![]() |
3 Eklenti(ler)
Domates tohumları
23 Şubatta ektiğim domates tohumları Eklenti 472725 Ve bu günkü halleri, 4. gününde çimlenmeye başladılar ;) Eklenti 472726 |
Maşallah :)
|
1 Eklenti(ler)
Çan çiçeği
Geçen sene çan çiçeği tohumu almıştım yarısını ektim yarısı da elimde kalmıştı ama ektiklerimden bir tane bile çimlendirmeyi başaramadım :( Bu sene kalan yarısını tekrar ekeyim bakalım dedim 8-10 adet çimlendi fakat 5 mm. kadar büyüdüğünde yana yatıp soldular, sadece bir tanesi ayakta kaldı onu da kaybedeceğim diye endişe ediyorum, gözünün içine bakıyorum ölmesin diye şimdilik iyi gidiyor ;) 4. yaprağını vermeye çalışıyor :D İşte benim nazlı miniğim Eklenti 473023 |
2 Eklenti(ler)
Bukadar olur
Yediğimiz kayısı çekirdeklerini atmayıp bir poşette bulunan gübreli toprağın içine çürüyüp gübre olsun diye karıştırılırsa sonucu böyle olur. Aylardır ağzı bağlı bir şekilde bekleyen toprak, saksı değişimi için toprak poşeti açıldığında akıl almaz bir durum çıkar karşınıza aynen böyle bunun gibi. Eklenti 473343 Böyle bir durumu gerçekten istesek, bukadar başarılı olunmaz her halde :D Bir tanesini köküyle söktüm, nasıl sağlam bir kök çalışması yapmış inanamadım şimdi böylece kalakaldı bunlar ne olur bunların hali, atmaya da kıyılmıyor, 10 dönüm tarla gerekir bunlara şimdi... :D :D :D Eklenti 473344 |
Harika bir çimlenme olmuş. İşte bu durum çok kötü :) Eksen bi türlü ekmesen bi türlü.
Poşetlere alıp geliştiklerinde aşı denemesi yapabilirsiniz. Böyle fazla yerde kaplamazlar :) |
5 Eklenti(ler)
Stapelia Gattleffii
Dün kızım Gülenmelek'in ziyaretine gittim ve bitkilerinin arasında bu güzelliği beğendim (Leş Kaktüsü) o kadar güzel açmış ki pek hoşuma gitti hem fotoğrafladım hem de bir tane çelik istedim. Bakarmısınız ne kadar da güzel zarif bir görüntüsü var, bana bile sevdirdi kendisini ;) Eklenti 473350 İkinci çiçeğini açarken. Eklenti 473351 Ve işte ilk yaprak açıldı;) Eklenti 473352 Aradan yarım saat sonra ikinci yaprak ta açıldı :dilli: Eklenti 473353 Bu çelik te benim payıma düşen, umarım annesi gibi büyüp yetişir ve çiçek açar. Eklenti 473354 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Mercan küpesi
Geçen sene 16 Aralıkta yeni edindiğim mercan küpem. Ankara'ya dönerken tepesi kırılmıştı, kırıldığı yerden iki filiz verdi, şu anda durumu gayet iyi durumda. Eski hali Eklenti 473367 Şimdiki hali Dibinden de bir yavru veriyor ;) Eklenti 473368 |
2 Eklenti(ler)
Plectranhus ciliatus
Bunu da geçen sene Aralık ayında çelik olarak edindim, 2 çelikten biri tuttu. Böyleyken, Eklenti 473369 Şimdi böyle oldu Çok çabuk gelişti. Eklenti 473370 |
Alıntı:
|
Sevgili akçabardak; valla ne desem ki kayısı çekirdeğini diksek çimlendirsek kayısı ağacımız olsa desek böyle olmaz. Gerçekten çok güzel olmuşlar gönül elvermez yok etmeye, atmaya kıyamaz... Benim başıma böyle birşey gelse tabi benim de yerim yok, ama olsun yine de az biraz büyütüp alırım elime onları gözümün kestirebildiği yerlere dikerim. Senin de öyle yapacağından eminim... Kolay gelsin, rastgelsin inşallah...
|
Alıntı:
|
Kardelenleriniz mükemmel durumda. Keşke onları yetiştirebilseydiniz. Benim aldığım kardelenler de ilk yıl çiçek açtı. Daha sonra hiç çiçek açtını görmedim. Cinsinden midir bilemiyorum bendekiler çok küçük çiçek açmıştı. Bizim burada kış soğuk konusunda bu yıla kadar sorun yoktu. Neden çiçek açmıyorlar ben de anlamadım. Size gelenlerin yumrularından alıp dikmek isterdim doğrusu. Harika bir görüntü vermişler.
|
Alıntı:
Alıntı:
Evet gerçekten istesek bu şekilde başarılı olunmaz, doğa işte çok güzel örnek veriyor bizlere, söküp atılsa bir türlü atılmasa bir türlü, bende sizin dediğiniz gibi kıyamadım ve bir kaç tanesini büyük bir saksıya aldım, kalanları da çevremdeki bahçesi olan komşulara verdim. Şimdilik saksıdakilerin durumları iyi daha sonra fotoğraflarını da yüklerim. Çok teşekkür ederim ilgilenmenize. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın Muda, Geçen sene (son olsun artık diye) yurt dışından soğanlarından getirdim ama yazlıkta ki bahçeme diktim sonra da Ankara'ya döndük şu anda ne durumda olduklarını bilemiyorum, Mart sonuna doğru yazlığa geri döndüğümüzde inşallah hüsrana uğramam. Daha olmadı vazodaki kardelenlerin sahibinden rica edeceğim, beni kırmaz sanırım. Sizin kardelenleriniz, dediğiniz gibi cinsinden ufak çiçekli olabilir mi bilemiyorum ama açmaları gerekiyor, ben daha önceleri Ankara'daki bahçemde yetiştiriyordum ve 3 senede bir topraktan söküp yavruları ayırıp tekrar toprağa dikerdim, çok sık olunca açmıyorlardı, ne kadar seyrek olursa o kadar çok ve iri açarlardı. Vazomda ki solmuş kardelenleri hala atmadım, gözüme böyle de güzel görünüyorlar, sürekli su ilave ediyorum, tohum kesecikleri de epey irileşti, hani bir ümit tohum yapar mı diye de bekletiyorum :D Eklenti 473860 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Kayısı çekirdeklerine bayıldım ablacım. Ben kaç kez ektim ama sonuç yok. Sert çekirdekli meyvelerde erikten ötesine geçemedim bi türlü.
Kardelenlerin güzelliğine zaten diyecek yok maşallah. |
Sevgili hira hoş geldiniz ne iyi ettiniz memnun oldum sayfamı ziyaret etmenize, her zaman beklerim.
Kardelen çiçeklerini çok seviyorum, bütün çiçekler gibi onlarında kendine has bir güzellikleri var ama kardelen benim favorimdir, onu bu yüzden daha çok seviyorum ;) Kayısı çekirdeklerini aslında ben de defalarca ekip denememe rağmen bir türlü başarılı olup çimlendirememiştim, bu çekirdekler nasıl olsa çimlenmez toprağın içinde çürür gübre olur gider düşüncesiyle o toprağa karıştırıldı ama çekirdekler öyle düşünmemişler maalesef :D Artık sırrını öğrenmiş olduk, e biz de bundan sonra böyle çimlendirmeye çalışırız... Tarifi şöyle: Yaz boyunca yediğimiz kayısı, şeftali ve benzeri çekirdekleri atmayıp biriktireceğiz, biriken çekirdekleri toprakla karıştırılmış çiftlik gübresinin içine karıştırıp bir poşetin içine koyup ağzını sıkıca bağlayıp bir köşede aylarca (5-6 ay kadar) unutulmak olacak, sonrasını ben de bilmiyorum ne olacak ya gübre olur ya da minik minik ağaççıklar :D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
bize de bulaştırdılar kaktüs hastalığını, ne yapalım madem ki hoşumuza gidiyor katlanacağız gari ;) İşte bakarmısın şunun güzelliğine, benim minik stapeliam, annesi kadar olacak ta çiçek te açacakmış... Eklenti 474125 |
1 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelin
Bir saksıda 2 kök ikisinden de dibinden yeni sürgün geliyor, yanlış hatırlamıyorsam biri beyaz biri pembe, bakalım çiçeklerini de gösterecekler mi çok merak ediyorum. Eklenti 474126 |
Bu kaktüs hastalığının sonu gelmez artık. Bir gecelik gelinin beyazını biliyordum. Pembesini duymamıştım. Çiçeğinizin dibinden gelen sürgün epey uzayacak. O dal çiçeği yukarı doğru uzamasını sağyacak. Bolca gelişsinde "komşuda pişer bize de düşer"misali. Sağlıklı bir şekilde yetiştirin İnşallah. Sevgiler..
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Arkadaşlar işte saksıya alınan kayısı çekirdeklerin son durumları, Bundan sonrası ne olacak hiç bir fikrim yok. |
1 Eklenti(ler)
|
Çook zarifler..ne iyi etmişsiniz bunları almakla buralara gelsede bende alsam..;)
|
Yılllar önceden tanırım çuha çiçeğini, babaannemin bahçesinde vardı, ak menekşe derdi babaannem, gayet sert bir kıştan sonra bahçedeki yerinden tekrar tekrar çıkarlardı kendiliğinden...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bitkiden. |
Hosbuldum sevgili akçabardak ;)
Siirte yaşıyorum ve maalesef buralarda bulamıyorum bu güzellikleri menekşe bile çok zor.. İnşallah önümüzdeki hafta memlekete (karaman) gideceğim orda pazara gelmiştir renk renk çiçekler o zaman alip geleceğim.. İnanılmaz kurak bir havası var,önümüzde malum yaz ben plan yapıyorum çiçekler alacağım diye ama bakalım nasıl olacak.. O kadar zor ki bu sayfalarda güzellikleri görüp mahrum kalmak inanın catlıyorum.. burası bildiğiniz çöl..:( |
Alıntı:
Şayet Karamanda bulamazsanız ben size seve seve alır gönderirim, niye mahrum kalasınız ki bu güzelliklerden. Karamandan döndükten sonra tekrar yazışalım olur mu... alır gönderirim. Selamlar, sağlıkla kalın :) |
Çok naziksiniz tesekkur ederim çok mutlu ettiniz beni..Alıp göndermiş kadar oldunuz gerçekten..Çok istiyorum çuha edinmeyi inşallah edeceğim.. Haberlesiriz tabii ;)
|
5 Eklenti(ler)
Bu gün hava biraz yağmurluydu, her yer mis gibi yağmur ve toprak kokuyordu. Bizde böyle bir günü nasıl değerlendirsek acaba diye düşündük ve bir karar verdik, eşim ben kızım ve torunum Ankara gezintisine çıktık ve bazı seraları gezdik, alış veriş yaptık.
Daha sonra BAUHAUS'a gittik aman allahım neler var neler, bahçe dünyası bölümüne girer girmez şaşırdım, o kadar çok değişik bitkiler var ki... insanın bütün bitkilerden alası geliyor. İki adet clematis, iki adet biri beyaz biri pembe erica, bir tane çok hoşuma giden değişik yaprakları 2 renk çiçekleri ise yıldız şeklinde olan sardunya ve bir kaç ercai menekşe ve bir tane de sukulent aldım. Sonra CEPA'ya geçtik torunumun istediği bir oyuncağı aldık... eh o kadar dolaştıktan sonra da yemek yemeden eve dönülmezdi haliyle ;) oturduk bir güzel de yemeğimizi yedikten sonra evin yolunu tuttuk, önce kızımla torunu evlerine bırakıp kızımın ikram ettiği kahvemizi de içtikten sonra evimize döndük. Aldığım bütün bitkilerimi poşetlerden merakla çıkarıp uzun uzuuun onları seyrettikten sonra fotoğraflarını çekip paylaşmak istedim. Bu gün aldıklarım, Eklenti 474707 Clematis -1 Eklenti 474708 Clematis -2 Eklenti 474711 Sardunya Eklenti 474709 |
2 Eklenti(ler)
Devam
|
Kaç soğan ektiniz acaba bir saksıya?
Ya da neden tek ekmediniz diye sorsam? Özel bir sebebi var mı acaba? Alıntı:
|
Ay ay ay bayıldım, maşallah.. Süper bi alışveriş olmuş ablacım güle güle büyüt, bol çiçekli olsunlar.
|
maşallah maşallah harika bir gün olmuş ne güzelll..güle güle yetiştirin yeni güzellikleri ;)
|
Sardunyanın fiyatı ne acaba? Bu tür hiç gelmemişti Ankara'ya, hem de bata dolgun gözüküyor.
Güle güle yetiştirin.. :) |
Alıntı:
Sayın alibaba öncelikle hoş geldiniz bahçe sayfama diyerek çok memnun oldum. Hosta bitkisini çocukluk arkadaşımdan istedim beni kırmadı sağ olsun hemen eline beli aldığı gibi daldırdı toprağa, artık şansıma ne çıkarsa dedim öylece toprağı ile saksıya yerleştirdim ve öylece o saksıda kaldı yani özellikle bir sebebi yok. Kökleri soğan değil de yumru şeklindeydi, hatta beli daldırınca yumrulardan bir ikisi kesilmişti. Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarını uykuda geçirdi, bu arada ben de öldürdüğümü düşünürken uykudan uyanıp bana sürpriz yaptı. İlerleyen günlerde köklerini hiç oynatmadan toprağıyla birlikte daha büyük bir saksıya almayı düşünüyorum. Bu seneyi de Ekim ayı sonuna kadar böyle geçirdikten sonra uykuya yatacak, işte o devrede ben topraktan söküp yumruları ayırıp büyük bir ihtimalle bahçeye alacağım. |
Teşekkür ederim :)
Zaten hep takip ediyorum da siz bir üst bahçe liginde olduğunuz için biz balkoncularla kanaat ediyoruz :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025