![]() |
Alıntı:
Toprak ,bağ, bahçe,meyve,sebze ,çiçekler ,otlarla uğraşmak başlı başına bir sanat.Bende bu sanatı elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.Başarabildiğim kadar. Nisan ayındayız fakat Mart ayının sis i ,dumanı Nisan ayına sarktı.Bir hava açıyor pırıl pırıl.Bir sis geliyor üşüyoruz.Tıpkı yayla havası gibi.:) Görsel olarak bizleri büyülüyor.Adeta karadeniz kabarıp üstümüze geliyor gibi oluyor.:) Barbekünün yanına Kameriye yapma düşüncem var.Fakat şu sıralar tam bağ bahçe işlerinin hızlandığı dönem .Biraz gecikecek. |
Adil bey, Trabzon Zambağının soğanından dış kabuklarından(büyüyünce yaprak halini alacak olan etli pul yapraklar) ayırıp toprağa dikmiştim(3-4 cm derine)geçenlerde saksı toprağını kontrol ederken diktiğim pulsu yaprakların küçük kökler saldığını gördüm, birkaç gün sonra iki tanesi toprak yüzeyine yaprakların çıkardı. Denemede başarılı oldum sanıyorum, fotoğraflarını sonra buraya ekleyeceğim.
|
Sayın yaylacı hemşerim.
Maçkalı olduğunuzu biliyorum sanırım.Hanki köyde olduğunuzu bilsem o zambak için oraya kadar giderim.En fazla 1-1,5 saatlik yol.Resmini yayınladığınız o zambak için değer doğrusu. Etli yapraklarıyla yapmış olduğunuz denemenizin fotoğraflarını bekliyorum. Saygılar selamlar hemşerim. |
Alıntı:
Ektiğim Lilium Ponticum yaprakları filizlenir yakında fotoğraflarını buraya ekleyeciğim. Saygılarımla sevgili hemşerim. |
Yaylalara genelde Maçka yolunu kullanarak gideriz.Bunu not alıyorum Hemşerim .
Allah izin ederse her yıl olduğu gibi, bu yaz da oralardayız. Saygılar serlamlar. |
Alıntı:
maşaallah pek hoş gözüküyorlar |
Teşekkürler attar.
|
lale.
1 Eklenti(ler)
Abimden aldığım lale soğanı çiçek açtı.Bir soğandan demet halinde çiçekler açtı, çok hoş bir görüntüsü var.
|
Yavru ağzı gül.
1 Eklenti(ler)
Yılın ilk gülü açtı.Kokusu ve duruşu yeter.
|
dana gözü.
1 Eklenti(ler)
dana gözü ilk çiçek.
|
Antalya papatyaları.
1 Eklenti(ler)
farklı güzeller.
|
baharın güzelleri,Keçisakalı.
1 Eklenti(ler)
çok güzel fomları var.
|
Adi kartopu.
1 Eklenti(ler)
Rengi henüz yeşil tam beyazlaşması için zamana ihtiyacı var.
|
taş duvarlara uygun çiçek.
1 Eklenti(ler)
Duvardan yüzeylerden sarkıtılarak güzel bir görüntü veriyor.Açmak için sabırsızlanıyorlar.
|
mor leylak.
1 Eklenti(ler)
görüntüsü ve kokusu harika.sıcaklarla birlikte coşmuşlar.
|
adını bilmediğim sarmaşık.
2 Eklenti(ler)
çiçeklerini sarı diye yazmıştım fakat beyaz gibi galiba.Biraz daha sabretmeliyim.
|
Bahçe ,sera.
2 Eklenti(ler)
sera ve bahçenin son hali.
|
ahududu ve süs kabakları için çit.
1 Eklenti(ler)
ahududu ların önüne süs kabaklarını diktim ,bakalım sonuç ne olacak.İkisi birlikte uyum sağlayacakmı.?
|
kompos gübre.
1 Eklenti(ler)
Fındık yaprakları ve çalılarından oluşan bu komposun üzerine toprak atarak tez çürümesi için arada sulayacağım.
|
fındık bahçelerindeki çiçekler.
5 Eklenti(ler)
her hafta yeni süprizlerle bizi karşılıyor.Bu görüntülerde çok farklı.
|
İlkbahar,çiçekler,bahçem.
2 Eklenti(ler)
çevremizin hali.
|
3 Eklenti(ler)
Adil bugünkü müzik ziyafeti için teşekkürler. Güzel bir akşam geçirdik sayenizde.
|
Garlangufa nick li arkadaşımız Ali Osman bey e, hemşerimiz e sözümüz vardı.:) Kahve muhabbetinden sonra akşamın karanlığına kadar devam eden müzik muhabbeti.Türk halk müziği,Ağırlıklı olarak Türk sanat müziği,Karadeniz müziği,Arabesk vs derken zaman hızla aktı gitti.Keman ve bağlama birlikteliği de ayrı bir ses armonisi oluşturdu.Artvinli olan eniştemiz müzik öğretmeni ve hocası.Onunda gelmiş olması çay saz ortamını renklendirdi.Hazırlıksız olmamıza rağmen yinede güzel bir ekip müzik paylaşımıydı.Saadettin hocanın yeteneği tabi ki tartışılmaz.
Sis dolayısıyla uçak seferleri iptal olunca Ali Osman arkadaşımız bugün ziyaretimize gelebildi.Geldiğine çok memnun oldum iyi bir çay muhabbet oldu. Abi fotoğraflar için teşekkürler. Herkese saygılar selamlar. |
Aşkın gözyaşları
2 Eklenti(ler)
bu çiçeği bir komşudan aldım .
|
Kalem aşısı.
3 Eklenti(ler)
Daha yeni filizlenmeye başladılar.Bu kaynamaya başladıkları, tuttukları anlamına gelir.
|
bezelye.
1 Eklenti(ler)
tezlik bezelyelerim çiçeklenmek üzere .
|
Domates .
2 Eklenti(ler)
Seramda yetiştirdiğim şaşırtma fidelerimin dikimini yaptım,inek ve koyun gübresi kullandım.
|
enginar,beyaz kokulu lilyumlar.
2 Eklenti(ler)
Bir kökten çoğalttığım enginarları koyun gübresiyle bir sıra halinde diktim.
Lilyumların gelişmesi ise çok iyi. |
tam bodur deveci armudu.
1 Eklenti(ler)
2 nci yılına girdi bu yılda çiçek açmadı.
|
lilyum,ezan çiçeği ve aster.
4 Eklenti(ler)
ezan çiçeği bu yıl ilk defa açacak.
|
beyaz sarmaşık ve hatmi,
3 Eklenti(ler)
adını hala öğrenemediğim beyaz goncalı sarmaşık çiçeğim açmaya devam ediyor.geçen yıldan bahçeye ektiğim hatmi çiçeğimin yaprakları ve gelişimi güzel.
|
karanfil hatmi.
2 Eklenti(ler)
Bu hatmi tohumlarını avm den almıştım.80 cm boyunda uzayabiliyorlar.Renkleri çok güzel kırmızı ,beyaz, sarı ,pembe,ve katmerli .Çimlenmeleri beni çok sevindirdi.Onların tohumlarını çoğaltmayı çok istiyorum.
|
majorette mixed
1 Eklenti(ler)
Çimlenen hatmi çiçeğinin açmış hali.
|
kara yemiş ,erik.
2 Eklenti(ler)
Karayemişler bu yıl duman(sis) ten etkilenmedi ve güzel salkımlar oluştu.
Erikler herzamanki gibi. |
beyaz pon pon gül, asması ve çiçekleri.
5 Eklenti(ler)
Küçük beyaz gül goncaları açan bu güzel çiçeğin adını nihayet öğrenebildim.:D Görüntüsünü çok beğendim.:)Dikensiz oluşu da güzel bir özellik.Yanlız kokusu yok.Soğuk havalara dayanıklı ve fazla ilgi istemeyen bir tür.çelikleme ile çok kolay çoğaltılabilir. Sarı renkte olanı da var.Ondanda alıp ikisini karma yapmayı düşünüyorum.
|
Vallahi nereye bakacağımı şaşırdım gece gece....Bu ne bereketli topraktır..:))lilyumlar 1 m olmuş :) bizimkiler 1 karış uzamadılar...Sebzeler hepsi ayrı bir alem....Elinizden mi, toprağından mı suyundan mı bilinmez ama kocaman bir maşallah..... O laleleri nasıl bir kökten beşi biryerde çıkarttınız, merakıma mucip oldu doğrusu..:))
kır çiçeklerinin mor başak gibi olanları da harikaydı...Saz gurubuna hiç mi hiç diyecek yok.... Helal olsun diyorum .....Dikensiz beyaz gülü çok severim bende , ama bahardan sonra bir daha açmıyor...Herşey çok çok güzeldi sevgili Adil ...Fotolar için de teşekkürler...selam ve sevgiler...:)) |
Alıntı:
Bilgi paylaşıldıkca çoğalır |
Alıntı:
Bu laleler tek sap üzerinde 5-6 çiçek açan bir tür.Abimden tek soğan almıştım bu soğanı şimdi artıracağım.2-3 tane soğan bir araya ekilince sanki büyük bir lale çiçekleri demeti bir arada duruyor.1,5 haftayı geçtiler hala daha diri duruyorlar.Eğer istersen temin edip size soğan gönderebilirim. Berrin abla sizinde saz fasıllarınız olduğunu biliyorum.Sanatçı ruhunuzla Yakınımızda olsaydınız hep birlikte daha renkli bir ortam oluşurdu eminim.Bizlere eşlik ederdiniz. Bizden de sevgi,saygı ve selamlar Berrin ablacığım. |
Alıntı:
Bu topraksız tarım konusundada muhabbetimiz olmuştu.Bu iş için izin alıp gelmişsiniz.Hayalinizdeki o güzel bahçeyi hayata geçirmeniz dileğiyle.Elimizden geldiğince yardımcı olmak bizim görevimiz. Kardeşinize ve size saygılar selamlar. |
Alıntı:
Sarısı yan komşumda açtı. Çelik zamanı gelirsin. Vaktin varsa uğra açmışını gör. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025