![]() |
Bu görüntüler 2012 Kasım ayına aittir.....
5 Eklenti(ler)
|
6 adet sera gezisi resimleri; kış günlerinde paylaşılmak üzere stoktaydılar..:))))
5 Eklenti(ler)
Eklenti 369747
Eklenti 369748 Eklenti 369749 Bana ne bu harika eflatun renginden...:)) Ben bu çiçeğe yıllardır küstüüm...:) Çirkin şeyyyy.....:))) Eklenti 369750 Eklenti 369751 |
Böcek kapan .....
5 Eklenti(ler)
|
Onbir ay çiçeğimiydi bunlar.....?? İsimlerin hepsini bilemiyorum..:(
5 Eklenti(ler)
Eklenti 369757
Eklenti 369758 Eklenti 369759 Eklenti 369760 Şu kalanın rengine bakarmısınız....Kaç defa renkli kala diktiysem bu renkleri yakalayamadım....Çok nazlandılar bende...Beyazların aksine.....:)) Eklenti 369761 |
Bu çiçekleri ilk defa gördüm...Kesme çiçek oldukları için dikkatimi çekmemişler..
5 Eklenti(ler)
Eklenti 369762
Bu çiçek lahananın çiçek hali gibiydi...çiçek yaprakları da aynı kayganlık ve incelikteydi...Sapları da çok uzundular... Eklenti 369763 Eklenti 369764 Şu yeşiller de aynen duş kafası gibi biçimde ve etli bir dokuya sahip ,uzun saplı ve çok değişik bitkiydiler... Eklenti 369765 Beyaz bambu orkideleri.... Eklenti 369766 |
Kapalı mekan çiçekleri......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 369767
Eklenti 369768 Eklenti 369769 Eklenti 369770 Adenium bu çiçek mi acaba...?? Eklenti 369771 |
Şu renklere bakar mısınız.....??
3 Eklenti(ler)
Eklenti 369772
Eklenti 369773 Bu küçük mor çiçekli ve yaprakları parlak harika bitkiyi o gün almadığım için çok pişmanım...Çünki bir daha hiç göremedim....:( Eklenti 369774 |
Medinella...
3 Eklenti(ler)
|
Sabah işyerine geldim dedim bir bahçeleri gezeyim ne var ne yok ilk sizin bahçenizi gezdim. ;)
Bize kış ortasında göz ziyafeti çektiğiniz için çok teşekkür ederim şahsım adına. Benim de böyle bir çiçek serası hayalim var ama olur mu kısmet. ;) |
Alıntı:
Sayın berrinb, Bahsettiğiniz bitki yanılmıyorsam malabar ıspanağı bu sene bahçemde yetiştirdiklerimden. Adresinizi bildirmeniz halinde yazın beğenmiş olduğunuz katmerli hatmi tohumlarıyla beraber tarafınıza yollayabilirim. Muğladan selamlarımla. |
Sn Berrinb,ellerinize ,emeğinize,gönlünüze sağlık.Harika görüntüler.Sevgi ve Saygılar...
|
Bu güzel görüntülerle sabah sabah içim açıldı:p Paylaşımlarınız için teşekkürler.
|
sayın berrinb; bu güzel görüntüler için çok teşekkürler, hepsi bir harika, buralardada çok fazla sera var ama bu şekilde bir işletmecilikte güzellik buralara göre değil sanırım. hiç bu kadar düzenli bir sera görmemiştim. insanı gerçekten cezbediyor.
|
Sevgili h.doğan,kış günü bahçelerde iç açıcı renkler pek yok...Bu sebeble size Biri geçen Mayıs ayından,diğeri Kasım ayından ..Çok sık gittiğim bir seradan görüntülerle sahifeye ve sizlere renk katmaya çalıştım.... Keyif verdi isem ne mutlu bana diyorum...:))
|
Sevgili smnual evet ismi Malabar ıspanağı olduğunu hatırladım..Çünkü forumda bir arkadaşın bahçesinde görmüştüm...Tohumunu yollayabilirseniz çok mutlu olurum...Çok çok teşekkürler....Sağolunuz arkadaşım..:))
|
Sevgili gülenyüz...teşekkürler ziyaret ve beğenilerinize....Sevgiler....:))
|
Sevgili dalya35 ziyaretiniz ve beğenilerinize bende çok teşekkürler ederim...Bu karanlığa yakın havalarda bazen böyle renklerle vakiit geçirmek benim de ruhuma ilaç gibi gelir..Sevgi ve selamlarr...:)
|
Sevgili dilek aydemir, İstanbulda benim bilmediğim ve hiç gidemediğim birçok harika sera var...Şu andaki halime göre, en yakın ve en mükemmel sera burası...İthal ve yerli bitki geliyor..Açıldığından beri müdavimi olduğum ve yolumun üstü olduğu için çok sık uğrarım...
Çalışanları da beni kendilerinden saymaya başladılar galiba artıkkk..:))) Selam ve sevgiler..:) |
Sevgili berrin hn. bu güzel görüntüleri paylaştığınız için teşekkürler. Bu seranın nerede olduğunu sorabilirmiyim.
|
Sn berrinb nasılsınız.İnşallah biraz daha iyisinizdir. Medinella yı bende yapı markette görmüştüm.görevliye sorduğumda bakımının zahmeti olduğunu söylemişti.Bende korktum.Sizin orada olabilir ama nemli deniz kenarı.Biraz pahalıydı ama yine de çok güzel.Sevgi ve Saygılar...
|
Sevgi hanım bu sera, Çengelköyde dir....siz herhalde Avrupa yakasında ikamet ediyorsunuz...pazar gezmesi gibi gelip gezebilirsiniz...:)
|
Sevgili gülenyüz, Medinella salon çiçeğidir...Bir defa aldım, ama salon havası da, kendisine iyi gelmediği için günden güne bozuldu...Nemli sera ortamı istiyor bu tip nazik bitkiler....Çok beğendiğim halde bir daha da almak istemedim....
Ortamınız müsait ise alınız derim..gerçekten çiçekleri ve yaprakları fevkalade güzel bir çiçek......Selamlar.....:) |
Bu işin uzmanı olarak eğer siz beceremediyseniz benim ne haddime hiç beceremem diye düşünüyorum.Ben bildiğim yolda ilerleyeyim.Sevgi ve Saygılar..
|
Sevgili gülenyüz , teşekkürler...Ama bende pek uzman görmüyorum kendimi doğrusu...İşin doğrusu biraz hasbelkaderciyim bu konuda....Çünkü çok çeşit oldğu için hepsinin toprağı,suyu, hava şartları ..yok efendim nemiymiş.....:)))
Bu işler de nota öğrenir gibi ....Tam ekoll.....:) bilhassa ağaçlar.net de bulunduğum süre içinde çook şeyleri hiç de bilmediğimi farkına vardım.... Sizin Medinella gibi harika bir çiçeği bakıp büyüteceğinizi tahmin ediyorum....hevesiniz kırılmasın...meşgul olmak ilgilenmek gerekli...:) En kısa zamanda bir medinella nız olsun da bari sizde çiçeğini görelim...:)) sevgiler ve selamlar....:) |
Sn berrinb ,nerelerdesiniz.Kolunuz,omzunuz nasıl oldu.Galiba denizi izlerken bizleri unutuyorsunuz....
|
Sevgili gülenyüz,sizleri unutmak mümkün değil....Bu kadar bitki ve çiçek delisi olan bir kişinin Ağaçlar .net i ve arkadaşları unutması mümkün müdür..:)))
Dört veya beş gün ara ile sizlere paylaşımlar yapmaya çalışıyorum...Bu gün yine 100 adete yakın fotoğraf çektim...Tabi bazıları ayıklanarak kullanılıyor... Denize bu kış kıyamette ancak sizlere resim çekmek için bakıyorum sayılır..Çünkü iki gündür felaket bir soğuk vardı...kolum biraz iyileşmiş iken tekrarlatmak istemediğimden böyle havalarda rıhtıma çıkmak işime gelmiyor doğrusu...:)))) Amaaaa bir kar yağarsaaaa :)) ....Kii; inşaallah diyorum...Ne kol dinlerim ne bacak ..Vallaahi karın içine atarım kendimi...:))) Selam ve sevgiler ..Yine beklerim..:) |
Ocak ayı ortalarında mutfakta yaşayan orkideler.....
5 Eklenti(ler)
|
Orkidelere devamm......
5 Eklenti(ler)
|
Sukulentler dışarıya kondu..Evin sıcaklığı kendilerine yaramadı..
4 Eklenti(ler)
Eklenti 371300
Dışarıki saksılar soğuktan koruma amacı ile masanın altına kondu..çok soğuk havalarda üzerine kalın naylon kışlık masa koruma örtüsü örtülüyor...Mini serayı arada açıp havalandırıyorum...Çünki bazen çok buhar yapıp su tutuyor.. Eklenti 371301 Eklenti 371302 Bu soğanlar katmerli sümbül soğanları dikilmeyi bekliyorlar... Eklenti 371303 |
Sukulentler şimdilik buradalar.....
4 Eklenti(ler)
Eklenti 371304
Eklenti 371305 Baharda hepsini büyük saksılarda aranjman yapmayı düşünüyorum... Eklenti 371306 Eklenti 371307 |
4 Eklenti(ler)
|
Şuminik gül gibi olanlarıda çok beğeniyorum...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 371312
Kırılan budaklar.... Eklenti 371313 Eklenti 371314 Mini seranın içindekiler...küpeler, soğan begonyaları bazı sukulentler ...baharda tekrar yeşillenirler inşallah...:) Eklenti 371315 |
|
Ön bahçenin bakımsız ve yaprak dolu halleri......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 371316
Şu kısma dikilen hiçbir çim veya çiçek olmuyor..Çünkütatlı bela ördeklerimizin 24 saat kullanım alanları oldu...Artık bordür olarak tel çevirmeyi düşünüyorum...Bütün soğanlı bitkilerimi ve çuhalarımı perişan ettiler...Soğanları ertesi günü toprağın üzerinde yatar bulduk......:)) Eklenti 371317 Bahçe kedileri balık bekliyorlar....Oltayı takipteler..:)) Eklenti 371318 Eklenti 371319 Eklenti 371320 |
Ocak ayında ön bahçe.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 371321
Acem in kuru dalları kaldı..... Eklenti 371322 Yeşil olara hedera ve Pervane yasemin duruyor... Eklenti 371323 Pervane yasemin kış kıyamet de bile uzamaya devam etti.... Eklenti 371324 Saksıdaki sakız da tomurcukta.... Eklenti 371325 |
Soğanlı çiçekler görünmeye başladılar.....
4 Eklenti(ler)
|
Bu cüceyi kızım bana yılbaşı hediyesi almış..bahçeye çıkmak için baharı bekliyor...:)
3 Eklenti(ler)
|
Ön bahçede çekimler.....
3 Eklenti(ler)
|
Martılarımız.......:))
5 Eklenti(ler)
|
sukulentler yağmur altında....
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025