![]() |
Sayın Adil, kudret narları ve domateslere imrendim. Çok sağlıklı görünüyorlar. Tabii diğer bitkilerinizde öyle. Emeklerinize sağlık.
Bizim kudret narları ancak çiçek açıyorlar. Alıntı:
|
Anlaşılan kudret narı bolluğu var bu sene:)
Mısırları sera içinde kurutmak biraz ters geldi bana:p Erikler gibi olmasın:confused: |
Maşallah bu kadar domates yazada kışada yeter afiyet olsun.
|
Alıntı:
Doğrusu sizin söylediğiniz Gloxinia dır.Menekşe türü olduğu için ismi aklıma gelmedi öyle yazdım.Hatırlattığınız için sağolun,teşekkür ederim. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Dışarıda kuşlar yer diye Mısırları sera içine astım.Mısıra bişey olmaz zaten yarıya kurumuş durumda. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Fazla olanları bir şekilde konserve ,turşu olarak değerlendireceğiz artık. Saygılar selamlar. |
Maşallah hepsi bir birinden sağlıklı ve güzel görünüyor. Kudret narı meyvesinin bu kadar büyüdüğünü bilmiyordum. Bütün bitkileriniz de gözüm kalmadı desem yalan olur. Size kolay gelsin bol bereketli ürünler, size ve ailenize sağlıklı günler dilerim.
|
Sevgili Adil,
Domates şöleni yaşattın sağol. Verdiğim pembe domateslerden haber yok galiba. Akibetini merak ediyorum. |
Sayın Adil Bey;
Bu sene ürünleriniz oldukça bereketli. Allah sağlıcakla ve afiyetle yemek nasip etsin. |
Esin Hanım Kudret narı nın büyüklüğü sera içinde olması ve istediği ortamı bulmasından kaynaklanıyor.Damlama sulama sistemine bağlı.Güneş ve sıcaklık tam istediği gibi.Meyve tutumu da bu ortama bağlı.
Bütün temennilerinizi bende sizlere diliyorum. Saygılar selamlar |
Alıntı:
Elimde çok çeşit domates oldu bu domatesler içinde en çok beğendiğim iklime uyan ve verimli iri domateslerin devamını sağlayacağım.Elimde 8 çeşit domates var.Çeri 3 çeşit,italyan,romen,ayaş,red robin ,F1,2 çeşit iri domates. Ablacığım Boş vaktin olursa seni arabayla getirip götürebilirim, domates toplarsın,Şu an tam domates zamanı.Bahçemi de bir ziyaret etmiş olursun. Telefonum sende var.Saygılar selamlar ablacığım. |
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Sizin bahcenin durumunu görünce şeytan dürtüyor beni...diyorki "bırak işi, emekli et kendini, git memlekete"....şeytan diyor işte....:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Toprakla bitkilerle uğraşmak kadar güzel bir şey yok ben bunu farkettim.Öyle fazla büyük değil gücün yetecek kadar olsun yeter.Fazla büyük olursa kendini yormaktan yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.Kontrol edebileceğin kadar yani.:) Sizin topraksız tarım la ilgili çalışmalarınızı takdir ediyorum.Bu yolda size başarılar diliyorum. Görüşmek üzere saygılar selamlar Ali Osman bey. |
Alıntı:
Saygılar selamlar Abi. |
karpuz patladı.
5 Eklenti(ler)
Karpuzlarımdan bazıları böyle patladılar.Fazla yağmurmu sebep oldu acaba.?Bitişik merkezi köy olan Yalıncak köyünde yetişen karpuzlar sahil yolunda yalıncak karpuzu diye satılıyor.Devlet su işleri önünde .Piyasadaki karpuzdan pahalı fakat kalite farkı var.Lezzet olarak daha iyi.14-15 kiloluk karpuzlar yetişiyor.Bizde ilk adımı atmış olduk.Daha ilk senemiz.Tecrube şart.:)
Akşama iftarda açılışı yapacağız.:) |
Bende de 2 adet yarılmıştı.
Sanırım yağmurların etkisinden, fazla su çektiler topraktan. |
Alıntı:
Akşam iftarda lezzetine baktım çok güzeldi. |
Meleklerin boruları.
4 Eklenti(ler)
Açmaya devam ediyor.
|
yasemin.
2 Eklenti(ler)
Benol hanımdan aldığım yasemin çelikleri çiçek açmaya başladı.
|
Trabzon zambağı.
1 Eklenti(ler)
Trabzon zambağının son hali.Hala daha yeşil duruyor.Bu yıl çiçek açmadı.Yumruk iriliğinde soğanı var.Kısmet seneye.
|
sütleğen.
2 Eklenti(ler)
Sütleğenler görselliğiyle dikkat çekiyor.
|
kudret narı olgunlaşınca.
4 Eklenti(ler)
Kudret narı olgunlaşınca rengi böyle sararıyor uc kısımdan 3 parça halinde çiçek gibi açarak içindeki iri nar taneleri şeklindeki tohumları görünüyor.
Bu sabah aç karnına bir iki parça kudret narını çiğ olarak yedim biraz unlu ve hafif bir acılık var şifasını bilince bu çok dikkate alınacak bir durum değil.:D |
karadeniz Trabzon al kokulu üzüm.
5 Eklenti(ler)
Al kokulu üzüm pembeleşince yenmeye hazır demektir.Bizim Bu bölgenin en iyi olan üzümüdür bunun birde siyah kokulusu vardır.Al kokulu olan ondan daha tatlıdır.Bu meyveler biraz küçük kalmış Çünki bu üzüm asmasını sökerek yerini değiştirdim.Biraz duruldu.Seneye çok daha iyi olacak.
|
bardak menekşe.
4 Eklenti(ler)
Bardak menekşesi 3 yıldan beri her yıl yeniden büyüyerek böyle güzel çiçekler açıyor.
Sezon sonu yapraklar ve çiçekler tamamen kuruyor ve ilkbaharda yeniden filiz atıyor.Yapraktan ve kökten çoğaltma yapılabiliyor. |
hepsine birden maşallah kardeşim ellerine sağlık
|
Alıntı:
|
Trabzon,kaşüstü.
4 Eklenti(ler)
Bu gün sonbaharın bulutlarıyla gökyüzü ve deniz farklı güzel.Manzaranın keyfini çıkarmak lazım.:pEvimden deniz manzarası.
|
düğün konvoyu.
3 Eklenti(ler)
Güzel güneşli bir gün.Denizi seyrederken düğün konvoyu geçmeye başladı .Düğün günleri harika bir güne rastlamış.Çifte mutluluklar diliyorum.
|
2012 ilk incir hasadı.
5 Eklenti(ler)
2012 nin ilk incirlerini bugün topladım.Bütün meyveleri severim de bu incir çok farklı.Allah böyle güzel bir meyveyi kullarına verdiği için ona sonsuz şükürler olsun.
|
2012 ilk incir hasadı.
5 Eklenti(ler)
İncirlerin olgunlaşması Ramazan sonrasına denk geldi.:D
|
2012 ilk incir hasadı.Patlıcan inciri.
5 Eklenti(ler)
Meyvelerin içinde en sevdiğim İncir.Çok sevdiğim için 6 kök daha diktim.Yeterki meyve versin kim yerse yesin.2 ay önce olan horasan incirinden dal diktim bakalım tutacakmı.
Bu arada bu incirin ismi patlıcan inciri dir. |
Bayramın 1. günü ben o incirlerden yedim:p
Yol kenarında olunca;) |
Afiyet şeker olsun diyelim.
|
Aman Tanrıımm....O topraklara neler karıştırılıyor da , toprağınız karpuz çatlatan oluyor....:)) Vallahi pes doğrusu....İncirlere de maşallah...Ama yağmurlardan sonra , içini tetkik etmeden yerseniz , artık bilememm...:)
Düğün alayının resimleri de çok güzeldi...Keşke düğün fotolarını da çekseydiniz... Ellerinize sağlık kardeşim....Bereketiniz her zaman bol olsun...selam ve sevgiler..:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İncir İlk olgunlaşan meyvelerde pek bu durum olmaz.****** bakarak yemek lazım. Başka bir düğün fotoğraflarını paylaşırım inşallah.Köy düğünü olması şartıyla. Sevgi ve saygılar bizden Berrin ablacığım.İyi günler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025