agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hk50 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802.htm)

hk50 11-09-2012 19:52

2 Eklenti(ler)
Bazan Aydınlatmada
Bazan sandelye ayağında

hk50 11-09-2012 20:09

1 Eklenti(ler)
Bazanda çeşme.

hk50 11-09-2012 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1017304)
Sayın hk50; fotoğrafta sağ alt köşedekiler benim bildiğim adı zambak. Fakat iris-süsen bu bitkiye mi deniliyor? (Ben de tam bu bitkiyi arıyor idim.) Bizim bahçelerde birkaç tane var bu bitkiden. Ben onları da yerlerinden sökerek, birkaç tane daha ilave edip, bahçede öbek yapmak istiyorum. Ne zaman sökülüp de başka bir yere alınır soğanları? Şimdiden teşekkürleer.

Sn YeniGine Ekim ayının sonunda istediğiniz kadar Zambak fidesi gönderebilirim
Ekim ayından sonra Nisan ayına kadar dikilebilir.
Saygılar

hk50 11-09-2012 21:21

3 Eklenti(ler)
Değişik cins Elmalar.

YeniGine 11-09-2012 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1017544)
Bazanda çeşme.

Sayın hk50; inanın çook mutlu ettiniz beni... ÇOOK TEŞEKKÜRLER. Bahçenizle birliktee kütükleriniz de çok güzeller. Zaten sayfanızda görünce kütüklerin birşeyler olabileceğine inandım. Sağoluun.

YeniGine 11-09-2012 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1017547)
Sn YeniGine Ekim ayının sonunda istediğiniz kadar Zambak fidesi gönderebilirim
Ekim ayından sonra Nisan ayına kadar dikilebilir.
Saygılar

Teşekkür ediyorum... Yani ekim ayında söküp yer değiştirebilirim. Çevrede gördüğüm alabileceğim yerleri tespit ettim. Gerekir ise sizden de rica ederim. Sağoluun.

hk50 12-09-2012 14:35

3 Eklenti(ler)
Kırmızı Domates turşusu kurma faslı.

hk50 12-09-2012 14:44

1 Eklenti(ler)
Bahçede kuru kalabalıkdan başka ve hiç bir işe yaramayan kütüklerin değerlendirilmesi.

denizakvaryumu 12-09-2012 14:45

Mümkün olduğunca cam kavanoz kullanın derim.

hk50 12-09-2012 14:54

1 Eklenti(ler)
Tabiat ana fotoğraf makinalarına poz vermede öyle çömertki ,Hayranı olduğumuz dünyanın en ünlü mankenleri o pozu veremiyor.Veriyormu yoksa?

hk50 12-09-2012 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 1017848)
Mümkün olduğunca cam kavanoz kullanın derim.

Tamam .Teşekkür ederim.denizakvaryumu.

mrduran 12-09-2012 18:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1017838)
Kırmızı Domates turşusu kurma faslı.



Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.


Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır.

Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek.

Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler...

Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))).

Saygılarımla lütfen.

hk50 12-09-2012 20:06

2 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.


Sayın mrduran
Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur.
Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır.


Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım.
Saygılar

Türkan 12-09-2012 20:22

ooooooooooo gormiyeli bahcenizde bir suru gelismeler olmus.sebzeler meyveler olgunlasmis,tursular sofralar kurulmus.afiyet bal seker olsun,hersey cok guzel

hk50 13-09-2012 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1017917)
Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.


Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır.

Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek.

Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler...

Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))).

Saygılarımla lütfen.


Sayın mrduran,
Kırmızı domates turşusunun önce malzemeleri
1.Domates,Olgunlaşmış olaçak,şişlenmiyeçek.
2.Biber ,Açı veya tatlı isteğe bağlı.Yeşil.Şişleneçekç
3.Tuz,kaya tuzu olaçak.Önceden su içinde eritilip yeterli miktarda fazla tuzlu su hazırlanaçak.
4.Sirke.Ev yapımı.Yoksa kaliteli.
5.Sarımsak Soyulaçak taneler parçalanmadan kullanılaçak.
6.Nohut Kuru yemeklik.
7.Maydanoz.
8.Turşu tozu.
9.Toz şeker.

hk50 13-09-2012 18:44

Yapılması
Seçilen turşu kabına önce nohutlar ,Üzerine domates biber.Aralarına Sarımsak maydanoz.
Tamamen dolunca bir kenara konup en az 24 saat bekletileçek.
Önceden Kaya tuzu ile hazırlanan tuzlu suyun içine sirke ve turşu tozu karıştırılıp Malzemeler kapanana kadar döküleçek.
İki yemek kaşığı toz şeker ağzına konaçak.
Kapağın altına suyun dışarı çıkmasını önleyiçi ikinçi bir kapakyapılıp bastırarak kapanaçak.
Aşamaları.Şişlenmemiş domatesler içerde şişerek hacim genişliyeçeği için suyun çıkması ikinçi kapakla önlenmiş olunuyor.
Şişen domatesler yukarıdan içeriye suyu alıyorlarçBu seferde su eksilmiye başlıyor.Su eksidiği görülünçe daha önceden hazırlayıp fazlasını bir kap içinde sakladığımız karışımlı su ilave edilip dönmesi bekleneçek.
Döndüğü kokusundan anlaşılıyor.
Dağılmamış domatesler dilim dilim edilerek serviş edilip afiyetle yeneçek.
Bilmem anlatabildimmi ?
Saygılar.Hürmetler.

hk50 13-09-2012 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1017953)
ooooooooooo gormiyeli bahcenizde bir suru gelismeler olmus.sebzeler meyveler olgunlasmis,tursular sofralar kurulmus.afiyet bal seker olsun,hersey cok guzel

Hoş gelmişen Sn Türkan.
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım.
Sağlık sıhhatin iyidir inşallah.

hk50 13-09-2012 19:22

2 Eklenti(ler)
Buda şişe turşusu

hk50 13-09-2012 20:08

2 Eklenti(ler)
Şişe Turşunun içindekiler.

hk50 13-09-2012 20:26

2 Eklenti(ler)
Gel keyfim geeeeel.
(Ben demiyorum.O yatanlar diyor)

mrduran 13-09-2012 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1017941)
Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.


Sayın mrduran
Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur.
Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır.


Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım.
Saygılar

Evet sanırım bunlar.

Ama yediğimde lezzet bulmamıştım.

Sizinkiler çiğden nasıllar..?.

Saygılarımla lütfen.

s.serdar 14-09-2012 00:46

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1017229)
Çok teşekkürler efendim,

Sanayii tipi imiş. Bana büyük gelir.

Sizin geniş aileniz için uygun.

Ben garip kuş, sadece 3 evlat sahibi olarak...))).


Sayın mrduran.

Bu sene domates mahsulümüz çok olduğu için bizde salça yapma eğilimine girdik. Acemiliğimizden bir adet adını pek bilemediğim elektrikli parçalama doğrama ağletini yalamula ettik. Yerine 75 TL ye benzer bir alet almak durumunda kaldık. Geçenlerde internette bakınırken salça yapma makina ve aparatlarına rastladım. Elle çalışan ve 19.90 TL satılanlarının bile olduğunu gördüm. Resmi aşağıda. Belki işinize yarar diye düşünüyorum.

Seneye böyle bir alette ben alacağım. Eğer doğru ise domatesin çekirdeğini ve kabuğunu da ayırıryormuş.

Saygılarımla.

nılgun_dogan 14-09-2012 01:25

Evet birde pratik yolunu paylaşayım sizinle kayınpederim sap kısmını çıkarıp matkap takıyor 150 200 kilo domatesi 15 20 dakkada çekiyor kayınvalidem dökmeye yetiştiremiyor domatezi önce azcık pişiriyor.

hk50 14-09-2012 13:33

2 Eklenti(ler)
hk50/Köydeki bahçenin 2013 yılı Gelir gider bütçesi ile kalkınma proğramını görüşmek için toplanılmamışdır.
2013 yılı Çilek fidesi sorunlarını ve yetiştirmek için toplanılmışdır.
Gündem.

hk50 14-09-2012 13:59

4 Eklenti(ler)
Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.

smnunal 14-09-2012 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1018577)
Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.



Sayın hk50,

Saydıklarınızın yanında birde Halil bey olursa daha güzel olur. Sizlere afiyet olsun.

limon_sever 14-09-2012 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1018577)

http://www.agaclar.net/forum/attachm...623350-015.jpg

Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.



Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz? :)

hk50 14-09-2012 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1018585)
Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz? :)

Sn limon sever
Nasip olurda güvenilir tohumlarını alırsam kesin göndermeyi düşünüyorum.
Saygılar.

Türkan 14-09-2012 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1018298)
Hoş gelmişen Sn Türkan.
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım.
Sağlık sıhhatin iyidir inşallah.

benimki iyi abicim.ananemin sorunlari vardi ama sukurler olsun gecti.merak ettiginiz icin cok tesekkur ederim.gercekten burda cok iyi dostlar kazanmisim.hepinizi cok seviyorum.saygilar sevgiler.

hk50 14-09-2012 20:50

1 Eklenti(ler)
Beyaz açur

hk50 14-09-2012 20:56

2 Eklenti(ler)
Yeşil açur

mrduran 14-09-2012 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1018424)
Sayın mrduran.

Bu sene domates mahsulümüz çok olduğu için bizde salça yapma eğilimine girdik. Acemiliğimizden bir adet adını pek bilemediğim elektrikli parçalama doğrama ağletini yalamula ettik. Yerine 75 TL ye benzer bir alet almak durumunda kaldık. Geçenlerde internette bakınırken salça yapma makina ve aparatlarına rastladım. Elle çalışan ve 19.90 TL satılanlarının bile olduğunu gördüm. Resmi aşağıda. Belki işinize yarar diye düşünüyorum.

Seneye böyle bir alette ben alacağım. Eğer doğru ise domatesin çekirdeğini ve kabuğunu da ayırıryormuş.

Saygılarımla.


Sayın S.Serdar,

Teşekkürler önerinize efendim.

Resimdeki alet çekirdek ayıklama işini beceremez gibi geliyor bana, ya da 2 domateste çekirdek haznesi dolacak kadar minik:))).

Ucuz etin yahnisi misali....

Sizin 75 TL. lik aparat bence daha ömürlüktür. Bence seçimde iyi düşünün. Az öz, geç fakat kaliteli.

Bizde çekirdekler ayıklanmadı, yemekte kullanılacağı içinmiş(hafif tembellik kokuyor...). Küçükken hatırladığım; kevgirden geçirilir, kalan posa+çekirdekler elle sıkılıp sobada yakacak olarak kullanılmak üzere yumuklar halinde güneşte kurutulurdu.O kadar fazla salça yapılırdı, düşünün.

Zaman ve iklim(dilim domates kurutması olmuyor İzmir 'de mesela-belki terasta-veya biz beceremiyoruz eskisi gibi), ilaveten maddiyat salça yapımımızı etkiledi.

Hoş bunlar uysa, balkonumuz uymayacak. Dört tarafımız balkon, lâkin daimi güneş gören tek balkon ve de çok dar...). Beton hayatı, bilirsiniz.

Biz sizden daha acemiyiz yani...

Cümleten sağlıcakla kalın inşallah. Afiyetler olsun efendim.

Saygılarımla lütfen.

hk50 15-09-2012 13:03

1 Eklenti(ler)
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm.

hk50 15-09-2012 13:28

2 Eklenti(ler)
Güle sorma.

hk50 15-09-2012 13:36

2 Eklenti(ler)
Renklerin yarışı.

mrduran 15-09-2012 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1018930)
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm.

Bizde reçel efendim, bazen.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

hk50 16-09-2012 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1019037)
Bizde reçel efendim, bazen.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sizdeki reçeli biz bilmediğimiz için üretimizde yok.Tarifi ve imalat şekli bildirilirse hem çok memnun oluruz,hemde çok teşekkür ederiz.
Sayın mrduran
Saygılar.

hk50 16-09-2012 12:46

2 Eklenti(ler)
Bahçenin son erik çeşidi.

hk50 16-09-2012 12:54

1 Eklenti(ler)
Taş merdivenlerin önü.

hk50 16-09-2012 12:59

1 Eklenti(ler)
Bahçenin elmalarıda olgunlaşıp dökülmüye başladı.
Bu elmalar kimyasal güpre ve ilaç kullanılmadığı için küçük olur.Ama lezzeti harika.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025