![]() |
Sn. Lilium beş dönüm ceviz bahçemin bir kısmında bu kış su birikintisi oluştu daha önceden de buranın çukurluğu belliydi fakat zaman bulup tesviye yaptıramadim . Size sorum şu şimdi veya kışa girmeden bahçenin yüksek kısmından fidanlara zarar vermeden toprak küresem faydası olurmu? Toprak kürenen çukur kısımda fidanların aşı yerleri belkide toprak altında kalacak . yani derin dikim yapılmış gibi olacak bunun zararı olur mu? Önerebileceğiniz başka bir çözüm ne olabilir ? Bu arada paylaştığınız ceviz resimleri çok güzel . saygılarımla...
|
Müsadenizle bir sorum daha olacak bu hafta cevizlere damlama sistemi kurdum deliksiz damlama borularına fidan ortasında kalacak şekilde delikli damlama borusunu daire şeklinde bağlantı yaptım . Sizden istediğim basit , uygulanabilir bir gübre tankı nasıl yapabilirim ?
|
Alıntı:
Her şey hepimiz için, Bir yer yeşermişse ve bu yeşermişliğe katkımız olmuşsa bundan daha güzel ne olabilir ki. |
Alıntı:
Arkadaşımızın bir endişesi var, Alıntı:
Hem arkadaşımız yeni bir üyemiz ve heyecanlı, o kadarcık kusurunu hoş görelim, böyle güzel yararlı yazışmaların olduğu bir siteye zamanla o da ister istemez yazışmalarıyla katkıda bulunacaktır, Ben ilk günlerimi hatırlıyorum da aman allahım ne zormuş acemilik, halada öyleyim ya, bir türlü ustalık diplomamı alamadım. :) |
Alıntı:
Ağaçlarınız büyük olsaydı yapabilirsin diyecektim ama sanırım fidan düzeyindeler, o nedenle bu uygulamayı yapmanızı önermem, Suyu buradan çıkarmanın başka bir yolu yok mu? Yani çukur olan bölgeleri ark açarak suyu tahliye etme imkanı yok mu? en azından fidanlar büyüyünceye kadar bunu yapabilirseniz fidanlar ağaç olduktan sonra üstte yazdığınız toprak çekmeyi yapabilirsiniz. Alıntı:
Örneğin: Benim suyumun iki ikibuçuk metre irtifası var ve bu irtifa damlamaları çalıştırıyor, bu irtifa bahçemdeki kulübemin üzerine çıkmıyor, kulübemin üzerine bir bidon koyarak suyu dolduruyorum gübreyi de eritip bidona ilave ediyorum bir vana hortumla gübreyi sisteme bağlıyorum gübreli su diğer suyla karışım yaparak vermiş oluyorum. Sistemin hakkında biraz bilgi verirsen bir şeyler bulunur. |
Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca yaptığım uyarıları neden hoşgörüsüzlük gibi algılıyorsunuz? Haklıysam haklıyım... Üstelik bu benim haklılığım meselesi değil ki... Bilginin daha çok kişiye ulaşmasını istiyorsanız böyle davranmalısınız bilgisini iletiyorum sadece... Haaa, bu sizler için önemli bir ayrıntı değilse, istediğiniz gibi özelden yazışabilirsiniz. :) |
Alıntı:
|
lilium abimin özel iletişim bilgilerini almak istememin sebebi burdaki bilgi aktarımını engellemek veya aksatmak değildi yanlış anlaşılmışım ve bunu hiç istemem.
Öncelikli amacım bi süre burada yazamayacak olması ve bağlantının kopmasını istememdi, diğer bir amacım ise her zaman yanımda internet olmuyo ve bu durumda acil bi sorunm olduğunda sevgili lilium'u arayıp sorularımı sorabilmemdi, herkesden anlayış bekliyorum ve bi yanlışım olduysada kusura bakılmayın bayadır takip etsemde üye olarak yeniyim Son olarak sevgili lilium seni zor durumda bırakmak istemezdim özür dilerim.. Sağlıcakla kalın görüşmek üzere arkadaşlar 3 hafta sonra burada bol bol yazabileceğimi tahmin ediyorum umarım bi aksilik olmaz, iyi bakın kendinize :) |
Alıntı:
|
Gübre tankı fiyatlarını bilmiyorum bilen arkadaşlar veya kullanan arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim. Sn. Lilium bir de alıcıya bir vanayla boru bağlanıp herhangi bir kabın içinden sıvı gübreyi çektirebiliyormuşuz
|
Alıntı:
gübteyi bidonda eritip verilmesi gereken zamanda muslluğa bağlı hortumu bidonun içine sokup vanayı açıyorum 15 dak içinde 100 litre gübreli suyu sisteme veriyorum. |
5 Eklenti(ler)
Bugün bahçeye gitme fırsatım oldu, ceviz soyma makinası yapacağım diye hem bahçeden mahrum kalıyorum hem parmağımdan oldum, yağmuru bekliyordum yağmurdan sonra bahçeyi çapalayacaktım, yağmur yağdı fakat bu defada parmağımı kestiğim için çapa makinasını kullanamıyorum, yani bu yıl bahçeyi ota gark etmiş şeklinde görebilirsiniz.
Soyma makinasıyla uğraşırken cevizlere kurt ilacında biraz geciktik bir kaçını işaretlemişler, Bir kaç gün önceki lodos da çok hasar verdi meyva dökümünün yanında çok da dal kırmış hatta bir kaç aşının dallarını da kırmış şükür ki, başka tutan kalemlerde vardı da onlarla devam edeceğiz. Bahçemde dozlama eksikliği var dozlayıcılarımı yeni aşıladığım için chandlerler hiç dozlaşamıyor, bir pedro ağacım var o kendi kendini dozlayabiliyor, Bugün çektiğim resimleri sizlerle paylaşayım. Chandler. Eklenti 416366 Eklenti 416367 Eklenti 416368 Eklenti 416369 Eklenti 416370 |
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Devam.
Eklenti 416394 Eklenti 416395 Eklenti 416396 Eklenti 416397 Yeterlidir sanırım, Yer gök ceviz oldu demeyin sakın, altay bir cevizine yetişmeye çalışıyorum. :) |
ellerinize sağlık
çok mükemmeller... |
Nail bey cevizler harika görünüyor. Küçük kaza için de geçmiş olsun.
|
Öncelikle geçmiş olsun , cevizleriniz çok güzel görünüyor darısı bizim başımıza...
|
Sayın Lilium geçmiş olsun.
Bahçeler yakın olsaydı, çapalamaya yardım etseydim. Hem sizden biraz teknik bilgide almış olurdum. |
Geçmiş olsun dilekleriniz için tüm arkadaşlara çok teşekkür derim,
Sayın taşçı, düşüncenize çok teşekkür ederim çok sağolun, düşünmeniz yeter. Bilgi konusuna da her zaman açığım, yerinde görüp bilgilenmek hepsinden güzel, aslında artık tüm ceviz yetiştiricileri belirli tarihlerde bahçelerde sık sık toplantılar yaparak bilgi paylaşımların da bulunmalılar, tüm yetiştiriciler adına çok faydalı olur. Bu toplantılar belli tarihlerde örneğin; Budama zamanı, Aşı zamanı, çiçeklenme dönemi, Meyva dönemi, Gibi belli zamanlarda yapılırsa o dönem anlatılacak şeyleri görsel olarak da anlatma şansı olur, ve çok yararlı olur. |
Sayın Lilium,
Belirttiğiniz gibi, uygulamalı eğitimler çok yararlı olur. Benim durumum ceviz yetiştiricilği sayılmaz. Satın aldığım bahçede ceviz ağaçlarının bakımını iyi yapmak istiyorum. Bilgi paylaşımı için toplantı olduğunda, katılmaya umarım vakit bulabilirim. En azından forum üyeleriyle yüz yüze tanışmak isterim. İzmir tarafınıza yolunuz düşerse beklerim. |
sn Lilium ağaçlarınız çok güzel bol bereketli ürün alırsınız inşallah
|
Bahçemden kareler
5 Eklenti(ler)
Liliumlarım
Eklenti 420282 Eklenti 420283 Böğürlenlerim kızarmaya başladılar. Eklenti 420284 Çekirdeksiz kara üzümüm. Eklenti 420285 Çekirdeksiz nar. Eklenti 420286 |
5 Eklenti(ler)
Şeftaliler yaprakların aralarından kendilerini göstermeye başladılar.
Eklenti 420287 Amariliysler tohuma durdular. Eklenti 420288 Büyük saksılarda aşılı ceviz fidanı Eklenti 420289 Olmazsa olmaz cevizlerimm. Eklenti 420290 Aşılı ceviz fidanlarım Eklenti 420291 |
Aroonia – rus yaban mersini
3 Eklenti(ler)
Aronia larım meyvaları henüz olgunlaşmadı nasıl bir şey olduklarını görmek için biraz daha bekleyeceğiz
Eklenti 422088 Eklenti 422089 Eklenti 422090 |
sn lilium bahçenize hayranım müsait bir zamanda gelmek görmek istiyorum
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sayın cetinel fidancılık falan yaptığımı zannetmeyin bahçemdeki ağaçlar chandler onlardan aldığım gözlerden aşıladıklarım yani onlarda chandler başkada cins yok. |
Oğuz bu pedroları görmesin aklı kalır, ama senin de benim liliumlarımı görmen lazım, brehh brehh o ne koku, o ne irilik aklın uçar valla. :D
|
Alıntı:
Ama önce oğuz abi benim pedroları görmesi lazım, sonracığıma torunlara bir miras bırakması için, bir bahçe kurması lazım, yoksa dedem bir şey bırakmamış diye hadi bee dede sen nasıl dedeymişin derler demi yaaa :D Hadi atlayıp gelin de planını projesini hazırlayalım. |
Nail abi keşke bahçenize çırak olsabilsem.
|
Sayın bulgur, teveccüh gösteriyorsunuz, sizde bu sevda varken bir gün bir bakmışsın boynuz kulağı geçmiş.
Hatta şöyle bir anımda var, burada bahçe kuran bir arkadaş bu konularla hiç bilgisi yoktu hatta bahcesini kurarken yardımcı olmuştum, bir ara aşı yaparken gördüm de çok gülmüştüm, aşı kalemini gövdenin ortasına koymuştu. :) Bugün ise beni de geçti, öğrendiklerini bana öğretmeye çalışıyor. Bir gün sizlerde öğretmeye çalışırsanız hiç şaşmam. |
arkadaşlar herkese selemlar 3hafta önce selemi bayrakla yüzyüze balıkesirde konuştum devlet desteklemelerinde dikim aralığını 8x4 e indirmek için projesini sunmuş kabul edilmiş galiba bilginize
|
Alıntı:
yeşil toplanan ve kendi düşen chandler-pedro larda iç kalitede ne derecede fark oluyor, cabalara değermi, yoksa tam olgunlaşmalarını bekleyıp toplansa olurmu :confused: |
Sayın karabuz, mesajın cevabını yazıp yazmadığımı bende hatırlayamadım aramayada şimdi zamanım yok, ben iyisimi yazayım.
Evet bu ağaçların üzerlerin de çatlayıp açılanlarda az da olsa iç kararması görüldü, litaratürlerde söyleneni teyit etmişte olalım. Kav çatlaması görüldükten sonra hasatın yapılması gerekiyor, yeşil kabuğun içinde ne kadar çok kalırsa iç kalitesine etkili oluyor. Şunu da yeri gelmişken söyleyeyim, bazı yıllar cevizlerin kav çatlaması başladığında düşen bir yağmurun cevizin yeşil kabuğun hemen açılmasına çok faydası oluyor cevizler yeşil kabuğundan hemen ayrılıyor, kav çatlaması kurak sıcak geçen günlerde kabuk ayrılması uzun süre alıyor ve dolayısıyla iç kararmasına neden oluyor. |
1 Eklenti(ler)
Şıp diye ensesinden yakaladım.
Bu sabah bahçeye gittiğimde davetsiz bir misafirle karşılaştım, şeftalilerimi yiyenleri hep kuşlar sanırdım, bir kaç gün önce ağaçların bir kaç tanesine ağ çekmiştim, hırsız bir delik bulup girmiş ancak kaçarken ayağı ağa takılmış yakalanmış, (Bu oğuz abimin hakkı) ilk av hak sahibine verilirmiş derler. :) Eklenti 429443 |
Alıntı:
O canı öldürmüş olamazsın değil mi? Lütfen öyle bir şey yapmadığını söyle. Oğuz Ağabey de bu hakkı istemeyecektir diye ümit etmekteyim... |
3 Eklenti(ler)
Sevgili loveforlife, o canı öldürmeye kıyabilirmiydim hiç, bakarmısın ne güzel bakıyor.
Eklenti 429595 Ama inanın ne yapacağımı nasıl onu ağdan kurtaracağım diye epey düşündüm, yırtıcı ve çok iyi adeta jilet gibi pencelere sahipti, uzun süre çare aradık, kimse pence yiyeceğim diye yaklaşamıyordu. Sonrasında aklımıza uyuşturmak geldi, hemen belediyeye gidip bir şırınga uyuşturucu alıp bahçeye gelip uyuşturucuyu enjekte ettik. Eklenti 429596 Uyuştuktan sonra ağdan çıkardık, Resim 071 - YouTube Bahçe dışına çıkardık Yaklaşık bir saat baygın şekilde kaldıktan sonra ayıldı ve tekrar bahçeye girmeye çalışırken. Eklenti 429597 |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025