agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lilium / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20954.htm)

limon 31-10-2011 17:41

Çok üzüldüm.

Lilium 01-11-2011 01:49

Teşekkür ederim arkadaşlar, yokluğuna alışmaya çalışıyoruz, ama inanın çok zor, yok olunca eksikliği çok daha fazla hissediliyor bu kadar hissedeceğimi tahmin bile etmiyordum, , her eve gidişimde bahçe kapısından girer girmez mutlaka beni karşılardı illa kendini hissettirmek için bir çok oyunlar yapardı, karşılamazsa ben onu arardım.

Bu sabah eşim bana takılıyor, yahu ben kaybolsam bu kadar aramazsın, tabi oda çok üzülüyor ama belli etmek istemiyor, beni teselli etmeye çalışıyor espiriye vurarak.

Güler 01-11-2011 05:56

Haklısın, çok da sevimliydi. Ama ne yapacaksın, Allah başka dert vermesin.

Bak sana tavsiyem kendini ve Nagihan'ı oyalamak için çocuklara baskı yapmanın tam da zamanı. Oğuz'un sözünü kulak arkasına atma. Genç dede olmak çok daha güzel.

sezqin 02-11-2011 00:31

Yaptığınız ceviz soyma makinesi çok başarılı tebrik ediyorum.
Bahçeniz ve bahçenize olan sevginiz gerçekten çok güzel.
Nazar değmesin.Zilli için de üzüldüm, geçmiş olsun :(

Lilium 12-11-2011 20:52

2 Eklenti(ler)
Sonbaharın güzel günlerini değerlendiriyorum, ağaçların çevresine gübreyi yayıp çapa makinasıyla karıştırıp bırakacağım, her yıl bunu yapmaya özen gösteriyorum, iyi yanmış hayvan gübresi buldum mu dayanamıyorum.

Eklenti 255327

Eklenti 255328

hozat 12-11-2011 23:05

Sayın lilium,

Hani kına gibi derler ya,
kullandığınız gübre aynen öyle görünüyor, yetiştirdiğiniz bitki ve ağaçlar emin ellerde ki, verim ve üretkenlikte yarışıyorlar.
Artık Bodrumlu olan emanetleriniz, inşallah benim ellerimde iyi yetişirler de bizi mahçup etmezler.
Elimden geleni yapacağım vallahi, size mahçup olmak istemiyorum.
Selamlar..

Lilium 13-11-2011 01:16

Mahçup olmak ne kelime hozat ablacığım, sizin o sihirli ellerinizde daha da güzel olacaklarına hiç şüphem yok.

Yakup 13-11-2011 20:58

Ziyaret

Ellerinize sağlık Sn. Lilium.
Bugün Sn. YeniBON ziyaretime geldi, tanıştık. Bana önümüzdeki hafta sonlarından birinde Gönen tarafına ziyarete gidelim dedi. Misafir kabul eder misiniz?

Lilium 14-11-2011 01:17

Alıntı:

Gönen tarafına ziyarete gidelim dedi.
Gönen tarafı ben oluyorsam, Kapımız her zaman herkese açıktır, gelin buyrun hem tanışmış oluruz.

YeniBON 14-11-2011 13:16

Ziyaret ve tanışma.

Sayın Lilium,

Yakup beyin yazdığı gibi dün kendisini evinde ziyaret ettim. Tanıştık ve saatler-ce sohbet ettik. Düzler tarafında kullanmakta olduğu bir tarlaya sebze ve meyve ağacı fidanı dikimini konuştuk. Bende kendisine yakınımızda olan sizleri ve kasap.94 ziyaret etmeyi, tanışmayı önerdim.

Kendisinin sadece bazı hafta sonları uygun olabileceğini belirttiğinden, uygun bir hafta sonunda sizi ve kasap.94'ü ziyaret edeceğiz. Bu hafta içinde kendisini, işyerinde ziyaret edeceğim. Gelişmelere göre gün öncesi sizleri bilgilendirece-ğim zaten.

Bildiğiniz üzere 26 Kasım'da İstanbul Toplantısında olacağım. Ziyaretimiz bu hafta sonu olmazsa Aralık ayına kalacak demektir.

Görüşmek üzere. Saygılarımla.

Halil Önen 14-11-2011 13:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniBON (Mesaj 878901)
Sayın Lilium,

Yakup beyin yazdığı gibi dün kendisini evinde ziyaret ettim. Tanıştık ve saatler-ce sohbet ettik. Düzler tarafında kullanmakta olduğu bir tarlaya sebze ve meyve ağacı fidanı dikimini konuştuk. Bende kendisine yakınımızda olan sizleri ve kasap.94 ziyaret etmeyi, tanışmayı önerdim.

Kendisinin sadece bazı hafta sonları uygun olabileceğini belirttiğinden, uygun bir hafta sonunda sizi ve kasap.94'ü ziyaret edeceğiz. Bu hafta içinde kendisini, işyerinde ziyaret edeceğim. Gelişmelere göre gün öncesi sizleri bilgilendirece-ğim zaten.

Bildiğiniz üzere 26 Kasım'da İstanbul Toplantısında olacağım. Ziyaretimiz bu hafta sonu olmazsa Aralık ayına kalacak demektir.

Görüşmek üzere. Saygılarımla.

Balıkkesir ubyi gurubu toplanıyor. Havalar soğudu ama bahar gibi daha bir canlanır gibi duruyor.

Başkan Sn. Lilium, üyeler Sn. kasap 94, Sn. YeniBon ve Sn Yakup bey olarak sofrayı kurma çabalarınız yeni bir soluk getirecektir. ;)

Belki ' güneşin sofrasıdır' kurulan...

Timur Selçuk - Güneşin Sofrasında Söylenen Türkü - YouTube

dostların arasında söylenen türküdür...

TaşevliBahçe 15-11-2011 10:56

Sn Lilium , köpeğiniz (zilli ) nin ani ölümüne çok üzüldüm. Belli bir süre sonra aile bireyi gibi oluyorlar , yokluğu oldukça üzüntü yaratıyor , Allah sabır versin ,
saygılar efendim...

YeniBON 15-11-2011 12:01

" Güneşin Sofrasın da Söylenen Türkü "

Çok güzel bir paylaşım Sayın Halil ÖNEN. Sizin de katkınızla bizlerde söyleyece-ğiz bu türküyü.

Söylerken de eşlik etmenizi isteyeceğiz sizden. Saygılarımla.

mandalinci 15-11-2011 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 874194)
Bir şeyler yapma sevincini yaşarken üzüntüsü de yanın da geliyor,

Dün evden kaçıp yanıma işyerime de gelip sanki vedalaşırcasına beni de dolaştı, daha sonra kayboldu eve gitmiş iki saat sonra evde öldüğü haberini aldım çok sevdiğim köpeğim (Zilli) nin.
Çok üzüntülüyüz evde adeta bir yas var, konu komşu hele çocuklar çok sevmişlerdi çocukların maskotuydu adeta, ölümü herkesi çok üzdü.

Hiç bir rahatsızlığı yoktu, ona çok alışmış çok seviyorduk, ani ölümü herkesi çok üzdü.

Eklenti 253137

Sn. Lilium,

Zaman geçmiş, farkedememişim. Çok üzüldüm köpeğinize. Zamanla ailenin bir bireyi oluyorlar. Okuyunca gidip köpeğime sarıldım.

Lilium 04-12-2011 00:19

4 Eklenti(ler)
Bugün bandırmadan misafirlerimiz vardı, Sayın şenol coca, YeniBON, ve yakup, ziyaretleri bizleri oldukça memnun etti, güzel bir hoş sohpet ve oldukça iyi bilgi paylaşımında bulunduk, yenibon ve yakup kardeşimi ilk kez görüşüp tanımaktan mutlu oldum, benim için keyifli bir gün oldu.
Önce kasap 94 de uğrayarak balık ziyafetinden sonra bahçesine de bir ziyaret gerçekleştirdik, önce yer kirazlarından başladık.

Eklenti 258151

Şenol coça yer kirazı böyle yenir diyor
Eklenti 258152

Eklenti 258153

Kasap 94 misafirlere karnıbahar ikram ederken
Eklenti 258154

Lilium 04-12-2011 00:23

2 Eklenti(ler)
Yakup ben bunu eşime vereceğim diyor, her ne kadar o gül değil dediysekte, yok yok bu gülden daha değerli dedi.

Eklenti 258155

Eklenti 258156

Güzel ve keyifli bir günün sonunda misafirlerimizi yolcu ettik.

hozat 04-12-2011 00:59

Kışa yaklaşırken, sonbaharın son günlerine yapılan bir kaçamak olmuş bu ziyaret..

Her gününüz böyle güzel dostluklarla geçsin.
Saygılar..

Lilium 05-12-2011 00:04

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim hozat abla, sonbaharın güzellikleri gerçekten, bu güzellikleri bu yıl kış sezonunda da yapabiliriz aslında, hele şöyle oksijenin bol olduğu karlı bir hava da, şöyle bir mangal başında toplanıp ne güzel sohpetler çıkar.

Eklenti 258264

mandalinci 05-12-2011 07:56

Sn. Lilium,

Ellerinize sağlık, azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz, ceviz soyma makinanızı güle güle kullanın.

Şimdi o cevizler size daha tatlı gelir.

Bol hasatlar, dostlarla güzel paylaşımlar dilerim.

Yakup 08-12-2011 03:22

Gönen Gezisi (3 Aralık 2011)

5 Eklenti(ler)
Geldiğimizde Kasap.94 ü mangalın başında yakaladık. Menüde sucuk ve kambu çayı vardı. YeniBON'un getirdiği hamsileri de ekleyince.. Kimse kıskanmasın arkadaş. Canı çeken bize takılsın..
Eklenti 258672
Kasap.94'ün tohum bankası:
Eklenti 258673
Soldan sağa, Şenol COCA, Kasap.94, YeniBON ve Lilium..
Eklenti 258674
Lilium'un cevizleri gayet düzenli görünüyor. Geneli chandler imiş. Ön taraftakiler ise göz aşıları. Ceviz ekersem bir daha bu bahçeye gelirim..
Eklenti 258675
Veda zamanı.
Eklenti 258676

Sevgili Lilium ve Kasap.94,
Bize vakit ayırdınız, ikramda bulundunuz, güleryüz gösterdiniz. Daha dönerken bir daha ne zaman gideriz diye düşünmeye başladım :).. Çok teşekkür ederim. İnşaallah birlikte başka gezilerimiz de olur.

Sevgilerimle..

Lilium 15-12-2011 01:08

1 Eklenti(ler)
Bugünlerde tatlı yorgunlukla uğraşıyoruz, geçen yıl ektiğim ceviz cüğürlerinin bir bölümünü aşılamıştım, aşıya yetişmeyenleri tüpleyip ağustosta aşılamaya hazırlıyorum.

Eklenti 259572

Aşılamış olduklarımı da söküp tüplüyorum, onların fotoğraflarını da daha sonra paylaşırım.

Lilium 17-12-2011 16:36

Chandler ceviz fidanı

5 Eklenti(ler)
Tüplemiş olduğum aşılı chandler fidanlarım, bu yılki üretimim sadece 100 adet, sanırım nisan mayıs gibi satışa koyacağım.

Bazı arkadaşlardan adına doğru fidan satış yapan fidancı ismi istekleri önereceğiniz fidancı var mı, kimi önerirsiniz gibi mailler alıyordum, çok iyi tanımadığım (ne kadar iyi tanısan da gözünle görmemişsin) ve bazı fidanların adına doğru çıkmadığı duyumları benim fidancı isimi vermeme hep engel olmuştur.

Adına doğru fidan isteyen arkadaşlara gönül rahatlığı ile adına doğru ne olduğu belli olanı, vicdani olarak da hiçbir şüphem olmadan evet bu chandler diyebilmemin huzuru içerisinde olacağım, çünkü alınan gözlerin hepsi kendi ağaçlarımdan ve hepsini kendim aşıladım, milyonda bir bile şüphe yok.

Eklenti 259971

Bahçemde yetiştirdiğim chandler ceviz ağaçlarımdan aşıladığım cüğürler, hepsi birer chandler ağacı olmaya adaylar.

Eklenti 259972

Eklenti 259973

Eklenti 259974

Eklenti 259975

Yakup 17-12-2011 18:07

Ön sipariş

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 888907)
Tüplemiş olduğum aşılı chandler fidanlarım, bu yılki üretimim sadece 100 adet, sanırım nisan mayıs gibi satışa koyacağım.

Ön sipariş alıyor musunuz?

Lilium 18-12-2011 00:09

Tabi ki neden olmasın, sonuçta satış için hazırladığım fidanlar.

Vereceğim kişi keşke yakın olsa da ekim ve bakımlarına da yardımcı olsam.

Yakup 18-12-2011 09:31

Bahçeden bahçeye servis yapılır..
Şaka bir tarafa, Babamın Bursa'daki bahçesi için 5 fidan siparişi veriyorum. Eğer Bandırmada şartlarım müsait olursa, buraya da dikerdim ama 2012 yılı bu konuda pek parlak görünmüyor.
Hem Bursa da yakın sayılır. İş bittikten sonra dağ yolunda piknik de yapılabilir.

goksal 18-12-2011 22:07

merhaba lilium ben bandırma sahil yenice köyünde ceviz fidanı üretmekteyim. bende sizin gibi cinsine doğru ceviz fidanı üretimi ve satışı yapmaktayım kasım ve ağustos ayında ceviz aşısı yapacağım ama kendi ağaçlarımdan alacağım kalemler yetersiz acaba sizden ceviz kalemi temin edebilmem mümkünmü.Ayrıca sizinle tanışmak ve mümkünse bahcenizi gezip görmek isterim.0539 432 34 85 tel.nom.cevabınızı bekliyorum saygılar

Lilium 19-12-2011 17:09

Sayın goksal, bandırmalı olduğunuzu bilmiyordum, buna daha çok sevindim, şimdi daha yakınız.
Uygun olduğunda atla gel, hem tanışır hem bol bol sohpet etme şansımız olur.

Kalem konusuna gelecek olursak, Tanışmayı bir kaç ay önce yapmış olsaydık kelem temini konusunda yardımcı olabilirdim, ne yazık ki, çıkacak tüm kalemlerin sözünü yine sahil yeniceden bir arkadaşımıza sözünü verdim. Bu yıl yardımcı olamayacağım için üzgünüm.
Ağustos ayında da kendim göz aşısı yapacağım için çıkacak gözler anca kendime yeter, belki de göze benim bile ihtiyacım olacak.

Tel numaramı özelinize yazıyorum.

Lilium 22-12-2011 21:02

1 Eklenti(ler)
Bir arkadaşım da illa bende ceviz soyma makinası isterim bana da bir tane yapalım deyince ve imkanları takım taklavatı geniş bol bulunca hayır diyemedim, hemen
işe giriştik iki günde baya bir yerlere geldik.

Eklenti 260898

Lilium 23-12-2011 01:09

cevizde kuş zararı

Bahçemde kuş zararından çok rahatsızdım, sadece ceviz düşünülerek kurulmuş bir bahçe kenarlarda 35-40 adete yakın meyva ağaçları da var, bahçemin olduğu bölgede başka bahçelerin olmayışından da dolayı kuş zararı oldukca fazla oluyor, buna karşı bir çok önlemler denemeler yaparak kuş zararını önlemeye çalıştım netice alamadım.

Bu yılki denemem oldukça başarılı, her yıl yarıya yakını karga saksağan kuşları tarafından deliniyordu, son en son çarem maliyetli bir sistem düşünüyordum ve başarısının çok yüksek olacağını tahmin edebiliyordum, fakat ondan önce bu yıl şunu da deneyeyim çare olmazsa gelecek yıl yaparım dedim.

Bu yıl denedim inanın ki sadece bahçemin kenar köşesinde olan bir ağacımda 10-15 tane kadar delinmiş ceviz tespit ettim diğer ağaçlarımda bir tane bile delinmiş cevize rastlamadım.

Güler 23-12-2011 01:41

Eeee, devamı gelecek mi?

serkanhoca 23-12-2011 09:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 890875)

Bu yılki denemem oldukça başarılı, her yıl yarıya yakını karga saksağan kuşları tarafından deliniyordu, son en son çarem maliyetli bir sistem düşünüyordum ve başarısının çok yüksek olacağını tahmin edebiliyordum, fakat ondan önce bu yıl şunu da deneyeyim çare olmazsa gelecek yıl yaparım dedim.

Bulduğunuz çareyi paylaşacak mısınız?

hatıpüzümü 23-12-2011 23:43

Sayın lilium kuşlarla antlaşma yaptı herhalde. Onlara;
''ceviz soyma makinasından çıkanın %25' i sizin'' dedi,
onlarda;
''olur ağam''
deyip savuşup gittiler. :D
Kış ortası öşürlerini almaya gelirler artık.

Lilium 24-12-2011 01:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 890884)
Eeee, devamı gelecek mi?

Gelecek

Bu yılda deneyip iyice emin olmak istiyorum. Yanlış bir şeyler söylemek istemiyorum.

Lilium 24-12-2011 01:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hatıpüzümü (Mesaj 891132)
''ceviz soyma makinasından çıkanın %25' i sizin'' dedi,
onlarda;
''olur ağam''
deyip savuşup gittiler. :D

Aynen öyle oldu benim kuşlarım akıllı, ya sizinkiler. :D

Yakup 24-12-2011 10:23

Gönene giden bilir..

Ben biliyom kiii.
Size söylemem kiii.
Benim 1 yıl beklememe gerek yok kiiii.

başkabahar 25-12-2011 16:57

Sayın Lilium merhaba, kendi yaptığınız ceviz soyma makinesi için tebrik ederim. Bizim de küçük çaplı bir ceviz bahçemiz var. Şimdilik ağaçlar küçük olduğu için kabuk soyma işini kendimiz de halledebiliyoruz, ama biraz daha fazla meyve almaya başladığımızda sizin çalışmanızı ev halkına önerebilirim, belki yapacak bir gönüllü çıkar.
Kuşlar için bulduğunuz yönteminiz çok riskli değilse, emin olmadığınız hususlarla ilgili kayıt düşerek paylaşsanız, bizler de faydalansak. Bir yıl uzun bir süre:)

Güler 25-12-2011 20:16

Beyfendinin ağzından sanki cımbızla lâf alacağız.
Kardeşim madem söylemeyecektin, neden bahsettin de bu kadar kişiyi merak içinde bırakıyorsun?
(Bir iki güne kadar geliyorum, nasılsa öğrenirim ben onu, sen daha kendini naza çek bakalım, ben açıklayayım da görürsün. Nagihan'dan öğrenirim ):p :D

zafersu 25-12-2011 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi başkabahar (Mesaj 891567)
Sayın Lilium merhaba, kendi yaptığınız ceviz soyma makinesi için tebrik ederim. Bizim de küçük çaplı bir ceviz bahçemiz var. Şimdilik ağaçlar küçük olduğu için kabuk soyma işini kendimiz de halledebiliyoruz, ama biraz daha fazla meyve almaya başladığımızda sizin çalışmanızı ev halkına önerebilirim, belki yapacak bir gönüllü çıkar.
Kuşlar için bulduğunuz yönteminiz çok riskli değilse, emin olmadığınız hususlarla ilgili kayıt düşerek paylaşsanız, bizler de faydalansak. Bir yıl uzun bir süre:)

Evet bir yıl uzun süre, fakat sizin adınıza umutluyum. Hatırladığım kadarıyla Sayın Lilium bir Başkabahar'a açıklayacağını söylemişti:D:D:D, yani zannımca sadece siz öğrenebileceksiniz ne söyleyeyim şanslısınız:p. Hepinize kolay gelsin.Kalın sağlıcakla.

Lilium 26-12-2011 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 891602)
Beyfendinin ağzından sanki cımbızla lâf alacağız.

Benim yerine göre ne kadar boş boğaz, yerine göre de ne kadar sır tutan olduğumu senden daha iyi bilen olacağını sanmıyorum güler abla.

Konuya gelecek olursak, bazı şeylerden tam emin olmadan, ikincisi yasal olup olmadığını bilmeden açıklama yapmak, üçüncüsü, sitemizin doğru bilgiye olan özeninden dolayı bu aşamada bir şeyler söylemek sanırım uygun olmaz.

Sadece şu kadarını söyleyeyim, bazı bitki ve bitkilerden üretilen tehlikeli bitkilere zehirlenmelerden dolayı bakanlık yasak koymuş, bizimkinin zehirleme durumu yok ama, alır da yersen tabi ki olabilir.

Güler 26-12-2011 08:27

Offf of arkadaş beni tuş etti galiba...:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025