agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Doğayla Barış / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26106.htm)

Doğayla Barış 04-07-2012 16:39

2 Eklenti(ler)
Muzum meyveye durmuş :p

Doğayla Barış 04-07-2012 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 994026)
Sevgili Dogayla Barış,

Karaca Arboretum'unda anadolu sığlası önünde kimi andık rhepsag67 ile ?

Sevgiler

http://www.agaclar.net/forum/993317-post11.htm

Nasıl mutlu oldum anlatamam. Çok keyifli bir gezi olmuş. Bu güzel gurupla kendimi bütünleşmiş hissediyorum. :cool:
Güzel dostlarım sizi seviyorum. :-))

Doğayla Barış 04-07-2012 20:15

3 Eklenti(ler)
Fırtına koca çınarı da kökünden söktü :-(
Eklenti 315612

Neyse ki binaya yaslanıp yere yapışmamış..
Eklenti 315613

Fakat kimsenin gücü yetip yerine yerleştiremedi, ne yapacağız bilmiyorum. Traktörle çeksek kökler kopar ve kurur diye korktuk öyle kaldı. Alt dalları budayıp ağacı hafiflettik ama çılgın gibi sürgün veriyor. Çok korkmuş olmalı. ;)

Doğayla Barış 04-07-2012 20:33

2 Eklenti(ler)
Sahil barımız yere yapışmış :-(

Doğayla Barış 04-07-2012 20:41

3 Eklenti(ler)
Hortum kış bahçemizin brandalarını parçalamış ve içerdeki bitkileri hallaç pamuğu gibi atmış.
Eklenti 315619
Dostlar yardıma geldi, köşeye bucağa savrulan, kırılan çiçekleri toprağa sokuşturuyoruz.
Eklenti 315620
Seher parçalanan aloevera'ları dikiyor :-)

Doğayla Barış 04-07-2012 20:50

3 Eklenti(ler)
Daha vahim fotoğraflar vardı ama unutmak istiyorum o nedenle sayfama koymadım.
Brandalar toparlandı, kum torbaları onarılıp yerleştirildi, onarılana kadar geçici çözüm sağlandı. Bir taraftan kırık saksılar, cam kırığı dolmuş topraklar çuvallara dolduruluyor atılıyor. Yorulunca küçük neşeli molalar veriliyor.

Doğayla Barış 04-07-2012 20:51

2 Eklenti(ler)
Arada müzik keyfi. Sanatçımızdan kanun resitali :-)

Doğayla Barış 04-07-2012 20:58

1 Eklenti(ler)
Neşeli ol ki genç kalasın :D

Doğayla Barış 04-07-2012 21:03

3 Eklenti(ler)
Güzel kalonsem.
Eklenti 315640

Manolyam büyüyor.
Eklenti 315641

Yaban çiçeği.
Eklenti 315642

Adalet Yağcı 04-07-2012 21:11

Büyük geçmiş olsun sevgili Doğayla Barış.
Mevsimler şaşırdı kendini, olmadık zamanda olmadık sıcaklar ya da soğuklar yaşıyoruz.
Tabii fırtına dolu ve yağmur üstüne tuz biber ekiyor.

Sayın Orhan Özbilgiç beyin bahçesi de çok hasar görmüş.
Sizlerin yaşadıklarınızı görünce benim yaşadıklarım hafif kalıyor.

İnşallah en kısa zamanda toparlanır her şey.
Zaman zaman, doğa gücünü göstermeyi seviyor heralde.

Lunlun 05-07-2012 12:58

Sevgili Doğayla Barış,
Uzun zamandır fırsat bulup şöyle doya doya agaclar.net'i gezemiyordum. Ancak şimdi görebildim bu sayfayı. Hemen takip listeme ekliyorum. Elleriniz dert görmesin, emeklerinize sağlık. Sevgiyle kalın ve bizi de fotoğrafsız bırakmayın lütfen. :)

tturt 05-07-2012 15:07

Sayın Doğayla Barış

Geçmiş olsun. Kolaylıklar diliyorum.

Sudenur 05-07-2012 16:36

Sevgili Doğayla Barış, sıfırdan düzenlediğiniz bahçenizi gezerken "Bahçe demek haksızlık olacak o güzel manzara ve araziye, tatil köyünüz diyelim :)" nasıl güzel bir işe imza attığınızı imrenerek gözlemledim. Brovo! Elinize emeğinize, doğa sevginize sağlık. Çarçabucak sararsınız umarım fırtınanın izlerini, her şey çok güzel olacak eminim. Sevgiyle kalın.. ;)

Doğayla Barış 06-07-2012 06:34

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lunlun (Mesaj 994414)
Sevgili Doğayla Barış,
Uzun zamandır fırsat bulup şöyle doya doya agaclar.net'i gezemiyordum. Ancak şimdi görebildim bu sayfayı. Hemen takip listeme ekliyorum. Elleriniz dert görmesin, emeklerinize sağlık. Sevgiyle kalın ve bizi de fotoğrafsız bırakmayın lütfen. :)

Merhaba sevgili lunlun ben de sizi merak etmiştim. Umarım yeni hayatınız istediğiniz gibi olmuştur. Güzel sözlerinize çok teşekkür ediyorum. Bakın oya ağaçlarım renk renk açmaya başladı :) Bu fotoğraflar sizin için. Sevgilerimle.

Doğayla Barış 06-07-2012 06:35

1 Eklenti(ler)
Oyalarım çiçek çiçek, pembe önce açtı lila rengini merakla bekliyorum.

Doğayla Barış 06-07-2012 06:40

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 994568)
Sayın Doğayla Barış

Gemiş olsun. Kolaylıklar diliyorum.

Çok teşekkür ediyorum Taner bey. Neyse ki sizin gibi doğa dostları var. Güzeller güzeli bahçenizden bizim için çelik ve tohum desteğinizin devam edeceğini bilmek bize güç katıyor. Saygılarımla.

Lavantalar çiçek açtı :p

Doğayla Barış 06-07-2012 06:41

1 Eklenti(ler)
Lavantam mis kokulu. :)

Doğayla Barış 06-07-2012 07:00

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 994591)
Sevgili Doğayla Barış, sıfırdan düzenlediğiniz bahçenizi gezerken "Bahçe demek haksızlık olacak o güzel manzara ve araziye, tatil köyünüz diyelim :)" nasıl güzel bir işe imza attığınızı imrenerek gözlemledim. Brovo! Elinize emeğinize, doğa sevginize sağlık. Çarçabucak sararsınız umarım fırtınanın izlerini, her şey çok güzel olacak eminim. Sevgiyle kalın.. ;)

Merhaba sevgili sudenur, hoş geldin tatil köyümüze :D
Neden olmasın, güzel insanlar bir başkası için dilerse olur diye düşünüyorum;)
İnşallah gerçekleşir en kısa zamanda. Süper loto oynamalıyım sanırım, çünkü doğa beğenmediklerini habire yıkıp söküyor, 3 ay içinde peşpeşe tufan üstüne tufan, masraf üstüne masraf ciddi olarak sarsıldık.
Yoksaaaa ben de arka bahçeye çok şık bungalovlar hayal ediyorum dostlarımızı misafir etmek için. :D
Madem bungalov yapamıyoruz mevcut tesislerden yararlanalım diye düşündük, hemen arkamızda kiraladığımız tesis bize ekimde teslim edilecek.
Şimdilik dostlarımızı çadır ve karavanlarında ağırlıyoruz.
Senin için bir güzellik sunalım, bu sabah açtı :cool:

Doğayla Barış 06-07-2012 07:19

1 Eklenti(ler)
Tatil köyümüz....bu cümle çok hoşuma gitti hatta benimsedim diyebilirim.
Güzel dostlarımın evrene güzel mesajlar göndermesini diliyorum, gerçekleşsin ve burada hep birlikte keyifli günler geçirelim.

Tatil köyümüz :D 2 dönüm bahçeye sahip. Bitkilendirme çalışmaları için 6 Bölüme ayırdık.
Sığla evinden denize kadar olan bölüm. Sığla evi sağ bahçe ve sol bahçe. Sera, seranın karşısındaki sebze alanımız. Seranın arkasındaki bungalaovları yerleştirmeyi hayal ettiğimiz bölüm.
Düzenlenecek kısım 150-200 metre bir alan olsaydı şimdi cennete teras yapmıştık da her alanda aynı anda ve ayrı ayrı ilgilenmek zorunda kaldığımız için bize göre yavaş ilerliyor. Ama 1 yıllık bir geçmiş olduğu düşünülünce gelişme oldukça iyi. Ağaçlarımız ve sarılıcılar her şeye rağmen hızla büyüyor.
Zeytin ağacımız minicik fidandı, seranın içinde kalsın nasılsa çabuk büyümez demiştik ama boyu seranın çatısına dayandı jütü paramparça etti, fırtına da ne bıranda ne naylon sağlam bıraktı iskelet tekrar eski yalın haline döndü.
Çatıya polikarbon, duvarlara doğrama ve cam yapabilmek için sponsor arıyoruz.

Doğayla Barış 06-07-2012 07:22

2 Eklenti(ler)
Zeytinlerimiz salkım salkım.

Doğayla Barış 06-07-2012 07:27

1 Eklenti(ler)
Bu sabah güzel bir sürprizle karşılaştık.

Doğayla Barış 06-07-2012 07:29

1 Eklenti(ler)
Ve bu güzellikler bizi motive ediyor. :)

Günaydın...

Doğayla Barış 06-07-2012 13:34

1 Eklenti(ler)
Oya ile sarmaşık aşkı. Beyaz sarmaşık o kadar zarif ki ayırmaya kıyamadım :p

Doğayla Barış 06-07-2012 13:52

3 Eklenti(ler)
Sebze bahçesi kadifelerin koruması altında. ;)
Eklenti 316059

Hasat ettiğimiz ilk sebze,
Eklenti 316060

Herkes birbirinden korudu sonunda eşim dayanamadı ve kopardı, kahvaltıda lokma lokma paylaştık, tadı ve kokusu muhteşem :cool:

Doğayla Barış 06-07-2012 13:58

1 Eklenti(ler)
Biberler arasında ilk tohumluk ayrılan ponsietta biber oldu.
Tohum bankamızı da düşünmeliyiz.;)

Doğayla Barış 06-07-2012 14:05

1 Eklenti(ler)
Salkım salkım turuncu, bir başka güzellik.
Teller yavaş yavaş sarılıyor.

Doğayla Barış 06-07-2012 14:07

1 Eklenti(ler)
Ben de varım...:p

Doğayla Barış 06-07-2012 14:12

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl bahçeye atılan onlarca hatmi tohumu...Komşunun tavuklarının gazabından kurtulan sadece bir tanesi tomurcuk vermiş. Yalın kat mı katmerli mi, rengi ne acaba?
Aslında rengarenk hatmilerden bir duvar oluşturmak istemiştim ama olmadı, şimdi heyecanla bekliyoruz.

Sudenur 06-07-2012 15:57

Pürüzler giderilmeye başlamış bile sevgili Doğayla Barış, süprizler yapmaya başlamış çiçekleriniz, ne hoş. :eek: Hle o leş çiçeği ne güzel de uzatmış başını saksının ucundan ki böyle bir güzelliğe o ismi vermek haksızlık olmuş diye düşünüyorum. ;) Şahsım için görüntülediğiniz sevimlinin adı nedir, ilk kez gördüm, keyifle büyütün. :eek: Dilerim aradığınız sponsorlar sıra olsunlar tatil köyünüzün önünde, gönlünüzden ne geçiyor ise gerçek olsun. Sevgimle.. ;)

Doğayla Barış 08-07-2012 20:54

Bu güzelliğin adı begonvil. Farklı güzel bir renk.
Güzel dilekleriniz İnşallah gerçekleşir :D

Doğayla Barış 08-07-2012 20:57

1 Eklenti(ler)
Yanıyoruz. :eek:

Bütün kediler, köpekler ve kuşlar bahçemde :(
Bahçenin her tarafına su kapları koydum, kavruluyor zavallıcıklar. Resmen miyav miyav konuşuyorlar, mutfak kapısına gelip su istiyorlar. Çiçek tabakları ve yoğurt kaplarına koyduğum sular anında buharlaşıyor. Ön bahçe ve arka bahçedeki hortumlar akşama kadar açık kaldı.
Topraktaki bitkiler allaha emanet...

Lunlun 09-07-2012 12:10

Sevgili Doğayla Barış,
Bitkilere ve hayvanlara dikkat ederken kendinizi unutmayın sakın, dinlenmeyi ihmal etmeyin lütfen. Yeni hayat üç beş saksı bitkiyle , bahçesiz şekilde devam ediyor, hevesimi ve özlemimi agaclar.net'te gidermeye çalışıyorum. Hayali bir bahçe kurdum kafamda, hangi bitkiyi görsem hayal bahçemde nereye dikebileceğimi düşünüyorum," üç beş sene sonra bu orda küçük kalır", diye alıyorum başka yere dikiyorum. Bahçeli bir ev gerek bana mutlaka, yapamıyorum bu inşaat yığınlarının arasında. :(
Tatil köyünüz şekilleniyor iyice, güzel şeyler yapıyorsunuz ve çokca emek veriyorsunuz. Emeğinize , ellerinize sağlık.
Sevgiyle kalın, elleriniz dert görmesin

Doğayla Barış 09-07-2012 17:44

Sevgili lunlun senin bahçeli evin var :)
"Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür
Gitmesekte, kalmasakta, o köy bizim köyümüzdür"
şarkısını duymadın mı yoksa sen, bizler bu şarkıyla büyüdük...

Bu durumda bahçemiz senin, henüz tatil köyümüzün konuk odaları hazır değil ama şimdilik bir çadırda küçük bir tatil keyfi hiç fena olmaz diye düşünüyorum. :cool:
Görenler bayılıyor, sizde ilk fırsatta denemelisiniz ;)

Bu arada yanmaya devam ediyoruz. Acayip bir poyraz her şeyi uçuruyor, saksılı çiçeklerin hepsi yerlere indi, sahilde uçanları yakalamak için koşuşturup duruyorum diye sızlanırken... Şiddetli bir sarsıntı yaşadık, iyi ki sahildeydik. Tabaklar, bardaklar kırıldı ama buna da şükür.
Allah sonumuzu hayır getirsin inşallah. :(

hk50 09-07-2012 17:52

Sn Doğayla Barış
Çok büyük geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.

Doğayla Barış 09-07-2012 19:28

"Saat 16.55'te merkez üssü Akdeniz açıklarındaki Rodos adası olan 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi."
Çok teşekkür ediyorum sayın hk50, oldukça şiddetli hissettik ama çok şükür hasar yok.

necdet demiray 09-07-2012 21:03

serada gönüllü olarak çalışmak üzere sizlerin yanına gelebilirmiyim.yemek yaparım,bulaşık yıkarım.bir çadırlık yere razıyım.

necdet demiray 09-07-2012 21:04

geçmiş olsun.

Lunlun 10-07-2012 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış (Mesaj 996208)
Sevgili lunlun senin bahçeli evin var :)
"Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür
Gitmesekte, kalmasakta, o köy bizim köyümüzdür"
şarkısını duymadın mı yoksa sen, bizler bu şarkıyla büyüdük...

:) Teşekkür ederim, harikasınız. Bu sene izin hakkımız olmadığı için bir yere kıpırdayamıyoruz karı koca ama sonrasında Allah Kerim. :) Bir bakmışsınız eşim ve bizim çiçek delisi ufaklıkla birlikte kapınızı aşındırıyoruz. Ama hazırlıklı olmanız ve çiçekleri ortadan kaldırmanız lazım, çünkü bizim kız yolda sokakta ne çiçeği görse "bu annenin" diyor. Geçen gün istediği çiçeği alamamış diye sokak ortasında yatmış yerlere. Neymiş efendim, çiçeği bize getirecekmiş " annenin çiçeği, babanın çiçeği" imiş. Babaanne dayanamamış saksıda minyatür gül almış. O yüzden diyorum çiçekleri ortadan kaldırmanız lazım olacak.

Bu durumda bahçemiz senin, henüz tatil köyümüzün konuk odaları hazır değil ama şimdilik bir çadırda küçük bir tatil keyfi hiç fena olmaz diye düşünüyorum. :cool:
Görenler bayılıyor, sizde ilk fırsatta denemelisiniz ;)
Teşekkürler efenim , biz konuk saymayız kendimizi zaten. Ah Sevgili Doğayla Barış, bırakın çadırı orda bulunsak da hamak da yatsak, başımızın üstünde yıldızlar! Ne güzel olurdu.

Bu arada yanmaya devam ediyoruz. Acayip bir poyraz her şeyi uçuruyor, saksılı çiçeklerin hepsi yerlere indi, sahilde uçanları yakalamak için koşuşturup duruyorum diye sızlanırken... Şiddetli bir sarsıntı yaşadık, iyi ki sahildeydik. Tabaklar, bardaklar kırıldı ama buna da şükür.
Allah sonumuzu hayır getirsin inşallah. :(

Evet evet, okuduk sarsıntı haberlerini. Çok geçmiş olsun, tekrar etmesin inşallah. Eşyalar kırılsın dökülsün ama sağlığa , cana bişey gelmesin. Sağlıkla kalın, sevgiyle kalın.

Müge 10-07-2012 15:36

Çok geçmiş olsun.

Doğayla Barış 11-07-2012 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi necdet demiray (Mesaj 996315)
serada gönüllü olarak çalışmak üzere sizlerin yanına gelebilirmiyim.yemek yaparım,bulaşık yıkarım.bir çadırlık yere razıyım.

Hay hay, hemen işe alındın :p
Denizin hemen kıyısına kazların ördeklerin yanı başına çadırını kurabilirsin. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025