![]() |
Yazlıktaki Canaryalar şimdilik üç adet...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 292929
Eklenti 292930 Eklenti 292931 Mart ayında attığım şebboy tohumları hepsi tutmuş...Fidelere bakarmısınız...Hayret salyangozlar bunları nasıl da es geçiyorlan acaba...:)) Eklenti 292932 |
Bahçeden görüntüler...
4 Eklenti(ler)
|
Sardunyalar yerlerinden memnunlar...Üstleri tomurcuk doluydu...
5 Eklenti(ler)
|
Kırmızı sardunya..ve <mor şebboylar....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292942
Eklenti 292943 Eklenti 292944 Şimdisıra boş saksılara geldi...Geçen sene petunya, ipek ve cam güzeli dikilmişlerdi...Bu sene sadece petunya ve mine aldım...İpek çiçeği olanlarda ,ipek fideleri çıkmağa başlamış...Onları ayırdım... Eklenti 292945 Eklenti 292946 |
Saksılar yeni fideleri bekliyorlar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292947
Eklenti 292948 Bu siyah saksıları da boyamak istiyorum... Eklenti 292949 Petunyalar yerini buldu... Eklenti 292950 Sıralarını bekleyenler.... Eklenti 292951 |
Eldivenler le çok zor oluyor..Ama Solucan belasından,çok dertliyimmm:)))
4 Eklenti(ler)
|
Saksıların toprakları kısmen değişti...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292956
Eklenti 292957 Eklenti 292958 13 adet saksıya çeşitli renklere boyadım...kuruttum ve karma toprak yaparak içlerini doldurdum...Ama bu gece yerde mi gökte mi yatarım bilemiyorum...Yorgunluktan uçacak vaziyete geldiğimi hissettim...:)) Hava kararmadan; 2 saatim vardı ve hızlı çekim vaziyetlerinde olmam gerekti...:)))) Eklenti 292959 Eklenti 292960 |
Saksılar boyandı ve kurutuldu.çiçekler dikilip sulandı...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 292961
Eklenti 292962 Eklenti 292963 Fırça elimde iken artan pembe boya kuğuları da bir anda sihirli değnekle pembeye çevirdi...:)))) Sevgili mrduran siz duymamış olunuz ...:)))))) Eklenti 292964 Ve bu 28.nisan.2012 akşamüstü iş bittiiii.... Zafer işareti..."""Kaçıncı işaret..Hiç sanmam..Hikaye yazmayınız ... Berrinbb sizin bu işleri bitirmeğe hiç mi hiç niyetiniz yok kiii...:))) """" Eklenti 292965 |
Sevgili Berrin Hanım, fotoğraftakiler fare kulakları, tespitiniz doğru. Bir sonraki gidişinizde sizi bembeyaz çiçeklerle karşılayacaklar. :)
Bence elinize sıkı oturan bir eldiven alırsanız rahat edersiniz. Ben birkaç yıldır bahçe işlerini kesinlikle eldivenle yapıyorum. Toprağı hissetmek de çok güzel ama bu işler elleri (ve de uzun tırnakları :)) çok yıpratıyor. Uzun vadeli düşünmek lazım. En küçük boyundan elime tam geçen bir eldivenim var, onunla iş yapmak hiç rahatsız etmiyor. Ağaca tırmanan clematis çok güzel görünüyor. :) Pembe kuğulara da bayıldım. :) |
Harikasın abla maşallah kolay gelsin. Kuğulara bayıldım pempe hele renk renk saksılara kırkbir kere maşallah sana. sevgiler
|
Sevgili Berrin hanım gece görsel bir şölene tanık oldum yine sayenizde. :eek: Güç kuvvet versin Allah, onca çiçeği büyütüp yetiştirmek hiç kolay bir iş değildir eminim. Bunca çiçekle nasıl başa çıktığınızı düşünmeden edemedim inanın, sularını vermek bile epeyce zaman alıyordur, bakımlarını yapmak, gübreleyip temzilemek, tohum toplamak derken, günün tamamı çiçeklerinizle geçiyordur büyük bir keyif ama yorucu. Yürekten kutluyorum.
Saksılarınız da çok güzel olmuş elinize sağlık, pembe kuğu da öyle.:eek: Plastik saksıların boyanması verimli oluyor mu Berrin hanım? Dökülme yapıyorlar mı zamanla? Benim de var öyle bir kaç siyah saksım da deneyimlerinizi öğrenmek istedim? Bir tanesini su bazlı ahşap boyama boyasıyla boyamayı denedim ama pek olmadı gibi geldi yarım kaldı, vernikte atıyorsunuz değil mi? :o |
Pembe kuğular renkli saksılar ve clematis harika görünüyor Ellerine sağlık allah güç kuvvet versinbende siyah saksıları sevmiyorum ama hiç boyamamıştım şimdi bende hepsini boyayacağım boya olarak ne kullandın acaba Berrin abla umarım abla demem de bir sorun yoktur:)
|
Berrin Abla morsalkım ağacınız büyüleyici ,ağaç olmuş yeride harika.
Boyalı saksılarınız bahçenizi iyice renklendirdi. Fare kulağını ben kışın dikmiştim tek tük çiçeklendi,sizinki de bir dahaki döneme yayılır ve çiçeklenir. Petunyanın katmerlisi daha bi güzel. Kolaylıklar diliyorum. |
Berrin abla harikasınız .Eldivenler elde tam bir uzman gibi duruyorsunuz.:)))Sizi böyle gördükçe bizlerde mutlu oluyoruz.Ablam kolay gelsin.
Trabzondan Kucak dolusu selamlar saygılar efendim. |
Clematis Multi blue
Güzel bir çiçekmiş. Ama en çok da sizin o toprakla uğraşmanız beni tebessüm ettirdi. Kolay gelsin diyeyim önce. Bitti ve zafer işareti diyorsunuz ama bitmeeeeeez.... Bizde bu sevgi varsa bitmez. Birde siz eldiven kullanıyorsunuz ya:p hani şu solucanlardan dolayı:D Bende o yok işte:D Çıplak elle onları seçiyorum ve atıyorum araziye:=)) Biz zamanında derelerde balık tutarken çok elimize alırdık. Balık yemi olarak kullanırdık. İnanın en temiz hayvanlardır. Toprak yiyor :=)) Ben öyle düşünerek elliyorum. Tabi hijyen şart. Eldiveni engel görüyorum çalışırken:=)) Kolay gelsin kardeşim. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Saygılar. |
Sevgili arkadaşım,
Maşallah maşallah diyerek yaptıklarınızı izliyorum. Bu ne hız, bu ne güzellik, bu ne içtenlik... İçinizdeki muthiş enerji hiç bitmesin, gülen gözleriniz hep gülsün. Clematislerinizin türleri çok güzel. Yıllarla çok daha güzelleşecekler... Güzel yüreğinizden çok öpüyorum... |
Sevgili sudenurnur,, fare kulağı olduğunu biliyordum da ,biraz mizahi olarak yazdım...:)) Defne ağacı yararlı bir ağaç ,yapraklarından çeşitli şekillerdi faydaları var..Yapraklarını kaynatıp saçınızı yıkarsanız, saçı gürleştirir diye duymuştum...Yine yaprakları balık ızgarasında çok işe yarar ..... Fakat ağaçlar bazen hastalık yapıyor ve yapraklarını simsiyah bir madde kaplıyor..
İstanbuldaki bahçede iki defneden birisini kesmek mecburiyetinde kaldık..Bu yazlıktaki komşunun defnesi..Hersene çok miktarda tohumunu döküyor ve bahçeleri kaplamaya müsait olduğu için söküp atıyoruz... Sizin bahçenizinde ileride istediğiniz şekilde güzelleşeceğinden eminim...seneye size tohumda yollarız..Üzülmeyiniz...bu sene hazır fidelerle de güzelleştirebilirsiniz....selamlar sevgiler....:)) |
Gilancığım,Fare kulakları açmıştı ,resimledim...belki birazdan paylaşacağım...bir kök geçen sene dikmiştim..Bir öbek olmuşlar..Ben bu çiçeği Sevgili Eser İlhan ın bahçesinde görüp çok beğenmiştim...:)
Eldiven tabii ki kullanıyorum ama yinede ellerden hayır kalmıyor, bir hayli ağır iş görüyorum..Budama ve saksı ları kaldırıp tanzim işlerinde ellerin şekli istemeden de olsa bozuluyor...Ne yapalım herşeyi bir arada bulamayız...Böyle güzellikler yaratmak için fedakarlıklar olacaktır...:)) Kendinize iyi bakınız..Kucak dolusu selam ve sevgiler canım..:) |
Serkancığım çok teşekkürler..Bende sizin terasınıza bayılıyorum..Tanrı sizi bu işler için yaratmış..Vallahi büyük yeteneksiniz..Keşke çiçek yetiştiriciliği mesleğine girseydiniz...Çok çok başarılı olacağınızdan hiç şüphem yok...Sizde harikasınız...Terasınızı da harikalarla süslemişsiniz....Selam ve sevgiler canım...:))
Sevgili Sudenurnur ,saksılara su bazlı boya kullanıyorum...Üç veya dört sene bahçede yağmur ,kar dayandılar...Geçen sene bazılarını tekrar boyadım...Dört sene garanti... Ben normal zamanlarda günde bir veya iki saatimi bahçede geçiririm....Bahar aylarında yoğun çalışmak gerekiyor...Selamlar ve sevgiler...:) |
Sevgili Günebakan, boyaları Bauhaus dan alırım..Çok senelerdir Swing Color markalı boyayı alıyorum..Bu boya aslında renk vericidir..Sadece beyaz boyaya renk vermek için kullanılan cinsdir..Yoğun ve sağlam bir akrilik cinsi ..Ben çok memnunum.....Ahşap , plastik ve toprak da hep bu markayı kullandım...vernik kullanmıyorum...
Yağlı boya bir zaman sonra kabuk atarak kalkar, tavsiye etmem...selam ve sevgiler....)) Sevgili Hberbul, hoş geldiniz..teşekkürler ederim..Fare kulağını geçen sene dikmiştim...çiçekli halini biraz sonra paylaşacağıım...Selam ve sevgiler..:)) |
Sevgili adil kardeşim..sağolunuz..sizde bana hep moral veriyorsunuz....Sizler gibi İyi dileklerle dolu ve güzel yürekli arkadaşlarım var oldukça benim de enerjim pozitif oluyor,böyle....Çok teşekkürler...Güzel köyünüze ve ailenize selam ve sevgilerimi yolluyorum....:))
Sevgili Kaptan zst..Vallahi bana solucan denmesin de ne derse densin...İsminden bile huy kapıyorum..ne yapayım elimde değil...:)) Benim bütün komşularım arada bir feryat figan bağırışıma artık alıştılar..İlk zamanlar ne oldu diye koşuşturulardı.... Aksi gibi de en büyük ve hareketlileri beni bulur...Amaaann Tanrıııımmm diye bağırdığım zaman bilinki Berrinbb nin karşısına bir tane dikilmiştir:)).... Sizde elinize alıp attığınızı ,inadına inadına anlatmışsınız...:)))) Ama bu güne kadar da bir tane bile öldürmüş değilim ...Hep kafamı çevirip başka bir yerlere atarım... Çoculuğumdan beri benim fobilerimden biridir bu... Siteye ilk girdiğim günlerde galiba Limonsever arkadaştı, bahçesini gezerken pat diye karşıma bir sürü solucan resmi çıkmasın mı...Meğer solucanlarla toprak üretiyormuş....Öyle bir oldum kiii....Bahçesine yazdım...Güzelim bahçeyi ..resimlerini bu solucanları koymakla mahvetmişsiniz diye....:)) Aslında bir defa cesaret ederek elime alabilsem , belki de bu korkum geçecektir..Psikolojik bir olay ..Üstüne gitmek gerek ...Ama nerdeeeee...:))))) Selam ve sevgiler arkadaşım....:) |
Sevgili hk50, bu resimlerdekilerin ne olduğunu inanınız ben anlayamadım...Ayakkabı mı ,eldivenmi yoksa..??? Eski bir alet olduğunu zannediyorum...Eğer öyle ise asarı antika olarak saklayınız derim...Çok orjinal bir bahçe aleti olmalı...Teşekkürler ..ama bir açıklama yaparsanız sevinirim..Bir hayli merak ettim...Selam ve sevgiler Niğde ye.....:))
|
Sevgili Jineop, bende sizin bahçenizi gezdikçe şaşırıyorum , hem görülmedik güzel çiçeklerinize , dizaynınıza, ve bu kadar tohumdan değişik çiçekleri üretebilmenize....
Vallahi çok başarılısınız..Tanrı nazardan korusun sizi canım.. Üstelik önemli ve sorumluluk isteyen bir meslek sahibi olarak bu kadar bahçede uğraş verebilmeniz de tebriklere şayan bir özelliğiniz...Bahçenizin ve sizin hayranlarındanım... Boş kaldıkça gezdiğim bahçelerin başındasınız......Kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum,İstanbul un neresindeyseniz Oraya.....:)) |
Sayın berrinb mükemmel bir bahçeniz ve çok güzel çiçekleriniz var, bahçenize verdiğiniz peyzaj da iyi düşünülmüş, o bahçede insan çalışmakla yorulmaz.Bahçenizin her tarafını gezdim, inanın ordan çıktamak istemedim. Renkler arasında tahmin ederimki huzur buluyorsunuz, ellerinize ve emeğinize sağlık, saygılar efendim.
|
Alıntı:
O gördüğünüz aparatlara Ellik denir.Bahçede ot biçerken (Daha çayır biçme makinaları icat olmamışdı) orak parmaklarıma zarar vermesin (Kesmesin) diye parmaklara takılan ve gövde ağaç üst taraf deri olan eldivenin değişik versiyonu. Saygılar. |
Sevgili Yaylacı hoşgeldiniz..Sizin balkonlarınız da bahçeleri aratacak gibi değil...Bilhassa bonzailerinize hayretler içinde kaldım...Ellerinize sağlık...Sizin yaptıklarınızı çoğumuz bahçelerde dahi yetiştiremeyiz..Küçük ağaçlarınız ve saksılarınıza bayıldım...Büyük sabır ve beceri isteyen işlerle uğraşıyorsunuz..tebriklerimi buradan da yolluyorum...:))
selam ve sevgiler...:) |
Sevgili hk50, açıklamanız için teşekkürler..Eldiven olabilir diye düşünmüştüm.Üstelik ama pek benzetemedim...ağaç oluşu da bu düşünceme ters düştü,ağaç kısmı eli zedeler düşüncesiyle tabii...
Orjinal bir bahçe aleti imiş...İyi muhafaza ediniz..Bunlar artık müzelik değerli eşyalar...Selam ve sevgiler....:)) |
Sevgili arkadaşlar, bu gün Anneler Günü...Sitemizdeki tüm annelerin ve anne adayı arkadaşlarımın bu özel gününü kutlarım...Tanrı annelerimize ve evlatlarımıza uzun ömürler versin dileklerimle...Hepinize sevgilerimi gönderiyorum...:)
|
Kızım ev-ofisindeki çiçekleri.....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 294967
Hastalık kızıma da bulaşmaya başladı....:)) Eklenti 294968 Eklenti 294969 Sinek kapan...Böyle değişik bitkileri çok severek alıyor... Eklenti 294970 Eklenti 294971 |
Penceredekiler....Menekşe ve kalancholar...Sümbüller..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 294972
Orkideler bu köşeyi çok sevmişler... Eklenti 294973 Eklenti 294974 Eklenti 294975 Bambuda yerinden memnun....:) Eklenti 294976 |
Goblen işlemeyi ve eski eşyatoplamayı çok sever...:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 294977
Eklenti 294978 Eklenti 294979 Bende mutfak dolaplarını çiçekledim.....:)) Eklenti 294980 Balkonuna da,boş bir zamanımda, sardunyalar koymayı düşünüyorum, çünki çok güneş alıyor.... Eklenti 294981 |
Şu zavallı arabamın halleri.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 294985
Bu çok itinalı...Beterin beteri de var olabiliyor bazen...:)) Eklenti 294986 Eklenti 294987 Çoğumuzun yaptığı bir durum olduğu için bana gülmeyeceğinizi tahmin ediyorum.....:))) Eklenti 294988 Bakar mısınız ..Güzel yakışmamışlar mı....:)) Eklenti 294989 |
Anneler Gününde ..Arka bahçedeki şu hale bakar mısınız...:)))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 295142
Bir süredir sırra kadem basan hamile bahçe kedisi,yavrularını toplayıp arka bahçeye getirmiş....:)) Eklenti 295143 Ne zaman bu kadar büyümüşler...Böyle devam ederse bir pet shov açmayı düşüneceğim.....5 tane yavru kedi...Sarı..beyaz ve tekirler...:))) Eklenti 295144 |
Dikiş makinesine bayıldım, kedileri ellerimle sevdim.Berrincim bize çiçek konusunda kim dur diyecek, gördüğüm manzarayı çok sık yapıyoruz.
Çiçekciler beni çok seviyor, eminim senide çok severler tek sorun evdekiler taşımaktan artık rahatsız olmaya başladılar.. Ama ben hayatımdan gayet memnunum hele çiçek aldığımzaman keyfime diyecek yok, hepsi çok güzel canım güle, güle güzel günlerde büyüt..... |
Öncelikle anneler gününüz kutlu olsun. Kızınızın bitkileri ve ofisine bayıldım. Hele o goblen işlemeye maşallah. Mutfak dolapları ve renkli ofis tıpkı benim ev şıkırtıya bayılıyorum sevgiler saygılar kızınızın elleri dert görmesin.
|
Alıntı:
|
Koltuk şalınızda benim cok hoşuma gitti .sanırım el işi rengarek ışıl ışıl.
Biz dogayı severlerin evleri sanırım hep rengarenk ;) Gecen seneki ördekleri merak ediyorum hala duruyorlarmı onlardan hic söz etmiyorsunuz Berrin hanım |
O minik kedilerin hepsini mıncıklamak istiyorum ben. :) Ne kadar güzeller, bir de hepsi başka başka renk. :)
Araba fotoğrafları da çok tanıdık. :D Hatta ben bir ara arabaya da bir sukulent falan koysam mı diye düşünüyordum. :D |
anneler gününüz kutlu olsun.kızınızın başka goblenleri var mı,goblen hastasıyımdır.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025