![]() |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Nail abi bir fotoğrafta ben paylaşmak istedim.
Acı suyun akması için hızar motoru ile ağacın her yeri yaralanmış ve yaklaşık 25 tane yapılan aşının hiçbiri tutmamış. Özensiz ve bilinçsiz yapılırsa sonuçları gerçekten çok kötü oluyor. Eklenti 494165 |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu yılki görüntülerimizi zaman bulup resimleyememiştim, birazda moral bozukluğu sebep galiba
Dondan bölgesel olarak kısmen etkilendik bahçemin biraz çukur oluşu genç körpe meyva gözü dallarında etkili oldu, uyanamadılar uyananlarda geç uyandı, geç meyvaya yattı bu yıl hasadı da iki farklı tarihlerde yapacağız gibi gözüküyor. İlk döller şu irileğe geldiler. Eklenti 496360 geç uyananlar henüz böyle Eklenti 496361 Eklenti 496362 Don zararı Eklenti 496363 Dondan etkilenmiş bir dalda sürgün çalışması Eklenti 496364 |
2 Eklenti(ler)
Aşılardaki meyvaları genelde koparırım gözden kaçan bir tane kalmış bugün oda koparıldı.
Eklenti 496366 Birkaç uç filizde zarar görülünce ilaçlama yapıldı. Eklenti 496365 |
5 Eklenti(ler)
Birazda chandler görüntüleri
Eklenti 496367 Eklenti 496368 Eklenti 496369 Chandlerde bu dönemde erkek çiçek bu yıl ilk defa gördüm. Eklenti 496370 Eklenti 496371 |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Yeni açan çiçekler için şu anda erkek çiçek mevcut mu acaba ya da erkek çiçek oluşumu gösteren çeşitler var mı. Sanırım bunlar chandler, merak ettiğim ceviz yetiştiriciliği sayfasına attığım ceviz fotoğrafında ki oluşuma çok benziyor onun için sordum erkek çiçeğini. |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Geçensene göz aşısı yaptığım fernetteler, bu yıl hem erkek çiçek hem dişi çiçek yaptılar,
Eklenti 496382 Meyvaları Eklenti 496383 Eklenti 496384 Eklenti 496385 |
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şu anda da yeni oluşan erkek çiçek oluşumu görebiliyorum ama onların dozlamaya faydası olacağını sanmıyorum daha yeşiller doz verecek durumda değiller. Eklenti 496391 Hatta geçenlerde bu konuyla ilgili bir yerde bahsetmiştim çiçeklenme dozlanma döneminde bahçe sürümü yapmayınız erkek çiçekler kurumuş olsada rüzgarla hava sirkilasyonuyla dozlaşırlar diye, sanıyorum bende bu durumdan faydalanıyorum. |
Pedroların erkek çiçekleri sanırım yeni açan dişi çiçekleri tozlar.
|
Şu günlerde Dozlayabileceğini çok sanmıyorum, bugün kontrol etmek hiç aklıma gelmedi unutmazsam yarın kontrol ederim.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşımız gökhan07 nin hediyeleri yeni saksılardaki yerlerini aldılar, çok teşekkür ederim sevgili gökhan,
Eklenti 497391 Eklenti 497392 Eklenti 497393 Eklenti 497394 Eklenti 497395 |
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Aşılı mavi ladin ( Picea pungens hoopsii )
Aşılı beyaz kore göknarı ( Abies silberlocke ) Yaprakları içe doğru kıvrık olan. Aşılı sarı atlas sediri ( Cedrus atlantica aurea ) Yanında bambu ve daha küçük olan sedir. Aşılı atlas sediri ( Cedrus atlantica glauca ) diğer sedir, boylu olan. Aşılı mavi göknar (Abies procera glauca ) Aşılı gül kırmızı kadife, siyah sihir. ( Rosa black magic ) |
3 Eklenti(ler)
|
:) Abicim bu arada hepsi de güneşi seviyor.
|
Sn Lilium videolarınızı televizyonlarda görüyoruz.
|
İki videomu istediler verdim, yayınlandığından haberim olmadı :( televizyonlarda deyince çoğul olmuş ben bir kanala vermiştim başka kanallarda da yayınlanıyor mu?
|
Sadece Tarımtürk' te rastladım bir videonuza onunda yarısında denk geldi.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bugün bahçeyi gezip biraz resim çektim. Dondan etkilenen cevizlerde meyva tutumu az olsa da buna da şükür diyoruz.
Eklenti 502119 Eklenti 502120 Eklenti 502121 Eklenti 502122 Eklenti 502123 |
Maşallah gayette iyi gözüküyorlar. o ceviz yapraklarına dokunup elimizde kalan kokusu ne kadar güzeldir.. çok seviyorum o kokuyu.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 504312
Bugün, sevgili Lilium'un bahçesini ziyaretine gittim. Resimde de görüldüğü gibi ağaçlardaki salkım cevizleri gösterirken gözlerinin içi parlıyordu. Bana ayırdığı zaman ve gösterdiği ilgiden dolayı kendisine tekrar teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Cevizlere ilk kaolin uygulamamızı dün yapabildik, ilk uygulama yeterli olmuyor iki uygulama üst üste yapmak daha güzel bir kaplama yapıyor en kısa sürede ikinci uygulamayı da yapmak gerekiyor zira sıcaklarda epey bastırdı güneş yanığına karşı önlemimizi almalıyız.
Eklenti 508598 Eklenti 508599 Eklenti 508600 Eklenti 508601 Eklenti 508602 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Kaolin uygulamasında kaolinden az ya da hiç nasibini almayanlar
Eklenti 508608 Eklenti 508609 Eklenti 508610 Eklenti 508611 |
4 Eklenti(ler)
Şu fotoğraflarda 7x3.5 - 8x4 ceviz fidanı ekeceklere ya da düşünenlere bir şeyler anlatır mı bilemiyorum, 8x8 ekili 8ci yaşında olan ağaçların durumu
Eklenti 508617 Başka bir ara Eklenti 508618 Buda başka bir ara Eklenti 508619 Ve dört metreye ekilmiş fidan Eklenti 508632 |
Nail abi cevizlerin çok güzel görünüyor,hasatın bol olur inşaallah ,hangi resimler pedro, hangileri chandler acaba? Abi sendeki bu meyve tutumunu gördükçe kendi ağaçlarımın ismine doğruluğundan şüphe duyar oldum. Kolaylıklar diliyorum.
|
Bir tek bu mesajımdaki http://www.agaclar.net/forum/1305597-post1274.htm ilk resim pedro diğerleri hepsi chandler.
Fidanlarınız küçükse ve dinç gelişiyorsalar meyva tutumu az olur, dinç gelişmesi iyidir ağaçınız kuvvetli olur meyvaya yattığında da meyvaya bakabilir güzel verim alırsın, Şüphe duyma endişenizin bir sebebimi var? chandleri hiç tanımıyorsanız ilk bahardaki meyva çiçeğini göstermesinden tanıyabilirsiniz, chandler her uç gözde meyva çiçeğini gösterdiği gibi yandal gözlerde de çiçeğini gösterir fidanlarınız dinç gelişiyorsa daha sonra meyvayı dökebilir bu gayet normaldir, meyva dökümlerini altı yaşına kadar görebilirsiniz. Resimleri varsa paylaşın isterseniz belki bir şeyler söyleyebiliriz, resimden kesin teşhis koymak zor oluyor ama belki bir şeyler yakalayabiliriz. |
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafları bir iki hafta önce çekmiştim
|
Diğer fotoğrafları yükleyemedim ,resimde görünen chandler (fidancıdan öyle aldım).
|
Evet bu chandler, keyfide iyi görünüyor.
|
Alıntı:
Bir zamanlar çok flu olan bir kuşun fotoğrafını kuş sitesine göndermiş ve türünü sormuştum umutsuzca. Cevap hemen gelmiş ve ben şaşırmıştım. Nasıl bilebildiklerini sorduğumda: "Fotoğrafta kuş hiç olmasa, konduğu dala bakarak yine de kuşun türünü söyleyebilirler" şeklinde, latife yüklü bir cevap almıştım. Siz de bir dala bakarak, onlarca ceviz cinsinden, "bu chandler" diyebiliyorsunuz. Saygılar size.. |
Ceviz yapraklarının kokusu burnuma geldi :) Ne güzeller...
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025