![]() |
Bu katmerli petunyalarda oğullarımdan hediye geldiler...:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 378364
Eklenti 378365 Bırakıp gideceğim için,şimdilik büyük saksılarda toprak içine yerleştirdim...15 gün sonraya kadar ,kar kıyamet olmazda ...Dayanabilirler ümidi ile...:)) Eklenti 378366 Eklenti 378367 Eklenti 378368 |
5 gün evvel alınan petunyalar da açmaya başladılar..
5 Eklenti(ler)
|
Sukulentlerin bir kısmı naylondan çıktılar ....
4 Eklenti(ler)
|
Bahçeye çıkarılan sukulentler....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 378378
Eklenti 378379 Bahçenin eski şebboyları açmaya başladılar... Eklenti 378380 Şunun güzelliğine bakarmısınız...Harika bir yaban güzeliii...:)) Eklenti 378381 |
Herşey çok güzel Berrin Hanım; ellerinize, kollarınıza gönlünüze sağlık... Siz çiçekleri ekmişsiniz bile bahçenize... :) Ben hâlâ tohumlarını ekeceğim de fidelenecekler de, şaşırtacağım da, çiçek açacaklar inşallah...
Ne diyeyim, darısı başıma inşallah diyeyim... |
Günaydın berrinb
Petunyalar çok güzeller. Biraz erken değilmi. Hepside çok güzel görünüyor. Yaban güzeli dediğiniz sanırım akyıldız bizim buralarda ona sakarca diyoruz. Toprak altında küçük küçük yumruları olur. Onları tek tek topraktan sökerek yemeğini yaparız. Ben sebze yemeklerini sevdiğim için sakarcanın tadını da beğenirim. Sevgiler. |
Sevgili Yeni gine bende rizom ve tohumla yetiştirmek için çok uğraştım.Senelerce atılan tohumların çoğu ya hiç çıkmamıştır...Veya bahçede malum hayvanların dolaşması nedeni ile telef olmuşlardır...Tohumu ancak saksıda ve sıcaklığı müsait yerde bakabiliyorum ...Şu anda selluka tohumu büyütmekteyim...Diğer tohumları direkt bahçe toprağına dikeceğim için Nisan ayını bekliyorum..
Anck yazlık bahçede tohum atabiliyorum..İstanbuldaki bahçede malesef çok sayıda kedi ve ördekler rahat bırakmıyorlar...Sonra tohumun ücreti,uğraşısı,bu meyanda başarı riski ....Bütün bunları göze almaktansa fide alıp büyütmek daha kolay ve garantili...:)) |
Sevgili gülsu, petunyaları,silivri deki serada görünce ben de şaşırdım...Erken zamanda bu kadar güzel açtırmalarına...Ve az sayıda aldım,balkonda bırakacağım için...Çünkü geceler çok soğuk geçiyor...Neticede petunyaları yazlık balkonda bırakıp geldim...Gittiğimde belki de üzüleceğim...Soğuktan etkilenmiş olabilirler...:(
O beyaz yıldız şeklindeki kır çiçeğinin ismini ve yendiğini bilmiyordum..Beyaz soğanları olan bir çiçektir o...Baharda bahçede hep görürüm...Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler... Selam ve sevgiler...:)) |
Petunyalar Ranunculuslar baharı erken getirmişsiniz.
Bunların zamanına biraz daha var diye biliyorum. İşin içine marketler girince mertlik bozulıyor :p Bazılarını tamamını göremeden bırakıp gitmek de zor gelir ablam... Gittiğin tarafta yinede boş durmazsınız. Kolay gelsin. |
Ranunculusları rizomdan yine meydana getirdik sayılır...Ama petunyayı da tohumdan yetiştirmek için seracı olmak gerekli...Birde bu kadar işin ve çiçeğin arasında içerilerde tohum üretmek çok zor bir olay benim için....Çok beğendiklerim için mesela Selluka için fedakarlık yapıyorum ...Bırakıp yazlığa gittiğimde telefonlarda kaldım , kızıma sulanması için...:))
Bazı işleride erbablarına bırakmak gerekir diye düşünenlerdenim...Tohum zor iş...:) Birde kedi ve hayvanlara düşman ediyor insanı...:))) Göremeden bırakmaya da gelince...Bu sene bir karar aldım...Yazın ful çiçek açanları İstanbul a dikmeyeceğim...Sonbahar ve ilkbahar kış çiçeklerini seçmeye çalışacağım İstanbuldaki yerler için...En doğrusu da bu...Geçen yaz harika açan lilyumların hiçbirini göremedim...Kızım da resmini bile çekememiş yanii....:)))) İçimde kaldı ne renk olduklarını dahi göremeden bitmişler ben gelinceye kadar.... |
Bahçeniz çok güzel. Emeğinize sağlık.
|
Teşekkürler sevgili mandalinleerik.....:))
|
Alışveriş sepeti....ve sukulentler
5 Eklenti(ler)
|
Kaktüsler......
4 Eklenti(ler)
|
Clivya......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382204
Eklenti 382205 Eklenti 382206 Kokulu lilyumların çiçeği bittikten sonra kuru sapların altında canlanmalar başladı... Eklenti 382207 Eklenti 382208 |
Sevgili Kaptan zst.in ilk gönderdiği Kafkas gülü tomurcukta...
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili arkadaşım Alcen den gelenler.....:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382217
Eklenti 382218 Eklenti 382219 Eklenti 382220 Harika sukulent budakları ve katmerli haseki küpesi tohumları için sevgili Alcen e çok teşekkürler....Atlas budakları çok ayrı bir değer taşıyorlar benim için.İnşallah bu defa yetiştireceğim....:)) Eklenti 382221 |
Şubat ayından görüntüler...Pencere önündekiler...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382222
Eklenti 382223 Çuhalar ve menekşeler şubat ayı başında açmaya başladılar... Eklenti 382224 Eklenti 382225 Eklenti 382226 |
Şubat ayı başında çuhalar ve kır menekşeleri....
4 Eklenti(ler)
|
Şubat ayı başında arka bahçedekiler....Herşey canlandı...:))
5 Eklenti(ler)
|
Şubat ayında arka bahçeden görüntüler....
4 Eklenti(ler)
|
Arka bahçenin ranunculusları....
5 Eklenti(ler)
|
Bunlarda geçen seneki Ranunculus rizomlarının fideleri...Yeni çıkıyorlar...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382245
Eklenti 382246 Eklenti 382247 Limonlar bu sene dalında sarardılar... Eklenti 382248 Eklenti 382249 |
Sevgili smnual dan gelen tohumlar..çok teşekkürler , kendisine..:))
3 Eklenti(ler)
|
Şubat ortasında ön bahçede sarmaşıkların budanması....
5 Eklenti(ler)
|
Hedera ve Acem borusunun budanması....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382258
Teli Bauhaus dan aldım...Ördeklerin bahçe kısmına girmemesi için bir zaman için kıyılara tel kunalacak...Osmanlı çiminin gelişmesini engelliyorlar...Çuhaları ve soğanlıları da perişan ettiler...:( Eklenti 382259 Eklenti 382260 Eklenti 382261 Çöpler yığıldı..... Eklenti 382262 |
Bu arada kaktüs çiçek açtı.....:))
3 Eklenti(ler)
|
Bu gün karides pişecek......:)))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382266
Küçük kız kardeşimin sardunyalarını budadım.... Eklenti 382267 Eklenti 382268 Sarı zannederek aldığım Clivyada portakal renkli çıkmaz mıııı.....:)))))) Eklenti 382269 Eklenti 382270 |
Arka bahçede çuhalar ve menekşeler içiçe karıştılar...
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili Berrin Hanım; yine günün bu saatinde sizi ve bahçe güzelliklerinizi gördüğüm için sevinçliyim. Ne mutlu bana!..
Kaktüsünüz çiçek açmış; çok da güzel açmış, tebrikler... Bahar dalınızı görüyorum; bu zamanın soğanlılardan sonra en güzel bitkisi bence. Ne zaman budanması gerek, ne zaman filizleri köklendirilir, nasıl çoğaltılır bilmiyorum. Fikriniz var ise yardımcı olursanız sevinirim. Çuhaları, soğanlıları (yani çiçekleri) ördekleriniz mahvediyor :( benim çuhaları çiçekli bitkileri de sağolsun bina görevlimiz mahvediyor. Hep diyorum kapı önlerini yıkarken üstlerine su getirmemeye çalış, alttan sula, elinde var bir hortum maşallah hortum kalın gelen su tazzikli mi tazzikli o su ile benim çiçeklerimi de suluyoor kendince. :( :( Hep söylüyorum, uyarıyorum fakat yine kendi bildiği bu durumda da olan benim çiçeklere oluyor. Hele şimdi yine iyi; bir yaz gelsin hepten mahvolacak çiçeklerim öğlen saati o sıcakta kapı önlerini yıka ve benim çiçekleri sula. :( |
Sevgili Berrin Hanım, Clivyada sarı çıkmamış; bence daha güzel bir renk çıkmış. Çok hoşuma gitti.
|
Tel gerildi...Ördeklere yasak kondu.....:)))
4 Eklenti(ler)
Eklenti 382276
Eklenti 382277 Kış başından beri ve aldığım, Arap yasemini açtı ...Sıcaklık onu şaşırtmış olmalı..:) Eklenti 382278 Eklenti 382279 |
Çiçeği biten orkidelerin ikisi yeniden tomurcukta....
2 Eklenti(ler)
|
Budanan hedera, acem ve asmanın son hali....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382282
Eklenti 382283 Eklenti 382284 Sarmaşıklar budandılar..Şimdi sıra üzerindeki plakaların değişmesine geldi...şeffaf bir kaplama olmasına çalışacağım..Çünkü aşağıdaki çiçeklerinde ışık alması gerekiyor... Eklenti 382285 Eklenti 382286 |
Ördeklerin perişan ettiği köşe....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382287
Ön bahçenin çiçekleri açmaya başladılar.... Eklenti 382288 Eklenti 382289 Eklenti 382290 Çok soğuklardan rahatsız olan açelyalar güzelleşmeye başladılar.. Eklenti 382291 |
Budanan son hallerini görünce ben korktum Berrin Hanım. Benim 1 metre kadar olsa gerek bir hanımelim var budamam gerek deyip duruyorum nasıl budayacağımı da bilemiyorum; kendi kendime dertlenip duruyorum. Gerçekten sizin budamalar çok zor, kolaylıklar diliyorum. Başarılar...
|
Ön bahçede açmaya başlayanlar....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382292
Eklenti 382293 Arka bahçeye biraz temizlik bakımı yapıldı ve çime gübre atıldı.... Eklenti 382294 Eklenti 382295 Eklenti 382296 |
Berrin Hanım; çok özür dileyerek (bende düşünüyorum öyle bir tel örgü) merak ettim tel örgünün metresi ne kadar acaba?
Şimdi gördüm 'Çime gübre atıldı'; ne gübresi attınız acaba? |
Geçen seneden kalan Ranunculus rizom fideleri toprağa dikildi..
4 Eklenti(ler)
Eklenti 382297
Eklenti 382298 Arka bahçede de kediler fidelere zarar verdikleri için bambu çubuklarını koymak durumundayım...Velhasılı fide olayı çok zor ..Bu bahçelerde.....:(( Eklenti 382299 Geçen seneki sardunya ve sakızları naylon örtüden çıkarıp, budama ve temizlik yapıldı... Eklenti 382300 |
Geçen senenin kasımpatları budanıp temizlendiler...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 382301
Arka bahçenin demirbaşlarından sevgili Nakkaş, yine her zaman...Her yerde....:)) Eklenti 382302 Eklenti 382303 Osmanlı şimşirleri biraz canlanmaya başladılar...Diplerindeki geçen sene diktiğim çuhalarda açmaya başladılar... Eklenti 382304 Yine arka bahçenin demirbaşlarından kır menekşesi....Çok da güzeldir yaa....:))) Eklenti 382305 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025