![]() |
3 Eklenti(ler)
Bezelye domatesi
Salkım salkım bezelye domateslerim ;) Eklenti 421302 Bunlar artık toplamalık oldular. Eklenti 421303 Yılın ilk kahvaltılık bezelye domatesiyle, sezonu açmış olduk böylelikle ;) Eklenti 421304 |
2 Eklenti(ler)
Altın çilek
Altın çileklerin boyu bir metreyi geçti, aldı başını gidiyorlar :D Eklenti 421305 Altın çileğin ilk meyveleri toplandı ;) Eklenti 421306 |
Dün fena halde yorulmuşum, sıcak bir yandan kan ter içinde kaldım ama değdi,
Bu gün biraz istirahatt ediyorum, sabah yorgunluktan gözlerimi açıp başımı zor kaldırdım. Yarın da ilk misafirlerim geliyor, daha yemekler pişecek, hadi bakalım kolay gelsin. |
Maşallah sayın akçabardak.
Hasat zamanı başlamış :) Çiçekleriniz yine döktürüyor.Meyveler çok güzel görünüyor.Dalından koparıp yemek vardı şimdi... |
Alıntı:
Hoş geldiniz sayın gürcan_keskin. Bahçemi ziyaret etmenize memnun oldum teşekkür ederim. Evet hasat zamanı ufaktan ufaktan başladı çok şükür insanın kendi emekleriyle yetiştirdiği ürünler bir başka oluyor. Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, bahçem biraz küçük ama buna da şükür diyorum, her şeyden azar azar olunca yetiyor, maksat oyalanmak. Selamlar |
Maşallah, ne kadar güzel ne kadar!.. :D Sitede bahçe sayfalarını gördükçe hep isterdim benim de bahçe sayfam olsun; sağolsun Sayın malina sayesinde oldu. E şimdi sizlerin bu güzelim bahçelerini gördükçe de başladım ah keşke benim de bir bahçem olsaydı demeye... Sevgili akçabardak çiçekler bir yana güzeller maşallah!.. Fakat sebzeler de, hasat da çok güzel... Afiyet olsun!..
|
2 Eklenti(ler)
Günaydın Arkadaşlar
Sabah serinliğinde fotoğraf çekmek pek hoş oluyormuş ;) |
Günaydın Akçabardak, kolay gelsin..
|
3 Eklenti(ler)
Güller
|
4 Eklenti(ler)
./..
|
3 Eklenti(ler)
./...
|
3 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı çiçek açtı ;)
|
1 Eklenti(ler)
Kala çiçeğim tohumlarını büyütüyor,
sarardıktan sonra tohumları toprağa gömüyorum baharda hepsi de çimleniyor, bir sürü yavru oluyor sonra şaşırtıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Bodur kasımpatıları açmaya devam ediyorlar.
Bir taraftan çiçek açıyor, bir taraftan da kuruyanları temizliyorum, temizlenince daha çok çiçek veriyorlar. Eklenti 422137 |
2 Eklenti(ler)
Bahçemden görüntü
Sedef çiçeği iyice kurudu. Eklenti 422143 Ben de kesip vazoya koydum, kökü tamamen kurumuş, seneye filizlenir mi bilemem. Eklenti 422144 |
2 Eklenti(ler)
Lisianthus
İlk açan lisianthus Geçen seneden kalan iki taneden ilki, bakalım diğeri ne renk açacak. Eklenti 424703 |
1 Eklenti(ler)
Ekinezyanın rengi belli oldu ;)
|
2 Eklenti(ler)
Süs ay çiçeği açmaya başladı
|
çok güzel gir bahçe çiçekler harika elinize sağlık emeğinize sağlık
|
4 Eklenti(ler)
Tek tük açan güller
|
3 Eklenti(ler)
Eşimin üçgen bahçesindeki güller
|
3 Eklenti(ler)
Son olarak...
Lavanta çiçeklendi Eklenti 424715 Sedum, türünü bilemiyorum tomurcuklanndı çiçek açmaya hazırlanıyor :dilli: Eklenti 424716 Bahçe külü, bakarmısınız ne güzel çiçek açtı Şaka şaka, hemen solunda bulunan bodur dahlianın kurularını temizlerken, çiçeğinin bir tanesi kopuverdi bende hemen bahçe külünün üzerine koydum, çok ta yakıştı bence, nasıl güzel değil mi arkadaşlar :dilli: Eklenti 424717 |
Türünü bilmediğiniz sedum autumn joy, sanırım sevgili akçabardak.
Bahçe külü soğuğa dayanıklı mı? Benim de saksıda var, öğrenmek istedim. Bir an için bahçe külünün çiçeği ne güzelmiş dedim, alacağınız olsun.:) Sevgiyle... |
Alıntı:
çok teşekkür ederim. |
Merhaba Akçabardak,
Güllerinizin bu kadar güzel olması için nasıl bir bakım yapıyorsunuz. Ben çok yeniyim de bu işlerde . Benim güllerim inceceik ve minikler daha. |
Alıntı:
Sedumun türünü şimdi sizin sayenizde öğrenmiş oldum Sevgili SDurul teşekkür ederim. Bahçe külü, geçen sene kışı bahçede geçirdi, gayet iyiydi, sanırım kışa dayanıklı bir bitki, hele de böyle güzel çiçek açınca daha da bir başka oluyor sevgili SDurul, muziplik işte, ama ben çok yakıştırdım napabilirim ki... :dilli: |
Sevgili Akçabardak Ayvalık' da Oturuyorsunuz sanırım. Bende Akçay Güre . Bahçe işlerine bu yıl başladım. Buyrun gelin hem yardımlarınızı alayım hemde sizi misafir edeyim. Sizden öğreneceğim çoooooooooook şey olacaktır.
|
Alıntı:
Merhaba sevgili birtanecik, öncelikle hoş geldiniz diyeyim, Güllerimi beğenmenize memnun oldum, aslında güllere fazla bakım yapmıyorum sadece diplerine biraz çiflik gübresi koyuyorum, birde açan güllerin solmaya yüz tutan çiçeklerini kesip temizliyorum yeni filiz versin diye. Forumda değerli hocalarımızın ve üyelerimizin bahçelerini ziyaret ederseniz benim güllerimden daha da bakımlı ve güzel güller var, detaylı anlatımları da var, ben de onların sayesinde öğreniyorum bilmediklerimi. Zamanla siz de yorumları okudukça yavaş yavaş öğreneceksiniz ve çok daha güzellerini yetiştireceksiniz eminim. Sevgiyle kalın, kolay gelsin, |
Alıntı:
Sevgili birtanecik, evet Ayvalık'ta kalıyoruz, Aramıza katıldığınız için sizi kutluyorum, çok ta iyi ettiniz, bahçeniz hayırlı olsun. Nazik davetiniz için de ayrıca teşekkür ederim, yolumuz düşerse bir gün kapınızı çalarız,ben de beklerim sizleri seve seve ağırlarım. Selamlar |
4 Eklenti(ler)
Minyatür güllerim ve sundavilla
|
4 Eklenti(ler)
Rozetler
Geçen sene kışı atlattıktan sonra yeniden çiçeklendiler. Eklenti 426057 Dökülen tohumlardan çimlenen rozetler. Eklenti 426058 Bunlarda kendi kendine çimlenenlerden ;) Eklenti 426059 Bu saksıda sümbüllerim vardı, soğanlarını söktüm, yerlerine çimlenen rozetlerden şaşırttım, aralarda semiz otları çıkmış, 8-10 adet te çeri domatesi fidesi çimlenmiş. Eklenti 426060 Kardeş kardeş hep beraber büyüyorlar :D |
2 Eklenti(ler)
Lisilerim
Saksıya diktiğim lisilerim açmaya başladılar, durumları gayet iyi ama bahçeye diktiklrem fazla gelişemediler nedense, halbuki her ikisine de aynı bakım yapılıyor :confused: |
2 Eklenti(ler)
Bebek mavişim,
boyu küçücük ama çiçek açıyor ;) |
3 Eklenti(ler)
Karamfil,
petünye ve ceylanlar. |
Sevgili akçabardak, lisiler tohumdan yetiştirdikleriniz mi? Maşallah ne güzel açmışlar.
Bahçeniz daha da güzelleşmiş emeklerinize sağlık. Saygı ve selamlarımla. |
Merhaba Akçabardak,
Bende bugün sundaville aldım. Burada okudum kadar fazla güneş almayan yerde güzel olur diyor. Siz nerde ve nasıl bakım yapıyorsunuz kaç yıldır sizinle. Ben sonbaharda İstanbul'a götüreceğim Kapalı balkona koymayı düşünüyorum. Kaç metre uzar acaba? Çok sordumsa çiçek hastalığına yakalandığımdan mazur görün. Sevgiler... |
Alıntı:
açmış olan lisiler Sn. Kamil beyden sipariş ettiğim lisiler. Tohumdan yetiştirdiklerimi bir ara görüntülerim. Bahçemi beğenmenize memnun oldum, çok teşekkür ederim, arada sırada ben de ziyaret ediyorum sizin nahçelerinizi, değişik bitkiler görünce çok hoşuma gidiyor. Selamlar |
Alıntı:
Sundavillamla Bahardan beri beraberiz, aldıktan sonra toprağını ve saksısını değiştirdim, toprağını bir ölçü bahçe toprağı, bir ölçü çiftlik gübresi ve bir ölçü de torf, üçünü karıştırıp bu şekilde saksıya diktim başka bakım yapmadım şu anda keyfi çok yerinde. Sabahtan güneş doğunca bir saat kadar güneş alıyor daha sonra saat 14.00 dan sonra güneş batıncaya kadar güneş alıyor, şimdilik durumu iyi. Kışa dayanıklılığı ne derece bilemiyorum ama siz zaten kapalı balkona alacağınızı yazmışsınız sanırım zarar görmez ama yine de tedbirini bir şekilde alırsınız. Boyuna gelince doğrusu hiç bir fikrim yok ama forumda bazı arkadaşlarda gördüğüm kadarıyla bir bir buçuk metreyi bulanlar olmuş. Sevgiyle iyi günlerde büyütün sundavillanızı ve diğer bitkilerinizi. Selamlar |
Sayın akçabardak bahçenize bayıldım özellikle ceylanlarınıza ben bu baharda üç tane aldım pek çiçek açmadılar. Bir tanesi kurudu maalesef. Çiçek konusunda çok acemiyim sardunya çiçeği sanıp aldım. Çok uzuyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler. ;)
|
birde karanfil çiçeği nasıl çoğalır özellikle bir vakti var mı?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025