agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   canannuman / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25973.htm)

canannuman 13-01-2012 15:31

Estağfurullah hiç hevesim kırılmaz olmadı ekim kasım ayı gibi söker ekerim başka açıkta bir yere. Zaten ben nerelere ne ağaçlar ektim bende bilmiyorum. Bahçem yok ama tarla orman çok. Ekecek insan durmuyor, yerim yok mazeret değil benim için. Eşimin dostumun köyünde bahçesinde isteyen yeri olana da gönderip ektim ektirdim :) Tabiiki burada okuduklarım gibi çok çok bir sayı da değildir. Maaşallah bayağı ağaç eken var. Allah Razı olsun.
Benim bahçeme gelince,
Evet çok kötü bir durum yaşamışsınız inşallah 3 -5 yıl sonra aynı duruma düşmem. Ama aldığım yer büyümez bodur dedi. Yan tarafa uzayana acımam budarım diye düşündüm. Çünkü rahatsız olmak istemediğim gibi rahatsız da etmek istemem. Bonzailer nasıl cüce kalıyor ama meyva veya çiçek veriyor. Ben budama ile bunu kontrol edebileceğimi düşündüm. Çok cılız ağaçlar bilmiyorumki acaba hakaten çok dallanırmı. Birde internette elma yetiştirilen bir bahçe örneğini gördüydüm. Kamçı şeklinde yukarı bir dalda elma üretmiş yani bir ağaçta 3-4 kol olacağına tek veya çift dal bırakmış genede dolu meyva vardı biraz böylede hedefledim denebilir. Birde ekerken yan dalları evimin bahçesine doğru döndürdüm. Yani ağaçlar büyünce bir kambur gibi bahçeme doğru olacak. Yüzeysel köklü bitkileri ağaç altlarına ekerim diye düşünüyorum. Genede dediğiniz gib baş edemezsem taşınacak ağaçlar mecburen.

aydın 13-01-2012 15:49

Sn. canannuman;

bahçeniz benim gibi bir çok kişinin hayallerini süslemeye yeter de artar bile. Baharla birlikte muhteşem renk cümbüşüne sahne olacak gibi. Sayfanızı yeni gördüm hayırlı uğurlu olsun. Ne diyelim şimdiden bol hasatlar :p

canannuman 18-01-2012 09:28

1 Eklenti(ler)
Küçük arka bahçe. Eşim oturuyor :)

canannuman 18-01-2012 09:29

1 Eklenti(ler)
Topraklı alan içten kısım.
Burada pencereye takılı olan sarkaç saksı boş. Toprak doldurunca ağır olup düşeceğinden korktuğum saksım.
Çok heveslenip aldım ama sorularım olacak.
1- Saksı toprakla ağır, hafif bir bulamaç yapsam toprak yerine su alınca gene ağır olacak.
2- Sulama ben en üstten verince su alacak su aşağı doğru içten akacak ama alttan su verilmesi gereken birkiler olursa ne yaparım en alttan üste su çekmez sanırım.
3- Ben sıcaklarda saksının yanında olamayabileceğim kurak bitki edinmeliyim ama yaz boyunca açsın istiyorum ayrıca saksının bulunacağı küçük bahçe gölge alan. Yani insanlar sıcakta çaylarını bu bölüm daha ferah diye bu kısımlarda içiyorlar ön taraflar güneşte iken buralar gölge ve daha serin. Ben şöyle şelale gibi aksın çiçekler diyorum birkaç fikrim var ama susuzluğa ne kadar dayanırlar onu bilemiyorum.

Ayrıca burada gözüken çit bitkileri aslında çok sevmiyorum ama etraf ile uyumu bozlmasını istemiyorum ben buraya bu bitkileri söksem daha farklı ne ekebilirim . Gölgede meyva veren, likapa buradaki çit bitkileri yerini alabilirmi?

Ters dut ektim. Köşede gözüken ağaç ters dut.
Onun hemek yanındaki kısa sopalı bitki böğürtlen.
ve yanlarında küpe, begonya vs. var.

canannuman 18-01-2012 09:47

1 Eklenti(ler)
Burada gözüken canlı benim Guinea pigim oğluşum. kafesten dolansın diye saldım bahçeye. Buraya 3 boyutlu kafes gibi sınırlandırılmış Guinea piglerimin dolaşacağı doğal topraklı bir alan yapmak istiyorum ama guinea piglerim çiçekli bölüme erişememeli. Yapı markette satılan tele geçirilmiş tahta çitlerile bu canlıya bahçe yapmak onları mutlu etmek istiyorum.
Ama bu küçük alanın sağ ve sol tarafınada yeşillikler, çiçekler koymalıyım ki gpigimin sınırlandırılmış kısmı harici çiçekler taşarak ortayı kapasın.
Çok anlatmayı beceremedim ama ileride başka örnekler ile anlatmaya çalışacağım.

canannuman 18-01-2012 09:50

2 Eklenti(ler)
Guinea pig nedir derseniz oda bu canlı.

canannuman 18-01-2012 09:53

4 Eklenti(ler)
Devamı,

canannuman 18-01-2012 10:04

Yapmak istediğim Hayalimdeki Guinea Pig Çiftliği - GuineaPig.gen.tr Guinea Pig Forumu buradaki kadar büyük bir yerim olmadığından bukadar değil ama sanırım fikir vermiştir yeşillikler içinde mutlu canlılar beslemek istiyorum onları kafese sıkıştırmak gücüme gidiyor.
Ama burada birkısım bitkiler kullanılırken tel içine çevrilmiş benim mekanı yakından gözelyeceğim için göze çok batacağından tel çevirmeyi pek düşünmüyorum yani topraklı alanını.
Bir ucunda dut böğürlen ve tavsiye ettiğiniz bitkiler. Sınırlandırma gpig alanı sınırlandırılan alanın bitişi ektiğim gül kamelya japon gülü topluluğu ve biraz çiçek gene.
Bunu yapmak için çok başka şansım yok. Yerim dar. Kemirgenler ama sınır koyunca tırmanamıyor atlayamıyor kazıp öteki tarafa geçemiyorlar. Göze hoş gözüken estetik bir bahçe ve gpiglerimin yaşam alanı olsun istiyorum. ****** genede yanlarında olmayınca salamam kafesleri ile orada olacaklar malum kediler çıldırıyor benim bebeklerimi görünce... :)

canannuman 18-01-2012 10:14

1 Eklenti(ler)
Buradada eve giriş kapısı ve küçük bahçenin kenarlarına sıraladığım saksılıklar.
Buraya genelde gölge isteyen veya salon bitkilerinden ektim. Sizce ne yapabilirim hem gölge hem susuzluğa dayanan ve çiçek açan bitkilerden neler tavsiye edersiniz bu çok önemli, çünkü tereddütteyim.
Aslında amaaaaan neyi güzel bulursam ekeyim diyorum ama yazık ölecek su çok isteyen birşeyler ekersem, akıllıca önerilere ihtiyacım var bu konuda ufku ve bilgisi benden daha çok olanlar aman bu da dertmi diyorlardır, eminim ama ben çok bilemiyorum.
Benim bir tek Begonya aklıma geliyor.

canannuman 18-01-2012 10:16

Topraklı alanların sağ ve sol kısımları sonraları buralarıda çiçeklendirdim Begonya, küpe vs.

canannuman 18-01-2012 10:19

4 Eklenti(ler)
Resimleri,

canannuman 18-01-2012 10:25

3 Eklenti(ler)
Burada gene küçük bahçeye bakan pencerem.
Burada 3 küçük saksılık, 2 küçük sarkaç saksılık, 1 büyük sarkaç saksılık yeşil içine ne eksem, diye yukarıda sorduğum saksılık. Nereye koysam diyede tereddütlüyüm. Öneriye ihtiyacım var. Hata yapmak istemiyorum, çok güzel olmalı çünkü eşimin bana, ''bak aldırdın ne işe yaradı çöp oldu'' demesini istemiyorum. Zaten bahçe var bu saksılar ile abarttığımı düşünüyor, görsel olarak daha güzel vurgu yapacağını ispatlamalıyım saksıların :) .

Ayrıca su bidonunu çiçekle kapatmak istiyorum. Sert bir naylonu diksem, torbacıkar yapsam, torbacıklara minik saksılar yerleştirsem. Asılı olsa sert naylon kafasına kapak kısmına, yani naylonu su bidonuna giydirsem.Bilmiyorum olurmu taşırmı? daha düşünce üretme aşamasındayım :)

hk50 18-01-2012 10:26

Bahçeniz hayırl olsun.Bahçenizin dar olduğu malum.Yer genişletmek ve istediğiniz canlıları yetiştirmek için topraksız tarımı yapar ve uyguluyabilirseniz onların serbestçe dolaşabileçeği yeri kazanmış olursunuz.
Saygılar.Başarılar.

kamelyavadisi 18-01-2012 10:29

Tebrik

Her haliyle doğa aşığı olduğunuz belli. emeklerinize sağlık. Çalışmalarınızı heyecanla takip edeceğim.

canannuman 18-01-2012 10:37

5 Eklenti(ler)
Buradada daha büyük olan bahçemin dışına kapının sağ ve soluna ektiğim bodur büyümesini düşündüğüm beyaz oyalar. Ve maalesef birazdaha ileri ortak alandaki çalıların arasına ektiğim tutmayan vişne oya ağacım.

canannuman 18-01-2012 10:44

5 Eklenti(ler)
Burada da ön daha büyük bahçenin fesleğenli biberli tanıttığım halinden sonraki hali. Biz onu edinmedik ama o bizi edindi kedimiz oldu zorla. Yok böyle bir kedicik. Hayırı kabul etmiyor yılışık şey. Çok seviyoruz onu. Sürekli kovalamasına rağmen gizli gizli ikide bir yemek ayıran ve gidip pire tasması mama alan eşim özellikle. Sonrada biz alıştırıyormuşuz göya diye bizi atıyor ortaya. :)
Annem mahsuller ile.

canannuman 18-01-2012 10:49

5 Eklenti(ler)
Devamı,

canannuman 18-01-2012 10:57

4 Eklenti(ler)
Burasıda kimi bitkileri söküp, yerine kışlık çiçek vs ektiğim SON hali. Fesleğenleri söktüm yerine hercai, kasımpatı, şebboy vs. ektim. Ayrıca bakla ve bezelyelerimde çıkmıştı ama fotolarını bulamadım.
Ve Oğluşum. Böceğim yani. :)
Maaşallah.

Öyle işte benden bu kadar inşallah önerilerinizle daha biçimli daha şık ve olacak şeyler edinir yaparım.

Bahçe sayfamı ziyaret eden herkeze teşekkürler. Sağolun.

canannuman 18-01-2012 11:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 900856)
Bahçeniz hayırl olsun.Bahçenizin dar olduğu malum.Yer genişletmek ve istediğiniz canlıları yetiştirmek için topraksız tarımı yapar ve uyguluyabilirseniz onların serbestçe dolaşabileçeği yeri kazanmış olursunuz.
Saygılar.Başarılar.

Hep okuyorum ama, hiç düşünmemiştim parlak bir fikir biraz daha araştırayım o konuları. Sağolun.

sevda271 21-01-2012 20:45

bana bitkileri sevdiren canım elticiğim çok güzel yorumlamışsın herşeyi ağzına emeğine sağlık...

canannuman 21-01-2012 21:03

Hoşgeldin sayfama Sevda'cım. Boynuz kulağı geçermiş, seninkiler benimkilerden daha gür.
Artık sende yavaş yavaş sayfa aç bayağı çiçek edindin, bayağıda tecrübelendin. Son getirdiğin top kırmızılı meyvacığı olan çeliği ektim umarım tutar. Ayrıca bugün pazardan nane aldımdı, saplarını ekeledim saksıya çok güzel kızılımsı dalları vardı inşallah çoğaltırım hemen sana ayıracam.

sevda271 21-01-2012 23:26

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canannuman (Mesaj 902194)
Hoşgeldin sayfama Sevda'cım. Boynuz kulağı geçermiş, seninkiler benimkilerden daha gür.
Artık sende yavaş yavaş sayfa aç bayağı çiçek edindin, bayağıda tecrübelendin. Son getirdiğin top kırmızılı meyvacığı olan çeliği ektim umarım tutar. Ayrıca bugün pazardan nane aldımdı, saplarını ekeledim saksıya çok güzel kızılımsı dalları vardı inşallah çoğaltırım hemen sana ayıracam.

Sayende bende bir iki bişey öğrendim...*** tutar bende çiçek görünce ilk aklıma sen geliyorsun :)bunu hemen Canan a göstermeliyim diye aklımdan geçiyor..:)Saksıdaki kıvırcık için teşekkür ederim...

canannuman 22-01-2012 16:02

Rica ederim elticim afiyet olsun.

nazbahçe 22-01-2012 21:00

Canannuman Hanım bahçeniz çok güzel olmuş.Gülegüle oturun.Bahçenize çiftlik gübresi mi kullandınız?Çok kaliteli yetiştirmişsiniz.Çocukluğum ve gençliğim 20 dönüm tamamen koyun gübresi ile bakılan bir bahçede geçti.Şimdi balkonumdaki çiçeklerim için bile istediğim gübreyi bulamıyorum.iyi günler diliyorum.

canannuman 23-01-2012 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazbahçe (Mesaj 902543)
Canannuman Hanım bahçeniz çok güzel olmuş.Gülegüle oturun.Bahçenize çiftlik gübresi mi kullandınız?Çok kaliteli yetiştirmişsiniz.Çocukluğum ve gençliğim 20 dönüm tamamen koyun gübresi ile bakılan bir bahçede geçti.Şimdi balkonumdaki çiçeklerim için bile istediğim gübreyi bulamıyorum.iyi günler diliyorum.

Çok teşekkür ederim sağolun. Ne kullandığımı bilmiyorum seradan ve yapı marketlerden çuvallar aldım. Karıştırdık o kadar. Ama bol miktarda yumurta kabuğu, sebze artıkları, organik artıklar vs bulunca ve fırsat buldukça çukur açıp içine atıyorum sonra kapıyorum.
Muz kabuğuda saf potasyum sanırsam gül varsa diplerine gömün ben cidden faydasını görmüştüm ama kışın yazlıkta olmadığımdan muz kabuklarını değerlendiremiyorum.

ciceksever70 23-01-2012 13:05

Sayin canannuman, bahce sayfaniz hayirli olsun. Yeni olusan bahceleri görünce kendim hazirliyormusum gibi heyecanlaniyorum. Sebzeler gercekten de cok istah acici görünüyor. Yanlis anlamazsaniz fazla bitki ekimi konusunda arkadaslarimin uyarilarini tasdik edecegim cok bitki sökmüs biri olarak. Inanin halâ yerini degistirmem gereken bitkiler oluyor dikerken büyüme oranini hesaplayamadigim icin. Yumurta kabuklari koydugunuzu gördüm. Önceleri ben de bu sekilde bahceye koyuyordum, ancak bir türlü erimeyince artik iyice elimde parcalayip öyle topraga karistiriyorum. Bahce hazirlarken cok cekmis ve de hatalar yapa yapa ögrenmis bir bahceci olarak her türlü yardima hazirim. Sevgiler.

alcen 23-01-2012 14:31

Sevgili canannuman,sayfanız hayırlı uğurlu olsun, evinizde güzel günlerde oturun inşallah.
bahçenizi özellikle bahçe süslerinizi çok beğendim.
Hele iki tane çiçek varki bahçede, allah bağışlasın kızlarınız herhalde çiçeklerin en güzeli.
Sevgilerimle.

canannuman 23-01-2012 22:01

Sağolun eksik olmayın önerilerinizi bekliyorum sık ekmek konusunu nasıl atlatacağım bilemiyorum herhalde aklımdakileri eksem tarla dolar. Ancak eleye eleye her fideden 1-2 tane eksem anca bahçe alır sanırım. Çok karışık olsunda istemiyorum ama herşeyide ekmek istiyorum of ne zor seçim yapmak. Çok şükür en azından seçim yapacak haldeyim eskiden bu kadarınıda hayal edemiyordum.
1 kız çiçeğim 1 erkek böceğim var. sağolun diğer kızda eşimin yeğeni oda benim kızım çok çok severim kızımdan hiç ayırmam. Ayrı bir bağlılığımız var yeğenle. Çok akıllıdır benim çoçuklarım hassastır merhametlidir seviyorum onları Maaşallah. Aslında ben tüm çocukları seviyorum masumlar saflar sevgi dolular. Her gördüğüm çocuk benim için benim çocuğum başka bir sevgi bu. Gerçi bazen kardeş kavgaları ile beni çok üzüyorlar ama Allah cümlemizin çocuklarına güzel Ahlak ve kaliteli ömür ile, güzel bir öteki taraf hayatı versin inşallah. Sağolun.

Satı Uğurtan 23-01-2012 23:03

Sevgili canannuman, baştan sona bahçenizi gezdim, toprağın verimli olduğu biber ve domateslerin bol sebze verişinden belli oluyor:)
Bahçeniz hayırlı uğurlu olsun sevgiler saygılar.

canannuman 02-02-2012 12:06

Gene açgözlü davranarak Sevgili eltimle birlikte Zengarden den tohum aldım ve fide siparişi verdim.
Ancak birkere daha dikkatli okuyunca açıklamasını tereddütte kaldım.
Sipariş verdiğim bitki tohumu,
Heliotropium - Marine PARFÜM KOKULU KOKULU ÇİÇEK SEVENLER İÇİN EKİLDİĞİ İLK YIL ÇİÇEKLENEN VARYETE +10 Tohum - Kokulu Çiçekler
En altta baştan 4. resme dikkat lütfen.
Çok güzel mor çiçekleri var internettende araştırdım kelebekleri kendine çekiyormuş kokulu imiş ancak.
Firmanın çiçeğin tanıtımı bölümündeki bir saksıya gözüm takıldı. Saksıda sarkan begonya ile ekilmiş yani sarkan begonya güneşte yanıyordu diye biliyorum.
Ben begonyaları ışıklı ama güneşsiz ortamda yaşatıyordum. Bu bitkide aynı saksıda ve her ikiside keyifli çiçekli yani tahminim güneşsiz ortamdalar.
Açıklama kısmındada öğlen güneşinden koruyun gibi anladım.
O zaman ben bu sabırsızlıkla tohumlarını beklediğim bitkinin tohumları elime geçince
Ön büyük bahçe gölgeli için değerlendirmem yanlış olacak gibi gözüküyor.
arkadaki bahçemi diyim topraklımı diyim minik alanıma eksemde orada mor mor açsa güneş şöyle azcık geçerken uğruyor. Sabah veya akşam güneş pek almamış oluyor.
Ben bu bitkiyi bu güneş almayan alan için düşünmeye başladım. Hiç bu bitkiden yetiştiren varmıdır veya bu firmanın açıklamalarına göre sizde benim anladığım gibi mi anlıyorsunuz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Dua edin tutsunda tohumlarını bol bol paylaşabileyim :)

cemo 02-02-2012 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canannuman (Mesaj 902973)
Çok karışık olsunda istemiyorum ama herşeyide ekmek istiyorum of ne zor seçim yapmak. .

İşte işin en zor yanı da bu:)
3 yıldır bahceyi çorba yaptım, herşeyi ekme isteğimden.
Her sene, tamam seneye yapmıyacağım desem de, bahar gelince bir haller olmaya başlıyor bana:)

İçinizdeki bitki sevdası ile mutlu yaşayın bahcenizde.
Çiçek ve böceği öpüyorum.

canannuman 02-02-2012 12:46

Çok iyi anlamışsınız beni Cemo hanım. Sırf bu değilki ipin ucunu kaçırdık bir sürü tohum siparişi verdik artık tepemize ekecez veya zorla sağa sola komşuya çiçek dağıtacaz bu gidişle eltim de dert yanıyor bana Canan karar veremedim diye gece ne ekeyim, ne ekeyim diye sabaha kadar moralim bozuldu diyor. Onu da benzettim kendime.
Aslında çiçek ekince ferahlamak lazım ama bende bir açgözlülük, en sonunda toprak doyuracak gözümü, eşime vasiyet ettim çiçek ek, gül ek mezarıma ölürsem diye o derece seviyorum.
Çiçek ve böcek de ellerinizden öper. Eksik olmayın. :)

cemo 02-02-2012 12:52

Bu anlattıklarınız bana hiçççç yabancı gelmedi nedense:)))
İşimiz çok zor, bu heves bizi öldürecekkkkkk:))

canannuman 03-02-2012 11:41

Ay Allahım hiç ummadığım anda böyle bir mübarek günde (Mevlüt kandili)bana hiç yüz yüze görüşmediğim bir insandan çok güzel, çok anlamlı bir hediye geldi. Az da değil 3 adet bitki göndermiş Güler hanımın bu jest karşısında çok duygulandım.
Ne mutlu paylaşmaktan keyif alan cömert gönüllü biri ile tanışmışda oldum. İnşallah bende edindiğim tohumlardan çiçeğe meraklı insanlara hediye ederim. Hep verirdim çok nadir alırdım. Çok sevindim Güler Hanımın çiçeğine gözüm gibi bakacağım inşallah.
Canı gönülden teşekkürler. Düşünülmek çok keyifli.
Sağolun varolun.
Bu arada, Aloa veraya benzettim doğrumudur Gülin hanım. Bu arada 1 tanesini eltime veririm illaki böylece şimdiden 2 kişiyi birden memnun etmiş oldunuz sağolun.
Diyerek kendi sayfasından ve benim kendi sayfamdan teşekkürlerimi yazmak istedim.
:)

Güler 03-02-2012 11:56

Sevgili canannuman, sizi bu kadar sevindirmiş olmam inanın beni daha çok sevindirdi.
Gönülden paylaşımcılık kadar güzel ne olabilir ki?

Güle güle büyütün.

Doğayla Barış 04-02-2012 20:55

Merhaba, Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Bir avuç toprağı vahaya çevirmişsiniz ne hoş :p ,
Yeni evinizde çiçeğinizle, böceğinizle, ailecek huzurlu bir yaşam diliyorum size.
İlk zamanlar böyle oluyor, her bulduğumuzu ekiyoruz, zamanla oturacaktır taşlar yerli yerine.
Su deposunu giydirme fikriniz çok hoş. Kalın branda olabilir veya kış bahçelerini kapatan kalın plastikten yapabilirsiniz bol cepli elbiseyi.
Ceplere de küçük saksılarda sarkan güzel çiçekli petunya, ya da succulent türleri yerleştirdiniz mi o köşeyi renklendirmiş olursunuz. ;)
Size kolay gelsin. Sevgiyle kalın...

canannuman 25-03-2012 11:50

Ön bahçe.

canannuman 25-03-2012 12:03

Şeftalimin çiçekleri

http://g1203.hizliresim.com/v/t/3tvr0.jpg
http://g1203.hizliresim.com/v/t/3tvtc.jpg

canannuman 25-03-2012 12:06

http://d1203.hizliresim.com/v/t/3ttdv.jpg
http://d1203.hizliresim.com/v/t/3ttfs.jpg
Ön bahçenin son halleri
Pazı ve pırasa lar.

canannuman 25-03-2012 12:09

http://d1203.hizliresim.com/v/t/3ttjp.jpg
http://g1203.hizliresim.com/v/t/3tvuv.jpg
Bakla

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025