![]() |
bahçem.
3 Eklenti(ler)
yenidünya kardan etkilenmesine rağmen meyve tutmuş durumda.
|
bahçem.
3 Eklenti(ler)
gül çelikleri iyi durumda.
|
bahçem.
3 Eklenti(ler)
sera içi tohum ekim alanı hazırlandı.1 torba tavuk komposu ile zenginleştirildi.Su ile yumuşaması sağlandı.Şubat 15 ten sonra ekim yapılacak.
|
ters lale.
4 Eklenti(ler)
Mustafa beyden gelen ters laleler filizlendi.
|
Adil, kardeşim nasılsın, uzun zamandır siteye girmemiştim artık bahar kapıyı araladı ufak ufak işler başladı. Kar manzaraları çok güzel, bir an için eskilere gittim, diz boyu kar yağardı Maçkada. Burada İstanbulda kar nedir unuttuk. Çiçeklerin ile sebze ve meyveler harika insanın içini ısıtıyor. Ellerine sağlık, kolay gelsin...
|
Bir şey soracağım, ters laleleri nasıl yetiştirdin. Bende de var fakat bir türlü yetiştiremedim, Bingöl taraflarından gelmişti bana, burada bir arkadaş getirmişti sağolsun ama bir türlü yüzeye çıkmadılar, özel işlem uyguluyormusun onlar için, gübre veya su ihtiyaçları gibi.
|
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Soğuklar erken çıkmasını etkiliyor.Sıcakta daha erken gelişiyorlar.Kolay toprağa dikilmeli ve fazla su verilmemeli. |
bahçe çiti
5 Eklenti(ler)
Bahçemin yol kenarını telle çevirerek kedi, köpek,koyun,inek (hayvanların) girmesini engellemiş oldum.
|
bu çiçeğin adı nedir.
5 Eklenti(ler)
kokusu harka olan bu çiçek şubat ayında açıyor .
|
çiçek bahçesi.
5 Eklenti(ler)
şubatta açan çiçekler.
|
Alıntı:
|
Adil bey bahçenizi baştan sona gezdim ve çok beğendim. Bir cennet yaratmışsınız. çiçekler, sebzeler hepsi harika yetişmişler. Ellerinize sağlık. Trabzonun rutubetli havası onlara ayrı bir güzellik katmış. Hatmi çiçeklerinin böylesi çok çeşiti olduğunu ilk defa görüyorum. Glayöller, güller, zambaklar hepsi hepsi muhteşem. Hele o fasulyelere bayıldım. İzmir çok sıcak olduğundan sizinki gibi neşeli olmuyor burada.
Elinize kolunuza sağlık. |
Alıntı:
Filbahri çiçeğim var bu daha farklı bir çiçek.Kokuları birbirine yakın. Filbahri yeni filizlenmeye başlıyor.Yaprak açtıktan sonra çiçek açar. Çok kolay çelikten çoğalır .Suyunu eksik etmeyin. |
Alıntı:
Ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İklim olarak çok şanslı bir bölgedeyiz.Bunun avantajlarından faydalanmaya çalışıyoruz. Saygılar selamlar. |
Sayın Adil fotoğrafları yağmurdan sonra mı çektiniz, sizin oralarda yağmur var mı? Bizde yağmur yok zira... :(
Şubat ayında gülhatmi ne kadar güzel; hoş bütün çiçekleriniz harika Sayın Adil. Maşallah, ellerinize, gönlünüze sağlık... |
sayın YeniGine.
Yağmur yağıp durmuştu .Bu çiseli çiçekler daha farklı güzel görünür diye düşündüm.Şu anda da yağmurlu bir hava var.Bu yıl yağmurlara çok ihtiyaç olacak. Çiçekler konusunda şunu söyleyebilirim.Onlar benim stres atma yaşam kaynaklarım. Bugün yine 100tl ye 9 saksı bitki ve çiçek aldım Havuz için. Bu bir hastalık bende .:)Doktorlar çaresi yok diyor.:) |
bahçem.
5 Eklenti(ler)
Bu gün hava kapalı ve ara ara yağmurluydu bizde soluğu çiçekçide aldık.100tl lik havuz kenarı için bitkiler aldım.
|
Adil Kardeş,
Bu güzel kokulu çiçeği, Tatar Hanımeli (lonicera tatarica) diye biliyorum.saygılar |
Sayın maktas61 bende ilk kez bu çiçeği gördüm.Bilgi için teşekkürler.Saygılar selamlar kardeşim.
|
bahçe.
5 Eklenti(ler)
Bahçe çalışmalarımız hızlandı.
|
bahçe.
5 Eklenti(ler)
bahçe çalışmaları-2
|
bahçem.
5 Eklenti(ler)
ot temizliği yapıldı ve çiçeklerin kökleri çapalandı.
|
bahçem.
4 Eklenti(ler)
bahçe temizliği çapa.
|
bahçem.
2 Eklenti(ler)
bahar temizliği ve çapa.
|
Sayın Adil Bismillah deyip rastgelsin inşallah!.. Ben genelde gül; güllerin dibini kabartıyoruz ve mevsimlik çiçeklerle, soğanlılarla uğraştığım için çapalamak hiç aklıma gelmedi şimdiye kadar. Ve sanırım çapaladığınız bitki şebboy.
Ellerinize sağlık... |
Adil Bey yaptığınız havuza böyle bir bahçe yakışırdı ancak, pek güzel...
Yürüyüş yolunu nasıl yaptınız? Bir de kenara yaptığınız çitler; sanırım direkler metal, çukurları çimento, çakıl vs. doldurup sabitledikten sonra çiti tellerle bağladığımız direklere. Çukurların derinliği ne kadar? |
Kolay gelsin Adil abi.Belleyecek yerin kaldıysa tarla bellerken de çekersin değil mi ? ;)
|
Alıntı:
Çapaladığım bitkiyi sonradan şebboy olduğunu anladım.Mavi beyaz karışımını biliyordum bu daha farklı bir form a sahip.Çok yıllık bir bitki olması güzel. Benimde birçok gül çeşidim var yeni gelenlerle çeşit çoğaldı.Onlarında köklerini çapaladım.Soğanlı birçok çiçek diktim.Onları burada henüz yayınlama şansı bulamadım.Çiçeklenince inşallah paylaşırım. Hepimize kolay gelsin.Sizinde ellerinize sağlık. |
Alıntı:
Yürüyüş yolunu toprak yüzeyine tel gererek yol yapacağım alandaki toprağı yumuşattım sonra bu yumruk iriliğindeki çakıl taşlarını sabırla çekiçle hafifçe zemine çakarak fayans gibi dizdim.Üzerine aralara işlesin diye ince kum serdim. Direkler 30*30 profil 2milim.6m lik bir çubuktan 4 adet çıktı 150 cm olarak. 5 Çubuk kullandım.direk araları 120cm .Çubuğun tanesi 19 tl. Tel 25 metrelik bir top 165tl Önce beton yolun kenarına paralel 120 cm den yerlerini işaretledim.direkleri çakarken yoldan mastar uzattım 115cm kalana kadar işaretli yere kadar çaktım.yol seviyesinden üste 115cm mesafe kaldı.Tel örgünün boyuda 1 m. altta 15 cm mesafe boşluk bıraktım.direkleri su terazisiyle düzelttim. toprağa 35cm çakılmış oldu direkler.sonra direk diplerinde kare şeklinde 15cm derinliğinde çukur açtım.harç dökerken tekrar sağlı sollu terazi kontrolü yaptım.Teraziyle direkler dikildiği için telde pot oluşmadı.her 3 direkte sabitleme yaparak sonra hepsini sabitledim.Direk uçlarına da önce köpük sıktım fazlalıkları kestim temizledim.Düz olsun diye krem silikonla ufak boşlukları kapattım.Böylece yağmur iç kısma işlememiş olacak böylece. Umarım gerekli bilgiyi verebildim. Saygılar selamlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025