agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lilium / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20954.htm)

ykaya194 22-10-2012 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1035610)
ykaya194 traktör yerine çapa makinesi ile yapabilmek için kafa yorsanız da çözümü bize söyleseniz...

Ceviz ağacını silkmek için çapa makinesinin güçü yetersiz kalır, her nekadar bu güce ara elemanlar monte ederek ulaşabilsede etki tepki kanununa göre her etkiye karşısı aynı büyüklükte karşı tepki verir( geriye iter)bunun için etki veren çapa makinesini bir yere sabitlemek veya üzerine ağırlık koymak gerekir ve bu işlerde uzun zaman alır dolayısıyla titreşimli sırıkla silkmek daha çabuk olur kanısındayım.

Lilium 22-10-2012 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 (Mesaj 1035743)
Tek taraflı böyle birşey de yapıla bilir.

Bunu ben bile yaparım, zor bir şey değil, Yalnız kafama takılan bana bu makina çok lazım olmayacağı zira cevizleri kav çatlaması yaptığında topluyorum, kav çatlaması yaptığında ne bu makina ne de büyük sarsıcılar cevizi dökemez, bu tip sarsıcılarla hasat edilecekse cevizlerin yeşil kabukları iyice çatlayıp yarılmaları lazım. Bu da cevizde hasat için geç kalınmış oluyor.

mitat10 22-10-2012 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1035997)
Bunu ben bile yaparım, zor bir şey değil, Yalnız kafama takılan bana bu makina çok lazım olmayacağı zira cevizleri kav çatlaması yaptığında topluyorum, kav çatlaması yaptığında ne bu makina ne de büyük sarsıcılar cevizi dökemez, bu tip sarsıcılarla hasat edilecekse cevizlerin yeşil kabukları iyice çatlayıp yarılmaları lazım. Bu da cevizde hasat için geç kalınmış oluyor.

Evet abi benimde kafama takılan taraf aynı senin gibi.Yeşilken meyvanın dalına vuruyorsun düşmüyor,inat ediyor.Ben genede sezon gelince şansımı deneyeceğim.Fazla maliyetli birşey değil.Tutarsa yırttıkkkk.

formullaone 22-10-2012 14:42

Büyük ceviz bahçelerinde izlediğimiz,ağaçların gözdesini tamamen kavrayıp titreten ve sadece hasat için yapılmış özel makineler var.Videolardan izlediğim kadarıyla,bu makineler hem çok daha ağır ve oturaklı hem de sizin üzerinde düşündüğünüz titretme sistemine göre 1 saniyede belkide 2-3 misli daha fazla titreşim verme gücüne sahip.Umarım bu kolay yöntem işe yarar,ama eğer yaramazsa,( en azından 4-5 büyük bahçe sahibi bir araya gelip ) Bursa tarım fuarında tanıtılan ve fiyatı 75.000 TL olan makineden almak zorunda kalacaktır.Şu da bir gerçek ki,bu kadar parayı ödeyebilicek güce sahip ceviz üreticileri ülkemizde henüz yoktur.

Safranlı 22-10-2012 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1036060)
Büyük ceviz bahçelerinde izlediğimiz,ağaçların gözdesini tamamen kavrayıp titreten ve sadece hasat için yapılmış özel makineler var.Videolardan izlediğim kadarıyla,bu makineler hem çok daha ağır ve oturaklı hem de sizin üzerinde düşündüğünüz titretme sistemine göre 1 saniyede belkide 2-3 misli daha fazla titreşim verme gücüne sahip.Umarım bu kolay yöntem işe yarar,ama eğer yaramazsa,( en azından 4-5 büyük bahçe sahibi bir araya gelip ) Bursa tarım fuarında tanıtılan ve fiyatı 75.000 TL olan makineden almak zorunda kalacaktır.Şu da bir gerçek ki,bu kadar parayı ödeyebilicek güce sahip ceviz üreticileri ülkemizde henüz yoktur.

Ceviz ile ilğili gövdeden ağacı sarsan meşhur aletleri izledik
izlerken hep kafama takılıyordu
ağacı köklerden itibaren oyantan bu alet meyvaya zarar vermezmi diye
ceviz ile ilğili güzel bir program da izledimki bu yönem çok verimli arazilerde ve derin köklü bol alüvyonlu arazilerde uygun imiş
bizdeki toprağa kıt kanaat tutunan ağaçları kökten sarsmak bana mantıklı gelmıyor
onun yerine ülkemin ekol olmuş
konyalı ustalarına JCB arkasına veya traktöre takılabilen titreşim kolları mühendis desteginde ürettirilebilir

ykaya194 22-10-2012 15:58

Bu tür makineler; (ağaç silkme) badem hasadı için daha uygun zira hasat yeşil kabuğu iyice yarılınca yapılıyor ayrıca gövdesi cevize göre daha ince dolayısıyla daha az titreşimle meyveler dökülebilir.
sn mitat10 önce küçük basit bi aleti bademde deneyin.sn. Lilium haklı, ceviz kavda iken hasat etmenin doğru olacağını uzman akademisyenlerde söylemektedirler.

Çamtepe 22-10-2012 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1036295)
balıkesir merkezde yerli kabuklu cevizi 5 tl ye satıyorlar. Acaba sizler kaça sattınız ya da satıyosunuz. 5 tl ye ceviz verilcekse keresteye bıraksak daha iyi olur inancındayım.

Toplu satışını bilmem ama bu hafta sonu itibarı ile Istanbul Ataşehir Migros'larda 21 TL'ye, Panayır Gurme Market'te 25 TL'ye satılıyor kabuklu ceviz.

Üreticiden toplu ceviz alıp %400-500 kâr marjı ile satan marketlerimize de en derin hürmetlerimizi sunuyoruz :) Yaş meyvede fire oranı göze alındığında uçuk kâr marjları biraz anlaşılabiliyor ama ceviz gibi fire riski düşük meyvelerin bu derecede kâr marjıyla satılması gerçekten alın terini akıtan çiftçiyi isyan ettirir.

Yakup 23-10-2012 09:06

Ben de ceviz bahçesi fizibilitesi yapıyordum...

Abi ceviz işine hiç girmeyip arıda mı kalsam ;) ?

ykaya194 23-10-2012 09:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup (Mesaj 1036563)

Morelinizi bozmaya gerek yok, ince kabuklu, içi dolgun , beyaz ve kaliteli cevizlerin alıcısı herzaman vardır ve 10 tl den aşağı fiyatada verilmez hele kabuğunu soyupta iç ceviz olarak piyasaya sürüldüğünde katma değeride ilave etmiş olursunuz.
Bu sitede arkadaşlar daha çok bilgi paylaşımına ve verimli ve kaliteli ceviz yetiştirmeye odaklanmalıyız.
saygılar

mitat10 23-10-2012 10:08

Ben bu sene şebinleri 10 tl iri olan bileçik ve yalovaları 12,5 tl den sattım.Toptan satarsanız 6-8 tl arası alıyorlar.Bence 10tl altında satılmaması lazım.Yapılan işçilik yapılan emek masraf malum.

mitat10 23-10-2012 10:15

Alıntı:

İkisini bir arada yaparsan çok daha güzel ve verimli olur,ekonomik acıdan.Çünkü satışta birbirini tetikleyen iki grup.Yani ikiside uzun dayanıklı ürün,yıl boyu satabileceğin ve gelir edebileciğin ürünler.

Yakup 23-10-2012 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 (Mesaj 1036604)
İkisini bir arada yaparsan çok daha güzel ve verimli olur,ekonomik acıdan.Çünkü satışta birbirini tetikleyen iki grup.Yani ikiside uzun dayanıklı ürün,yıl boyu satabileceğin ve gelir edebileciğin ürünler.

Cevize şimdi yönelsem/yüklensem, arı ile ilgili lojistik sorunlarımı tam halletmemiş olacağımdan, çok sıkıntı yaşayacağım gibi..

Yoksa bakır çubukların dediğine göre benim 8 dönümde iki noktadan yeterli su çıkabilecek (çubukçunun bu güne kadar yanılmadığını söylüyorlar). Ayrıca, benim cevizci arkadaş, eğer kendim alaka gösterirsem (ki Allah bir aksilik vermezse buna pek şüphem yok) ve masrafını ödersem, lojistik destek vereceğini beyan etti.

Ama önce arı işini bir rayına koymam gerek. Depo ve atölye işi, sabit ve değişken ve belirsiz masraflarımın (arabanın arızası gibi) azaltılmasının yanında, en önemli kaynağım olan zamandan tasarruf sağlamama neden olacaktır.

Bu nedenle ceviz işi bu sene de yatar...:(

Nadasa devam :D

Lilium 23-10-2012 12:06

Alıntı:

Bak şimdiden söylüyorum,

Benimle tanıştıysan girmeme gibi şansın yok. :) kenarından köşesinden bulaşırsın. :D

selis 23-10-2012 12:10

Sizinle tanışmayanlar bile bulaştı ;)

Ben de Kalp Ceviz'e taktım kafayı. Sn. Lilium bundan sizde var mıydı?
Bahsedildiği gibi kısa sürede mi meyve veriyor?
http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/26795.htm

Lilium 23-10-2012 12:33

Malesef ki, bundan bende yok sayın selis:(

İklimimize uyarmı? hiç bir bilgim yok, araştıracağım.

sevgilerimle..

OSMAN45 23-10-2012 17:09

Ceviz kurutma

3 Eklenti(ler)
Kardeşim ve hemşehrim Lilium,

Sana yapacağım bir denemeden bahsetmiş ve sonucunu paylaşacağımı söylemiştim, yazmakta biraz geciktim. Kusura bakma.

Gelelim yaptığım basit denemeye. Bizim meslekde derin soğuk ve derin vakumda kurutma diye bir işlem vardır. Oradan esinlenerek gönderdiğin ıslak cevizleri BUZDOLABINDA KURUTMAyı denedim. Ve 3 hafta içinde tamamen kuruduğunu gördüm. Bizim işlemimiz, çözünmüş bir tozu amorf toz hale getirir. Cevizde öyle bir durumun olmasına ihtiyaç yok. Neticede %5-6 civarındaki nem ceviz için istenen bir kuruluk. Zaten senin cevizlerin %8-10 civarında bir neme sahipti.O nem de çoğunlukla kalan yeşil kabuklarında ve sert kabuğunda idi.

Bu deneme ile:
1-Omega 3 ve 6 yağlarının oksitlenmesini polimerleşmesini ve bunun sonunda acımasını engelledim.

2-Sıcaklığı AFLATOKSİN üreten mantarların yaşayamayacağı bir derecede tutarak mantarlaşma(küflenme)yı önledim.

Gerçi bilimsel araştırmalarda cevizin uzun süreli muhafazasında soğuk depoların kullanımı tavsiye ediliyor ama kurutmanın soğukta yapılabileceği konusundaki araştırmaya rastlamadım. Sadece 15,5 derecede tercihen oksijenin az olduğu yerlerde yapılması tavsiye ediliyor.

Sakın ola ki "bu benim buluşum, çok önemli bir bilimsel araştırma" dediğim düşünülmesin. Çok basit bir deneme ve büyük ihtimalle birileri bunu araştırıp bulmuştur. Ama ben rastlamadım.

Denemeyi cevizin bir kısmının sert kabuğunu çatlatarak, bir kısmını ise kırmadan dolaba yerleştirdim. İkisi arasında kuruluk açısından fark göremedim.

Denemenin sonunda kırdığım ceviz içlerinin aynı başlangıçdaki beyaz lığı muhafaza ettiğini ,hiç acımanın olmadığını ailece gördük.

Mukayeseli renk denemesini yapmadım ancak fotoğrafladım. Aşağıda görebilirsin.

Selam ve sevgilerimle.

Cevizlerin bir kısmı hala dolapta. Diğerleri midemize girdi bile.

Lilium 23-10-2012 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 (Mesaj 1036836)

Bu deneme ile:
1-Omega 3 ve 6 yağlarının oksitlenmesini polimerleşmesini ve bunun sonunda acımasını engelledim.

2-Sıcaklığı AFLATOKSİN üreten mantarların yaşayamayacağı bir derecede tutarak mantarlaşma(küflenme)yı önledim.

Osman abi okuduklarımdan hala şoktayım, anlamış değilim (Anlamam için şoku atlatmam lazım :)) nasıl olur da makinadan çıktığı gibi Yaş olarak gönderdiğim cevizleri buzdolabında kurutursun.
Sıcaklama söyleyebileceğim ilk şey deneyim ve tecrübe başka bir şey. Sizden bu konuda öğreneceğimiz çok şeyler var, konuyla ilgili başınızı çok ağırtacağımız için şimdiden bolca ağrı kesici almanız gerekir. :)

ykaya194 23-10-2012 20:09

sn. osman45
Yaptığınız çalışmalardan dolayı elinize sağlık derim.
Cevizleri sıcak odalarda (frınlama gibi şey) kurutma işlemi nasıl yapılıyor bilginiz varmı? eğer deneme yaptıysanız iç cevizde herhangi bir değişim oluyormu? gerek tat gerek renk gibi eğer olmuyorsa maliyet yönünden fırınlamak daha ekonomik gibi geliyor bana, sebebi; bir odayı yazın ısıtmak ile +4 derecede uzun süre soğuk tutmanın farklı maliyeti vardır ayrıca yaş sebze meyveler gibi şoklamada yapılabilirmi?
saygılar,

popeye42 25-10-2012 02:38

sn lilium ben uzun süredir sizi takip ediyorum.konya da polis memuruyum.7 bin metre dağlık bir yerde arazi aldım içerisini i ş makinasıyla tesviye yaptırım derin bir pulluk ile sürdürüdüm.Kendim orman fidanlığından almış olduğum ceviz fidelerine chandler göz aşışısı yaptım .80 fideden 35 adeti tuttu,aşılarım tüplü olarak muhafaza ediyorum,nasip olursa kasım ayı gibi dikmeyi düşünüyorum fakat arazimin tabanında por tabir edilen kayasımsı bir toprak ile karşılaştım bu sorunumu iş makinası ile 1.5x1m ebatında çukur kazarak ve içerisini toprak ve yanmış gübre karışımı ile doldurarak aşmayı düşünüyorum,ayrıca az da olsa su sorunu yaşayabilirim,fidanlar kaç gün ara ile sulanmalı,sulamayı geciktirmek için ecosorb kullanarak sulama zamanını uzatabilirmiyim,7x7 aralığında 120 adet fidan dikeceğim desteğinize ve bilginize ihtiyacım var selamlar

Lilium 27-10-2012 12:07

Sayın popeye42, öncelikle kurban bayramınızı kutlar sağlıklı bir yaşam dilerim.

Öncelikle toprağınızı analiz ettirin cevize elverişliyse ekim yapınız, Sorununuzu iş makinasıyla çözeceğinizi sanmıyorum, geçici bir süre (3-4 yıl) çözüm sağlayabilirsiniz daha sonraki yıllar nasıl sağlayacaksınız? şayet toprağınız cevize elverişli değilse ekmenizi de önermem, emekleriniz boşa gider.

Öncelikle analiz, tüm fidan dikilen yerler öncelikle toprağını analiz ettirmeli ve buna göre bakım gübreleme programı uygulamalı, bilhassa toprağın uygunluğundan endişe edenler buna daha önem vermeliler dikkate almalılar.

ykaya194 27-10-2012 17:51

sn.popeye42
Arazinize benzer bir problem ile bir yakınım karşılaştı,hevesle erik dikmişti bir kaç yıl iyi verim aldı ancak daha sonra her yıl verim giderek düştü, siz yinede toprak analizi sonucuna göre karar veriniz bilindiği gibi ceviz kazık köklü olduğu için derinlere gitmek ister ve ihtiyacı olan su ve besin alamaz ise verimi düşük olur.

Lilium 05-11-2012 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1036858)
Osman abi okuduklarımdan hala şoktayım, anlamış değilim (Anlamam için şoku atlatmam lazım :)) nasıl olur da makinadan çıktığı gibi Yaş olarak gönderdiğim cevizleri buzdolabında kurutursun.

Sayın osman 45 şin buz dolabında ceviz kurutmayla ilgili çok güzel bilgiler içeren mesaj silinince cevaben yazmış olduğum mesaj da muhalakta kalmış :(

Osman abi böylesine güzel yararlı olan bilgilerin silinmesi sizden kaynaklımı açaba? Ya da bir kusur mu işledik abi. Böyle bir şey de hatırlamıyorum ama, en küçük bir kusurumuzu dahi af etmenizi diler özürlerimi kabul etmenizi diler, yazınızın silinmesi sizden kaynaklıysa tekrar yerine koymanızı istirham ederim.

ykaya194 06-11-2012 11:01

Sn. Lilium,
Osman bey'in yazısının silinmesine bende üzüldüm umarım teknik bir sorundandır.

ykaya194 06-11-2012 11:12

Sn. Lilium,
Bu sene mayıs ayında diktiğim chandler cinsi ceviz fidanlarım ekim başı itibarı ile çoğunluğu bir kaç dallı olarak 1,0-1,60 m boylarına ulaştılar,dikimden önce ve dikimde toprağı ahır gübresi ile karıştırdım ve yazında düzenli sulamasını yaptım.
Önümüzdeki kış ve bahar döneminde gübreleme,ilaçlama ve budama gibi bakım işlerini hangi tarihlerde yapmam gerekir bu konuda tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
saygılar.

Lilium 06-11-2012 23:47

Ekerken ağır gübresi kullandıysanız, bir kaç yıl kullanmasanızda olur, ben budamalara mart 15 ten sonra başlıyorum, 1 mt -1.60 cm boya gelmiş olanlar tepe vurması ve çatallaşmış dallar alınması gerekir. İlaçlama ise sonbaharda yapraklar döküldükten sonra %2 lik, ilk baharda %1 lik bordo bulamacı uygulaması yapılması gerekir, fidanlarınız küçük olduğu için kabuklu bit mücadelesi olacağını sanmıyorum, yağışlar çok olursa antraknoz mücadelesini yapmak gerekir.

OSMAN45 07-11-2012 13:46

ceviz kurutma

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1042655)
Sayın osman 45 şin buz dolabında ceviz kurutmayla ilgili çok güzel bilgiler içeren mesaj silinince cevaben yazmış olduğum mesaj da muhalakta kalmış :(

Osman abi böylesine güzel yararlı olan bilgilerin silinmesi sizden kaynaklımı açaba? Ya da bir kusur mu işledik abi. Böyle bir şey de hatırlamıyorum ama, en küçük bir kusurumuzu dahi af etmenizi diler özürlerimi kabul etmenizi diler, yazınızın silinmesi sizden kaynaklıysa tekrar yerine koymanızı istirham ederim.

Sevgili hemşehrim ve kardeşim Lilium,

Bende kalmasını istediğim bir nedenden dolayı mesajı kendim sildim ve o günden düne kadar Forum a girmedim. Senin gibi saygılı bir kardeşimin ne kusuru olabilir ki?

Alıntıladığım mesajını da yeni gördüm. Sayın ykaya194 ve sana, paylaştığım bilgileri beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Sildiğim mesajı tekrar yerine koymayı bilmiyorum. Ancak bu konuda sorularınız olursa deneme neticelerini sizler ile paylaşırım.

Selamlarımla. Her şey gönlünce olsun.

ykaya194 07-11-2012 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1043708)
Ekerken ağır gübresi kullandıysanız, bir kaç yıl kullanmasanızda olur, ben budamalara mart 15 ten sonra başlıyorum, 1 mt -1.60 cm boya gelmiş olanlar tepe vurması ve çatallaşmış dallar alınması gerekir. İlaçlama ise sonbaharda yapraklar döküldükten sonra %2 lik, ilk baharda %1 lik bordo bulamacı uygulaması yapılması gerekir, fidanlarınız küçük olduğu için kabuklu bit mücadelesi olacağını sanmıyorum, yağışlar çok olursa antraknoz mücadelesini yapmak gerekir.

sn. Lilium verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,
Bende tepe vurmalarını mart sonu gibi planlamıştım, boyları yalnız 1,5 m yi geçen fidanların tepe vurma işlemini yapmayı düşünüyordum gerekçe olarakta: fidanların hepsinin aynı boyda gelişmesini sağlamaktı acaba nalıyormuyum.

Ayrıca Osman bey'dende yapacağı çalışmalar sonucunda edindiği yararlı bilgileride paylaşmasını bekliyorum.
saygılar,

Lilium 09-11-2012 18:50

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1034419)
Ben başka tesbitlerdeyim şu an. :)

Eklenti 339595

Bir şeye benzemeye başladılar, dün astar boyasını bugünde ilk kat boyasını attım.

Eklenti 344964

Eklenti 344965

Eklenti 344966

Eklenti 344967

eko_ 10-11-2012 11:50

Lilium elektrik motorlarını metalik boya ile boyarsanız motorun ısınma problemini azaltırsınız.

ykaya194 10-11-2012 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1045612)
Bir şeye benzemeye başladılar, dün astar boyasını bugünde ilk kat boyasını attım.

Eklenti 344964

Eklenti 344965

Eklenti 344966

Eklenti 344967

Sn.Lilium
elektrik motorların gücünü bilmiyorum ancak resimde görünüşüne göre söz konusu makineler için bana gücü yüksekmiş gibi geliyor, güçlerini (Kw, amper) yazarsanız ona göre yorum getirebilirim ayrıca kasnakların çaplarını değiştirerek (1/2,1/3 gibi) daha küçük motorlar ile aynı makine çalıştırılabilir.
kolay gelsin.

Lilium 10-11-2012 23:30

Güç, hacime kilograma ve devir sayısına göre değişiyor, daha küçük bir motorla da çalıştırılabilir fakat istenen devir alınmayabilir. İstenen deviri alabilmek ve içindeki ağırlığına sürtünmedeki güç kaybına göre motor gücünü tespit etmek gerekiyor.

Cevizde 60 kg kadar olan hacime kilograma sürtünme hesabına göre istenen devir ve güç denenerek sonuçlar alınmıştır buna göre yapılmıştır.

Motorun güç ve devir sayısına göre istenen devir kasnaklarla düşürülerek hem güç kazanılıyor hem istenen çıkış devrini kasnaklarla elde ediyoruz.

Bunu kasnaklarla yapmamın sebebi de kullanıcıya arıza anında (olmaz ya) büyük masraflar yerine küçük masraf ve herkesin yapabileceği arızalar olması, kayış bilya gibi masraf, başkada arıza yapabilecek bir şeyi yok zaten.

ykaya194 11-11-2012 08:49

Sn.Lilium,
Benim size önceki yorumumda hatırlatmak isteğim teknik konuları siz zaten deneyerek bulmussunuz, ben yazımda ukalalık olur diye detaya inmedim yalnızca resimde gördüklerimi yazdım ve orada dikkatimi çeken motor (tahrik) ve bıçakları döndüren kasnaklar aynı çaplardaymış ve motor gücünü bilmediğim için bana büyükmüş gibi göründü.
Tebrik ederim tüm arge ve mühendislik çalışmalarını yapmıssınız sonucunu paylaşırsanızda memnun oluruz.
başarılar dilerim.

Lilium 18-11-2012 23:46

Nihayet makinaları bitirdim.

Vadideki cennet: Ceviz soyma makinası

Güler 19-11-2012 07:14

Ellerine sağlık.
Makinelerin her defasında sanki daha güzel olmuş gibi geliyor bana.

Bol kazançlar dilerim.

Lilium 19-11-2012 14:03

Teşekkür ederim güler abla, ilk yaptığım makinayı satış amaçlı düşünmemiştim dolayısıyla da estetiğine önem vermemiştim sağlam iş yapar olsun bana yeter demiştim.
Yapıyormusun satıyormusun gibi telefonlar alınca sağlamlığın yanında estetiğini de düşünmek zorunluluğu doğdu, estetiğini bozacak diye de sağlamlığından taviz vermiyorum en az arıza yapabilecek ve arızaları en basit giderilebilecek şekilde düşünüp yapıyorum, İçindeki döner tablosu piyasada satılan makinalarda ince baskı saçtan yapılırken ben üç milimlik krom saçtan yapıyorum delmeye ne matkap dayanıyor ne de kesmeye kesici.

Yaptığımı zevk alarak yapıyorum keyif alıyorum, bazen kafama bir şey takılıyor sabah erkenden kalkıyorum nagihan da şaşırıyor,
Sabah bir başlıyorum akşamın nasıl olduğunu anlamıyorum, nagihan bazen uğrar yahu usta sen yemek su bir şey istemezmisin dediğinde bir bakıyorum saat dört olmuş istemiyorum istemiyorum yine akşam olmuş ben bir şey yapamadım diye hayıflanıyorum.
Akşam oluyor yine iş bitmiyor ki, bu sefer yarın neleri nasıl yapacağım faslı başlıyor, bunları şikayet babında söylemiyorum çok keyif aldığımı anlatmaya çalışıyorum, bir şeyler yapmasını seviyorum.

Cumhur Tonba 19-11-2012 22:08

Merhaba Lilium,
Selamlar. Elinden hiç bir şey kurtulmuyor. Daha neler neler yapacaksın merak ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Nihayet bugün işleri hallettim. Buralardayım artık.

Lilium 20-11-2012 00:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1050863)
Merhaba Lilium,
Selamlar. Elinden hiç bir şey kurtulmuyor. Daha neler neler yapacaksın merak ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Nihayet bugün işleri hallettim. Buralardayım artık.

Hoş geldinin sizi tekrar aramızda görmek güzel ve sevindirici. :)

Valla seninde elinden bir şey kurtulmuyor, daha bugün görüştük daha kurmadım diyordun ne zaman uzun köprüden gittinde kurdunda telekomdan açtırdın? ne bu hız, sanırım sende bizleri özlemişsin.

labtek 21-11-2012 14:41

Lilium kuş kovucu hakkında açıklamalarınızı dört gözle bekliyoruz.yakınada acıklarsınız galıba.özelede yazsanız olur.soyma makinası estetik ve verimli olacak galiba tebrikler.4 gözle takipteyiz.

Lilium 21-11-2012 15:46

Teşekkür ederim sayın labtek,

Lilium 21-11-2012 15:57

3 Eklenti(ler)
Onbeş yirmi gündür bahçeye gidemiyordum bugün gidip trabzon hurmalarını ve narları toplayayım dedim, trabzon hurmalarında kayıp yokta çekerdeksiz narlardan beş tanecik tadımlık bırakmışlar bana.

Eklenti 347841

Eklenti 347842

Bugün çektiğim bir resim.
Ağustosta yaptığım göz aşılarının hepsinde ceviz çiçeği yapıp dökmerine rağmen biri nereden dozlandıysa irileşmiş. (bunlar kışındamı meyva yapacaklar nedir, yedi veren mûbarek) :)

Eklenti 347843

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025