agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   marnalı61/bahçem ve seram (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23265.htm)

marnalı61 04-02-2011 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 751571)
Şu an da sesli düşünüyorum,bina nız ikiz mimari tarzın da görsellik bu durum da farklı uygulamalarla binanın bütünlüğünde sakillik oluşturacaktır,Size bir öneri,resmin sol cenahında ki garaj tarzı metal yapıyı,çatının orta kısmın dan boyuna kesin çatı iki parçaya ayrılır bir parçayı Siz diğer parçayı amcanız binanın alt kat penceresinin üzerin de uygun yükseklikte manzaraya doğru eğim vererek çatı bitim noktası 220 cm olacak şekilde 15x15 cm iki ahşap ayak üzerine oturtunuz aynı işlem diğer taraf için uygulanır:)(işçilik masrafını siz üstlenin tabi ki komşunuzu ikna etmek öncelikli işiniz):)

öneriniz için teşekkür ederim.ev bize rahmetli dedemden kaldı. o yüzden ikiye böldük.evin ön kısmı ile ilgili babamın ve amcamın farklı düşünceleri olduğu için şu an diğer taraf için bir şey yapamam.

marnalı61 04-02-2011 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 751575)
Sayın marnalı,

Tüm arkadaşlarımız manzarayla ilgili yazmışlar.

Siz bırakın bahçeyi filan. Manzaranın tadını çıkartın en iyisi.

15 yıl önce Gümüşhane Torul da çalıştığım sırada Karadeniz kıyı kesiminde bu kadar seracılık gelişmiş değildi. Bu yıl kısa süreliğine gittiğim Samsun'da ise seracılığın ve sera bitki yetiştiriciliğinin oldukça geliştiğini gördüm. Bu bir anlamda iyi. İnsanlarımızın tarım bilinci düzeyinin yükseldiğini gösteriyor.

Kısa süreli uğraşabilsenizde yine de güzel ürünler yetiştirdiğiniz belli... Sanırım birazda akrabaların katkısı oluyor.

Güzel işlere devam sayın marnalı... Kolay gelsin.

sayın skaraca ileride daha güzel manzara resimleri atarım inşallah. sera ise tamamen hobi amaçlı uğraşım. ticari kaygım yok. ama toprağa bakınca ilgilenince o da sana bakıyor. şu anda 40 m2 olan serayı belki ileride büyütebilirim kim bilir?

Cumhur Tonba 04-02-2011 14:39

Marnalı61.
Merhaba. Çok güzel bir hobi bahçesi ve sera. Doğa deseniz harika. İnsan orada gün geçtikçe gençleşir. Tadını çıkarın. Harika bir yaşam sürülür orada.
Saygılar, sevgiler.

ozbey 05-02-2011 15:58

Sayın marnalı61,
Bahçe başlığınız hayırlı olsun. Bir çoğumuzun olmayı isteyebileceği, çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz.

marnalı61 07-02-2011 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 751948)
Sayın marnalı61,
Bahçe başlığınız hayırlı olsun. Bir çoğumuzun olmayı isteyebileceği, çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz.

sn özbey teşekkür ederim.inşallah sizlerede nasip olur.bizlere bırakan dedelerimizden Allah razı olsun...

marnalı61 07-02-2011 09:18

3 Eklenti(ler)
geçen hafta mevsimin ilk karı yağdı.sera için ilk deneyim oldu. yaklaşık 20 cm lik kar yağdı serada küçük bir hasarla atlattık.

marnalı61 11-02-2011 11:42

1 Eklenti(ler)
kompost gübre tankım. üstten doldurma kapağı var. alttan boşaltma kapağı var. köydeki artık tahtalardan yaptım. 1 m3 civarında hacimli. geçen yaz içine bahçeden söktüğüm sebze atıkları biçilen otlar,evsel organik atıklar(yumurta kabuğu,meyve sebze kabukları,içilen çay posası vb.) odun talaşı,fındık kabuğu posası,biraz toprak, tarım kireci ni katman katman ekledim. 5-6 ay sonra 4 çuval topraklaşmış kompost aldım. yaz sebzeleri için bahçeme karıştıracağım.

ligustrum 17-04-2011 10:49

Arı kovanı sanmıştım! Belki o da yer bulur.
Kolay gelsin.

marnalı61 26-05-2011 14:45

1 Eklenti(ler)
uzun zaman ayrı kaldım. ama şu anda köy harika tam mevsimi. o kadar çok yağmur yağdı ki her yer yeşerdi.neredeyse taşların üzerinden ot çıkmaya başladı.bahçem ve seramdan bazı resimler.

marnalı61 26-05-2011 14:48

1 Eklenti(ler)
üstteki resim pepino.alttaki karabakla

marnalı61 26-05-2011 14:53

5 Eklenti(ler)
bahçe ve seradan bazı görüntüler. domatesler hızla büyüyor.

marjinalmenekse 26-05-2011 17:18

herşey rüya gibi bu sayfada ...deniz manzarası olgunlaşmaya başlamış sebzeler. evinizde harika ...bence evinizin her tarafını çiçeklerle donatın...

marnalı61 27-05-2011 07:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi marjinalmenekse (Mesaj 810947)
herşey rüya gibi bu sayfada ...deniz manzarası olgunlaşmaya başlamış sebzeler. evinizde harika ...bence evinizin her tarafını çiçeklerle donatın...

teşekkür ediyorum orası köydeki evimiz. haftada bir gitmeye çalışıyorum. o yüzden ancak gül gibi uzun yıllar kalıcı çiçekler dikebiliyoruz.

Adil 02-06-2011 16:48

marnalı61 merhabalar.
Gayet başarılı fotoğraf kareleriyle sunum yapıyorsunuz.Tebrik ediyorum.Ben 3 ay oldu emekli olalı şimdi hobi serası kurmayı düşünüyorum.Malzemenin birazını aldık.Bundan sonra bol bol vaktimiz olacak bu işlere.Bu arada seranız çok güzel olmuş.Bol ürünlü yıllar diliyorum.Saygılarselamlar.

Cumhur Tonba 02-06-2011 17:25

Sayın marnalı 61. Seraya yaptığınız pencereler harika ve pratik. O serada denize karşı yağmur sesini dinlemek harika olur.

Adil 31-08-2011 08:16

Sayın marnalı61.
Ramazan bayramımızı en içten dileklerimle kutlar .Ailenizle ve sevdiklerinizle sağlık sıhhat ve mutluluk dolu nice yıllar dilerim.
Trabzon-Yomra_ Kaşüstü bld. sinden Saygılar selamlar.

marnalı61 22-03-2012 10:31

5 Eklenti(ler)
işlerim dolayısıyla uzun bir süre ayrı kaldım. bir kaç kış resmi gönderiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025