![]() |
mor dut.
2 Eklenti(ler)
bugün diktiğim mor dut.Kökleri ve toprağıyla kardeşimden aldığım bu fidan dan geçen yıl dut toplamıştım.Kendi aldığım dut fidanı kurumuştu.Eksikliği bu fidanla gidermiş olduk.:)
|
Fırça çalısı çok güzel görünüyor.
Bendeki kapalıda kaldı. Güneş az alıyor. |
Fırça çalısı Bol güneşli alanları seven bir bitki.Karadenizin güneşi malum.Eğer kapalı alandaysa direkt güneş alan bir alana aktarmanı tavsiye ederim abi.Yaptığın Setlerin güneş alan köşeleri bence çok uygun.Kolay gelsin .
|
sayın adil fırça çalısı ne kadar güzel görünüyor ben o çiçeğe hep assolist mağrurluğunu yakıştırmışımdır çok güzel :)
pepinolarda çok sevimli görünüyor tadını merak ettim doğrusu seranızada çok emek vermişsiniz belli umarım içi hep dolu olur bu arada meleklerin borularını çoktan toprağa ektim iki tanesini bilemediğim bir sebepten toprakta çürüdü ama diğerleri sağlam çok teşekkürler vakit bulduğum en kısa zamanda resimlerini paylaşırım saygılar |
Alıntı:
İyiki almışım bahçemde en farklı çiçeklerden birisi. Pepino eğer ağustos eylül aylarında olgunlaşmış irilerini bulup tadma şansına sahip olursanız.Kokusu aynen kavun kokusu ,Tadı kavunumsu ve sulu.Çok Hafif bir acılık var fakat tam olgunu aynen kavun lezzetinde ve tadında yeniyor.Romatizmaya çok iyi geliyor.Vakitsiz ve olgunlaşmamış olanları yeşil domates gibi tadsız tuzsuzdur. Hobi seramı yapalı 1 yıl oldu.Yağmurlu ve soğuk rüzgarlı havalarda orada çalışmak ve bitkilerle uğraşmak ayrı bir güzellik.Şu an dışarıda soğuktan etkilenecek bütün çiçekleri seranın içine aldım. Seramda ,marul, yeşil soğan ,pepino ve çiçeklerim bulunuyor. Masam sandalye ve raflı dolabım seranın içinde özel bir bölüm.Seyyar kabloyla birde elektrik çekerek radyo ve elektrikli çay makinesi kullanıyorum. Anlayacağınız.Kendime keyifli bir alan oluşturdum.:D Meleklerin boruları çelikleriniz inşallah tutar.Olmazsa yaz aylarında yine takviye yaparız.Fotoğraflarını paylaşmanız iyi olur kardeşim. Kolay gelsin. |
Trabzon hurması.
2 Eklenti(ler)
Sabahleyin karatavuk olgunlaşan hurmaları yerken biryandan beni gözetliyor bir yandan homini gırtlar yiyor.:)))
Tabi ki onlarında bu meyvede hakkı var.:D |
Trabzon hurması.
4 Eklenti(ler)
Şimdi Karadeniz saksağanı devreye girdi.Karatavuk uzaklaşmak zorunda kaldı.
Herkes sırayla beyler.:D Karadeniz saksağanı aramızda 40m mesafe olmasına rağmen evin camında beni farkediyor fakat Yinede o güzel hurmaları afiyetle yiyor. Ben onları keyifle izliyorum.:) |
Demek bizim hurmaların ortakları çokmuş. :p
İyi yakaladın bu hırsızları:D |
Alıntı:
Bir ara 3-4 Karadeniz saksağanı bol meyveli bir tepede bir arada duruyorlardı fakat fotoğraf makinesini alıp fotoğraflarını çekene kadar son olarak bu Saksağanı yakalayabildim. Eeeee ortaklar arttı.:D Bunlar hırsızların en güzeli.:) Bu hallerini görmek bile çok güzel. |
Adil bu beğeni benim 5000. Beğenilenim.
5000 . Beğenene hediye vermeyi düşünüyordum. Sen olduğuna göre bu hediye önemli değil. Bahçe ve sera senin bilirsin:p |
Alıntı:
Abi kardeş dayanışması güzel gidiyor.:D Allah bozmasın:D |
Alıntı:
Bu konuda çok cömertsin sağol.:) Allah sağlık sıhhat mutluluktan ayırmasın. |
Alıntı:
Bu güzel dileklerinizi ,sizin içinde diliyorum. Allaha emanet ol kardeşim. |
Alıntı:
Ağabeyiniz ile dün akşam iyi muhabbetimiz vardı. Sanırım onu biraz kızdırdık ama:D iyi bir muhabbet oldu. Bu arada sizinde kulaklarınızı biraz çınlattık.:D Ağabeyinin sayfasında ki sayın Selis Hanım la birlikte nasıl makasa aldığımıza bir göz atarmısın.:D:D:D Bu arada çalışkanlıkta sizinde ağabeyinizden eksik tarafınız olmadığını da keşfettim. Yüce Mevlam bu şevkinizi kırmasın inşallah. Allah sağlık sıhhat ve uzun ömür versin ki bizde sizin çalışmalarınızı zevkle izleyebilelim. |
Sevgili Adil,hurmaların tepesindeki kuş resimleri ni çook güzel yakalamışsınız...Fırça çalısının da iyi reklamı oldu bu arada...Hiç dikkatimi çekmemişti bu harika çiçek..:))
Bu arada Kaptanzst. iyi baksın 5000 . beğeni saniye farkı ile benimdir belki.......:))))) Hediyeden kaytarmak için Adil demesin...:)) Beğeni sahifesine girebilirsem , vallahi oturup da tek, teeekk sayarııımmmm...:)))) |
Alıntı:
Aynı güzel dilekleri sizler için de diliyorum kardeşim. Ziyaretinize çok memnun oldum. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Hatta bahçeye indiğim zaman bile fotoğraf makinesini yanımda taşıyorum. Nereye gidersem her zaman yanımda taşıyorum.Artık üzerimde aksesuar gibi oldu.:D Fırça çalısını güzel anında yakaladım. Her zaman böyle denk gelmeyebilir. Hurmalar da ki fotoğrafları Beğendiğiniz için teşekkürler.56 zoom la çekildiği için biraz bozulma olsa da önemli olan konuyu yakalayabilmekti. Ablacığım Benim sıramı size seve seve verebilirim.:D Zaten seni bu sıralamaya bile sokmayız ablacığım.Sen her zaman birinci sin. Bizden isteyeceğin bir şey olursa lütfen çekinmeden söyle. Tek tek sayma konusunda çok çok haklısınız ablacığım. İnanıyorum ki en fazla yorumu siz yazmışsınızdır.Siz bunu çoktan hakediyor sunuz. Berrin Ablayı kimse kandıramaz.:D Saygılar selamlar ablacığım. |
Trabzon da kar.
5 Eklenti(ler)
Düne kadar bir şey yoktu.Bu sabah kalktığımızda güzel bir süpriz le karşılaştık.Etraf bem beyaz karla kaplanmıştı.Böylece bu yılın ilk karını da görmüş olduk.
|
Trabzon kar.
5 Eklenti(ler)
çevremiz ve kar manzaraları.
|
Ben dedimki hurmalardan çalarken kesin yakalamıştır beni:p
İyi ucuz atlattım:D Ayak izlerinden benden erkenci olduğunu anladım;) |
Trabzon kar.
5 Eklenti(ler)
Kar manzaraları.
|
skulent.
4 Eklenti(ler)
Kara kışa meydan okuyor.
|
trabzon kar.
5 Eklenti(ler)
Kar yiyen Karalahanaların lezzeti yerine geldi.
|
kar manzaraları
5 Eklenti(ler)
Barbekü ve oturma masamız kar la kaplandı.
|
kar manzaraları
5 Eklenti(ler)
Bu kardan araçlar da nasiplendi.
|
Trabzon hurması ve kar.
5 Eklenti(ler)
görmek istediğim manzara.
|
çevremiz.
5 Eklenti(ler)
Trabzon hurmaları karda sıcak görüntü sunuyorlar.Bunlarda soğuk karlı havalarda aç kalmamaları için kuşların rızkı.
|
güney manzaraları.
5 Eklenti(ler)
evimizin güneyine bakan kar manzaraları.
|
kaplumbağa
3 Eklenti(ler)
Seramın içinde yaşatmaya çalıştığım küçük kaplumbağam.
|
Hobi seram ve marullarım.
4 Eklenti(ler)
Dışarıda kar içeride bahar.:)
|
Kış önlemi.
5 Eklenti(ler)
Seranın içine aldığım çiçeklerin gövdelerini ,koltuk takımının koruma ambalajı olan örtülerini makasla kesip rulo yapıp çiçeklerin etrafına sardım.Donmalarını önlemek için buda benim yeni yöntemim.Atıklardan yapılmış olan bu bezin olumlu sonuç vereceğine inanıyorum.Bekleyip göreceğiz.:)
|
Kış koruması.
5 Eklenti(ler)
Yeni koruma yöntemi.
|
Alıntı:
Bir sürü espriyi yine kaçırdık.:) |
Alıntı:
|
Kışı da ayrı güzel memleketimin ;) Hurma resimlerinden bir tane ç/almak mümkün müdür ? :D
|
Alıntı:
Fotoğraf yarışmaları için de ideal düşünce :) Dona karşı önleminize de bayıldım :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Daha güzel kareler olabilirdi,çok meyveli bir dalın karlı hali.Öyle soğuk vardıki fotoğrafları çekerken dahi ellerim titredi.:D Yani tam istediğim konuyu ve kaliteyi tuturamadım.Güzel fotoğraflar yakalarsam sitenin fotoğraf yarışması bölümünde yayınlamayı düşünüyorum.Bu her konuyu içerebilir. Depoda bulunan koltukların ambalaj kumaşını böyle kullanarak sonuçları görmek istedim.Yanlız açık alanda bu sistem olmaz.Yağmur ve kar suyu içine işlerse bitki daha çok zarar görebilir.Sera içinde daha uygun olacağını düşündüm. Saygılar selamlar. |
Fotoğraflar da , manzaralarda harika.....Hurmalar karda ,tam tabloluk duruma gelmişler...Bu görüntüyü kuşlar bile bozmaya kıyamazlar sanırım.:)))...Ama Sevgili Kaptanzst. in depoladığı hurmalar bitmiş sanırım....:)))
Koltuk kumaşlarını çok çok güzel akıl etmişsiniz...Bir hayli de iş görmüşsünüz tek tek sarmakla....Ellerinize sağlık....İnşallah zayiatsız kışı atlatırsınız...Selam ve sevgiler...:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025