![]() |
5 Eklenti(ler)
Bahçeye erkek kardeşim, eşi, kızı, ve misafirleri geldi. küçük cimcime yeğenim. mangal pişiren ise yengem.
|
5 Eklenti(ler)
Sebze,meyve ve ağaç görüntüleri.Forumdaki çok güzel bahçelerin yanında cılız kalıyor fakat yavaş yavaş onlar gibi olmaya çalışacağız.
|
Yukarıda görünen Sevgili Satı uğurtan ablamın hediyesi.Teşekkür ediyorum.
|
5 Eklenti(ler)
sebze Karıklarımız.Yeni yeni çiçek ve meyve tutuyorlar.
|
5 Eklenti(ler)
Ğeçen yıl ilk defa denediğim aşı uygulaması başarılı oldu.Yaprak aşısını yapıyordum fakat Çelikten kalem aşısı yaptım.Gururla herkese gösteriyorum.Ben yaptım tuttu diyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Yapılacak çok işvar daha bahçede.Bizim dezavantajımız;Hafta sonları bahçeye gelebilmemiz.Bahçe ilerde daha güzel olacak
|
5 Eklenti(ler)
Çapa makinası aldık.Bahçemizi kendimiz süreceğiz. Bahçeyi ottan kurtaracağız.Yeni diktiğim iki adet Trabzon hurmasının birinde iki adet meyve var.
|
5 Eklenti(ler)
Yaprağın üzerindeki yeşik kurbağayı size göstermek isterim.Dikkatli bakılmazsa görünmesi zor.Toplanan asma yaprakları salamura olmak için hazırlanıyor.
|
5 Eklenti(ler)
Büyük koyu yeşil ağaç;Bin yıllık karadut ağacımız. Bizim köydeki dutların özelliği ; herkes çıkıp ağacına yiyebilir. Yolcyusu, piknikçisi ,satıcısı.Dutlar herkesin,yani halkın malı.Köyümüzde Temmuz ayında karadut festivalimiz olur.Herkesi beklerim.Tarihini şu anda bilmiyorum.Öğrenir yazarım.
|
Sayın minarislim, tarlanıızn , bahçenizin, ürünlerinizin hepsine dikkatlice baktım,ellerinize emeklerinize sağlık. sofranızı da inceledim karpuz ve kirazlar ağzımı sulandırdı, sizlere afiyet olsun, sadece kurbağalı resimleri hızlı geçtim, ha bu arada cimcimenin maaşallahı var, Allah bağışlasın..
|
Sayın huzün;Çok teşekkür ederim.O cimcime akıl küpü.Çok bilmiş.Ağaçlarda ve sebzelerde topraktan ve yapraktan organik gübre deniyorum.Hümik asit aldım,atacağım.Toprağın ph'ını düşürmek için.
|
sayın minarislim ; önemli olan niyet'tir işe başlamaktır. sizinde sebze ve meyve bahçeleri forumdaki diğer arkadaşların bahçesi gibi olur o ışığı resimlerde gördüm. şimdilik hafta sonları bu kadar olur . ileryen zamanlarda bahçenizi sizde tanıyamayacaksınız. başarılar.
|
Alıntı:
Evet resimlerini yüklediğim meyveler size gönderdiğim gojilerden. |
Alıntı:
|
Satı ablacığım çok teşekkür ederim.Sizin goji fideleri dört adet büyüyor.Hepsi tuttu.İnşaallah ben'de meyvesini görürüm.Bizim buralarda bu meyveyi bilen yok.Onlara diyorum'ki;meyve aldığım zaman görüşeceğiz sizinle.Tadında görün.Eşiniz ve size Ankara'dan selamlar.
|
3 Eklenti(ler)
Isparda'dan Aldığım ısparta gülünün biri açtı. darısı diğer üçüne.
|
Alıntı:
|
Sevgili minarislim , yorucu bir hafta sonu ama bir o kadar da keyifli birgün olmuş. Ne güzel bir emanet sizlere gözünüz gibide bakıyorsunuz.Babacığınız elbette mutlu oluyordur. Allah nur içinde yatırsın mekanı cennet olsun.
Bende geçen sene kaybettim babacığımı . Onun hatırası olsun diye diktiği incirlerden dal getirip dikmiştik. Yaprak verince tuttu sandık ama tutmamış meğerse bizi kandırmış. Benim babacığımda bahçe işlerini çok severdi. |
Alıntı:
|
Sayın Minarislim, gerçekten azimli ve takdire şayan çalışmalarınız var, resimlerden her şey açık.Emeğinizin boşa gitmeyeceği İnşaallah kesin, azminizi tebrik ediyor, kolay gelsin diyorum.
Bu arada sulama işini merak ettim. |
Alıntı:
|
Sayın Minarislim;
Bahçenizin düz oluşuna kıskançlıkla değil, ama imrenmeyle baktım. Benim bahçemde, Evliya Çelebi’nin tabiriyle, “kahve fincanı koyacak" tek düzlük var; oraya da Japon bahçesi inşa etmeye çalışıyorum. Bu gidişle araziyi ütülemem gerekecek. Yedek Subaylık eğitimimi Etimesgut’ta yapmış, Temmuz’da 3000 metre koşmuş biri olarak Ankara’nın sıcağını çok iyi bilirim. O sıcakta mâaile çalışmanız takdire şayan. Ağaçlarınız, fide ve fidanlarınız gerçekten çok güzel ve sizin gibi sahipleri olduğu için de hayli talihliler. Kronik göz rahatsızlığı olan bir olarak, o cânım yeşil kurbağayı ilk başta ağacın meyvesi zannettiğim için kusura bakmazsınız herhalde. Bu arada yeğeniniz çok şirinmiş. İki oğul babası olarak şimdiden tâlibim. Böyle bir zamanda bağ bahçe işlerini seven gelin bulmak kolay mı? Kendisini GSS (Gelin Seçme Sınavı)’ndan muaf tutuyorum. Şimdiden bir Trabzon hurması -Allah söyletti galiba!- pardon burması bilezik sipariş ettim bile. :D Şaka bir yana; güzel insanların güzel bahçesi ve çok daha güzel olacağına inanıyorum. Allah, sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte bahçenizde, o güzel Isparta gülleri misali uzun ve güzel bir ömür nasip etsin size. |
Sayın Selim-i Ahir;Teşekkür ederim.Uğraşıyoruz işte.Ata toprağına sahip çıkıyoruz.Büyük bir heyes ve gayretle çalışıyoruz.Benim kızım sizin orada yani Ktü'de okuyor.Fatih Eğitim Faültesinde.Bu yıl üçüncü sınıfa geçti.Oralara gittim gezdim.Bahçenize bizim herhangi bir katkımız olursa seve seve yaparız. Sevgiler,selamlar.
|
5 Eklenti(ler)
Fidanlar büyümeye devam ediyor :)
|
4 Eklenti(ler)
fidanların resimlerine devam :)
|
5 Eklenti(ler)
fidanlar :)
|
3 Eklenti(ler)
fidanlar fotoğrafları
|
5 Eklenti(ler)
fotoğraflara devam
|
4 Eklenti(ler)
bugün son fotoğraflar
|
merhaba sayın Minarislim, fideleriniz salikli görünüyor ellerinize sağlık.
|
Sayın sevim4;Teşekkür ederim.Çimlendirdiklerimizden yüzlercesi soldu gitti. Ancak bu kadarını kurtardıklarım.Sulamadamı hata ettim yoksa gübre vermiştim ondan'mı bilmiyorum.
|
Benimde oldu ben sabırsızım galiba biraz kışında ekdiklerimin çoğunu kayıp ettim.
|
5 Eklenti(ler)
Kavun'ların ikinci çapasını yaptık.04 07 2010.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçede kayısı hasatı.
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl kayısıda hasat iyi oldu.
|
5 Eklenti(ler)
Diğer güzellikleride görüntüledim.
|
5 Eklenti(ler)
En çok sevindiğim olay ak duta yaptığım yaprak aşısı tutmuştu.
|
3 Eklenti(ler)
Hatice Kement Hanımın gönderdiği Mum çiçeği çeliği tuttu galiba.Yaprak çıkartmaya başladı.Menekşelerimizde açmaya devam ediyor.
|
Barbunya fasulyeler çiçekteler.Domatesler kızarmış fakat biz bahçeye gitmeden kardeşim toplamış.Bize'de iki adet tadımlık bırakmuş.
|
İş yerimdeki güvey fenerleri tomurcuklanya başladılar. Biraz daha belirginleşsinler resimliyeceğim.Kara dut çeliklerim yapraklanıyorlar.Fidanlarım yeni yeni gelişiyorlar,serpiliyorlar.Bugün goji Berry'lerin bir kısmını saksılara aldım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025