agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   gülsu / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24524.htm)

gülsu 26-05-2011 07:57

Sn SDurul hocam çok teşekkür ederim. Sizin bahçenizin yanında bizimki küçücük kalıyor. Meyveleriniz çok harika izlerken zevk duyuyorum. Bizim bahçemiz 1 dönüm yıllar önce kayınbirader ile almıştık. Emekliliğe yakın bir düzen kuralım dedik iki sene öncede bahçe işlerine başladık. Öncelikle kamyon kamyon toprak taşındı, sondaj yapılarak su çıkarıldı, elektrik ve su alındı, küçük bir sera yapıldı. Fakat bu aşamaları fotoğraflayamadım.Daha önce birkaç fidan dikmiştik ama bahçenin tamamı kavak ağaçları ile doluydu. Kavak ağaçlarından 5 tane falan kaldı. Bahçenin 3 tarafına meyve orta kısımlar sebze ve küçük evin çevresinide çiçeklerle bezemek. Evin her tarafı güllük gülistanlık olsun istiyorum. Burası bizim aile yerimiz yazın hiç boş kalmıyor yetiştirdiğim güzellikleri hep beraber paylaşıyoruz. Bahçenin şöyle bir resimlerini çektim gönderdim. İnşallah bundan sonra tedaylarıyla göndereceğim. İlginiz için sağolun.Hürmetler ediyorum.

gülsu 26-05-2011 08:36

Sn cetasule hemşehrim çok teşekkür ederim. Sizinde bahçeniz çok güzel. Hele atlasınız çok canlı açınca nasıl güzel olur. Çiçekli halinide bekliyoruz. kolay gelsin. Sağlıcakla kalın

gülsu 26-05-2011 08:49

Arkadaşlar güllerim açmak üzere tomurcukların üzerinde ve saplarına doğru bitler oluştu nasıl yok edebilirim. Kimyasal ilaç kullanmadan. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum çünkü kimyasalların doğayı katlettiğine inanıyorum. Ben kendimce kimsasal ilaçlara karşı bir savaş başlattım. Çevremdeki herkese anlatmaya çalışıyorum. Köylerimizde yabani otların kökünü kurutmak için ilaçlıyorlar. Yıllar önce bir okulun öğrencileri zehirlenerek hastaneye getirildiler. Araşırmalardan sonra zehirlenmeye kimyasal ilaçların içindeki bir maddenin sebep olduğu anlaşıldı. Bilimsel olarak fazla içeriğini bilmiyorum bilen varsa buradan bildirirse bende bilgilenmiş olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Yakup Ünal 26-05-2011 10:06

Gülsü hanım bahçeniz hayırlı olsun;
Maydonoz soğan ve sarımsakları görünce canım çekti taze taze bizim yerimize afiyet olsun

gülsu 26-05-2011 12:22

Sayın Yakup bey sizinde bahçeniz hayırlı olsun kulube, sera, kameriye derken kök salıyorsunuz. Gojileri görünce yetiştiresim geldi.Çok faydalı bir meyve olarak okudum.Buralarda fazla yaygın değil bulursan dikeceğim. teşekkür ederim saygılar

gülsu 02-06-2011 15:30

5 Eklenti(ler)
Biraz ara verdikten sonra çiçeklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

gülsu 02-06-2011 15:33

Aslanağzı çiçeğini çok seviyorum. alttan yukarı çiçekli oluşu çok hoşuma gidiyor. dolu dolu çiçek. bunun formunda birkaç çiçek var inşallah onları bulup yetiştiririm. arkasındada enginar

gülsu 02-06-2011 15:37

5 Eklenti(ler)
Enginarlar artık yeme kıvamında ama koparasım gelmiyor. Daha önce hüsnü yusuflar açmamıştı şimdi coştular

gülsu 02-06-2011 15:39

5 Eklenti(ler)
Devam..

gülsu 02-06-2011 15:43

5 Eklenti(ler)
Devam arkadaşlar beyaz çiçeğin adını bilmiyorum.Çoban yıldızları açmak üzere

gülsu 02-06-2011 15:43

Devamını yarın yükleyeceğim

Cumhur Tonba 02-06-2011 17:56

Denize 80 metre. Küçük bir ev. Ve güzel bir bahçe. Çevrenizdeki komşular, yazlıkcılar da yakında bahçenize doluşmaya başlar yakında. Bakalım ne yapacaksınız?

Periş 02-06-2011 18:12

Sevgili gülsu sebzeler meyve agaçları çok güzel rengarenk çiçekler mavi çiçeginizin adını merak ettim hüsnü yusuflar harika cıvıl cıvıl elinize emeginize saglık

Güngör Salman 02-06-2011 20:12

Sevgili Gülsu, çok güzel bitki çeşitleriniz var.
Sevdiğiniz mavi çiçekli bitki, Tradescantia x andersoniana.
Beyaz çiçekli soğanlı bitki, Allium Neapolitanum (Yabani sarmısak)

Sevgiler.

Zeytinci 02-06-2011 20:41

Sn. Gülsu,
Bahçeniz hayırlı olsun. Bir yıl sonrasını tahmin edebiliyorum, muhteşem olur.
9 numaradaki salep yabani orkide. Sizin oralarda bulunabilmesi çok güzel.
Tebrik ediyorum.

gülsu 03-06-2011 07:54

Sevgili Periş bahçemize hoş geldiniz çok teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim. Bu güzellikleri sizlerle paylaşmak çok güzel. İnşallah daha güzellerini sizlerle paylaşırım. Mavi çiçeğin adını bende bilmiyorum ama imdadıma Sevgili Güngör yetişti adını bende ondan öğrendim mavi çiçeğin adı Tradescantia x andersoniana. ihtimam istemeyen bir çiçek kökü sanki soğanlı gibi tam soğanda değil değişik bir kök yapısı var. Sevgiler

gülsu 03-06-2011 08:06

Sn Cumhur Tonba bahçemize hoş geldiniz. Gelenler hiç problem değil misafiri çok severiz. Deniz kenarınıda ahşap bir ev yaptık (bir ara resmini paylaşırım)eş dost için yazın küçük evin terasında oturmaya yer olmuyor. Bence güzellikler paylaşıldıkça değer kazanıyor.Sağlıcakla kalın.

gülsu 03-06-2011 08:18

Sevgili Güngör bahçemize hoş geldiniz. Bitlilerimizi beğendiğiniz için teşekkür ederim. Bitki çeşitlerim bana göre çok fazla sebze ve meyveleri saymazsak 45-50 cirarında çiçek çeşiti saydım. Bunların hepsi bir anda açmıyor tabii. İstiyorum ki her çiçekten bahçemde olsun. Sürekli çiçeklerin yerini değiştiriyorum. Bahçenin 2. senesi olmasına rağmen halen çiçekleri yerine oturtamadım. Her bitki her yere olmuyor. Güneşin konumuna göre bitkinin durumuna göre yerleştirmeye çalışıyorum. Zamanım fazla olmuyor sadece hafta sonları 6-7 saat ancak çalışabiliyorum. Beyaz çiçeğin ismini öğrendiğime sevindim.Görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

gülsu 03-06-2011 08:31

Sn Zeytinci bahçemize hoş geldiniz. Bahçemiz 2. yılında henüz istediğim gibi olmadı ama İnşallah dediğiniz gibi olur. Çocukluğum köyde geçti köyümüz sahile 12 km de bulunmakta. Çocukluğumdan beri yabani orkideyi çok severim. Benim köyümde çok olurdu hatta toplayıp satardık. Gördüğünüz yabani orkideleri dağlardan getirp çiçeklerin arasına diktim. Bu orkidelerden daha fazla toplayıp özel bir yer yaparak yetiştirmek istiyorum. Hatt meyve ağaçlarının bulunduğu kısımlara dikersem çoğalır diye umut ediyorum. Sanırım sizde salep bitkisinin özel olduğunun farkındasınız. İlginize teşekkür ederim.Saygılar.

gülsu 03-06-2011 08:34

5 Eklenti(ler)
devam... bir tanecik sardunyam

gülsu 03-06-2011 08:40

5 Eklenti(ler)
Dutlar yakında olgunlaşacak, marul fidesi, kocabaş fidesi, kirli hanım fidesi, mandalina **** limon bilemiyorum çiçeklerini görünce çok sevindim.

gülsu 03-06-2011 08:46

4 Eklenti(ler)
Bahçeden genel görüntüler. Arkadaki komşunun akasya ağaçlarının kokusu bir başka güzel. Bahçede oturup o kokuyu hissetmek bence dünyanın en güzel doğa harikası. Yaradana şükrediyorum ki bu güzellikleri bizlere yaşattığı için...

gülsu 03-06-2011 08:52

5 Eklenti(ler)
Mısırlarımız çıktı, iki tane ceviz ağacığmız keyfi yerinde, eve girmeden sağlı sollu irisler var onlarda ayrı bir güzel daha önce irislerin olduğu yerde su soğanları vardı bembeyaz açmışlardı o halini çekemedim, komşunun bahçesine geçilen ağaç köprü bahçenin etrafındaki güzellikleri de paylaşmak istedim.

Periş 03-06-2011 11:53

Sevgili gülsu sakız sardunyanın rengi çok güzel çilekler olmuş sebzeler saglıklı görünüyor dut agacı bol meyveli olacak gibi maşallah ellerinize yüreginize saglık Mersinden selamlar...

gülsu 03-06-2011 12:34

Sevgili Periş güzel sözlerin için çok teşekkür ederim bahçemizi beğendiğinize sevindim.buyrun dutu hep beraber yiyelim bende Ordudan selamlar gönderiyorum.

gülsu 13-06-2011 07:38

amerils zamanına bende katılayım

5 Eklenti(ler)
Sn Kasap 94 abimizi geçemeyiz ama amerilslerin kandil sayılarını okuyunca başladım amerilslerin kandillerini saymaya birde ne göreyim tam yedi kandilli sevincimi tarif edemiyorum çok sevindim sizlerle paylaşmak istedim. Yalnız resim çekmeyi pek beceremiyorum biraz net çıkmadı.1. resimdeki en soldaki amerilsim yedi kandilli. onun altındaki de üsten çekilmiş hali

gülsu 13-06-2011 07:44

5 Eklenti(ler)
Evin genel görünüşü evin etrafında önce çiçekler daha sonra sebzeler daha sonrada meyve ağaçları var bahçenin çevreside üzüm asmaları ile çevrilecek tabii hepsi yeni dikildiği için ortada birşey yok büyüdükçe paylaşacağım.
Taşlı yolun iki tarafıda amerils sıraladım soğanların bazıları küçük olduğu için henüz açmadılar.

gülsu 13-06-2011 07:52

güllerim

5 Eklenti(ler)
Güler ablanın güllerini tutamaz ama bunlarda benim güllerim kokusu mis gibi
3. resimdeki kırmızı kadife gül bilirsiniz harika kokusu olur gül suyu da güzel olur. Yabani sarmsak, aslanağzı

gülsu 13-06-2011 07:56

Hüsnü yusufların da zamanı

5 Eklenti(ler)
Umarım beğenirsiniz. Beyaz rengini henüz bulamadım

gülsu 13-06-2011 08:00

5 Eklenti(ler)
Devam..
3. resimde sedumlar yere bir dal düşse yayılıp gidiyor. bende onları sökmeyip koruyorum böylece açıyorlar.
papatyalar açmak üzere

gülsu 13-06-2011 08:07

5 Eklenti(ler)
1. Resimdeki sarı çiçekleri çok seviyorum hem rengini hemde uzun süre açışı çok güzel yaz boyu bahçeden eksik olmuyor. ama adını bilmiyorum.
yaseminin keyfi yerinde çiçek açacağı günü görecekmiyim acaba.
Gayret çiçeğim bir tane açtı ama ay gibi parladı
Komşumun verdiği sarı papatyalar bahçede uygun yere geçmeyi bekliyor.

gülsu 13-06-2011 08:09

2 Eklenti(ler)
Çayır minem daha yavru askılıklı saksıya geçireceğim.

Sevgi Durul 13-06-2011 09:52

Bu çiçeğinizi, coreopsis grandifloraya benzettim. Bu başlıkta bitki ile ilgili paylaşımları bulabilirsiniz.

Amaryllisleriniz çok güzel açmışlar. Diğer bitkileriniz de öyle, emeklerinize sağlık.

Uzaylı 13-06-2011 10:21

Sayın gülsu; Son fotoğraflar da çok güzelmiş. Bahçeniz cıvıl cıvıl olmuş. Bir de Asmanın büyüdüğünü hayal ettim de oh ne keyif olur. Ne diyeyim darısı başıma...

Kırmızı Amarilisler bana hep çocukluğumda gezdiğim bahçeleri hatırlatıyor. 8 - 10 çeşit çiçek hemen hemen her bahçede vardı. O kadar hafızama kazınmışlar ki. Onlardan gördüğüm zaman eskilere gidiyorum. Serin serin oynadığım, yanımda büyüklerimin çay eşliğinde sohbet ettiği bahçelere. Sonbahar ve gelecek bahar bol bol soğanlı ve yumurlularla uğraşacağım gibi geliyor.

O güzel renkler içinde sağlık ve ağız tadıyla keyfini çıkarmanızı dilerim...

gülsu 13-06-2011 10:44

Sn SDurul hocam çok teşekkür ederim dediğiniz gibi sevdiğim sarı çiçeğin adı coreopsis grandiflora benziyor demişsiniz ama ta kendisi. Sizinde bahçeniz harika üzüm yapraklarını toplamaya devam. İnşallah benimde ileriki yıllarda bol üzüm yaprakları olacak.Sağlıcakla kalın saygılar.

Periş 13-06-2011 11:01

Sevgili Gülsu evin genel görüntüsüne bayıldım hüsnü yusuflar rengarenk güller garika ellerinize saglık...

gülsu 13-06-2011 12:09

Sevgili Uzaylı güzel dileklerin için teşekkür ederim. Amarilsleri gördüğüm günden beri çok hoşuma gidiyor. Yıllar önce oturduğum evin bahçesine dikmiştim. çoğaldıkça çoğaldı küçük evimizin bahçesine diktim. Ayrıca size çocukluğunuzu yaşattığım için pek memnun oldum. Soğanlı çiçekleri özellikle seviyorum epey çeşidim var ama daha edineceklerim de çok. Siz bahçenizi yerleştirin İnşallah size soğanlı çiçeklerden gönderebilirim. Dahada iyisini söyleyeyim Karadenize gelin sizi misafir edelim. Sonra arabanızı çiçekle dolduralım sizide otobüsle gödeririz. nasıl olur? Bende sizin gibi asmaları merak ediyorum. İnşallah güzel olur. Gayretlerinizi takip ediyorum eminim harike bir bahça olacak çizdiğiniz planlarıda inceledim harikalar. Sakın pes etmek yok hem çok gençsiniz devam edin. İnşallah ailenizle birlikte yapacağınız bahçede ömür boyu mutlu olursunuz. Sağlıcakla kalın.

gülsu 13-06-2011 12:14

Sevgili Periş güzel dileklerin için sağol. sadece hafta sonları uzun uzun o bahçede oturabiliyorum. Diktiğin çiçeklerin açtıklarını görmek çok güzel hele karşısına geçip onları seyrekmek bambaşka bir duygu herkesin bu duyguyu tatmasını isterim.saygılar

Yücel Canpolat 15-06-2011 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 821597)
Evin genel görünüşü evin etrafında önce çiçekler daha sonra sebzeler daha sonrada meyve ağaçları var bahçenin çevreside üzüm asmaları ile çevrilecek tabii hepsi yeni dikildiği için ortada birşey yok büyüdükçe paylaşacağım.
Taşlı yolun iki tarafıda amerils sıraladım soğanların bazıları küçük olduğu için henüz açmadılar.

kuş olup uçsam aha bu çatıya kon sam:)

ligustrum 15-06-2011 08:49

Sayın gülsu; Bahçeniz de emek çok çok olunca bahçenizde yok yok olmuş.
Sağlıklı günler dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025