agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hk50 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802.htm)

hk50 05-01-2012 23:10

4 Eklenti(ler)
Bahçeden

hk50 06-01-2012 00:02

1 Eklenti(ler)
Tavuklar sabah kahvaltısında
Bu tavuklarki.Bahçenin güpre sahibininde yumurta ve et temin ediçileridir.

gulbirsen 06-01-2012 12:16

merhaba sayın hk50, iyi ki açtınız bahçenizi bizlere.ne güzel doğal bahçeniz var.tavuklarınız hep serbest mi dolaşır.ekili yerlere zarar vermezler mi.bu baharda bir kümes yaptırıp birsürü civciv almayı düşünüyorum.kendi tavuğumun yumurtasını yemek istiyorum. inşallah diyorum.
Ne mutlu size.
iyi günler

serkan_istanbul 06-01-2012 12:42

maşallah ellerinize sağlık ne kadar güzeller.

hk50 07-01-2012 14:56

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulbirsen (Mesaj 896280)
merhaba sayın hk50, iyi ki açtınız bahçenizi bizlere.ne güzel doğal bahçeniz var.tavuklarınız hep serbest mi dolaşır.ekili yerlere zarar vermezler mi.bu baharda bir kümes yaptırıp birsürü civciv almayı düşünüyorum.kendi tavuğumun yumurtasını yemek istiyorum. inşallah diyorum.
Ne mutlu size.
iyi günler

Sn gulbirsen.Teşekkür ederim.
Tavuklar serbest dolaşmaz.Kümesin önünde 40 m2 yer 2m yükseklikde tel örgü ile çevrilmiş.Gölgelik ağaçlar var.En son sebze toplanana kadar bırakmıyoruz.Çünkü tavuk demek sebze düşmanı demek bence.Bir sürüye gerek yok 30-40 adet alaçaksın.Yalnız civciv satana köy civcivi diyeçeksin.Diğerlerinden alırsan bahçeye dayanamıyor çabuk ölüyor.Birde çivçivler kısa zamanda büyüyüp gurk oluyor kendi çivçivlerini kendileri üretiyor.O daha zevkli oluyor.
Temennim hayallerinin gerçekleşmesi.
Saygılarımla

hk50 07-01-2012 15:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 896287)
maşallah ellerinize sağlık ne kadar güzeller.

Sağolun Sn serkan_istanbul
Yine bekleriz bahçemize.
Saygılarımla.

hk50 07-01-2012 15:20

5 Eklenti(ler)
Bahçeden gece çekilmiş fotograf 1-2-ve 5

hk50 08-01-2012 10:27

2 Eklenti(ler)
Zaman geliyor.

hk50 08-01-2012 15:14

3 Eklenti(ler)
Bu bahçede tropik bitkilerdenYer kirazı üç çeşit,Kudret narı,Pepino,Goji Berry,meyveleri yetişdirik tatdık.Hint Gisengi,Liçi,Rus kivisi,Avokado,Şizank.Papaya,Kiwano yetiştirmek için uğraş vermekteyiz.
Saygılar

gulbirsen 08-01-2012 15:54

sayın hk50 helal olsun size.Hint Gisengi,Liçi,Rus kivisi,Avokado,Şizank.Papaya,Kiwano bunlar benim hiç aklıma gelmeyen ve nasıl yenileceğini bile bilmediğim meyveler.nerden aklınıza geldi de diktiniz merak ettim doğrusu.
saygı ve hürmetler

hk50 09-01-2012 10:34

1 Eklenti(ler)
Sn gulbirsen.Hele bahçe yeşermiye bir başlasın.sizler daha çok çeşit bulup üreteçeğinize inanıyorum.Bizde sizin yaşadığınız bütün açemilikleri yaşadık, fidan nasıl dikilir bilmiyorduk.Dövüş kavga hepsini öğrendik.
Başarılar.Saygılar

berrinb 09-01-2012 13:18

Bahçenin yazı da kışı da harika görüntülerle dolu...hangisi sayacağım bilemiyorum...karla kaplı bitkilerin güzelliğine bayıldım...Hele o etrafı kütüklerle çevrili ,tahminim kendisi de kütük olan bir masa ..Meyve ağaçlarının doğal görünümleri, dahliaların sıralanışı...Vallahi ben bu bahçede kendimi kaybediyorum..maşaallah..Tanrı sizi nazardan korusun ..

Şiirlerinizde harika...Bu kadar büyük ve çeşidi bol bir bahçede yorulmamak mümkün değil..Aman kendinize dikkat ediniz...Sulamayı biraz geciktirsenizde,Sevgili eşiniz de bitkilerinizde sizi hoş görürler...:)))

Bu kış kıyamette ,bu yazdan kalma resimler içimi açtı...Tanrı sizinle olsun ..Sağlık ve sıhhat versin efendim....Teşekkürler resimler için..selam ve sevgiler ...:))

hk50 09-01-2012 17:16

5 Eklenti(ler)
Sayğılarımla

hk50 09-01-2012 17:35

5 Eklenti(ler)
Hürmetlerimle

hk50 09-01-2012 20:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 897328)
Bahçenin yazı da kışı da harika görüntülerle dolu...hangisi sayacağım bilemiyorum...karla kaplı bitkilerin güzelliğine bayıldım...Hele o etrafı kütüklerle çevrili ,tahminim kendisi de kütük olan bir masa ..Meyve ağaçlarının doğal görünümleri, dahliaların sıralanışı...Vallahi ben bu bahçede kendimi kaybediyorum..maşaallah..Tanrı sizi nazardan korusun ..

Şiirlerinizde harika...Bu kadar büyük ve çeşidi bol bir bahçede yorulmamak mümkün değil..Aman kendinize dikkat ediniz...Sulamayı biraz geciktirsenizde,Sevgili eşiniz de bitkilerinizde sizi hoş görürler...:)))

Bu kış kıyamette ,bu yazdan kalma resimler içimi açtı...Tanrı sizinle olsun ..Sağlık ve sıhhat versin efendim....Teşekkürler resimler için..selam ve sevgiler ...:))

Sn berrinb
Tüm iltifatlarınıza teşekkür ederim efendim.
Karınca kararınca birşeyler yapmıya çalışıyoruz.Ömrümüz ve sağlığımız elverdiği oranda yeşillikler arasında yaşamıya ve yeşil olanı yetiştirmiye emek vereçeğiz.
Bir deyim vardır.
(.........) emeklisine koyun güttürürler.
Türkün emeklisine çoçuk baktırırlar.
İşte bu deyişe ters orantılı olanı yapmıya çalışıyorum.çalışıyoruz.
Saygılar efendim.

hk50 09-01-2012 20:34

2 Eklenti(ler)
Bahçenin turşuları

hk50 10-01-2012 11:28

2 Eklenti(ler)
Bahçede çalışdın çalışdın yoruldun,yorulduğun gibi birde açıktın.Karnın zil çalıyor. İşte bu arada imdadına taze yufka ekmek ,haşlanmış (Kümesden kendi ellerinle aldığın) iki yumurta. Yeşil nane arka tarafda iki üç dal nane karşında dere otu onun yanında sogan (Karagıska,Soganın tohumundan ekip çıkan Küçük yeşil sogancıklar) hemen yanında Halazadan (Halaza bir yıl önce sökülmüyen bitkilerin toprak içinde kalan tohumlarından kendi kendine çıkan bitkiye denir.)çıkmış taze sarımsak ,tere, maydanoz, duvardaki çeşmede yıkayıp. Bir kaç domatesle ekmek arasına sardınmı? (Dürüm yapıp) Çayırlıkdaki erik ağaçının gövdesine dayanıp ayaklarını uzatıp oturup Karşında Aladağlar sağ tarafında koçaman bir bardak kendi ellerinle sıktığın Elma suyu.Ne perhiz kalır,ne kio derdi.yumuldunmu,senin bilmem ne yemeğin ne ızgaran sıfır kalır.
Çaymı içeçeksin hemen karşında duran duvara dayanmış masanın üzerinde Kete yanında çay şeker,bardak hazır.Kendi çayınıda kendi ellerinle yap
Afiyet olsun.
Az sonra ya yabancı ot yolaçaksın.belkide çapa yapaçaksın , susamış bitkileri suluyaçaksın. bir kaçkilo aldıysan.Aşırı terlersin ve o kiloları atarsın.Merak etme.
Saygılarımla.

mrduran 10-01-2012 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 897719)
Bahçede çalışdın çalışdın yoruldun,yorulduğun gibi birde açıktın.Karnın zil çalıyor. İşte bu arada imdadına taze yufka ekmek ,haşlanmış (Kümesden kendi ellerinle aldığın) iki yumurta. Yeşil nane arka tarafda iki üç dal nane karşında dere otu onun yanında sogan (Karagıska,Soganın tohumundan ekip çıkan Küçük yeşil sogancıklar) hemen yanında Halazadan (Halaza bir yıl önce sökülmüyen bitkilerin toprak içinde kalan tohumlarından kendi kendine çıkan bitkiye denir.)çıkmış taze sarımsak ,tere, maydanoz, duvardaki çeşmede yıkayıp. Bir kaç domatesle ekmek arasına sardınmı? (Dürüm yapıp) Çayırlıkdaki erik ağaçının gövdesine dayanıp ayaklarını uzatıp oturup Karşında Aladağlar sağ tarafında koçaman bir bardak kendi ellerinle sıktığın Elma suyu.Ne perhiz kalır,ne kio derdi.yumuldunmu,senin bilmem ne yemeğin ne ızgaran sıfır kalır.
Çaymı içeçeksin hemen karşında duran duvara dayanmış masanın üzerinde Kete yanında çay şeker,bardak hazır.Kendi çayınıda kendi ellerinle yap
Afiyet olsun.
Az sonra ya yabancı ot yolaçaksın.belkide çapa yapaçaksın , susamış bitkileri suluyaçaksın. bir kaçkilo aldıysan.Aşırı terlersin ve o kiloları atarsın.Merak etme.
Saygılarımla.

Eyvallah sayın abim,

Baklava börekten yeğ dürüm sohbetinize, tarifnamesini bizim ile paylaşmanıza, bizleri de Aladağ'a ortak etmenize.

Yedik/içtik/gördük/doyduk sayenizde.

Bahçenizden harikalar, gayretler, çabalar fışkırıyor, maşallah efendim.

Sağlıkla kalın cümleten inşallah.

Saygılarımla lütfen.

zeyve 10-01-2012 13:47

5 Eklenti(ler)
sn. hk50 abi,
sen eninde sonunda bizi ekmeğimizden edecen ve köyümüze döndürecen:)
şaka bi yana bahçen harikanın ötesinde.eline koluna sağlık böyle bir bahçeyi oluşturduğun ve bizimle paylaştığın için.
ben de hayallerim için 2 yıl önce başladım.memleketime (gümüşhane-köse) ev yaptım.ev çok şükür 4-5 ay önce bitti.sıra geldi bahçemi yapmaya.bu yaz bahçe şekillenir inşallah.yaklaşık 1000m-1500m arası olacak evle birlikte.yani sizinki gibi büyük değil.
ancak yaşım daha 29 ve memurum:( tayinimi ilçeye aldırmayı düşünüyorum bahçeyi yaptıktan sonra artık.mevlam nasip eder inşallah.
evim bu..
mimar mühendis değilim ama tasarımı projesi hepsi bana ait.:)

hk50 10-01-2012 16:19

1 Eklenti(ler)
Sn mrduran.Teşekkür ederim.Kış ortasında evde yalnızsın.Karnın açıktı,o anda hanımda yok.Mutfağı karıştırmaktansa hanım gelene kadar bir hayal kuruyumda açlığımı bastırsın diye yazın bahçedeki yenenler gözümün önüne geldi.
Bir kaç frumdaşı sanal olarak doyurabildimse bana mutluluklar verir.
Saygılar

hk50 10-01-2012 19:55

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeyve (Mesaj 897765)
sn. hk50 abi,
sen eninde sonunda bizi ekmeğimizden edecen ve köyümüze döndürecen:)
şaka bi yana bahçen harikanın ötesinde.eline koluna sağlık böyle bir bahçeyi oluşturduğun ve bizimle paylaştığın için.
ben de hayallerim için 2 yıl önce başladım.memleketime (gümüşhane-köse) ev yaptım.ev çok şükür 4-5 ay önce bitti.sıra geldi bahçemi yapmaya.bu yaz bahçe şekillenir inşallah.yaklaşık 1000m-1500m arası olacak evle birlikte.yani sizinki gibi büyük değil.
ancak yaşım daha 29 ve memurum:( tayinimi ilçeye aldırmayı düşünüyorum bahçeyi yaptıktan sonra artık.mevlam nasip eder inşallah.
evim bu..
mimar mühendis değilim ama tasarımı projesi hepsi bana ait.:)

Sn zeyve
Eviniz hayırlı olsun.Benim ilkem şu,Bahçe yapmak kimsenin tekeli altında değil.Dünyanın en ünlü vede bilğili peyzajçısına bahçe yaptırsan mutlaka bir eleştirileçek tarafı bulunur.Tek goncaya methiye üstüne methiyeler yazarsın,
Fakat Ovalar dolusu gelinçik tarlasını görmezsin.Yerli bitkiyi öğrenmiyen ziraat mühendisimiz fransızca çiçek isimleri ile kedini bilmiş gösterir.
Bence bahçe zevkine göre Ağaçları sebzeleri gülleri çiçekleri torakla buluşturup büyükmek değilmi? Bahçen nasıl olursa olsun.Toprak su Bitki.
Bahçe yapmaktan herkes anlar.Herkes yapabilir.Korkulaçak bir tarafıda yok.
Herkesin zevki başka başka.Ben taş bina Ağaç örtülü,Taşdan yapılmış merdivenleri seviyorum.Ağaçlar özgürçe birbirine karışmış ,Çiçeklerin sarmaş dolaş oldugunu Gönye metre çilpi kullanılmamış bahçeleri seviyorum.
Saygılarımla

hk50 10-01-2012 21:24

1 Eklenti(ler)
Bu bahçeden yeşil fasulye

hk50 11-01-2012 09:06

1 Eklenti(ler)
Elin elimde,gözün gözümde!
Kenarda,ıssız kır kahvesinde
Kem gözler nazar değmesin diye
Sana besmele ile bakıp dursam.

mandalinci 11-01-2012 09:35

Bayıldım bahçenize, ne güzel resimler.

Hele o taş duvarlar, kütük masa, tabureler, tavuklar, çilli horoz, çeşit çeşit sebze, meyve. Yaz gelsin artık dedirtiyor.

Bir de güzel anlatmışsınız, nasıl yenilir, ne yenir.

Ellerinize sağlık, siz asıl yazın hepimizi coşturup, çalıştıracaksınız bir gayret gibi gözüküyor.

Sağlıkla tadını çıkarın, çoluk çocuk, torun, hep birlikte.

hk50 11-01-2012 12:46

4 Eklenti(ler)
Bu bahçenin atlattığı badireler.
Bahçeler içinde gezinirken kimi arkadaşın bahçesine hırsızın girdiğini,çitinin söküldüğünü.fidnlarının kırıldığını okuyup üzülüyoruz.İşte bu nedenle anlataçağım olay beterin beteri olduğunu gösteriyorŞöyleki
Köyümüzde 12 yıl muhtarlık yapıp muhtarlıktan ayrıldıktan sonra 8 çoçuğuyla perişan olan Hasanağa ya yeni seçilen muhtar derki,
Bari köyün Camızlarını (Manda) gütde (Çobanı ol) çoçuk çoçuğuğun rızkını temin et.Değilse çoçuklarınla beraber açlıkdan öleçeksiniz.
Olur,diyen Hasan ağa Köylünün camızlarını toplayıp,otlağa götürür.Gecede getirmemesi lazım.Yani dağda yataçak.
Gece Hasan ağa camızları toplayıp yatırdıktan sonra kendiside keçesine (Keçe koyun yününden yapılmış bir çeşit çoban giysisi) sarılıp bir kenarda uyur.
Camızlar bir müddet sonra kalkıp Köylünün ne kadar ekili arazisi var ise,sabaha kadar Pancar Fasulye Patates Mısır,v.s. yerler.Köylünün bir yıllık yiyeçeğini bitirirler.
Haber alan köy bekçileri Camızları toplayıp hala uymakda olan Hasan ağayı uyandırıp muhtar ve ihtiyar heyetil huzuruna getirirler.
Muhtar sorar.Hasan ağa ne yaptın.Köyü perişan ettin der.(Tabi köylüde toplanmış netiçeyi bekliyor)
Hasan ağa (Nasıl ağa ise 12 sene köy muhtarlığı yap.Sonra Manda Çobanı ol) Valla muhtar der.Ben bu gavurun mallarını gece uyur bilirdim.Meğer bunlar gece uyumazmış.Benim suçum yok.Der
O dönemde bu bahçede var içinde.
Kıssadan hisse.

akifbingöl 11-01-2012 13:58

İyi günler hk50,, anlatımınız çok güzel. Yani günlük sohbet diliyle yazıldığı için insanı rahatlatıyor. Yeni anlatım ve fotoğrafları bekliyoruz...

Bahçenizi baştan beri izliyorum...bence gerçek bahçe bu diyorum kendi kendime...Hele o taş ev ve taş merdiven...Nedense ben herşeyi ölçü ile yapılmış, düzenlenmiş bahçeleri çok sevemiyorum. Ne kadar az beton; o kadar çok mutluluk.

Saygılar, selamlar...

hk50 11-01-2012 16:28

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 898080)
Bayıldım bahçenize, ne güzel resimler.

Hele o taş duvarlar, kütük masa, tabureler, tavuklar, çilli horoz, çeşit çeşit sebze, meyve. Yaz gelsin artık dedirtiyor.

Bir de güzel anlatmışsınız, nasıl yenilir, ne yenir.

Ellerinize sağlık, siz asıl yazın hepimizi coşturup, çalıştıracaksınız bir gayret gibi gözüküyor.

Sağlıkla tadını çıkarın, çoluk çocuk, torun, hep birlikte.

Çok Teşekkür ederim.Sn mandalinci.Hoş geldiniz.Yine bekleriz efendim.
Saygılar.

hk50 11-01-2012 16:51

3 Eklenti(ler)
Bu bahçede yetişen Elma ve Ayvalar

hk50 12-01-2012 09:42

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akifbingöl (Mesaj 898176)
İyi günler hk50,, anlatımınız çok güzel. Yani günlük sohbet diliyle yazıldığı için insanı rahatlatıyor. Yeni anlatım ve fotoğrafları bekliyoruz...

Bahçenizi baştan beri izliyorum...bence gerçek bahçe bu diyorum kendi kendime...Hele o taş ev ve taş merdiven...Nedense ben herşeyi ölçü ile yapılmış, düzenlenmiş bahçeleri çok sevemiyorum. Ne kadar az beton; o kadar çok mutluluk.

Saygılar, selamlar...

Sn akifbingöl.Anlatılması gereken gibi anlattım ise bu bana sevinç verir.
Çok Teşekkür ederim.
Yeni kıssadan hisseler ve bahçemizin toprak altı ve toprak üstü doğal yaşantı fotoğrafları devam edeçektir.
Bahçemize her zaman bekleriz.
Saygılarımla

mrduran 12-01-2012 18:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 898530)
..... ve bahçemizin toprak altı.....

Merhaba efendim,

Şimdi merakta kaldım işte, nasıl olacak bu resimleme?...:))).

Sağlıkla kalın ailece inşallah efendim.

Hoş görün lütfen, az takılayım dedim, Anadolu işi. Elbet bildiğiniz vardır.

Saygılarımla lütfen.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025