agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Doğayla Barış / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26106.htm)

gtatas 23-04-2012 17:24

Efendim başınız sağolsun çok üzüldüm sabırlar diliyorum.

mrduran 23-04-2012 23:36

Başınız sağ olsun efendim.

günebakan 24-04-2012 22:10

Başınız sağolsun Sayın Doğayla barış.

almira 25-04-2012 00:18

Sevgili Doğayla Barış; başınız sağolsun. Arkadaşınızın mekanı cennet olsun.

sevim4 25-04-2012 10:07

Başınız sağolsun mekanı çennet olsun.

mandalinci 25-04-2012 10:42

Başınız sağ olsun, insanın dostunu kaybetmesi hele umulmadık bir anda, çok zor.

Allah rahmet eylesin size de sabır versin.

nazok 25-04-2012 11:22

başınız sağ olsun Allah sabırlar versin.

hanndan 25-04-2012 11:33

Böyle durumlarda ne denirki,ya acıya ortak olup susmak,ya ya buda geçer diye destek olmak hangisi daha doğru bilemedim,Leyloşun mekanı cennet olsun inşallah.Leyloş gibi destek veremesemde bende diyorum ' yazın orası çok güzel olacak'.
Fırtına esti geçti,geride kırıklar bırakarak,aynı hayat gibi değilmi......

nuray topcu 25-04-2012 20:18

Doğa hanım,Barış bey...
çok üzgünüm.Tez zamanda ferahlarsınız inşaallah.

Doğayla Barış 05-05-2012 00:07

Dün akşam köyümüze geldik.
Bu sabah yüreğimizde buruk bir hüzünle bahçemize indik. Eşim Marmaris'e inecekti ama ilk karşılaşma anında yanımda olmak istedi. Kumsalda oturup ufka baktım uzun uzun...yıkılan, dağılan enkaz sanki yokmuş gibi. Sonra gözlerim yanı başımdaki döküntüler üzerinde dolaştı. Fotoğraflar faciayı tam yansıtamamış gibiydi. Tam o sırada kızım telefon etti, belli ki haberdar edilmiş birileri tarafından... "Anneciğim anlaşmamızı unutma, üzülmek yok, bak hepimiz hayatta ve sağlıklıyız"...
İçim aydınlandı birden...
Çok şükür, hepimiz hayatta ve sağlıklıyız...
Başımı gökyüzüne kaldırdım, altında oturduğum dut ağacı meyveyle donanmış :-)
Zambaklar, Güller, begonviller rengarenk açmış...
İnanılmaz ama hepsinin kaybolduğunu düşündüğüm desti domates fidelerinden birisi fırtınanın şiddetiyle bahçedeki şezlongun altına uçan saksıdan bana gülümsüyordu. 100 fideden biri sağlam bir şekilde beni karşılıyor.!...
Bu bahçenin çok güzel olacağına dair bir his oluştu yüreğimde.
Ve siz sevgili dostların mesajlarını okuduğumda buna inancım pekişti.
Hepinize öncelikle acımı paylaştığınız ve destek mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Ve gönülden bir teşekkür de yüce rabbime, bahçem olanca coşkusuyla ışıl ışıl beni karşıladığı için...
Gün batana kadar sessizce dolaştım durdum, kendimle hesaplaştım, acılarımla barıştım...
Fotoğraflar ilk fırsatta. Sevgilerimle...

mandalinci 05-05-2012 07:35

Sevindim moralinizin düzeldiğine. Yaşam bu maalesef ummadığımız zamanda neler çıkarıyor karşımıza.

Gerçekten denilen doğru ' bu da geçer ya hu'.

Allaha şükür ailenizle birlikte, sağlıklı ve mutlusunuz ya, düzelir her şey, acılar küllenir, zaman her şeyin ilacı.

Rüzgar gibi geçti filminde; Scarlett O'hara (yanlış yazmış olabilirim) savaştan sonra, çiftliği yanmış yıkılmış, parasız, perişan, bir tepeden, gün batımı çiftliğe bakıyor.

Ve 'şimdi çok işim var, bütün bunlara daha sonra üzüleceğim' der.

Ben de çoğu zaman öyle yapmaya çalışıyorum.

Haydi çok işiniz var, her şey çok güzel olacak biliyorum. Çalışmaya devam.

rhepsag67 07-05-2012 13:48

Merhabalar Sevgili Doğayla Barış,
Yeniden güçlü bir şekilde başladığınızı görmek inanın beni de çok mutlu etti.
"Olgunluk, kişinin maddi ve manevi menfaati zedelendiği zaman belli olurmuş", asıl marifet bu değil midir zaten.
Güçlü olduğunuzu bu zamana kadarki DOĞA için yaptığınız çalışmalarınızdan az çok biliyorduk. Yine içinizdeki bu sevgi ile kısa zamanda üstesinden geleceğinize eminim.
Dediğiniz gibi, yine aynı şekilde baktığınızda sizi bekleyen, size ihtiyacı olan desti domatesi fidesi gibi veya güzelliklerini sizinle paylaşmak isteyen zambaklar, güller, begonviller gibi daha neler göreceksiniz.

SEVGİYLE KALIN...

Maviş 07-05-2012 15:37

Başınız sağ olsun. Allah´tan sabır diliyorum.:(:(:(:(Resimleriniz sevgiyle ve mutlukla seyrettim ben canı gönülden inanıyorumki zamanla buda geçecek. Fıstık nasıl merak ettim? :confused:
Çalışmaya devam vazgeçmek yok.

tturt 07-05-2012 15:52

Başınız sağ olsun.

Lütfen sağlığınıza dikkat edin. Eşinizle birlikte eminim eskisinden daha güzel hale gelecektir bahçeniz. Size sağlık içerisnde kolaylıklar diliyorum.

hk50 07-05-2012 18:22

Başınız sağ olsun.
Temenni ve dilekler odurki ,Allah beterin beterinden korusun.

Orhan Özbilgiç 07-05-2012 19:45

Sevgili Doğayla Barış;

Ne yazıkki ben, zamanı ölçülü kullanamayan ve bu nedenle yetiremeyen biriyim.
Biraz önce sayfanıza girebildim. Çok uzun zamandanberi.

Dostunuzun acı ölümü ve bahçenizin harap olması çok üzücü. Dilerim olayların şokunu kısa zamanda atlatırsınız.

Başınız sağolsun.

Doğayla Barış 13-05-2012 11:10

İnanıyorum ki hepimiz bize biçilen rolü oynamak üzere dünya sahnesinde yerimizi alıyoruz... Sanatçının en ulvi vazifesi yüreği kan ağlasa bile sahneye çıkıp rolünü oynamasıdır. Bizde içimizde ki derin sızıyla görevimizi ifa ettik ve sempozyumu başarıyla tamamladık.
Bahçemize döndük, seramızdan çuval çuval enkaz toplayıp bahçenin arkasına gömdük, çalışmalar halen devam ediyor. Doğa için yeni yeni görevler üstlendik, çalışmalarımız başladı.
Sevgili dostların dediği gibi "Bu da geçer ya hu" diyor ve henüz üzülmeye vaktimiz olmadığına inanıyorum.

Komşularım bana "Artık yorulmadın mı? Vazgeç bu sevdadan." diyorlar....
Tıpkı çok sevdiğim şarkıda olduğu gibi.

Kaderimde hep güzeli aradım
İçimdeki sazlar başka, söz başka
Hayalimde canlanırken muradım
Duvardaki resim başka, sen başka

Gökyüzünde otağ kurdum oturdum
Yeryüzünde hayat başka, ruh başka
Bu sevdadan artık ben de yoruldum
Yaz yağmuru, kış yağmuru bambaşka

Beste : Avni ANIL
Güfte : Fethi DİNÇER
Makâm : Nihâvend
Usûl : Semâi
Dinlemek isterseniz link paylaşayım.:-)

Kaderimde hep güzeli aradım.

Şimdi düşünüyorum da, sizler gibi görmediğim ,tanımadığım, ama yüreğimde derin bir dostluk ve kardeşlik bağıyla bağlandığım müstesna insanların varlığı ve desteği ile ben Allahın izniyle daha çok bahçeler kuracağım. ;)

Değerli dostum, Sevgili meslektaşım Fethiye'de 50 dönüm üzerinde kurduğu ve benim de çalışmalarını örnek aldığım eko çiftlikten çeşit çeşit fide göndermiş, hemen bunları dik bahçen boş kalmasın çalışmalar aksamasın diyerek.
İki gündür fide dikiyor, bahçe çapalıyorum. Sıra da zamanı uygun olan tohumların çimlenmesi var. Bahçede onarım sürerken bir yandan da sizlerle süreci paylaşacağım.
Hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız ve ben iyi, ki ağaçlar net ailesinin bir ferdiyim. Sevgilerimle...

alcen 13-05-2012 11:41

Sayfayı şimdi okudum, başınız sağolsun. Üzüntüler bir geldimi üstüste gelir zaten
seranız cam,kapı herşey yerine gelir canın sağ olsun, herşeyin başı sağlık daha iyileri olur
sıkmayın canınızı.
Büyük geçmiş olsun allah sabırlar versin.....
Sevgilerimle...

Maviş 13-05-2012 13:36

Anneler Günü

1 Eklenti(ler)
Anneler gününüz kutlu olsun.

Eklenti 295136

ayseldeniz 25-05-2012 08:03

Sevgili doğayla barış başınız sağolsun.Üzgünüm.

elifbilge 31-05-2012 11:19

Merhabalar;

Sayfanızı merala heyecanla okudum ama son habere üzüldüm.Başınız sağolsun.Değişik bitki türlerini bir araya toplamanız ne güzel.Eğer adresinizi özelime yazarsanız bende sizin için bahçemde bir operasyon yapabilirim.
Sevgiler.

redsonia 31-05-2012 16:24

sevgili doğayla barış başınız sağolsun çok üzgünüm... kelimelerin bittiği yer burası işte... diyecek tek kelime bulamıyorum...:(

mtavlı 04-06-2012 12:20

Uzun zamandır işlerim nedeniyle uğrayamadım bahçeye. Başınız sağolsun.Merhuma Allahtan rahmet sizlere sağlıklı ömür diliyorum.

Doğayla Barış 05-06-2012 21:56

Sevgili arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. İlginize, sevginize ve desteğinize...
Elimizde olmayan nedenlerle tohum gönderen dostlarımıza karşı mahçup olduk. Rüzgarın önüne katıp savurduğu fideler, tohumlar umarım uçup gittiği yerlerde toprakla buluşup yaşamlarını sürdürebilmişlerdir. Tesellimiz tohumların büyük kısmını bankamızda rezerve etmiş olmamız. Ama üretim çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Çocuklarımız her filizlenen tohumla çok mutlu oluyorlar.
Bahçemiz, çiçeklerimiz inanılmaz güzellikleriyle bize göz kırpıyor. Su sümbüllerimiz açtı. Fırtınanın savurup paramparca ettiği mum çiçeği beni şok etti. savrulduğu yerden alelacele alıp saksısına sokmuş ama üzerine eksilen toprağını ilave etmeye vakit bulamamıştım. Bu gün su vermek için yaklaştığımda inanılmaz şekilde bana gülümsüyordu. Her tarafı tomurcuk ve çiçekle donanmıştı. Allahıma şükürler olsun.

Doğayla Barış 05-06-2012 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifbilge (Mesaj 976457)
Merhabalar;

Sayfanızı merala heyecanla okudum ama son habere üzüldüm.Başınız sağolsun.Değişik bitki türlerini bir araya toplamanız ne güzel.Eğer adresinizi özelime yazarsanız bende sizin için bahçemde bir operasyon yapabilirim.
Sevgiler.

Sevgili Elif İlginize çok teşekkür ediyorum. Bu aralar bahçemizin, dostların desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Operasyonunuz bizi mutlu edecek ;)
Adresim özelinizde. Sevgilerimle.

Doğayla Barış 07-06-2012 04:17

2 Eklenti(ler)
Eklenti 305482
Mum çiçeğimiz :D
Fırtınada savrulan saksısına öylesine yerleştirilmiş, eksilen toprakları bile ilave etmeye fırsat bulamamışken hayata nasıl sarılmış can havliyle . Her köşesinden tomurcuk fışkırıyor.:p

Doğayla Barış 07-06-2012 04:25

3 Eklenti(ler)
Kayıpları telafi etmek lazım. Son hızla yeniden çimlendirme çalışmalarımız sürüyor. Kabaklar, börülceler, mısırlar....

Doğayla Barış 07-06-2012 04:28

1 Eklenti(ler)
;)
Ve bu güzelliğin adı Alina / Yasemin

Doğayla Barış 07-06-2012 04:40

1 Eklenti(ler)
Yaz boyu bizimle bahçemizde yaşayan çocuklarımızdan birisi. Bu yıl daha okul kapanmadan ailesiyle babannesinin yanına gelmiş ve soluğu bizim bahçemizde aldı. Çiçekleri sulamak, yaprakları ve kumsalı temizlemek onun en mutlu olduğu oyunlardan birisi.
Geçen sene Alina sayesinde bunca yıllık adım Melek teyze olarak değişti. Şimdi bütün çocukların meleği oldum :o
Öğreniyor, eğleniyor ve çok mutlu oluyor ;)

rhepsag67 07-06-2012 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış (Mesaj 980694)
Yaz boyu bizimle bahçemizde yaşayan çocuklarımızdan birisi. Bu yıl daha okul kapanmadan ailesiyle babannesinin yanına gelmiş ve soluğu bizim bahçemizde aldı. Çiçekleri sulamak, yaprakları ve kumsalı temizlemek onun en mutlu olduğu oyunlardan birisi.
Geçen sene Alina sayesinde bunca yıllık adım Melek teyze olarak değişti. Şimdi bütün çocukların meleği oldum :o
Öğreniyor, eğleniyor ve çok mutlu oluyor ;)

Merhabalar sevgili Doğayla Barış, yeniden sizi sayfanızda görmek beni inanın çok mutlu etti, yoğun bir çalışma içerisinde olduğunuzu tahmin etmiştim:)

Çocuklar, doğalarındaki enerji sebebiyle evrensel akışa yakından bağlı olduklarından yetişkinlerin algılayamadığı bir çok şeyi görür ve hissederler.(Feng Shui) Melek adını haketmiş olduğunuza inanıyorum, çocuklar diyorlarsa doğrudur:) Çevrenizde böyle güzelliklerin de olmasına çok sevidim.

Bize sevginin iyileştirme, düzeltme, birleştirme, zenginleştirme ve aydınlatma gücünü gösteriyorsunuz. İyi ki varsınız :)

SEVGİYLE kalın...

elifbilge 07-06-2012 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış (Mesaj 979897)
Sevgili Elif İlginize çok teşekkür ediyorum. Bu aralar bahçemizin, dostların desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Operasyonunuz bizi mutlu edecek ;)
Adresim özelinizde. Sevgilerimle.

Adresiniz özelimde görünmyor sevgili Doğayla Barış.

Doğayla Barış 07-06-2012 11:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rhepsag67 (Mesaj 980720)
Merhabalar sevgili Doğayla Barış, yeniden sizi sayfanızda görmek beni inanın çok mutlu etti, yoğun bir çalışma içerisinde olduğunuzu tahmin etmiştim:)

Çocuklar, doğalarındaki enerji sebebiyle evrensel akışa yakından bağlı olduklarından yetişkinlerin algılayamadığı bir çok şeyi görür ve hissederler.(Feng Shui) Melek adını haketmiş olduğunuza inanıyorum, çocuklar diyorlarsa doğrudur:) Çevrenizde böyle güzelliklerin de olmasına çok sevidim.

Bize sevginin iyileştirme, düzeltme, birleştirme, zenginleştirme ve aydınlatma gücünü gösteriyorsunuz. İyi ki varsınız :)

SEVGİYLE kalın...

Bahçemi ve sizleri özlemişim. Gönderdiğiniz leylakları bahçenin her tarafına dağıtıp diktim. Sevginizle bahçemi kuşatıp kem gözlerden sakınsın diyerek. Büyüyorlar :p Şimdi gidip fotoğrafını çekip ekleyeceğim.
Sizi ve güzel enerjinizi seviyorum :)

Doğayla Barış 07-06-2012 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifbilge (Mesaj 980780)
Adresiniz özelimde görünmyor sevgili Doğayla Barış.

Tekrar gönderdim. Umarım bu sefer elinize geçer. Bahçemiz dostlardan gelen güzellikleri sevgiyle kucaklayacak. Heyecanla bekliyoruz. Sevgiler.

Doğayla Barış 10-06-2012 23:45

2 Eklenti(ler)
Sığla ormanlarında çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl sertfika programı yeniden başladı. AB heyetleri orman teşkilatını sürdürülebilir yöntemler ve uygulamalar açısından denetime tabi tuttu. İşe bakın ki biz 5 yıl önceden bu tür uygulamaları hayata geçirmiş ve belgelemiştik. bu durumda sırasıyla Muğla ilinde merkez başta olmak üzere çalışma sürdürdüğümüz ilçelerde heyete eşlik ederek bilgilendirme çalışmalarında bulunduk. Serfika programının adı sürdürülebilir yöntemlerle sığla yağı üretimi ve biyoçeşitliliğin korunması.

Ve gençlerimiz, çocuklarımız...
Geçen yıl BM nezdinde Amerika'da düzenlenen uluslararası çevre projeleri yarışmasında destek verdiğimiz İstanbul'dan lise öğrencisi iki yavrumuz sığla ormanlarında yaşam projeleriyle Amerika'ya davet edildiler. Stant açıp proje sunumu yaptılar ve Dünya 3. sü olup gümüş madalya aldılar. Ülkemizi gururla temsil ettiler.

Eklenti 307124
Bunlarda ödüllü miniklerimiz, köyümüzden ilk öğretim öğrencileri...
Çalıştığımız sığla orman alanında bizim kontrol ve denetimimizde araştırma yapıyorlar, toprak ve su analizleri alıyor rapor hazırlıyorlar. Sığla projeleriyle ülke genelinde iki birincilik aldılar.
Eklenti 307125
Tabi bize teşekkür için hazırladıkları ;) güfte ve beste kendilerine ait sığla şarkısını da seslendirmeyi ihmal etmediler. :p
Çocuklarımız hem bilimde hem sanatta başarılılar...:cool:

Doğayla Barış 11-06-2012 00:27

2 Eklenti(ler)
Çocuklarımızda, gençlerimizde görmek istediğimiz, beklenen, olması gereken bu.
Bu çalışmalar ucuz hikayelerle övünenlere örnek olsun.
Geçen günlerde bu sitede bize karşı yapılan çirkin saldırılar karşısında anladık ki birileri tohum konusunda tekelleşmeye hevesli. Üyelerin tohum paylaşım sayfalarında bile ekip halinde yer alıyorlar :confused:

Doğayla Barış hiç bir oluşuma-ekibe dahil değildir.

Doğayla Barış bu güne kadar Doğa için, ülkemiz ve çocuklarımız için yaptıklarıyla gurur duyuyor. Doğayla Barış bahçesi ve bitki müzemiz, tohum bankamız bunlardan sadece birisi.
Bu nedenle kem gözlere kolay hedef oluyoruz :D

Her şeye rağmen güzel insanların, dostlarımızın sevgi enerjileriyle oluşturdukları koruma kalkanlarını yanımızda hissediyoruz.

Bahçemizde Mayıs ayında yapmayı hedeflediğimiz bir çok çalışma doğal afet nedeniyle ertelendi. Bahçevanlık-aşı-budama kurslarıyla ilgili kesin tarih yakında belirlenecek.

.................

Çocuklarımız öğretmenlerinin verdiği araştırma ödevi için bilgi almak üzere bahçemize geldiler. Gelirken elleri boş değildi, dağdan topladıkları birer kucak kekik, karahan, ada çayı, yarpuz, dağ kekiği gibi şifalı bitkileri de getirdiler. Demet demet bağlayıp seramızın demirlerine astık kurusunlar diye. Demet yaparken bu şaşkınla karşılaştık. Sizce ne olabilir ?...

Doğayla Barış 11-06-2012 00:29

1 Eklenti(ler)
Pek şirindi ve ürkmüş gibiydi bol bol fotoğrafladık

Doğayla Barış 11-06-2012 00:48

2 Eklenti(ler)
Farklı açılardan görüntüledik. :)

Doğayla Barış 11-06-2012 00:51

1 Eklenti(ler)
Bir güzellik de burada. Su sümbüllerimiz açtı :p

Doğayla Barış 11-06-2012 00:55

1 Eklenti(ler)
Havuzumuz nasıl ama ;)

Doğayla Barış 11-06-2012 01:09

1 Eklenti(ler)
Havuz yapacaktık ama seramız parçalandı, kış bahçemiz dağıldı, sahil barımız yıkıldı vs. vs derken öncelik sıralamasında havuz sona kaldı. Bakalım ustaların insafına kaldık, ne zaman diğer çalışmaları tamamlayacaklar da havuza sıra gelecek.
Bozburunda bir arkadaşın bahçesinde kocaman bir havuz dolusu su sümbülünü görünce dayanamayıp bir tutam aldık. Çocuklarla hemen geçici bir havuz yaptık.
Sümbüller peş peşe açıyor.
Hemen bir kaç havuz daha yapalım sıkışık olmasınlar :p
Artık havuzumuz olduğuna göre dostlarımızdan havuz bitkileri isteyebiliriz ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025