![]() |
2 Eklenti(ler)
Bazan Aydınlatmada
Bazan sandelye ayağında |
1 Eklenti(ler)
Bazanda çeşme.
|
Alıntı:
Ekim ayından sonra Nisan ayına kadar dikilebilir. Saygılar |
3 Eklenti(ler)
Değişik cins Elmalar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kırmızı Domates turşusu kurma faslı.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede kuru kalabalıkdan başka ve hiç bir işe yaramayan kütüklerin değerlendirilmesi.
|
Mümkün olduğunca cam kavanoz kullanın derim.
|
1 Eklenti(ler)
Tabiat ana fotoğraf makinalarına poz vermede öyle çömertki ,Hayranı olduğumuz dünyanın en ünlü mankenleri o pozu veremiyor.Veriyormu yoksa?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Merhaba Sayın Hk50, 15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım, ''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım. Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır. Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek. Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler... Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))). Saygılarımla lütfen. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın Hk50,
15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım, ''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım. Sayın mrduran Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur. Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır. Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım. Saygılar |
ooooooooooo gormiyeli bahcenizde bir suru gelismeler olmus.sebzeler meyveler olgunlasmis,tursular sofralar kurulmus.afiyet bal seker olsun,hersey cok guzel
|
Alıntı:
Sayın mrduran, Kırmızı domates turşusunun önce malzemeleri 1.Domates,Olgunlaşmış olaçak,şişlenmiyeçek. 2.Biber ,Açı veya tatlı isteğe bağlı.Yeşil.Şişleneçekç 3.Tuz,kaya tuzu olaçak.Önceden su içinde eritilip yeterli miktarda fazla tuzlu su hazırlanaçak. 4.Sirke.Ev yapımı.Yoksa kaliteli. 5.Sarımsak Soyulaçak taneler parçalanmadan kullanılaçak. 6.Nohut Kuru yemeklik. 7.Maydanoz. 8.Turşu tozu. 9.Toz şeker. |
Yapılması
Seçilen turşu kabına önce nohutlar ,Üzerine domates biber.Aralarına Sarımsak maydanoz. Tamamen dolunca bir kenara konup en az 24 saat bekletileçek. Önceden Kaya tuzu ile hazırlanan tuzlu suyun içine sirke ve turşu tozu karıştırılıp Malzemeler kapanana kadar döküleçek. İki yemek kaşığı toz şeker ağzına konaçak. Kapağın altına suyun dışarı çıkmasını önleyiçi ikinçi bir kapakyapılıp bastırarak kapanaçak. Aşamaları.Şişlenmemiş domatesler içerde şişerek hacim genişliyeçeği için suyun çıkması ikinçi kapakla önlenmiş olunuyor. Şişen domatesler yukarıdan içeriye suyu alıyorlarçBu seferde su eksilmiye başlıyor.Su eksidiği görülünçe daha önceden hazırlayıp fazlasını bir kap içinde sakladığımız karışımlı su ilave edilip dönmesi bekleneçek. Döndüğü kokusundan anlaşılıyor. Dağılmamış domatesler dilim dilim edilerek serviş edilip afiyetle yeneçek. Bilmem anlatabildimmi ? Saygılar.Hürmetler. |
Alıntı:
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım. Sağlık sıhhatin iyidir inşallah. |
2 Eklenti(ler)
Buda şişe turşusu
|
2 Eklenti(ler)
Şişe Turşunun içindekiler.
|
2 Eklenti(ler)
Gel keyfim geeeeel.
(Ben demiyorum.O yatanlar diyor) |
Alıntı:
Ama yediğimde lezzet bulmamıştım. Sizinkiler çiğden nasıllar..?. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın mrduran. Bu sene domates mahsulümüz çok olduğu için bizde salça yapma eğilimine girdik. Acemiliğimizden bir adet adını pek bilemediğim elektrikli parçalama doğrama ağletini yalamula ettik. Yerine 75 TL ye benzer bir alet almak durumunda kaldık. Geçenlerde internette bakınırken salça yapma makina ve aparatlarına rastladım. Elle çalışan ve 19.90 TL satılanlarının bile olduğunu gördüm. Resmi aşağıda. Belki işinize yarar diye düşünüyorum. Seneye böyle bir alette ben alacağım. Eğer doğru ise domatesin çekirdeğini ve kabuğunu da ayırıryormuş. Saygılarımla. |
Evet birde pratik yolunu paylaşayım sizinle kayınpederim sap kısmını çıkarıp matkap takıyor 150 200 kilo domatesi 15 20 dakkada çekiyor kayınvalidem dökmeye yetiştiremiyor domatezi önce azcık pişiriyor.
|
2 Eklenti(ler)
hk50/Köydeki bahçenin 2013 yılı Gelir gider bütçesi ile kalkınma proğramını görüşmek için toplanılmamışdır.
2013 yılı Çilek fidesi sorunlarını ve yetiştirmek için toplanılmışdır. Gündem. |
4 Eklenti(ler)
Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.
|
Alıntı:
Sayın hk50, Saydıklarınızın yanında birde Halil bey olursa daha güzel olur. Sizlere afiyet olsun. |
Alıntı:
Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz? :) |
Alıntı:
Nasip olurda güvenilir tohumlarını alırsam kesin göndermeyi düşünüyorum. Saygılar. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz açur
|
2 Eklenti(ler)
Yeşil açur
|
Alıntı:
Sayın S.Serdar, Teşekkürler önerinize efendim. Resimdeki alet çekirdek ayıklama işini beceremez gibi geliyor bana, ya da 2 domateste çekirdek haznesi dolacak kadar minik:))). Ucuz etin yahnisi misali.... Sizin 75 TL. lik aparat bence daha ömürlüktür. Bence seçimde iyi düşünün. Az öz, geç fakat kaliteli. Bizde çekirdekler ayıklanmadı, yemekte kullanılacağı içinmiş(hafif tembellik kokuyor...). Küçükken hatırladığım; kevgirden geçirilir, kalan posa+çekirdekler elle sıkılıp sobada yakacak olarak kullanılmak üzere yumuklar halinde güneşte kurutulurdu.O kadar fazla salça yapılırdı, düşünün. Zaman ve iklim(dilim domates kurutması olmuyor İzmir 'de mesela-belki terasta-veya biz beceremiyoruz eskisi gibi), ilaveten maddiyat salça yapımımızı etkiledi. Hoş bunlar uysa, balkonumuz uymayacak. Dört tarafımız balkon, lâkin daimi güneş gören tek balkon ve de çok dar...). Beton hayatı, bilirsiniz. Biz sizden daha acemiyiz yani... Cümleten sağlıcakla kalın inşallah. Afiyetler olsun efendim. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm. |
2 Eklenti(ler)
Güle sorma.
|
2 Eklenti(ler)
Renklerin yarışı.
|
Alıntı:
Sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
Sayın mrduran Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Bahçenin son erik çeşidi.
|
1 Eklenti(ler)
Taş merdivenlerin önü.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin elmalarıda olgunlaşıp dökülmüye başladı.
Bu elmalar kimyasal güpre ve ilaç kullanılmadığı için küçük olur.Ama lezzeti harika. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025