agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Novazet / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/22935.htm)

novazet 01-05-2011 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi r.ali (Mesaj 793460)
sayın novazet öncelikle çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim gübre için yapmış olduğunuz sandığı gördümde acizane bi fikir sunmak istedim hurdacılardan eski bir buzdolabı bulup alabilirseniz içine doldurduklarınızı istediğiniz kadar sıkıştırır daha dayanıklı ve uzun ömürlü olur paylaşmak istedim tekrar kolaylıklar dilerim

Sn. r.ali;

Mesajınızdaki eski buzdolabı kullanma önerinize cevap yazmadığımı şimdi farkettim. "İçine doldurduklarınız daha uzun ömürlü olur." cümlesiyle anlatmak istediğinizi ben anlayamadım. Kompost sandığı yapmaktaki amacımız zaten buraya doldurduğumuz malzemelerin biran önce çürüme ve yanma meydana gelerek komposta dönüşmesidir.

Sitedeki bu konuyla ilgili başlıklar ve başka kaynaklardan da edindiğim bilgilere göre; Kompost sandığının tabanının olmaması, doldurulan kompost malzemelerinin toprakla temas etmesi gerekiyor.
Sandık tahtaları arasında 1-2 cm.lik hava alma boşlukları bıraktım ki, böylece kompostta ısı yükselmesi ve yanma meydana gelerek daha hızlı bir kompostlaşma sağlıyor. Buda 2-3 ay gibi bir süre oluyor. Buna sıcak kompost deniyor. Şayet kenarlardan hava almayacak bir kap içerisinde veya yere açılan bir çukura doldurulursa hava almadığı için yanma olmuyor. Kompostlaşma 5-6 ay gibi bir süre alıyor. Buna da soğuk kompost deniyor.

Bu izah ettiklerimi bende ilk defa tecrübe ediyorum.

novazet 01-05-2011 12:05

Akşam havuz yaptırdığım brandacı aradı. Havuzun bittiğini istersem alabileceğimi söyledi. Çok istememe rağmen müsait olmadığımdan gidemedim. Şimdi evde telefon etmesini bekliyorum. dükkanını açınca arayacak. Bende alıp bahçeye gideceğim. Hava biraz kapalı yağmur yağmazsa eğer...

limon_sever 01-05-2011 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi novazet (Mesaj 795466)
Sn. Dudi;

Dün sabah mesajınızı okuyup, paylaştığınız resimlere bakınca benim bahçeyi kalbura çevirenin kesinlikle fareler olduğuna kanaatine varmıştım. Fakat cevap yazma fırsatım olmamıştı.

Öğleden sonra bahçeye gittiğimde delik sayısının arttığını gördüm. Çalışırken deliklerden birinde sanki bir şeyin hareket ettiğini görür gibi oldum. Hemen deliğin içine biraz su döktüm. Suyu dökmemle delikten çıkan aşağıda resmini paylaştığım suçluyu yakaladım. Diğer delikleri de suyla doldurmama rağmen hiçbirinden başka böcek çıkmadı. Bu böceği ben ilk defa görüyorum. Birkaç arkadaşa gösterdim onlarda ne olduğunu bilemediler. Boyu 2 cm. kadar çok büyük birşey değil, danaburnu da değilmiş. Ne olduğunu ve nasıl mücadele edebileceğimi araştırıyorum. Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim.

Eklenti 207664

Eklenti 207665

Bu böcek cırcır böceği :) toprağı deler.

Dudi 01-05-2011 17:37

Suçluyu bulduğunuza sevindim sevgili novazet :))

hüzün 01-05-2011 18:12

Sn Novazet öncelikle aramıza hoş geldiniz ,
dümdüz bir toprak parçası,için hayal kurmak istediğiniz şekilde süslemek şekil vermek renklendirmek ve seyre dalmak...
çok çok güzel duygular bunlar biliyorum (ben henüz tam anlamıyla yaşamadım ama yeni taşındığım evimin balkonları için kuruyorum hayallerimi) özellikle sevdikleriniz de yanınızdaysa ,
elleri,nize emeklerinize sağlık yeni resimlerini,zi bekliyoruz, takipçinizim..

ceviz59 01-05-2011 18:26

sn novazet çok güzel bir bahçe ellerinize saglık şimdiden kolay gelsin bende bir bahçe kurma aşamasındayım saygılar.

r.ali 01-05-2011 21:14

sayın novazet ben yaptığınız sandığa göre buzdolabının daha dayanıklı olduğunu söylemek istedim çok fazla bilgim olmamakla beraber yanlardan delikler açılırsa havayla temesı sağlanır kanısındayım tekrar işlerinizde kolaylıklar dilerim

novazet 01-05-2011 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 795527)
Bu böcek cırcır böceği :) toprağı deler.

Teşekkürler sayın limon_sever, böceği kaç kişiye gösterdiysem kimse bilemedi. Bende internetten araştıracaktım. Böceğin adını biliyorduk ama kendisini tanımıyormuşuz. Görünüşü pek sevimli olmasa da zararlı bir böcek değilmiş. Yalnız bizim çim alanı kalbura çevirdiği için birşeyler yapmam lazım.

novazet 01-05-2011 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüzün (Mesaj 795658)
Sn Novazet öncelikle aramıza hoş geldiniz ,
dümdüz bir toprak parçası,için hayal kurmak istediğiniz şekilde süslemek şekil vermek renklendirmek ve seyre dalmak...
çok çok güzel duygular bunlar biliyorum (ben henüz tam anlamıyla yaşamadım ama yeni taşındığım evimin balkonları için kuruyorum hayallerimi) özellikle sevdikleriniz de yanınızdaysa ,
elleri,nize emeklerinize sağlık yeni resimlerini,zi bekliyoruz, takipçinizim..

Sayın hüzün; hoşbulduk teşekkür ederim. Siz de yeni evinizde güle güle oturun.
Mesajınızı okuduktan sonra üyelerin bahçelerine bakınca sizinde bahçe sayfanız olduğunu gördüm. Güzel bir bahçeniz ve çiçekleriniz varmış. Fakat uzun zamandır paylaşımda bulunmamışsınız. Bizde sizden yeni balkonunuz ve bahçenizden paylaşımlar bekliyoruz. Selam ve saygılar.

novazet 01-05-2011 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi c e v i z 59 (Mesaj 795668)
sn novazet çok güzel bir bahçe ellerinize saglık şimdiden kolay gelsin bende bir bahçe kurma aşamasındayım saygılar.

Teşekkürler sayın ceviz 59, size de kolay gelsin, inşallah burada sizinde bahçenizi görürüz.

novazet 01-05-2011 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi r.ali (Mesaj 795825)
sayın novazet ben yaptığınız sandığa göre buzdolabının daha dayanıklı olduğunu söylemek istedim çok fazla bilgim olmamakla beraber yanlardan delikler açılırsa havayla temesı sağlanır kanısındayım tekrar işlerinizde kolaylıklar dilerim

Anladım sayın r.ali, bu işlerde bende yeni olduğumdan daha değişik bir yol önerdiğinizi zannettim. Sizede kolay gelsin.

novazet 01-05-2011 23:32

4 Eklenti(ler)
Bahçemden çuha, lale ve nergisler.

Eklenti 207941

Eklenti 207942

Eklenti 207943

Eklenti 207944

novazet 01-05-2011 23:35

2 Eklenti(ler)
Bugün 2 adet frenk üzümü fidesi diktim. Brandası yapılan havuzun yerini hazırladım.

Eklenti 207945

Eklenti 207946

limon_sever 02-05-2011 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi novazet (Mesaj 795947)
Teşekkürler sayın limon_sever, böceği kaç kişiye gösterdiysem kimse bilemedi. Bende internetten araştıracaktım. Böceğin adını biliyorduk ama kendisini tanımıyormuşuz. Görünüşü pek sevimli olmasa da zararlı bir böcek değilmiş. Yalnız bizim çim alanı kalbura çevirdiği için birşeyler yapmam lazım.

En çevreci çözüm kurbağa. Bahçenizde 1-2 adet kurbağa olması yeterlidir.

novazet 07-05-2011 22:16

1 Eklenti(ler)
Bugün bahçedeydik komşumla birlikte dalgıç pompanın kışın çalınan kablosunun yerine yeni kablo bağlayıp çalıştırdık. Brandadan yapılan havuzu yerine yerleştirip bir taraftan su doldurduk. Bir yandanda kenar boşluklarını toprakla doldurduk. Yarın inşallah yağmur falan yağmazsa sebze bahçesini sürdüreceğiz. Havalar ısınırsa önümüzdeki veya ondan sonraki hafta sonu sebze fidelerini dikebiliriz. Komşu bahçeye önceki gün sebze fideleri dikmişler. Dün gece hepsini soğuk vurmuş.

Eklenti 209932

ibrahimcetin 12-10-2012 16:25

sayfanızı google da sıfırdan bahçe yazıp aratırken buldum ve hemen siteye üye oldum
sizin gibi sıfır bı tarla aldım bahçe yapmak için ama işten pek anlamıyorum bahçenizde yaptıklarınız çok güzel sizi örnek alarak ınsallah güzel bi bahçe sahibi olabilirim ilk iş olarak
etrafını tellettırmekle başlayacagım ama tarla için düsündügümün üzerinde bi ücret ödedigim için biraz zaman alacak kolay gelsin

novazet 15-10-2012 21:51

Sn. İbrahimçetin;

Siteye ve bahçe sayfama hoşgeldiniz. Şimdiki tarlanız, gelecekteki bahçeniz hayırlı olsun. Gönlünüze göre güzel bir bahçe oluşturmanızı dilerim.

Bahçe sayfam üzerinden siteye yeni bir üyenin kaydolması beni çok memnun etti. Halbuki ben zaman zaman üyelerin bahçeleri ve diğer konu başlıklarını ziyaret etsem de kendi bahçe sayfamı uzun zamandır aktif olarak kullanmıyordum. Aslında işlerden kalan zamanlarda yapabildiğim bahçe çalışmalarımı burada paylaşmak isterim ama bahçeye giderken fotoğraf makinamı unutmasam bile orada çalışırken fotoğraflamak aklıma gelmiyor. Akşam gelince hiç fotoğraf çekmediğimi hatırlıyorum. Bazen eşim veya kızımın çektiği fotoğraflar oluyor.

Bahçe çalışmalarına başladığımdan bu yana geçen üç yıllık zaman içerisinde epey yol katetmeme rağmen aklımdaki yapacağım uygulamaları daha tamamlayamadım. Çalışmalarım devam ediyor. Bu işlere başlarken bahçecilik hakkında benimde hiçbir tecrübem yoktu. Zamanla birçok bilgi ve tecrübe sahibi oluyorsun. Senin de bundan sonra yapacağın çalışmalarda benim edindiğim bu tecrübelerin katkısı olacaksa bundan memnuniyet duyarım. Her zaman yardıma hazırım. Açacağın bir bahçe sayfasıyla tüm üyelerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanabilirsin. Kolay gelsin, başarılar diliyorum.

İnşallah önümüzdeki günlerde fırsatım olursa ve mevcut fotoğraflardan bir şeyler çıkarabilirsem bahçemde yaptığım çalışmalarımı paylaşmak isterim.

novazet 01-02-2014 20:37

2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba;

Uzun zamandır bahçe sayfamı ihmal etmiştim, paylaşımda bulunmuyordum. İzinli bulunduğum bu günlerde bahçemden bir şeyler eklemek istedim. Kış döneminde olduğumuzdan ve bahçede de şu anda pek birşey olmadığından yazdan kalan fotoğraflardan paylaşımda bulunayım dedim.
En son havuzumun fotoğrafını paylaşmışım, en iyisi kaldığım yerden havuzun son haliyle devam edeyim.

novazet 02-02-2014 09:39

1 Eklenti(ler)
Sebze meyve ektiğimiz bölümün toprağını biraz daha iyileştirmek için geçen yıl döktüğümüz üç kamyon toprak bu alana serildi.

novazet 02-02-2014 09:59

2 Eklenti(ler)
Bir önceki yıldan biriktirmiş olduğum kuru ot ve bahçe artıklarını yeni biçilmiş çimlerle kat kat ıslatıp karıştırıyorum. Birkaç gün sonra kontrol etmek için elimi yığının içine sokmamla çekmem bir oldu. Elimi yakacak kadar ısınmıştı.

novazet 02-02-2014 10:01

1 Eklenti(ler)
Bir süre bu şekilde yanan karışımı, evden hafta sonları kovayla giden meyve sebze artıkları, çay posaları, yumurta kabukları gibi mutfak artıklarıyla dolu kovayı döktüğümüz kompost sandığına karıştırıyoruz. İki yıldır bir sandık dolusu kompost toprağımız oluşuyor.

novazet 06-02-2014 20:44

5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yaz bahçemden mevsimlik çiçekler.

novazet 06-02-2014 20:47

5 Eklenti(ler)
Devamı

novazet 06-02-2014 20:58

3 Eklenti(ler)
Sarmaşık güller bu yıl ilk defa gül verdiler. Görünümü güzel fakat kokusuzlar.

Eklenti 468373

Eklenti 468374

Bahçeden günbatımı

Eklenti 468375

novazet 06-02-2014 21:12

3 Eklenti(ler)
Bahçe kulübesinin dışını OSB levhalarla kaplamıştık, zamanla yüzeyinde kabarmalar başlayınca üzerine betopan levhayla tekrar kaplama yaptık.

Eklenti 468376

Eklenti 468377

Eklenti 468378

ibrahimcetin 08-02-2014 13:50

çok güzel olmuş elinize sağlık. mümkünse kulübe hakkında biraz daha bilgi ala bilirsem bide içten resmi varsa ortalama ne kadar maliyeti oldu acaba

Adil 08-02-2014 17:09

Sayın novazet.Çalışmalarınızı baştan sona keyifle izledim.Ellerinize sağlık.emeklerinizin karşılığında güzel bir ortam oluşmuş.Yeni güzel çalışmalar dileğimle.Bahçeniz bereketli.İşleriniz sağlığınız sıhhatiniz ve mutluluğunuz daim olsun.

ahıskalı 08-02-2014 17:20

forma yeni başladım

novazet 09-02-2014 14:59

Adil Bey; Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bahçeme sizin yaptığınız gibi bir gölet yapmayı çok isterdim. Çalışmalarınızın takipçisi olacağım, inşallah ilerde kısmet olursa sizden kopya çekerim. Selam ve saygılar sunarım.

Sn.Ahıskalı; foruma ve bahçeme hoş geldiniz.

novazet 09-02-2014 15:11

5 Eklenti(ler)
Sn. İbrahimcetin; Biraz önce senin bahçe sayfanı dolaştım ve benim ilk bahçe çalışmasına başladığım zaman ki kendimi görür gibi oldum. Sana başarılar ve kolaylıklar dilerim.

Yaptığım bahçe kulübesiyle ilgili yapım aşamasında çok fazla bir fotoğraflama yapmamışım. Çalışmaya başlayınca hiç aklıma gelmiyor. Eşim veya bir başkası yanımda olmazsa yemek yemeyi bile unutuyorum. Eşimin çekmiş olduğu fotoğraflardan faydalanarak biraz bilgilendirmeye çalışayım.

Aslında bu kulübeyi kerpiç, taş, tuğla veya gazbeton tuğladan yapmayı istiyordum, fakat arazinin merkezde imarlı bir arsa olması nedeniyle ve belediyenin müsaade etmeyebileceği riskini göz önünde bulundurarak koyteyner almak veya prefabrik yapmak yolunu seçtim. Eğer kaldırmam istenirse bende kaldırıp bulacağım eski bir traktör römorkunun üzerine koyacaktım. Çünkü belediyeye sordum böyle bir yapıya ancak altında teker olup taşınabilir olursa izin verilebilirmiş. Rahmetli Kemal Sunal’ın bir filminde vardı.

Bu tercihi yapmakla iyi etmişim. Birincisi en başta kulübenin duvar ve çatısını oluşturan OSB levhalarını monte ettikten sonra, elektrik almak için tek yol olan belediyeden bahçe duvarı inşaat ruhsatı çıkarttırdım. Bununla inşaat elektriği alabildim. Belediyeden gelen görevli yan duvarları sökmemi sadece sundurma gibi çatının kalabileceğini söyledi. Ben de ruhsatı alana kadar tekrar yan OSB levhaları söktüm, sonra tekrar monte ettim. İkincisi bu yıl büyük ihtimalle kulübeyi kaldırabileceğimizi de düşününce doğru karar vermişim diyorum. Gerçi 2 yılda tam olarak tamamlayabildiğim kulübeyi 4. Yılda sökeceğimi bilseydim kesin hazır bir konteyner alırdım.

Bunlardan biraz detaylı bahsediyorum ki; sende mutlaka arsana bir ev veya kulübe yapmayı düşünüyorsundur. Arsanın ve kendi durumuna göre doğru bir karar vermeni isterim.

Kulübeye gelince elimdeki birkaç fotoğraf üzerinden ve aklımda kaldığı kadarıyla o zamanki fiyatlandırmasını vererek bahsedeyim.
Zemine 10 m³ hazır beton, demir ve kalıp için 1000 tl.
Bina ölçüleri 360 x 550 cm. Yükseklik 230 cm.
İskeleti 1.5 mm. et kalınlığı 40x40 demir profilden yaptım. Kaynak işçiliği ile birlike 1000 Tl.

Eklenti 468616

Yan duvarlar, taban ve çatıya OSB levhalar 750 tl. O zaman OSB mi, betopan levha mı? Diye çok düşündüm doğal görünür diye OSB ye karar verdim. Yanlış bir karar oldu. Zamanla OSB güneş ve yağmur görünce kabuklanma şeklinde kabarıyor.
Çatıya shingle ve altına serdiğim örtü galiba 400 tl.
3 adet pencere 2.el aldım. 100 tl.

Eklenti 468617

Taban, tavan ve yan duvarları cam yünüyle izolasyon yaptım. 250 tl.
İç duvarları ve tavanı alçıpen levhayla kapladım. 250 tl.

Eklenti 468618

Zemin betonundaki demir ve kalıp işçiliği ile profil kaynak işçiliği dışında bütün işçilikleri kendim yaptım. İşçilik ücreti ödemedim. Tabi boya yaparken ve internet üzerinden bir yapı marketten aldığım mutfak tezgahını monte ederken kızımın yardımları gibi zaman zaman yardım edenler oldu.

Eklenti 468619

Eklenti 468620

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025