agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   s.serdar / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25537.htm)

s.serdar 06-07-2013 02:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1177143)
:D Ben diyorum; bahçenizde yok yok... Fakat çok şükür o fare değil tavşanmış Serdar Bey.

Evettttt. Tavşan olmasına bende çok sevindim. Böyle bir yaratığı hem bahçemde hemde ilk defa internette ilk defa görüyorum. Az rastlanan ve fotoğraflanan bir canlı olması benim açımdan sevindirici. Foto konusunda top listesine girmiş olmakla mutluluk duydum.

h_dogan 06-07-2013 07:26

Nasıl bir tavşanmış yahu o. :dilli: Ben de ilk defa gördüm yeni bir hayvan türü daha öğrenmiş olduk teşekkürler.

hk50 06-07-2013 13:12

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1177141)
Son bir kaç gün içinde bahçemden çekilmiş bir kaç hayvan (tabir doğru mu bilemedim) fotoğrafı.

Ne olduğunu pek bilemediğim bir yaratık. Resmi bir kaç saat önce çektim. Sanırım fare türü bir şey. Detayını formun Hayvanlar/Sürüngenler ve diğerleri bölümüne yazdım.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...3064184-f1.jpg

Eklenti 423753

Eklenti 423754

Eklenti 423755

Tavşan

Yiyeçeğin bol olduğu kilerde yaşamış .

limon_sever 06-07-2013 14:04

Tavşan değil adı kanguru faresi. ;)

attar 06-07-2013 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1177247)
Tavşan değil adı kanguru faresi. ;)

evet bu daha doğru bir yaklaşım olmuş

dağçiçeği 07-07-2013 00:36

Sayın s. Serdar , bahçenizi ilk sayfadan itibaren gezdim. Herşey o kadar güzel ki... Masalsı ve espirili anlatımınız , verdiğiniz bilgiler çok güzel. Ellerinize sağlık.

s.serdar 07-07-2013 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1177446)
Sayın s. Serdar , bahçenizi ilk sayfadan itibaren gezdim. Herşey o kadar güzel ki... Masalsı ve espirili anlatımınız , verdiğiniz bilgiler çok güzel. Ellerinize sağlık.

Sayın dağçiçeği

Sizin balkon ortamında yarattığınız güzelliklerin yanında, benim bahçemin pek değeri olduğunu düşünemiyorum. Ancak yüne de güzel ve değerli düşünceleriniz için teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla...

loveforlife 07-07-2013 08:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1173502)
Oldukça yıpranmaya başladığı için bir süre önce bakıma almak için kısa süreliğine devre dışına almış olduğumuz Kooperatifimizin en kıymetli varlığını, son günlerde yaşamakta olduğumuz durum ve gelişmeler karşısında en kısa sürede yenileyip yeniden hizmete verdik.

Eklenti 420472

Eklenti 420473

Eklenti 420474

Eklenti 420475

Sayın S.serdar,

Bahçenizde her şey çok güzel ama en büyük beğenim bu mesajınıza! Ne iyi düşünmüşsünüz... O'nun izinden ilerleyen nesillerin çoğalması ve aydınlık günler dileğiyle, teşekkür ederim...

s.serdar 16-07-2013 03:19

3 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu hem Cumartesi hem de Pazar günü yoğun bir misafir akın ve ağırlaması yaşadık. Bu yüzden Pazartesi günü geç kalkıp, öğle ye kadar dinlendik.

Pazar günü öğleden sonra haftalık olağan biçimini yaptığım çime, Pazartesi öğleden sonra ani bir kararla havalandırma işlemi yapmaya karar verdim. Haber kanallarının çoğu akşam saatlerinde etkin yağmur beklentisi ön gördüğü için işe başlarken acaba zamansız mı davrandım diye de düşünmüştüm. Havalandırma makinesi her 5 metrede bir sepetini doldurmaya başladığında sepeti iptal edip havalandırma işleminde ortaya çıkan atıkları sepet yerine, çimin üzerine dökmeye ve ortaya çıkan bu atıkları sonradan çim biçme makinesi ile toplamaya karar verdim.

Havalandırma işlemi tamamlayıp saat 19:00 a yaklaştığı saatlerde, hava aniden kapandı, şimşek ve gök gürültüsü başladı. Çim biçme makinesini formula 1 yarış arabası hızı ile sürüp yağmur başlamadan atıkları toplama yarısışına girdim ve saat 20:00 dolaylarında işi bitirdim.

Hava aşırı derecede bulutlanıp, karardığı ve şiddetli rüzgarla başlayan sağnak yağmur nedeniyle, iş bitiminde fotoğraf çekebilmem mümkün olamadı. Havalandırmadan sonraki çimin durum ve görüntülerini artık yarın görüntüleyebileceğim.

Belirttiğim nedenlerle çim biçme makinesini formula 1 hızında kullanmam nedeniyle, eşimin bana taktığı zaman zaman hitap ve seslenme tarzı olan jenitın ve portakal isimlerinden sonra meşhur formüla 1 pilotu Jackie Stewart dan esinlenerek Stewart ismine de sahip oldum.

Eklenti 426758

Eklenti 426759

Eklenti 426760

s.serdar 16-07-2013 04:46

2 Eklenti(ler)
Havalandırma işlemini takip eden ertesi günün erken sabahında çimin son görüntüsü.

Eklenti 426761

Eklenti 426762

s.serdar 16-07-2013 23:07

1 Eklenti(ler)
Çiçek bandına kaçmış domates.

Eklenti 426944

hira 16-07-2013 23:13

bahçenizi çok beğendim s.serdar,ellerinize sağlık.. fakat yukarıdaki fare görünümlü tavşandan hiç haz etmedim bilesiniz;)

s.serdar 16-07-2013 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1180538)
bahçenizi çok beğendim s.serdar,ellerinize sağlık.. fakat yukarıdaki fare görünümlü tavşandan hiç haz etmedim bilesiniz;)

Sayın hira.

Fareyi andıran görünüşü itibariyle çok haklısınız. Ancak hareketlerini ve yürüyüş tarzını görmüş olsaydınız düşünceniz değişebilirdi diye düşünüyorum. Zira biz onu çok eğlenceli ve komik bulmuştuk.

Kaç gecedir umutla tekrar görmeyi bekliyoruz.

Beğeniniz için çok teşekkürler.

Saygılarımla.

Sudenur 16-07-2013 23:40

Coşkulu papatyalarınız ve ortancalarınız ne alemdeler Serdar bey? :)

s.serdar 16-07-2013 23:51

1 Eklenti(ler)
İki akşamdır bahçeye yağmur yağıyor. Böylece yaklaşık 3 ton su tasarrufumuz oldu. Çiçekler üzerinde yağmur taneleri bir başka oluyor.

Eklenti 426960

s.serdar 16-07-2013 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1180548)
Coşkulu papatyalarınız ve ortancalarınız ne alemdeler Serdar bey? :)

Sayın Sudenur.

Papatyalar o canlılıklarını az da olsa yitirmeye başladılar. Sanırım bir hafta daha dayanabilirler.

Ortancalardan da beklediğimi pek bulamadım. Bir tanesi şu an çiçekte. Diğerleri çiçeklerini döktüler ve yeni yaprak vermeye devam ediyor, ancak şu an yeni çiçek belirtisi yok gibi. Anladığım kadarı ile sabahtan öğleye kadar direk güneş altında olmaktan pek hoşlanmadılar. Gölgeye koyarsam bu defa ben göremeyeceğim diye yerlerini şimdiye kadar değiştirmedim.

Sudenur 17-07-2013 00:22

2 Eklenti(ler)
Ortancalar konusunda ben de büyük hayal kırıklığı yaşamaktayım. :(
Pahalı markaların besinleriyle de destekledim bana mısın demedi, sarardı, bir tuhaf oldu, açamadan üzerinde kurudu tomurcuklar.. :(

"Yok bu bitki bu iklimde olmayacak.. " diye söküp saksıya almaya karar vermiştim ki misafirliğe gittiğimiz yakın bir sitenin bahçesinde gördüm, umut doğdu içime..

Eklenti 426973

Kızım kapıyı çaldı, bu işin ilmi ne diye sorduk.. ;)

Eklenti 426975

Akşam dört civarı üzerine doğan güneş gün batana kadar üzerindeymiş.. Kışa girerken 10 cm bırakıp buduyorlar ve hayvan gübresi örtüyorlarmış üzerine..

YeniGine 17-07-2013 00:50

Sayın s.serdar çiminiz yine her zamanki gibi çok güzel... Maşallah!.. Çiçek bandına kaçmış domatese afferim çok sevdim. Ve yağmur damlacıklı gülünüz harika görünüyor. Ben zaten damlacıklı güllere bayılıyorum; çok şükür ben de bir kez minyatür gülümde yakalayabildim.
Sevgili Sudenur'um o ne öyle maşallah kızın büyümüş abla olmuş bir de kardeş taşıyor. Maşallah ona!..
Ortancalar da gerçekten ne kadar güzel olmuşlar öyle. Darısı başımıza diyeyim...

s.serdar 17-07-2013 01:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1180562)
Ortancalar konusunda ben de büyük hayal kırıklığı yaşamaktayım. :(

"Yok bu bitki bu iklimde olmayacak.. " diye söküp saksıya almaya karar vermiştim ki misafirliğe gittiğimiz yakın bir sitenin bahçesinde gördüm, umut doğdu içime..

Akşam dört civarı üzerine doğan güneş gün batana kadar üzerindeymiş.. Kışa girerken 10 cm bırakıp buduyorlar ve hayvan gübresi örtüyorlarmış üzerine..

Belirtmeseniz resimlerin İstanbul veya İzmir'de çekildiğini düşünürdüm. 2 saksı ortancayı yarın hemen, sadece akşam güneşi alan bir yere taşıyıp durumlarını daha yakından takip edeceğim.

Sayın Sudenur bilgilendirme ve açıklamalarınıza çok teşekkür ediyorum.

YeniGine 17-07-2013 01:26

Bir de ayrıca nacizane biliyorsunuzdur... Asitli toprak seviyor ortancalar, hani arada bir limontuzlu su ile sulamak... :p Ukalalık etmiş gibi olmayayım da... (Ben de yeni öğrendim de.)

s.serdar 17-07-2013 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1180571)
Sayın s.serdar çiminiz yine her zamanki gibi çok güzel... Maşallah!.. Çiçek bandına kaçmış domatese afferim çok sevdim. Ve yağmur damlacıklı gülünüz harika görünüyor. Ben zaten damlacıklı güllere bayılıyorum; çok şükür ben de bir kez minyatür gülümde yakalayabildim.

Sayın YeniGine.

Çiçek tür ve çeşit zenginliğimiz fazla olmadığı için çime daha çok zaman ayırdığımızdan olsa gerek, artık abi kardeş olduk çimle. :D

Dolayısı ile oda bizi pek mahcup etmiyor. Elinden geldiğince gösterdiğimiz özen ve ihtimamın karşılığını vermeye çalışıyor. Bu yaz bahçede sürekli kaldığımız ve yakından ilgilendiğimiz için sizinde değindiğiniz gibi çimimiz gerçekten güzel bir görünüm sergiliyor.

Eğer şımarmayacağından emin olsam, YeniGine ablasın da beğendiğini söyleyebilirim. :D

Değerli tüm beğenileriniz için çok çok teşekkürlerimle.

s.serdar 17-07-2013 01:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1180580)
Bir de ayrıca nacizane biliyorsunuzdur... Asitli toprak seviyor ortancalar, hani arada bir limontuzlu su ile sulamak... :p Ukalalık etmiş gibi olmayayım da... (Ben de yeni öğrendim de.)

İnanın bilmiyordum :eek:

Bilgilendirme ve tavsiyenize çok teşekkürler. Eğer bilseydim limonun canlısını bile esirgemem. :D

YeniGine 17-07-2013 01:45

:D Sayın s.serdar sitede yeni olduğum dönemlerden (ki hatırlarsınız) bugüne kadar hem dostluğunuzu, hem sohbetinizi, samimiyetinizi, hem bahçenizi, çiminizi, hem bahçenizdeki (hayvan da diyemiyorum ne desem ki) bitkiler haricindeki canlıları çok sevdim. Sağolun, ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık...
Valla şımarmayacaklarından emin değilseniz bence hiç söylemeyin. Gerçekten çim çok güzel, daim olsun inşallah...

YeniGine 17-07-2013 01:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1180582)
İnanın bilmiyordum :eek:

Bilgilendirme ve tavsiyenize çok teşekkürler. Eğer bilseydim limonun canlısını bile esirgemem. :D

Şimdi ben de şaşırdım bilmiyor muydunuz? Valla ben de biliyorsunuzdur da ukalalık etmeyeyim diyor idim. Evet ortancalar asitli toprağı severlermiş. Limontuzlu su ve hatta sevgili, can Loveforlife den duymuşluğum var portakal kabuklarını falan dibine gömüyormuş.

YeniGine 17-07-2013 01:54

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1179163

Sayın s.serdar inşallah başarabilmişimdir Sevgili loveforlife'nin önerileri. Faydalanabileceğinizi umuyorum.

s.serdar 17-07-2013 02:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1180586)
Şimdi ben de şaşırdım bilmiyor muydunuz? Valla ben de biliyorsunuzdur da ukalalık etmeyeyim diyor idim. Evet ortancalar asitli toprağı severlermiş. Limontuzlu su ve hatta sevgili, can Loveforlife den duymuşluğum var portakal kabuklarını falan dibine gömüyormuş.

Sayın YeniGine

Bu sayede saçıkıbrıs'ı (Demirsülfat) da öğrendim. Elimde çim için kullandığım Synthron Eddha Fe P % 6 Demir içeren ilaç var.

Yarın ortancalar limontuzu ve demir tadacaklar.

Teşekkürlerimle

s.serdar 09-08-2013 04:29

26 Mayıs 2013 tarihinden itibaren 2 gün hariç sürekli bahçedeyim. Bu nedenle bahçe sayfama çok daha katılımcı olacağımı sanarak, yaz başlangıçında internet bağlantısı sağlamama rağmen, kendi sayfama bile en az 30 gün süreden sonra bağladım.

Bu süre içinde her türlü aşamayı belki dakika dakika yaşayıp hazmetmiş olduğundan olsa gerek, nedense foruma pek yansıtma heyecanı yaşayamadığımı sanıyorum. Buna bağlantı hızının oldukça yavaş olmasının da olumsuz etkisinin olduğunu söyleyebilirim.

Bu sene medya da yazın çok sıcak geçeceği haberlenmiş olmasına rağmen, aksine serin ve rüzgarlı geçti. Nisan ve Mayıs aylarında ortalamanın üstünde geçen sıcaklıklar Haziran, Temmuz ve Ağustos'un bu günlerine kadar geçmişin ortalamalarının üstüne çıkmadı. Hala yorgan ve battaniye ile yatmaya devam ediyoruz.

Domates, biber ve salatalık, kiraz ve kaysı hasadında geçmişe göre 10 -15 gün erkenlik kazandığımızı söylesek bile, son 15 gündür gecelerimiz oldukça serin geçti. Dolayısı ile bundan sonraki periyod normal seyrine döndü gibi.

15 gündür domates, salatalık biber için pazara, markete para ödemiyoruz. İhtiyaç tamamiyle bahçeden karşılanıyor.

Yine bu dönemde kiraz ve kayısını % 80 dalında kalıp yerlere döküldü. Şehre inip eşe dosta dağıma imkanı bulamadık.

Bahçemizde çokça olan güllerimiz Haziran başından bu yana 3. çiçeklerini açtılar. Tohumdan yetiştirdiğimiz zinye'ler forma girdi. 12 yıllık çimlerimiz bu sene bir harika.
Kapı girişindeki hatmi çiçekleri 4 metre boya ulaştı. Sardunya' larımız aylardır hep çiçekli. Saksıdaki petunyalar oldukça coştu. Tavandan asılı saksılardaki mine çiçeklerimiz sürekli çiçek veriyor. Ama nedense ben bunları gerektiği gibi resimleyip sizlerle paylaşma durumunda olamadım.

s.serdar 18-08-2013 04:45

5 Eklenti(ler)
Bu sene Ankara'dan terki diyar eyleyip bahçeye göç ettik. Aylardır bahçedeyiz. Ancak kanımsamak mı, tembellik mi yoksa internet bağlantı hızımın düşük olmasından mı pek resim paylaşımında bulunamadım.

Dün görüntülediğim bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşayım istedim.

Eklenti 434440

Eklenti 434441

Eklenti 434442

Eklenti 434443

Eklenti 434444

s.serdar 18-08-2013 05:09

4 Eklenti(ler)
Elmalarımız.

Eklenti 434445

Hep yaprak için yetiştirdiğimiz asmamızı bu sene baharda kendim budadım ve ilk defa bu kadar çok üzüm görebildik. Ancak bu aşamada sonra asmaya nasıl destek olabileceğimi hiç bilmiyorum.

Eklenti 434446

Bahçemizin yan tarafında yer alan zinye çiçek bandı. Hepsini geçen senenin tohumlarından ürettik.

Eklenti 434447

İlk defa gök yüzünde kartal gördük. Bahçemiz bozkırın ortasında olduğu için kartal bizim için çok değişik geldi. Yaklaşık 400 metre mesafeden oldukça zor görüntüleyebildim.

Eklenti 434448

s.serdar 18-08-2013 05:26

1 Eklenti(ler)
Artık yatmaya hazırlandığım şu andan bir kaç dakika önce çektim, sabahın erken saatinde pc başından bahçe görünüşü.

Eklenti 434449

muratcolak55 18-08-2013 05:28

Ynt: s.serdar / Bahçe

Çok güzel

s.serdar 18-08-2013 05:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak55 (Mesaj 1190827)
Çok güzel

Teşekkürler...

birtanecik 18-08-2013 22:33

esas duruşta seiamlıyorum sizi ve bahçenizi....

YeniGine 18-08-2013 23:35

Sayın s.serdar maşallah gülleriniz çok güzel olmuşlar, sardunyalarınız, zinnialar ona keza. Hele sabahın erken saatlerinde fotoğrafladığınız bahçe görüntünüz harika olmuş. Maşallah!..

s.serdar 24-08-2013 17:42

1 Eklenti(ler)
Verandamızın bir kenarı yerden tavana kadar üzerini filimle kapladığımız cam ile kapalı. Bu sene bahçede sürekli kaldığımız için mi farkına vardık ! yoksa bu sene kuşlarda mı bir tuhaflık var, devamlı kuş çarpması yaşıyoruz. Geçici bir çözüm olarak kartal görünüşündeki uçurtmayı cama yapıştırdık. İnşallah iyi netice verir de kuş kazaları ortadan kalkar.

Eklenti 435746

s.serdar 19-09-2013 05:54

1 Eklenti(ler)
Bir kaç gündür Alanya'daki yazlıktayız. Şu an çok sıkı bir yağmur yağıyor. Sabah saat 06:30

Eklenti 442575

h_dogan 19-09-2013 06:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1192658)
Verandamızın bir kenarı yerden tavana kadar üzerini filimle kapladığımız cam ile kapalı. Bu sene bahçede sürekli kaldığımız için mi farkına vardık ! yoksa bu sene kuşlarda mı bir tuhaflık var, devamlı kuş çarpması yaşıyoruz. Geçici bir çözüm olarak kartal görünüşündeki uçurtmayı cama yapıştırdık. İnşallah iyi netice verir de kuş kazaları ortadan kalkar.

Eklenti 435746

Bence kuşlar bu güzel bahçenin neresine konsam diye sağa sola bakarken camı görmeyip tosluyorlardır. Onun için ne yapsanız çarparlar. :D

sonkez 19-09-2013 09:58

Bahçeniz muhteşem....Bayıldım...

s.serdar 20-09-2013 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1200738)
Bence kuşlar bu güzel bahçenin neresine konsam diye sağa sola bakarken camı görmeyip tosluyorlardır. Onun için ne yapsanız çarparlar. :D

Sayın h_dogan

Yukarıda ki değerlendirmenize verecek cevap bulamadım. Sanki aşağı, yukarı sakal benzetmesini yaşattınız bana. :D

Ne kuştan, ne bahçeden vazgeçmek mümkün değil. Zaman içinde daha sağlıklı bir çözüm oluşturmayı umuyorum. Olmadı alır yağlı boyayı boyarım camları. Yeter ki kuşlar zarar görmesin.

Saygılarımla.

s.serdar 20-09-2013 00:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1200775)
Bahçeniz muhteşem....Bayıldım...

Sayın sonkez.

Evinizde ve balkonunuzda yarattığınız güzellikleri görünce, daha iyisi, daha güzeli, daha da muhteşeminin sağlık ve mutluluk içinde sizinle olacağı inancıyla teşekkürlerimi sunuyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025