![]() |
Sevgili YeniGine bizim buraların iklimi ılıman olduğu için don tehlikesi olmuyor, siz bana bakmayın, bizim sitenin bahçıvanının bana söylediği bir lafı var, abla güllerle ağaçlara hiç acımayacaksın budadıkça güzelleşirler demişti, ben de ondan cesaret alıyorum, vesselam.
|
:) Güller budanmayı severler diye ben de duymuş idim. Ama işte cesaret edebilmek. Geçen mart ayında budadım fotoğrafladım olmamış az daha buda dediler bana da o şekilde az biraz daha kısaltmış idim. Sevgili akçabardak teşekkür ediyorum, sizin budamanız bana güzel bir örnek oluşturdu. Sağolun...
Ben şubat sonu gibi buduyorum inşallah hiç korkmadan, acımadan, budayacağım nasip ise... :D |
Sevgili akçabardak ellerinize sağlık..evet bende güllerim için daha kapsamlı bi araştırma yapsam iyi olacak .. teşekkür ederim Sevgilerimle...
|
Ankara'dan tüm AĞAÇLAR net ailesine sevgileeer.
|
Alıntı:
Hadi bakalım hayırlısı, kolaylıklar gelsin inşallah bir cesaret başaracaksınız bence, Şubat sonuna doğru soğuklar bitince budamak iyi fikir. |
Fotoğraflarınızı foruma yüklemiyor musunuz?
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar ihtimali sizi endişelendirmiyor mu? Fotoğrafların büyüklüğü yüzünden sayfanız da takip edilmesi zor bir hal alıyor Lütfen ;) Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? Bu güzel reçeli de bulunması mümkün olsun, sadece bahçe sayfanıza uğrayanlar değil, reçeli merak eden üyeler kolayca bulsun diye, forumun uygun bölümüne taşıdım Mandalina marmeladı |
Sevgili Malina, fotoğraflarınızı foruma yüklemiyor musunuz? derken hangi fotoğraflardan
bahsettiğinizi anlayamadım, beni tekrar aydınlatır mısınız. |
Mesaj linkini yazmadığım için şimdi bulamıyorum, benim hatam
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün ilk olarak bismillah deyip lisianthus tohumlarıyla işe koyuldum,
ve toprakla buluşturdum, hadi hayırlısı. |
1 Eklenti(ler)
Tohum Takas etkinliğinden edindiğim tohumlardan,
Sayın MeyveliTepe'nin gönderdiği Kıvırcık Salata (sativa) ve Sayın h-doğanın gönderdiği Yedikule tipi marul tohumlarını bu gün toprakla buluşturdum. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum. Eklenti 463194 İnşaallah başarılı olabilirim. |
2 Eklenti(ler)
Daha önce suya koyduğum pepino çelikleri köklendiler
Eklenti 463195 Köklenen pepino fidelerini bu şirin minik saksılara diktim, daha sonra gerçek yerlerine nakledilecekler. Eklenti 463196 |
Maşallah maşallah sevgili akçabardak; çok güzel görüntüler. Haydi bakalım rastgelsin inşallah...
|
yeni yılda ekilen tohumlar ve fideler.
kolay gelsin bol hasatlar inşallah.. |
Alıntı:
Ayy canım ya teşekkür ederim, hayırlısı ile ilk tohumlarımı ektim, gerisi allaha kalmış, çok sağ olasın. |
Alıntı:
|
Bol hasatlar inşallah...
|
Alıntı:
|
Yeni yılın ekimleri başlamış, hasatınız ve çiçeğiniz bol olsun Sn.akçabardak.
|
Alıntı:
Bunlar güzel uğraşlar, yazı renkli görmek istersek eğer, hazırlıklara şimdiden başlamamız gerekiyor. |
1 Eklenti(ler)
Lobelya
Geçen sene tek kök olarak bir lobelya fidesi almıştım. Büyüdü çiçeklendi son baharda tamamen kurudu, sap saman gibi dallar kaldı, tohum alamadım diye çok üzülmüştüm çünkü üzerinde tohum diye bir şey göremedim. Sap saman dediğim dalları söktüm usulca ve aynı saksıya toprağa ya nasip deyip gömdüm, gelip geçtikçe de toprağı ıslattım. Daha sonra saksıyı alıp bir kenara koydum ve unuttum, bir ara aklıma geldi ne durumda diye bir bakayım dedim benim lobelyalar çimlenmişler, Ankara'ya dönerken beraberimde getirdim bırakmaya kıyamadım, şimdi bukadar büyüdüler. Demem o ki sap saman deyip te atmamak gerekir. Eklenti 463529 |
1 Eklenti(ler)
Sukulent
Bir buçuk ay önce edindiğim sukulentim GRAPTOPETALUM çiçeklendi, minik minik çiçek açtı, pek sevimliymiş ;) |
2 Eklenti(ler)
Bir gecelik Gelin
Bu çok kıymetli bitkiden benim de olmasını çok istiyordum, sevgili Gülenmelek sanki aklımı okumuş, bana bu güzeli hediye etti çok teşekkür ediyorum kendisine. Eklenti 463535 |
1 Eklenti(ler)
Yeni yılın ilk bebeklerim ;)
Bu minicik tohum bahçesinin bir köşesine sn. h-doğanın yediküle tipi marul tohumu ekmiştim, Diğer köşesine de Sn. MeyveliTepenin kıvırcık salata (sativa) ekmiştim. Çok hızlı çıktılar hemen 3 gün içerisinde bir köşesi asker gibi dizildiler, diğer köşede de bazıları başını göstermişler. Çok mutluyum ama önce çıkanlar hangisidir bilemiyorum yazmayı unuttuğum için bana da sürpriz olacak. Eklenti 463631 |
Bizim torunlar büyüyor demek ki. :)
|
Alıntı:
Tekrar teşekkür ederim. |
Kendi adıma çok sevindim. İnşallah yemek de nasip olur.
|
Sayın akçabardak;
İnşallah marullarınızdan iyi hasat alırsınız.Bende pet bardaklara dikmiştim marul tohumları.Bakalım nasıl olacak gelişmesini bekliyorum... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın gürcan_keskin çok teşekkür ederim, Şu anda bu marulların çimlendikten 10 gün sonra ki halleri, şimdilik gelişmeleri çok iyi gidiyor. Dilerim sizin kiler de güzel gelişme gösterirler. Eklenti 465743 |
1 Eklenti(ler)
Lobelya
Lobelya fidelerim gelişmeye devam ediyor, bazılarının tepelerini kırdım daha güzel dallansınlar diye, kırılan tepeleri de toprağa diktim onlar bile tutmuş. Eklenti 465744 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Lisianthus
10 gün içinde çimlenen lisilerim beni çok mutlu ettiler ;) Bakalım gelişmeleri nasıl olacak. Eklenti 465747 Önemli olan bundan sonrası, inşallah büyütebilirim. Eklenti 465748 |
Tohumlar yüzünüzü güldürmüş, Alıkışlıyorum başarınızı.
İnşallah sağlıkla büyürler. |
Sevgili akçabardak; maşallaah bütün tohumlar yeşermiş... Marullar büyümüş. İnşallah tüm yeşerenler büyür, hep birlikte çiçeklerini de görürüz... Ellerine sağlık... Görüntüler muhteşem...
|
Elinden elinden. Bazı insanlar ne ekse olur. Bu onun bitkiler olan sevgisinden kaynaklanıyor.
|
Alıntı:
Yavaş yavaş başladık bakalım, geriye büyümeleri kalıyor çocuk gibi ilgi istiyorlar. |
Alıntı:
Sevgili YeniGine çok teşekkür ederim, tohumlar yeşermesine yeşerdi de, büyütmesi önemli... çimlenmeleri çok kolay oluyor, peteklerin üzerine koyuyorum ektiğim tohumları üzerlerini de kapatıyorum şeffaf kapaklarla hiç sulamadan bir bakıyorum çimlenmişler, hemen aydınlık yere alıyorum ama asıl çimlendikten sonra dertleri başlıyor, o zaman çok zorlanıyorum bol işık, havalandırma, sıcaklık, suyu fazla kaçırırsam çürüme vs. gibi istekleri oluyor. Hep derim ya kalan sağlar bizim olur. Sevgiler |
Sayın akçabardak lobelya tohumu almıştım şimdi diksem olur mu?. Bahara kadar sizinki gibi büyür mü?
|
Alıntı:
toprağa gömdüm, sanırım Ekim ayıydı, sapları da biraz derine gömmüşüm her halde ama toprağı sürekli nemli tuttum, buna rağmen derinlerden kendi kendine çimlenmişler. Ne zaman çimlendiler, hangi ara büyüdüler hiç fark etmemişim, gördüğümde ise beş milim kadar büyümüşlerdi, o yüzden Ankara'ya dönerken beraberimde getirmiştim, şimdi 10 cm. kadar büyüdüler, açıkçası bana kolay bir bitki gibi geldi. Ayrıca tohumdan ekmediğim için, ne kadar zamanda çimlenir, nasıl gelişirler hiç bir fikrim yok ama siz isterseniz şansınızı deneyin derim. Bir de ben kendi başlığından da takip ediyorum, dilerseniz sizde bir gözden geçirin bilgi edinme açısından " Lobellia crystal palace " Kolay gelsin |
3 Eklenti(ler)
Ankara
Gök yüzü aniden adeta siyaha büründü Eklenti 467347 Öyle karanlık çöktü ki, her taraf kap karanlık oldu Eklenti 467348 Ha yağdı ha yağacak Eklenti 467349 Demeye kalmadı şu anda acayip buzla karışık yağmur başladı, allahtan hayırlısı bulutlar hızla Elmadağ'a doğru ilerliyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025