agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

Adil 20-11-2012 18:52

Melekleklerin boruları.

5 Eklenti(ler)
Hala çiçek açmaya devam ediyor.

Adil 20-11-2012 18:54

Melekleklerin boruları.

5 Eklenti(ler)
kokuları etrafı sarmış.

Adil 20-11-2012 18:57

Melekleklerin boruları.

5 Eklenti(ler)
devam-2

Adil 20-11-2012 19:01

Melekleklerin boruları tohumu.

5 Eklenti(ler)
tohum verenler.

Adil 20-11-2012 19:15

biber

5 Eklenti(ler)
dolmalık ve yedi veren süs biberleri.

Adil 20-11-2012 19:17

Adil bahçe.

5 Eklenti(ler)
Bahçe ve çiçekler.

milaca2010 21-11-2012 03:21

emeklerinize sağlık sn. Adil, melekler ve kasımpatılar süper; imrenerek izledim:)

Adil 21-11-2012 08:24

Sayın milica2010 beğeniniz için çok teşekkür ederim.:)
Saygılar selamlar efendim.

Adil 21-11-2012 08:29

sarı ponpon gül.

2 Eklenti(ler)
Muammer bey den aldığım sarı ponpon gül çeliklerinin 3 adedi tuttu.

Adil 21-11-2012 08:31

boru çiçeği

1 Eklenti(ler)
farklı bir çeşidi.

Adil 21-11-2012 08:34

Şimşir.

2 Eklenti(ler)
Uclarından aldığım küçük filizler i saksıya diktim hepsi tuttu.

Adil 21-11-2012 08:37

papatya.

3 Eklenti(ler)
Formunu yeni yeni oluşturuyor.

Adil 21-11-2012 08:41

Çiçeklerimin son hali.

4 Eklenti(ler)
Sonbaharla birlikte renkler sararıp kızarmaya başladı.Şimdi çevremiz ilkbahardan daha farklı güzel bir görsellik sunuyor.Kokulu lilyum herzamanki gibi coşmuş.

Adil 22-11-2012 15:41

Mor dut kalem deneme.

5 Eklenti(ler)
Mor dut ağacından aldığım kalemleri sera içine ve dış mekana diktim.Bakalım kaç tanesi filiz atacak.

Adil 22-11-2012 15:45

mantar.

4 Eklenti(ler)
Fındık bahçesinde gezerken hazine buldum .:)Bu güzel mantarlar çimenlerin üzerinde peri bacaları gibi duruyorlardı.Bu yıl gerçekten mantara doydum diyebilirim.

Adil 22-11-2012 15:52

Mantarı tuza yatırma.

5 Eklenti(ler)
Mantarların tuzlu suya yatırılmasının önemi.Hem dezenfekte olması terbiye edilmesi manasına gelir.

Adil 22-11-2012 16:00

Soğanlı mantar tarifi.

5 Eklenti(ler)
Buzdolabında Tuzlu suda mantarlarımız beklerken ,doğranmış soğanlarımızı tavamızda tereyağıyla pembeleştiriyoruz.Sonra Mantarlarımızı sudan çıkartıp süzerek soğanların üzerine seriyoruz.Ağzını kapatmadan kavurmaya devam ediyoruz.Bu arada tuz atmanıza gerek yok.Tereyağındaki ve tuzlu suya yatırılmış mantarlar artıdan tuz atmaya gerek yok.Tamamen kızarınca servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

KAPTANzst 22-11-2012 16:29

Bensiz haa:(
Cebelitarık'tan geçtilermi bari:D

marjinalmenekse 22-11-2012 16:50

vayyyyy sayın Kaptan bize böyle bir gezinti tertip etmemişti . ellerinize ayaklarınıza zamanınıza emeklerinize sağlık .. bende Trabzonu gezmiş kadar oldum ... çok teşekkürler

Adil 22-11-2012 17:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1052478)
Bensiz haa:(
Cebelitarık'tan geçtilermi bari:D

O gün sen Giresun da idin abi.:D ben senden 2 gün önce Samsundan gelmiştim ve şansıma bu mantarları bulmuştum. Trabzondan Giresuna telefondan cızırdamasını paylaşabilirdim sadece.:D:D
Üzülerek Cebelitarıktan geçtiler maalesef.:)
Saygılar selamlar abi.

Adil 22-11-2012 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi marjinalmenekse (Mesaj 1052490)
vayyyyy sayın Kaptan bize böyle bir gezinti tertip etmemişti . ellerinize ayaklarınıza zamanınıza emeklerinize sağlık .. bende Trabzonu gezmiş kadar oldum ... çok teşekkürler

Sayın marjinalmenekse Beğeniniz için çok teşekkürler.Amacım Trabzonumuzu bilmeyen tanımayan kardeşlerimize tanıtmak ve gurbetçilerimizin hasretini dindirebilmek.Daha görülecek çok yerler var.Ulaşabildiğim sürece sizlerle paylaşacağım.

çiftçi5234 22-11-2012 19:59

Cebelitarık hahaha :D:D Biz bu sene ne kirmit, ne tavuk bacağı vs. hiç köy mantarı yiyemedik.anderane yiyecuğuk :D

tuya 23-11-2012 11:24

sayın adil her şey çok güzel melek boruları ve kasım patlar harika mantarlarda öyle çok lezzetli görünüyor kısaca şöyle yazayım bahçeniz bir harika.

şeeyyy ooo melek boruları nın tohumları var ya onları ne yapacaksınız bir sorayım dedim:D:D:D

marjinalmenekse 23-11-2012 11:45

yukarıda gördüğüm mantarlar ilgimi çekti ...daha önce hiç görmemiştim ... adı ne aceba ... ben bir kanlıca birde cincile bilirim ..

Adil 25-11-2012 11:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 (Mesaj 1052583)
Cebelitarık hahaha :D:D Biz bu sene ne kirmit, ne tavuk bacağı vs. hiç köy mantarı yiyemedik.anderane yiyecuğuk :D

Sayın çiftçi5234 abimin esprisine karşılık vermek istedim amacım asla ona saygısızlık değil. anderhane kötümü yani.?:D:D Ben çok severim.:)Şimdi onunda tam zamanı, marmelatını yaparım .Yine cebelitarık mevzuu söz konusu olabilir.:)
Saygılar selamlar.

Adil 25-11-2012 11:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1052957)
sayın adil her şey çok güzel melek boruları ve kasım patlar harika mantarlarda öyle çok lezzetli görünüyor kısaca şöyle yazayım bahçeniz bir harika.

şeeyyy ooo melek boruları nın tohumları var ya onları ne yapacaksınız bir sorayım dedim:D:D:D

Sayın tuya çok teşekkürler.

Meleklerin boruları tohumları nı Berrin abla istemişti.Şu an kurumalarını bekliyorum.Bakalım sizin için ne yapabiliriz.:)
Saygılar selamlar.

Adil 25-11-2012 11:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi marjinalmenekse (Mesaj 1052969)
yukarıda gördüğüm mantarlar ilgimi çekti ...daha önce hiç görmemiştim ... adı ne aceba ... ben bir kanlıca birde cincile bilirim ..

Sayın marjinalmenekşe.

Bu bölgede 3 çeşit yenen mantar tanırım.
1-Turna bacağı mantarı.Fotoğraflarını yayınladığım ve tarifini verdiğim mantar çeşidi.En büyük yenebilen mantar çeşidi.Sadece ormanlarda , fundalıklarda ve fındık bahçelerinde olur.
2-guguvaga mantarı.Güneşi bol kekikli,çimenlik fundalık yamaçlarda ve yaylalarda olur.
3-Tirmiza mantarı.Turanj kahverengi arası ve üzeri çizilince mükemmel süt çıkaran çok lezzetli mantar.Çamlık alanlarda ormanlarda ve çürümüş ot, yaprak ve ağaç dalları yanında olurlar.Bulunması zor bir mantar.Evimize yakın çam ağaçları altında her yıl aynı alanda çıkarlardı.Son 10 yıldır artık göremiyorum.

çiftçi5234 25-11-2012 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1053960)
Sayın çiftçi5234 abimin esprisine karşılık vermek istedim amacım asla ona saygısızlık değil. anderhane kötümü yani.?:D:D Ben çok severim.:)Şimdi onunda tam zamanı, marmelatını yaparım .Yine cebelitarık mevzuu söz konusu olabilir.:)
Saygılar selamlar.

Marmelatını bizde çok az yapıyorlar.Daha çok çobanlıkta yenirdi tazesi :D

Adil 25-11-2012 14:57

Sayın çiftçi5234 Çobanlara avcılarıda ekleyelim.:) Ava gittiğimde veya ormana gezmeye gittiğimde tam olmuş kırmızılarını toplar yerdik.Tam bir lezzet,aroma ve enerji deposu.Bizde ormanlarda kendiliğinden yaban ortamında yetişir.Meyve diye kimse kapısına dikmez.Son zamanlarda villaların önüne süs ve meyve ağacı olarak dikenler var.Bu meyvenin formu ve meyvelerinin form görüntüsü çok güzeldir.

tuya 25-11-2012 17:46

sayın adil verdiğniz cevap için teşekkürler siz ne yapabileceğinizi bir düşünün ben sonucu merakla ve hevesle bekleyeceğim :)))

Adil 26-11-2012 08:27

tuya kardeşim olmazsa çelik gönderirim manasında söylemiştim.:))Çelik te çok kolay tutuyor.Tohumlar kurusun, fazla olan tohumları ve çeliklerle gönderirim.Yani anlayacağınız atamaları yapıldı tayinleri kaldı.:))))))

tuya 26-11-2012 09:48

sayın adil çok teşekkür ederim çok sevindim saygılar efendim

Adil 27-11-2012 13:55

Dikenli kabak.

4 Eklenti(ler)
Dikenli kabağı ilk olarak Benol Ablamdan öğrendim.Kendisini ziyarete gittiğim zaman bana turşusunu sundu çok güzeldi.Sonra birde bu kabağı verdi.Bu kabağın yetiştirilmesi.Bütün olarak uc kısmını bir bardak ve ya kabın içine yerleştiriyoruz.Başka hiçbirşey eklemiyoruz.Uc kısmından filiz veriyor ve daha sonra toprağa dikiliyor.Aslında toprak üzerine bırakıldığındada filiz veriyor.İnternette biraz araştırınca güzel bilgilere ulaşılıyor.Bu kabakla tanışmamı sağlayan Benol ablama teşekkür ederim.:)Çok farklı ve faydalı bir ürün.

DİKENLİ KABAK VE FAYDALARI.
Chayote Besinler ve Faydaları
Tarihinde gönderildi 19 Şubat 2010 by Vladimir Yasmenko
Chayote Meyve veya Sechium edule ya çiğ ya da pişmiş yenebilir. Choyote da Sayote, Tayota, Armut Squash, Sebze Armut, Chuchu, chocho, Choko, Christophene, Mirliton, hatta bir Alligator Pear çağrılabilir. Eğer resmi bakarsanız bu meyve, bir boks eldiveni, ya da eski bir kişinin kapalı ağız gibi ama chayote Orta Amerika kökenli olup dişler olmadan nasıl göründüğünü görebiliyordu. Pişirme sırasında, chayote meyve sadece Yaz Squash gibi hafifçe pişirilir. Bazı insanlar Salata veya Salsa ile chayote Meyve zevk almayı seviyorum. İnsanların çoğu özellikle meyve baktılar, ama onun yaprakları, tohumları, kök ve kök de yenilebilir. : Hakkında bir fincan veya Raw chayote Meyve 132 gram bu besinler içerir
B1 vitamini, Tiamin -
- Vitamin B2, Riboflavin
- B3 vitamini, Niasin
- Vitamin B5, Pantotenik Asit
- B6 Vitamini, Piridoksin
- Vitamin B9, Folat, Folik Asit (iyi miktarı)
- C Vitamini
- E Vitamini
- Vitamin K
- Kolin
- Protein
- Kalsiyum
- Demir
- Magnezyum
- Mangan
- Bakır
- Çinko
- Potasyum
- Fosfor
- Omega 3 Yağ Asitleri
- Omega 6 yağ asitleri
- Doğal Yağlar
- Karbonhidratlar
- Diyet Lifi
- Doğal Şekerler
- Kalori
- Amino Asitler

: Chayote Faydaları listesi sağlıklı ve sadece chayote Besinler listesi gibi benzersiz
hücre üretimini destekler -
- kansızlık korunmasına yardımcı olur
- homosistein adlı birikmesi korur
- Sağlıklı Sinir Fonksiyon desteği
- osteoporozu engellemek Mayıs
- Alzheimer hastalığı önlemek miyim
- Sinirlilik azaltır
- Depresyon korur
- Uykusuzluk azaltır
- yorgunluk korunmasına yardımcı olur
Geliştirir bellek -
- gingivitis azaltır
- doğum kusurları azaltır
- beyin sağlığı destekler
- Omurga sağlığı geliştirir
- yara iyileşmesi geliştirir
- zararlardan hücreleri engeller
- dişeti sağlığı geliştirir
- diş sağlığı geliştirir
- Bağışıklık geliştirir Sistem
- serbest radikallere karşı korur
- Yaşlanma azaltır
- Bazı Kanserlerin Riskleri düşürür
- Demir emilimini geliştirir
- Akciğer sağlığı geliştirir
- sık sık soğuk algınlığına önler
- sık enfeksiyonlara karşı korur

Adil 27-11-2012 13:58

dikenli kabak.

3 Eklenti(ler)
Dikenli kabak.Dikenli Kabak yetiştiriciliği gelişiyor. 1 kökten 500 adet ürün alabilirsiniz. Akdeniz iklimine göre yılın 8 ayı ürün almanız hiçte zor değil. Yemek ve Salata olarak tükettiğimiz bu bitki Şeker, Tansiyon ve Kolesterole iyi geldiği gibi Cilt güzelleştirmede ve canlı tutmada iyi olduğu gibi yüzdeki kırışıkları yok ediyor. Dikenli kabak: Vatanı Orta Amerika olan, memleketimizin güney bölgesinde yetiştirilen çok yıllık bir bitkidir. Meyveleri etli ve büyük bir armut seklinde, beş dilimlidir. İçinde bir büyük tohum vardır. Meyveleri pişirildikten sonra sebze olarak yenir.

almira 28-11-2012 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1055539)
Bu meyveler dikkatimi çekti.

Tesbih ağacı(melia azedarach) ve tohumu gibi.

tekomusti 28-11-2012 14:23

Sn adil abi maşallah yeryüzü cennetinde de yasıyorsunuz Allah bozmasın
Saygılar

Adil 29-11-2012 09:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1055842)
Tesbih ağacı(melia azedarach) ve tohumu gibi.

Sayın Almira bilgi ve ziyaretiniz için teşekkürler.

Adil 29-11-2012 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1055946)
Sn adil abi maşallah yeryüzü cennetinde de yasıyorsunuz Allah bozmasın
Saygılar

Tekomusti kardeşim amin.Herkese memleketi cennet gelir.Bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatanım demiş.:)Karadenizin doğasında zenginlik var buna katılıyorum.Bu farklılık Cennet tabirine layık görülmesine neden oluyor.
Saygılar selamlar.

Adil 07-12-2012 16:57

Yeşil soğan.

2 Eklenti(ler)
Hobi serama diktiğim yeşil soğanlarım artık yenmeye hazır.:)Ve çok sevdiğim kıvırcık marullarımın son hali.

Adil 07-12-2012 17:05

Gardenya fideleri.

2 Eklenti(ler)
Benol abladan aldığım Gardenya çeliklerinden 3 adet,yaseminlerden 3 adet köklendirmeyi başardım.15 cm lik çelikleri 5 saniye hormona batırarak hafif yatay olarak toprağa sapladım.Ve susuz bırakmadım sonuç 3 güzel fidan.Topraktan sökerek bu küçük saksılara aldım.Biraz büyüyünce takviye toprak ve gübreyle Daha büyük saksılara alacağım.Simdilik hobi seramın rafında kışlayacaklar.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025