![]() |
1 Eklenti(ler)
Otlar neredeyse benim boyumdaydı, resim çektim sanıyordum ama bulamadım. Neyse, eşim motorlu tırpan ile otları biçti,
Toprak öyle taşlaşmış ki çapa makinası ilk denemede çalışmayınca bahçeyi bir iki gün suladık, sonra eşim makina ile mücadele ederek bahçeyi sürdü. Allahtan böyle işleri yapmaktan büyük keyif alıyor. Yoksa çekilir dert değil. Hem gürültüsü hem de esaslı bir güç gerek |
3 Eklenti(ler)
Bahçe sürüldükten sonra, karınca yuvalarının üzerini ilaçladık. Hiç böyle bir şey görmemiştim el kadar bir kayrak taşını kaldırdığımda silme, bembeyaz karınca yumurtaları vardı.
1-2 gün sonra, bahçe tırmıklandı, taşlar toplandı, ayrıkların kökleri temizlendi. Anneciğim bile eski günlerini hatırladı, taş topladı, kök topladı. Hastalanacak diye korktum ama iyi geldi hareket. |
1 Eklenti(ler)
Evimizde, ön bahçe biraz dar, zamanında tadilatlar yapılmış, iyice bahçe duvarına yaklaşmış.
Bahçe sürülünce, kayrakları tekrar aynı yerlerine yerleştirdik. Sonra da düşünmeye başladık. Acaba çim yapıp kayrakları yerinde mi bıraksak? Ama o zaman da, kışın köpeğimiz koşturmaya başlayınca, çimler bozulur dedik. Ankara'daki evin bahçesinde her kış aynı şey olurdu, çimler yazın güzel, kışın balçık çamur. Acaba, kayrakların önüne tahta mı yapsak? Duvarın dibinde 50-60 cm kadar toprak bırakıp, mevsimlik çiçek dikebilirim o zaman. |
Sn.mandalinci merhaba. Küçük karışık çiçeklerimi begenmenize sevindim. Sizinde bahceniz sade güzel ama azminiz ve çabalarınız sayesinde ilerde çoook güzel olucagına eminim.
Hele bi işler bitsin çiçeklensinde.. İyi günler... |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adını bilmiyorum, ama sürekli çiçekli, çok beğendim. Yayılıcı bir tür olduğu söyleniyor. Ben bahçe demirlerinin dışına diktim, orada yayılırsa güzel olur diye düşündüm.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin köşesinde bulunan mini şelalenin arkasına sazlar dikilmiş, sulanınca o da çiçek açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Arka bahçede ki narda 2-3 tane meyve var.
|
4 Eklenti(ler)
Ankara'da ki çamlarımızı da hatıra olsun diye getirdik. Bahçede iki tanesini saksıya diktim, diğerleri sitenin bahçelerine dikildi. Evin karşısındakiler tuttu gibi görünüyor.
Hava 1-2 gündür dışarıda çalışmaya uygun, diplerini açtım, suladım. |
Sn.Mandalinci ;
sanırım evinize yerleşmişsiniz ,güle güle oturun :) Mesajlar dan birini görmemişim , ben Alaçatı da oturuyorum sizin de Urla-Zeytinalan'a yerleşeceğinizi sanmıştım.Yanlış anlamışım :) İlk fotoğrafta ki bitki Tecoma capensis .İkincisi ise Pampas ,çok güzel bir bitkidir. |
Alıntı:
Yerleştik sayılır, bir iki eksik var ama, önemli değil. Herşey dört dörtlük olunca canımız sıkılır. Doğru anlamışsınız, Urla Zeytinalanında oturuyorum. Diğer bahçe mandalinlik, Seferihisar'da. İyi dilekleriniz için teşekkürler, görüşmek üzere:) Not:Pampas=kırmızı çiçek açan değl mi? |
Pampas'ın çok çok uçuk pembe ya da krem rengi ( sizin ki gibi ) püskülleri olur.İsterseniz google'dan görsellere bakıp karşılaştırın ,emin olalım .
Yolunuz bu tarafa düşerse beklerim :) |
Tamamen cehaletime verin, saz deyip geçtiğim bitki pampas mış. Kırmızı olan da Tecoma capensis miş. Araştırmadan yazmışım. Teşekkürler.
Alaçatı'ya gidersem tabii uğrarım, sizi de şehre giderken bir kahveye beklerim, görüşmek üzere. |
Sayın Mandalinci, yeni eviniz hayırlı olsun. Resimlerinize imrenerek baktım çok beğendim. Allah kolaylıklar versin. Yanlış anlamassanız mandalinle alakalı bir soru sormak istiyorum. Mandalina dalından alınan çeliğin suda ya da torfta köklenmesi mümkün mü? Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
|
Sn dogacı59,
İyi dileklerinize teşekkür ederim, daha güzeli sizin olsun. Mandalinciliğimiz 2 senelik olup, onun da 1. senesi uzaktan idare ile geçti. Konuyla eşim ilgilendiği için, inanın benim de bilgim henüz sorduğunuz soruyu doğru cevaplayacak düzeyde değil. Ama bu konuda doğru dürüst bir cevaba ulaştığımda sizi bilgilendirebilirim. İyi günler dilerim. |
Sevgili Mandalinci,Bu yaz seyahat trafiğiniz yoğundu..Bahçenize uğrayıp meşgul etmek istemedim...Okuduklarımdan anladığım kadarı ile İzmir e artık yerleşmişsiniz:) Bahçeniz ve v görüntüsüne bayıldım ,palmiye ağaçları ve sazların içinde harika bir yer olmalı.
Bodrumdaki yazlığınızın duvarından akan begonvil şelalesi olağanüstü bir görüntüydü..İçim açıldı gece gece....Ne güzel bir hayat seçmişsiniz..Ne mutlu size ve bizede :)) Çünkü artık Hem Ege hem de Akdeniz iklimi bitkilerini sizin ellerinizde yetişen meyvaları sebzeleri bol bol görebileceğiz... Çok memnun oldum...Yerleriniz hepsi harika.. tanrı güle güle keyfini çıkarmayı nasip etsin...Size bahçede yardım eden muhterem annenize ve size selamlar sevgiler:)) |
Sevgili berrin hanım,
O kadar telaşlı, heyecanlı, koşturmacalı bir yaz tatili yaşadık ki. Olsun, sonunda kararımızı gerçekleştirebildik. Her gün şükrediyorum halime. İltifatlarınız için teşekkürler ama resimlerde daha güzel çıkıyor galiba herşey, inşallah yetiştirebiliriz bir şeyler. Annem, bayılır bahçe işlerine, o gün çok mutluydu, tabii ben de , görüntülememek olmazdı, selamlarınızı ileteceğim, sevinecektir. En mutlu günler siz dostlar için olsun, sağlıcakla kalınız. |
Bahçede dün yeni bir temizlik daha yapıldı.
Arka komşumuzla aramızdaki demirler; sarmaşık, hanım eli ve acem borusunun çoğu kurumuş dalları, komşunun bahçesindeki kavağın neredeyse artık humus olmuş yaprakları, adını bilmediğim bir sürü börtü böcekle neredeyse korku şatosu bahçesi görünümüne bürünmüş, gözümüzü tırmalıyordu. Dün eşim sağ olsun, gözünü karartıp temizliğe başladı. Arada levye, balta, testere yardımı ile, sarmaşıklar yekvücut oldukları yerlerden söküldüler. 1. resim, sol arkada, kavağın ve ona yapışmış sarmaşıkların uzaktan çekilmiş resimleri 2. resim, kesim işleminin başlangıcı |
Sayın Mandalinci, Resimler bende gözükmüyor, herhalde sorun benden kaynaklı.
|
2 Eklenti(ler)
Resim 1-2
|
2 Eklenti(ler)
Kesilmiş dalların tahliyesi zor oldu tabii.
|
2 Eklenti(ler)
Kavak biraz toparlandı ama bence çok yaşamaz çünkü o korkunç sarmaşık, ağaca nasıl yapışmış ve kaynaşmış ki inanılmaz.
Betondan levye yardımı ile sökülen parçalar, görünce inanamadım. |
Bugün, bahçe sürüldü, drenaj boruları için kanal kazılmaya başlandı. Bu aşamada yardım alıyoruz.
|
Sevgili mandalici tebdili mekanda ferahlık vardır derler.Sizin adınıza cok sevindim yeni bir mekan, yeniden doğacak umutlar demek.İklim açısından daha çok çeşitiniz olacaktır.
Eminim çok güzel bir tablo sergileyeceksiniz,kolay gelsin,Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Kanal kazımı yarına biter mi acaba?
|
Alıntı:
|
Sağ olun sevgili handann,
İyi dilekleriniz için teşekkürler. İnşallah diyelim, eğer kış gelmezse biz biraz da yeni heves bahçede helak olacağız:) Goji berry alayım, kumkuatta çok güzel, Casablanca zambağı nasıl acaba derken, eşim biraz bekle çimlendirelim, sonra karar ver diye beni sakinleştirmeye çalışıyor. |
3 Eklenti(ler)
Bu arada, mandalin bahçesinden yaptığımız hasat resimlerini de bir türlü yükleyememiştim.
Domatesler hep böcek yeniği olmuş, galiba bu dert bir çok bahçede varmış. Pazarda domates satan satıcının da 3 dönüm tarlasındaki patates tamamen ziyan olmuş dediğine göre. Bu seneki mahsul benim eserim değil, bakıma yardım eden kişinin. İnşallah önümüzdeki sene gururla ben yetiştirdim diyebileceğim, bir kaç sebzem olur. |
Sevgil mandalinci yerleşim işleri herhalde bitti güle güle oturun. Siz az zamanda çok işler başardınız. Seneye ****** sebzelerin en iysini ve en verimlisini yetiştirerek bizlerle paylaşırsınız. Ne mutlu ki annenizde sizin gibi bahçe işlerinden hoşlanıyor ve yardımcı oluyor. Ellerinden öpüyor selam ve sevgilerimi gönderiyorum...
|
Sevgili Mandalinci , yeni evinizde , yeni yaşamınızda mutlu ve güzel günler geçirmenizi dilerim. Ankara ikliminde yetiştirdikten sonra orada çokkk daha güzel bitkiler yetiştireceksiniz eminim.
|
Sevgili Mandalinci, İzmir'e yerleşmişsiniz ,yeni evinizde sağlık ve mutlulukla yaşayın. Kavak ağacına yapışan sarmaşığı merak ettim, her sarmaşığı bahçeye ekiyorum sizdekini görünce ürktüm, yakın plan çekilmişi var mı? Artık komşu olduk sizleri bekleriz.Sevgili annenizin ellerinden hürmetle öperim. Sevgiyle kalın.
|
Alıntı:
Tam olarak olmasa da yerleştik sayılır. kışlık sebzelerden, oturduğumuz evin bahçesine biraz diktim ama bakalım başarılı olacak mıyım? Ankara'ya gidince anneme iyi dileklerinizi ileteceğim, en iyi günler sizin için olsun, sevgiler. |
Alıntı:
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Ankara toplantısında tanışmak kısmet olmamıştı ama İzmir'e gelirseniz beklerim. Biz Ankara'da alışık değiliz kışın sebze dikmeye, önce elim gitmedi ama bir kaç sebze fidesi aldım, satıcıya, dışarıda donmaz değil mi diye abuk bir soru sordum, adamcağız niye ki dedi. Sonradan kendime epey güldüm. Alışacağız ama vakit alacak, sevgiler. |
Alıntı:
Bayramdan sonra gerçekten bir toplantı organize edelim, size de özel olarak gelmeyi istiyorum, yakın oturuyoruz gibi anlıyorum. Kavak ağacına sarılan sarmaşık biraz da ilgisizlikten her yere sarılmış. Bizim evin arkasında 2 parsel bahçe olarak düzenlenmiş, bahçenin sahibi, sadece gerekli bitkilerle ilgilenmiş. O kavağın da sonu iyi değil, sarmaşık vampir gibi özsuyunu emiyor. En kısa zamanda yakın çekim ekleyeyim. Bildiğim kadarıyla adı Hedera, orman sarmaşığı. Arka tarafta tüm bitkiler iç içe girmiş, kökü bizde olan meleklerin boruları, dışarı caddeye kadar uzanmıştı, hanımelleri altları kurumuş koca bir yığıntı olmuş, kavağın yaprakları çürümüş, böcek yuvası bir yer olmuştu. Şimdi taze yapraklar gelince görüntüsü güzel olacak diye umuyorum, bir de arka bahçenin sahibi bitki döküntülerini gözümün önüne yığmasa.. Görüşmek üzere sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Sn. Fatoş,
Sarmaşığın yakın çekim resmi, aslında kontrollü yetiştirilirse hızlı büyüyen, örtücü bir bitki. Ama burada hüda-i nabit bir şekilde her yeri sarmış. |
Sayın mandalinci; Yeni eviniz, yeni bahçeniz hayırlı uğurlu gelsin dilerim. Sebze meyve ve çiçek açısından bir çok ile göre daha şanslıyız. Çok rahat dört mevsin bahçenizde ürünler olur. Kışlık sebzeler yazlıklara göre daha zahmetsiz oluyor. Çoğu zaman yağmur suyu da yetiyor. Ayrıca kışın pek zararlı da olmuyor. Bu açıdan ben kışlıkları daha çok sevdim sanırım. Biz ilk yılımız olduğundan pek çok hata yaptık ama çok şey de öğrendik. En zoru sıcakla birlikte otları yenemez olmamızdı. Çok mücadele etsek te çok başarılı olamadık. Çiçekler açısından da bu sene çok acemi kaldım. Bu sene çiçek açısından pek yüzüm gülmedi. Buna rağmen toprak cömert davranıp otun içinde bile güzel sebzeler sundu bize. Bahçede dört mevsim iş bitmiyor İzmir'de. Çünkü bahardan kaçıp gemiş gibi güneşli güzel günler sık sık yüzümüzü güldürüyor. Siz bizden daha da tecrübelisiniz. Çok güzel şeyler ortaya çıkacağından şüphem yok. Sebzeler gölgede kalmadığı sürece çok gelişecektir. Ben se ne ilginç ne istesem gölge ya da yarı gölge istiyor diye vazgeçiyorum. Hayatta hep bir şeyler beklemekle elde ediliyor. İnşallah biz de derviş misali muradımıza ereriz.
İzmir'de bir kaç arkadaş toplanacak olursak ben de talibim. Sizlerle tanışmayı da, sizleri ağırlamayı da gerçekleştirmek isterim. Kolaylıklar diliyorum... |
3 Eklenti(ler)
Limonumun, geçen sene üzerindeki meyveleri oldunlaşamadan kurudu ve döküldü, yaprakları da lekeli gibiydi.
Bozulmuş yaprakları, kuru dalları budadık, oh ne güzel yeni sürgün de verdi, toparlıyor derken yapraklar gene lekelendi. sanki meyve de var, ama hastalık var eminim. Acaba nesi var, hastalıklı dalları şimdi kessem mi yoksa ilaç gerekecek mi? Ne dersiniz? |
Alıntı:
Sevgili uzaylı, Şimdi tam da sizi düşünüyordum ki, resimleri yüklerken yazıvermişsiniz. Sevindim. Tecrübeli değilim, estafurullah, biz ağaç, çalı, çiçek işleri ile ilgileniyoruz amatörce, sebzelerde hep yardım aldım. Pırasa, karnabahar, marul fidesi diktim, güneş yarı yarıya geliyor, çimler de çok yeni, şimdilik sebzelerin yanına bile gidemeden uzaktan suluyorum. Bahçenin görünen yerleri çim olsun deyince bana arkada bir yer kaldı. Arkamızdaki bahçe yükseltilmiş, güneşi biraz kesiyor, bakalım göreceğiz. Siz de bu sene epey badireler atlattınız ama herşey çok güzel, ürünler olsun, bahçede yapılan işler olsun çok güzeller, sizi sevgiyle izliyorum, hele çocukların ilgisi de çok hoş. Ben de tam bu sebeple istedim İzmir'i, 4 mevsim bahçede iş olsun, yorulayım, zevkle yetiştirdiğimi yiyeyim, çay içip seyredeyim diye. Bayramda bir Ankara yolculuğu var, dönüşte inşallah organize edelim toplantıyı. Bu arada fırsat bulup hala Çınarlı'ya gidemedim ona yanarım! Görüşmek üzere, sevgiler. |
Olsun bahçe rayına oturunca alışveriş daha zevkli olur. Neyi nereye koyacağımı bilmediğimden ben de sabrediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Bayramda Ankara'daydım. Anıtkabirin gece görünüşü.
|
1 Eklenti(ler)
İzmir'de Atamızı küçük bir törenle andık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025