![]() |
Kışlık mantar
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Turşu
1 Eklenti(ler)
Çilek ve kozalak turluşu eksikti oda oldu :)
|
Sıradan işler
1 Eklenti(ler)
Artık sezonu kapatık hayırlısıyla tohumluk ları bitirdik elde kalan son ürünler:(
|
Seneye tekrarı nasip olsun inşallah sevgili Macuroğlu...
:) Ben kozalak kısmını hiç anlayamadım... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Gübre
1 Eklenti(ler)
Bahçemin ürünümün sırrı :) yapraklar süpürlüyor yaz için depolqnacak gübre olarak kulanacağız
|
Çok güzel, sanırım kavak ağacı yaprakları... Nasıl depoluyorsunuz sevgili macuroğlu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu bildiğimiz taze çam kozalağı mı? Nasıl yapıyorsunuz? Hangi hastalıklara iyi geliyormuş? Umarım fazla sormamışımdır. :) |
Sayın macuroğlu; ceviz yaprağı içerdiği bileşikler acısından zararlı diye duymuştum gerçekten yararını gördünüz mü? ve yaprakları nasıl kullanıyorsunuz? ilkbaharda malçlama şeklindemi kullanıyorsunuz?
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
uzun bir aradan sonra
3 Eklenti(ler)
yaklaşık 2 senedir takip edemedim tekrar buradayım :p yazdan kalma bir kaç kare
|
çilek
5 Eklenti(ler)
en büyük uğraşım ekmek kapım çilek 15 dönüm çilek yılık ortalama 80 100 ton arası çilek işliyorum bacasız fabrikam burası benim :D:D
|
Paylaşımlarınızı özlemiştik. Sevindik.
Devamını bekliyoruz. |
Kolay gelsin bereketli olsun
son yillarda cikek benimde ilgimi çekmeye başladı ancak pazar konusunda cekincelerim ne yaparım gibi sorunların var deneme amaçlı 2 dönüm yapmak istiyorum üretim ve pazarlama konusunda deneyimlerinizi paylaşır mısınız ... |
Çilek değil çile 😀
Sayın yenikentli123 teşekür ederim ben 4 senedir bu işin içindeyim benim bulunduğum yer tamamen çilek yetiştirilen bir köy 40 yılık yerli çilek bahçeleri var pazar konusununda avantajlıyım bu yüzden 😀 çürük çilekleri bile değerlerlendire biliyoruz çileğin yaprağından memeyvasına kadar satabiliyoruz fide satışıda yapıyorum ortalama yılda mayıstan kasımakadar 1 buçuk kg ürün alıyorum fide başına ama çok emek isteyen bir iş çilek değil çile adı burdan geliyor 😀 nisandan ekim ayına kadar her gün içindeyim çok hassas ve iyi bakımım isteyen bir meyve ama muhakkak emeğinin karşılını alıyorsun şuan bizim burlarda çiftçinin yüzünü güldüren tek ürün diye bilirim
|
Sayın Macuroğlu,
İki gündür sayfanızı okuyorum.Azminiz için kutluyorum.Çilek fidesi satışınızla ilgili bilgi verirseniz sevinirim. |
Alıntı:
|
küçük arkadaşlar
3 Eklenti(ler)
:D bunlarda çiftliğimizin diğer üyeleri
|
sıradan işler
5 Eklenti(ler)
bir kac kare
|
çilek
3 Eklenti(ler)
çileği çoğunlukla bu yıl fabrikaya satıldı topladıktan sonra sapını temizleyerek reçel lik hale getirip teslim ediyoruz irileri pazarda satışa çıkıyor ufağı fabrikalar alıyor elek altı olanlar ise meyve suyu fabrikasına gidiyor
|
koca kızlarım
4 Eklenti(ler)
bunlarda bizim büyük kızlarımız günün yorgunluğunu işin stresi bunlarla atıyorum dama girip bunlarla dertleştiğim zaman bütün sıkıntıları unutuyorum bunlar benim dert yoldaşlarım :p :D yazın çoğu çalışmalar onlar için kışlık hazırlıkları onların yeri bende başka evin bakkalı gibiler belki. Tuaf gelebilir ama inekleri gerçekten çok seviyorum benim için alışkanlık gibi birşer onlar olmasa ben aç kalırım gibi hissediyorum :p
|
Sevgili macuroğlu, 2011 yılında açtığın başlıkta ki ilk iletiden bugüne tüm iletileri okuyarak bahçe sayfanda günümüze geldim.
Nacizane tespitlerim mevcut. 1- Öncelikle başlarda ki hevesinin büyüklüğü okuyanı etkiliyor. 2- Ayrıca o çeşit çeşit turşular, kışlık kurutulmuşları hazırlayanların ellerine sağlık. Onlara da başlığında yer verip, geçmişten günümüze lezzetleri taşıyanları tanıtmanı dilerim. 3- Birde o her bir kavanozun yapılışı için bir mesajlık küçük rehber niteliğinde mesajlar topluluğu ile burayı yeni keşfedenler için çok daha faydalı hale getirebilirsin. 4- İki yıllık aralar verip takip edenleri üzme. 5- (özel hayata dairdir, paylaşıp paylaşmaman sana kalmış) Başlığı açtığında gencecik idin(yanılmıyorsam 18 yaşında başladın) şimdi biraz daha olgunlaşıp, daha planlı adımlar atmakta olduğunu görmekteyim. Bu adımları yalnız mı atıyorsun yoksa o turşulukları yapan bir başka el mi var? (Senin gibi çalışkan bir arkadaşımıza kendi gibi çalışkan bir eş ile o bahçe saray olur.) |
Çilek ve sebze bahçesi
Sayın g.c. ben 2008 dedemin ölümüyle köyden çehire taşındık aslında ailem şehirde yaşıyor beni dedem babanem ler büyütü beni köyde büyüdüğüm için şehire pek adapte olamadım liseyi bitirdikten sonra çiftçiliğe geri döndüm şuan bile eğitimime devam ediyorum ikinci üniversiteyi bitirmek üzereyim en büyük destekçilerim ailem ****** bukadar işi tek başıma yapmıyorum iş bölümü yapyoruz benim en çok uğraşım hayvancılık bahce işleri de ailemle bereber yapıyorum
|
Tebrik ederim
Başarılar kolay gelsin
|
tebrikler kolay gelsin
|
Bahar geldi
3 Eklenti(ler)
İşler hızlanma başladı çilekler bakımı hayvanların doğumu bu yüzden pek girecek vakit bulamıyorum
|
Kabak
1 Eklenti(ler)
Bu sene abarttık sanırım kabak işini
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025