daha önce açmış çiçeklerin kuruyan dalları ise budayın, ama yok yeni gelişen dallar yayılıp saksıdan taşmışlarsa budamayın, çünkü seneye çiçek açtığı zaman nefis bir saksı olacak dolu dolu çiçek saksıdan dışarı taşan çiçekler, çok güzel görünüm oluşacak, hatta askılı saksıya askıya alırsan daha da güzel olacak. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025