![]() |
3 Eklenti(ler)
Sulama havuzumuzun içindeki su bitkilerimiz.Şansa bakın ki kendiliğinden oluşdu,
Su altı bahçem |
2 Eklenti(ler)
Bahçe sularken suya şekil vermek.Suyun fotoğrafını çekmek.
|
2 Eklenti(ler)
Patetese ikinci çapa yapılarak hem yabancı otlardan arındırıldı,hemde bogazı doldu.Bundan sonra Ekim ayına kadar su verileçek.
Bezelyelerin damlama boruları serildi.Bezelyeninde ilk suyu verildi.Bezelyenin tohumundan çıkmıyanların yerine yeniden ekileçek. |
1 Eklenti(ler)
Bu su ikiyüz metre aşağıdan geliyor,Burada (Havuzda)
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Havuz başı çiçekleri 1
|
3 Eklenti(ler)
Havuz başı çiçekleri 2
|
1 Eklenti(ler)
Bülbül değiliz ki,
Gül dilinden anlayaçak kadar. Ama yinede bahçemizde bulunsun, Gülsüz bahçe neye yarar ? |
2 Eklenti(ler)
Bahçemizin rengi
|
2 Eklenti(ler)
Gülle çiçek kardeş bitki değilmi ?
|
2 Eklenti(ler)
Sular akmıyor Güldür Güldür.
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl diktiğim tutan kiraz fidanı ile tutmayan kiraz fidanı.
|
1 Eklenti(ler)
Bu günlerde Gülden geçilmiyor.Benim bahçede 8 çeşit gül var ama Yerli gülün keyfi kokusu bir başka oluyor.Açtı bahçeye bildik gül kokusu yayıldı.
Yerli malı Her Türk onu kullanmalı. |
1 Eklenti(ler)
Bahçede meyve sebze çiçek mangal masa olmalı.Yanındada sohbet, sazdan sözden bahsedilmeli.Şiirler yazılmalı,okunmalı.Fıkralar anlatılmalı kakalar olmalı.
Çoçukların naraları inletmeli. Torunlar su sıkmalı.Ay ay lar ,Yapma çoçuğum elli kere tekrarlanmalı. |
1 Eklenti(ler)
Hani hoş sohbet vurdum duymaz insanlar varya.Hanım her şeyin yerli yerince olması için çırpınır.Emirler yağdırır.Beyin bir kulağından girer diğer kulağından çıkar.Hanım tekrar kızar,Bey,sadece Sinirlenme sinirlenme bak hanım der sonra tansiyonun çıkar.Yine kim sinirlenir ?
İşte benim bahçede bitkiler için nizam intizam yok.Herkes istediği yerde istediği biçimde yetişir. Bu nedenle bu mevsimde bahçe günlük değişime uğruyor. |
1 Eklenti(ler)
Erik
Bu yıl meyve bol olaçak. |
1 Eklenti(ler)
Su altı bahçem
|
1 Eklenti(ler)
Su altı bahçem den
Manzaralar. |
2 Eklenti(ler)
Güller
|
2 Eklenti(ler)
Kekik çiçeği
Son turfanda zambak çiçeği |
1 Eklenti(ler)
Bahçede yer kalmamışda.
|
1 Eklenti(ler)
Ahde vefa.
|
3 Eklenti(ler)
Dedenin güveç çanağı
Hanımın çaydanlığı Ninenin mantı tirkisi. |
1 Eklenti(ler)
Bahçemizden
|
mis gibi toprak kokusu geldi burnuma sayfanızdan...
köy kokusu geldi... teşekkürler... |
Alıntı:
Sn ilksenozturk.Teşekkür ederim.Bahçemize sefalar getirdiniz. Sizlere Toprak kokusu.Köy kokusu nu verebilmişsem.İstediğim gayeye ulaştım derim Benim gayem de budur. Tarlaya bakıpda Domates Salatalık kokusunu hissetmiyorsam istenilen verilmemişdir. Çiçek ne kadar güzel kokarsa koksun.Latinçe ismi okuyunca o kokuyu hisstmiyorsun.Ama nane ,Reyhan dendiği an hissediyorsun. Köy deyinçe önce Yaz günleri.Ayran aklımıza gelirken.Burnumuza gelen ekmek kokusu bir evde ekmek yapıldığının habercisi değilmi ? Köy yumurtası olduğu,yağda (Tereyağ)pişince dairenin içerisine yayılan koku unutulurmu? Bizde unutmamaya ve unutturmamaya çalışanlardanız. Tekrar bekler.Saygılar sunarım. |
1 Eklenti(ler)
Bu göletin etrafına bakıpda ,Burada doğru dürüst bir düzenleme yapılamazmı diye düşünülebilir.İki işçi bir usta yapılabilir.Sorunda değil.Ançak ben böyle sini seviyorum.Korku olmalı .Macara olmalı.Otların arasından geçerken ayağının altında kıpırdıyan bir şey olmalı,tüylerinin diken diken olduğunda eğilip baktığın kamlumbağanın su içmek için gölete gelirken üzerine bastığını anlamalısın.
Göletten güneşlenmek için çıkan kurbaları yakalamak istiyen pusuya yatmış kedilerin herhangi birinin kuyruğuna bastığında çıkan feryat fiğan sesle sende irkilip kedi bir tarafa kaçarken sende bir tarafa kaçmayı seviyorum.Yüreğim ağzıma gelsede. Yılan korkusunun her zaman Safarideki aslan korkusundan daha beter olduğunu yaşamayı seviyorum. Kirpinin üzerine bastığında fooooş diye bir ses çıkarmasında soğuk terler dökmeyi seviyorum. Aşağı gölete gittiğimde hanımın göletemi düştü.Tansiyonou çıktıdeyip meraklanıp gelmesini seviyorum. Elinde orak boyundan büyük otları kese kese yürümeyi seviyorum. Kuş burnu dikenleri bata bata içlerinden geçmeyi seviyorum. Onun için doğa nasıl istiyorsa öyle olsun.Dogaya müdahaleyi sevmiyorum. |
1 Eklenti(ler)
İstediğin kadar okşijen
Mis gibi iğde çalısı kokusu. |
1 Eklenti(ler)
Beyaz gül nazlanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Hanım dedim.Bu kadar çok yeşillik ekme.Bir edi bir büdü.Yiyenimiz yok dedim.
Yok dedi.İstanbuldan,Bursadan,Ordudan,Kayseriden Kızlarım,Damatlarım ve Torunlarım geleçek.Yerler bitirirler. Henüz gelen olmadı. Roka baktı olçaçak gibi değil,Yöre tabiri ile Erkekleşmiye başladı.Çiçekleri açtı.Arkasından,Kuzuoğlağı.Çukur.Tere.Marul.Maydan oz.Sogan Güzel güzel çiçek açıyorlar.. Yenmez.İşçi tutar temizletirsin.Masraf masraf.Ondan sonra hanım bu bahçen çok masraflı diyerek sayıklarmı sayıklar ? |
2 Eklenti(ler)
Gül mevsiminde Gül demiyelimde,ya ne diyelim ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025