agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 22-12-2012 17:58

mor dut.

2 Eklenti(ler)
bugün diktiğim mor dut.Kökleri ve toprağıyla kardeşimden aldığım bu fidan dan geçen yıl dut toplamıştım.Kendi aldığım dut fidanı kurumuştu.Eksikliği bu fidanla gidermiş olduk.:)

KAPTANzst 22-12-2012 18:19

Fırça çalısı çok güzel görünüyor.
Bendeki kapalıda kaldı. Güneş az alıyor.

Adil 23-12-2012 16:28

Fırça çalısı Bol güneşli alanları seven bir bitki.Karadenizin güneşi malum.Eğer kapalı alandaysa direkt güneş alan bir alana aktarmanı tavsiye ederim abi.Yaptığın Setlerin güneş alan köşeleri bence çok uygun.Kolay gelsin .

tuya 27-12-2012 11:24

sayın adil fırça çalısı ne kadar güzel görünüyor ben o çiçeğe hep assolist mağrurluğunu yakıştırmışımdır çok güzel :)
pepinolarda çok sevimli görünüyor tadını merak ettim doğrusu

seranızada çok emek vermişsiniz belli umarım içi hep dolu olur

bu arada meleklerin borularını çoktan toprağa ektim iki tanesini bilemediğim bir sebepten toprakta çürüdü ama diğerleri sağlam çok teşekkürler vakit bulduğum en kısa zamanda resimlerini paylaşırım saygılar

Adil 27-12-2012 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1076095)
sayın adil fırça çalısı ne kadar güzel görünüyor ben o çiçeğe hep assolist mağrurluğunu yakıştırmışımdır çok güzel :)
pepinolarda çok sevimli görünüyor tadını merak ettim doğrusu

seranızada çok emek vermişsiniz belli umarım içi hep dolu olur

bu arada meleklerin borularını çoktan toprağa ektim iki tanesini bilemediğim bir sebepten toprakta çürüdü ama diğerleri sağlam çok teşekkürler vakit bulduğum en kısa zamanda resimlerini paylaşırım saygılar

Sabah çisesi üzerinde çok güzel görünüyordu bu güzelliği paylaşmak istedim.Evet bir assolist mağrurluğu var.:) Fırça çalısını adını bilmiyordum bir çiçekçide gördüm çok hoşuma gitti ve aldım.Adını daha sonra öğrendim.
İyiki almışım bahçemde en farklı çiçeklerden birisi.
Pepino eğer ağustos eylül aylarında olgunlaşmış irilerini bulup tadma şansına sahip olursanız.Kokusu aynen kavun kokusu ,Tadı kavunumsu ve sulu.Çok Hafif bir acılık var fakat tam olgunu aynen kavun lezzetinde ve tadında yeniyor.Romatizmaya çok iyi geliyor.Vakitsiz ve olgunlaşmamış olanları yeşil domates gibi tadsız tuzsuzdur.

Hobi seramı yapalı 1 yıl oldu.Yağmurlu ve soğuk rüzgarlı havalarda orada çalışmak ve bitkilerle uğraşmak ayrı bir güzellik.Şu an dışarıda soğuktan etkilenecek bütün çiçekleri seranın içine aldım.
Seramda ,marul, yeşil soğan ,pepino ve çiçeklerim bulunuyor.
Masam sandalye ve raflı dolabım seranın içinde özel bir bölüm.Seyyar kabloyla birde elektrik çekerek radyo ve elektrikli çay makinesi kullanıyorum.
Anlayacağınız.Kendime keyifli bir alan oluşturdum.:D

Meleklerin boruları çelikleriniz inşallah tutar.Olmazsa yaz aylarında yine takviye yaparız.Fotoğraflarını paylaşmanız iyi olur kardeşim.
Kolay gelsin.

Adil 04-01-2013 15:16

Trabzon hurması.

2 Eklenti(ler)
Sabahleyin karatavuk olgunlaşan hurmaları yerken biryandan beni gözetliyor bir yandan homini gırtlar yiyor.:)))
Tabi ki onlarında bu meyvede hakkı var.:D

Adil 04-01-2013 15:21

Trabzon hurması.

4 Eklenti(ler)
Şimdi Karadeniz saksağanı devreye girdi.Karatavuk uzaklaşmak zorunda kaldı.
Herkes sırayla beyler.:D
Karadeniz saksağanı aramızda 40m mesafe olmasına rağmen evin camında beni farkediyor fakat Yinede o güzel hurmaları afiyetle yiyor.
Ben onları keyifle izliyorum.:)

KAPTANzst 04-01-2013 16:19

Demek bizim hurmaların ortakları çokmuş. :p
İyi yakaladın bu hırsızları:D

Adil 04-01-2013 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1080316)
Demek bizim hurmaların ortakları çokmuş. :p
İyi yakaladın bu hırsızları:D

Sabah mutfakta çayımı içerken Hurma ağacında yoğun çalışma olduğunu gördüm.:)
Bir ara 3-4 Karadeniz saksağanı bol meyveli bir tepede bir arada duruyorlardı fakat fotoğraf makinesini alıp fotoğraflarını çekene kadar son olarak bu Saksağanı yakalayabildim.
Eeeee ortaklar arttı.:D
Bunlar hırsızların en güzeli.:)
Bu hallerini görmek bile çok güzel.

KAPTANzst 04-01-2013 16:56

Adil bu beğeni benim 5000. Beğenilenim.
5000 . Beğenene hediye vermeyi düşünüyordum. Sen olduğuna göre bu hediye önemli değil. Bahçe ve sera senin bilirsin:p

wellness 04-01-2013 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1080329)
5000 . Beğenene hediye vermeyi düşünüyordum. Sen olduğuna göre bu hediye önemli değil. Bahçe ve sera senin bilirsin:p

Oooooooo, ooooooooooo maşallah maşallah:D
Abi kardeş dayanışması güzel gidiyor.:D Allah bozmasın:D

Adil 05-01-2013 14:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1080329)

Teşekkür ederim abi.
Bu konuda çok cömertsin sağol.:)
Allah sağlık sıhhat mutluluktan ayırmasın.

Adil 05-01-2013 15:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wellness (Mesaj 1080411)
Oooooooo, ooooooooooo maşallah maşallah:D
Abi kardeş dayanışması güzel gidiyor.:D Allah bozmasın:D

Sayın Wellness çok telşekkürler,Amiiiiin.2 emekli kardeş bir arada olunca bunlar çok normal.:)Paylaşım konusunda ikimizde aynıyız.:D
Bu güzel dileklerinizi ,sizin içinde diliyorum.
Allaha emanet ol kardeşim.

wellness 05-01-2013 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1080855)
Sayın Wellness çok telşekkürler,Amiiiiin.2 emekli kardeş bir arada olunca bunlar çok normal.:)Paylaşım konusunda ikimizde aynıyız.
Bu güzel dileklerinizi ,sizin içinde diliyorum.
Allaha emanet ol kardeşim.

Adil Ağabeyim, kaptan ağabeyim ile uzun zamandır tanışıyorum da sizi bu güne kadar keşfedememiştim.:D Nasip bu güne imiş.

Ağabeyiniz ile dün akşam iyi muhabbetimiz vardı. Sanırım onu biraz kızdırdık ama:D iyi bir muhabbet oldu. Bu arada sizinde kulaklarınızı biraz çınlattık.:D Ağabeyinin sayfasında ki sayın Selis Hanım la birlikte nasıl makasa aldığımıza bir göz atarmısın.:D:D:D

Bu arada çalışkanlıkta sizinde ağabeyinizden eksik tarafınız olmadığını da keşfettim. Yüce Mevlam bu şevkinizi kırmasın inşallah. Allah sağlık sıhhat ve uzun ömür versin ki bizde sizin çalışmalarınızı zevkle izleyebilelim.

berrinb 05-01-2013 17:35

Sevgili Adil,hurmaların tepesindeki kuş resimleri ni çook güzel yakalamışsınız...Fırça çalısının da iyi reklamı oldu bu arada...Hiç dikkatimi çekmemişti bu harika çiçek..:))

Bu arada Kaptanzst. iyi baksın 5000 . beğeni saniye farkı ile benimdir belki.......:))))) Hediyeden kaytarmak için Adil demesin...:)) Beğeni sahifesine girebilirsem , vallahi oturup da tek, teeekk sayarııımmmm...:))))

Adil 05-01-2013 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wellness (Mesaj 1080872)
Adil Ağabeyim, kaptan ağabeyim ile uzun zamandır tanışıyorum da sizi bu güne kadar keşfedememiştim.:D Nasip bu güne imiş.

Ağabeyiniz ile dün akşam iyi muhabbetimiz vardı. Sanırım onu biraz kızdırdık ama:D iyi bir muhabbet oldu. Bu arada sizinde kulaklarınızı biraz çınlattık.:D Ağabeyinin sayfasında ki sayın Selis Hanım la birlikte nasıl makasa aldığımıza bir göz atarmısın.:D:D:D

Bu arada çalışkanlıkta sizinde ağabeyinizden eksik tarafınız olmadığını da keşfettim. Yüce Mevlam bu şevkinizi kırmasın inşallah. Allah sağlık sıhhat ve uzun ömür versin ki bizde sizin çalışmalarınızı zevkle izleyebilelim.

Yorumlar ve espriler i okudum güzel bir paylaşım olmuş .:D
Aynı güzel dilekleri sizler için de diliyorum kardeşim.
Ziyaretinize çok memnun oldum.
Saygılar selamlar.

Adil 05-01-2013 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1080930)
Sevgili Adil,hurmaların tepesindeki kuş resimleri ni çook güzel yakalamışsınız...Fırça çalısının da iyi reklamı oldu bu arada...Hiç dikkatimi çekmemişti bu harika çiçek..:))

Bu arada Kaptanzst. iyi baksın 5000 . beğeni saniye farkı ile benimdir belki.......:))))) Hediyeden kaytarmak için Adil demesin...:)) Beğeni sahifesine girebilirsem , vallahi oturup da tek, teeekk sayarııımmmm...:))))

Fotoğraf konusunda fırsatı bulduğum zaman hiç kaçırmam.
Hatta bahçeye indiğim zaman bile fotoğraf makinesini yanımda taşıyorum.
Nereye gidersem her zaman yanımda taşıyorum.Artık üzerimde aksesuar gibi oldu.:D
Fırça çalısını güzel anında yakaladım. Her zaman böyle denk gelmeyebilir.
Hurmalar da ki fotoğrafları Beğendiğiniz için teşekkürler.56 zoom la çekildiği için biraz bozulma olsa da önemli olan konuyu yakalayabilmekti.
Ablacığım Benim sıramı size seve seve verebilirim.:D
Zaten seni bu sıralamaya bile sokmayız ablacığım.Sen her zaman birinci sin.
Bizden isteyeceğin bir şey olursa lütfen çekinmeden söyle.
Tek tek sayma konusunda çok çok haklısınız ablacığım. İnanıyorum ki en fazla yorumu siz yazmışsınızdır.Siz bunu çoktan hakediyor sunuz.
Berrin Ablayı kimse kandıramaz.:D
Saygılar selamlar ablacığım.

Adil 09-01-2013 14:41

Trabzon da kar.

5 Eklenti(ler)
Düne kadar bir şey yoktu.Bu sabah kalktığımızda güzel bir süpriz le karşılaştık.Etraf bem beyaz karla kaplanmıştı.Böylece bu yılın ilk karını da görmüş olduk.

Adil 09-01-2013 14:44

Trabzon kar.

5 Eklenti(ler)
çevremiz ve kar manzaraları.

KAPTANzst 09-01-2013 14:44

Ben dedimki hurmalardan çalarken kesin yakalamıştır beni:p
İyi ucuz atlattım:D
Ayak izlerinden benden erkenci olduğunu anladım;)

Adil 09-01-2013 14:46

Trabzon kar.

5 Eklenti(ler)
Kar manzaraları.

Adil 09-01-2013 14:48

skulent.

4 Eklenti(ler)
Kara kışa meydan okuyor.

Adil 09-01-2013 14:51

trabzon kar.

5 Eklenti(ler)
Kar yiyen Karalahanaların lezzeti yerine geldi.

Adil 09-01-2013 14:55

kar manzaraları

5 Eklenti(ler)
Barbekü ve oturma masamız kar la kaplandı.

Adil 09-01-2013 14:58

kar manzaraları

5 Eklenti(ler)
Bu kardan araçlar da nasiplendi.

Adil 09-01-2013 15:01

Trabzon hurması ve kar.

5 Eklenti(ler)
görmek istediğim manzara.

Adil 09-01-2013 15:04

çevremiz.

5 Eklenti(ler)
Trabzon hurmaları karda sıcak görüntü sunuyorlar.Bunlarda soğuk karlı havalarda aç kalmamaları için kuşların rızkı.

Adil 09-01-2013 15:07

güney manzaraları.

5 Eklenti(ler)
evimizin güneyine bakan kar manzaraları.

Adil 09-01-2013 15:10

kaplumbağa

3 Eklenti(ler)
Seramın içinde yaşatmaya çalıştığım küçük kaplumbağam.

Adil 09-01-2013 15:12

Hobi seram ve marullarım.

4 Eklenti(ler)
Dışarıda kar içeride bahar.:)

Adil 09-01-2013 15:23

Kış önlemi.

5 Eklenti(ler)
Seranın içine aldığım çiçeklerin gövdelerini ,koltuk takımının koruma ambalajı olan örtülerini makasla kesip rulo yapıp çiçeklerin etrafına sardım.Donmalarını önlemek için buda benim yeni yöntemim.Atıklardan yapılmış olan bu bezin olumlu sonuç vereceğine inanıyorum.Bekleyip göreceğiz.:)

Adil 09-01-2013 15:26

Kış koruması.

5 Eklenti(ler)
Yeni koruma yöntemi.

Adil 09-01-2013 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1083137)
Ben dedimki hurmalardan çalarken kesin yakalamıştır beni:p
İyi ucuz atlattım:D
Ayak izlerinden benden erkenci olduğunu anladım;)

Tüüüüh nasıl kaçırdım bu konuyu.:D
Bir sürü espriyi yine kaçırdık.:)

wellness 09-01-2013 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1083156)
Trabzon hurmaları karda sıcak görüntü sunuyorlar.Bunlarda soğuk karlı havalarda aç kalmamaları için kuşların rızkı.

Adil Ağabeyim senin bahçe de bubi tuzağı falan yok değil mi?:D:D:D

çiftçi5234 09-01-2013 16:25

Kışı da ayrı güzel memleketimin ;) Hurma resimlerinden bir tane ç/almak mümkün müdür ? :D

selis 09-01-2013 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1083153)
görmek istediğim manzara.

Hurma ağaçlarının, karda bu kadar şahane görüleceği aklıma gelmezdi..
Fotoğraf yarışmaları için de ideal düşünce :)

Dona karşı önleminize de bayıldım :)

Adil 10-01-2013 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wellness (Mesaj 1083196)
Adil Ağabeyim senin bahçe de bubi tuzağı falan yok değil mi?:D:D:D

Yok kardeşim yok,tamamen güvenli bölge.:D:D:D

Adil 10-01-2013 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 (Mesaj 1083198)
Kışı da ayrı güzel memleketimin ;) Hurma resimlerinden bir tane ç/almak mümkün müdür ? :D

Çalmak ne kelime alabilirsin kardeşim.:)

Adil 10-01-2013 08:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1083218)
Hurma ağaçlarının, karda bu kadar şahane görüleceği aklıma gelmezdi..
Fotoğraf yarışmaları için de ideal düşünce :)

Dona karşı önleminize de bayıldım :)

Selis kardeş bu soğuk havalarda hurmalar sımsıcak görüntü sunuyorlar.Dallarına küçük güneşler asılmış bir ağaç gibi.:D
Daha güzel kareler olabilirdi,çok meyveli bir dalın karlı hali.Öyle soğuk vardıki fotoğrafları çekerken dahi ellerim titredi.:D Yani tam istediğim konuyu ve kaliteyi tuturamadım.Güzel fotoğraflar yakalarsam sitenin fotoğraf yarışması bölümünde yayınlamayı düşünüyorum.Bu her konuyu içerebilir.
Depoda bulunan koltukların ambalaj kumaşını böyle kullanarak sonuçları görmek istedim.Yanlız açık alanda bu sistem olmaz.Yağmur ve kar suyu içine işlerse bitki daha çok zarar görebilir.Sera içinde daha uygun olacağını düşündüm.
Saygılar selamlar.

berrinb 10-01-2013 14:47

Fotoğraflar da , manzaralarda harika.....Hurmalar karda ,tam tabloluk duruma gelmişler...Bu görüntüyü kuşlar bile bozmaya kıyamazlar sanırım.:)))...Ama Sevgili Kaptanzst. in depoladığı hurmalar bitmiş sanırım....:)))

Koltuk kumaşlarını çok çok güzel akıl etmişsiniz...Bir hayli de iş görmüşsünüz tek tek sarmakla....Ellerinize sağlık....İnşallah zayiatsız kışı atlatırsınız...Selam ve sevgiler...:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025