![]() |
Geçmiş olsun.
|
Sevgili lilium, bahçenizle ilgili çalışmaları yakından takip ediyorum.Çok çok geçmiş olsun.
|
Sayın Lilium,
Geçmiş olsun |
Sayın Lilium, geçmiş olsun.
|
Duyarlılığınıza teşekkür ederim arkadaşlar, umarım bu gibi afetlerle hiç kimse karşılaşmaz.
|
Bahçede kuş zararı çok olurdu,
Bunu söylemek için biraz daha erken ama, dikkatimi çeken bu yıl daha kuş zararı olmadı, ilk kez denediğim kaolin kilinden olabilirmi, ki oda yağmurlarla yıkanmasına rahmen azda olsa üzerlerinde var, inşallah böyle de bir faydası olursa müthiş bir şey olur. Heyecanımdan sonucu bekliyemedim paylaşmak istedim. Sevgili Meyveli tepe kaolin kilini geçen yıl denemişti açaba böyle bir gözlemi oldumu paylaşırsa sevinirim. |
Sn.Lilium, kaolinin kuşlara herhangi bir etkisini gözlemlemedim. Aksine, geçen yıl zeytinleri biraz geç toplamıştım, iyice olgunlaştılar ve en az bir kasasını kuşlar yedi :)
|
4 Eklenti(ler)
Hazineyi bulunca sıcak demeden kan ter içinde kalalarak, bir an önce bahçeye gitmeliydi bu gübre her zaman bu kalite iyi yanmış bir gübre bulmak oldukça zor, hemen çalışmaya başladık.
Eklenti 165200 Eklenti 165201 Eklenti 165202 Bir yandan cuvallarken bir yandan da bahçeye taşıma sürüyor. Eklenti 165203 |
5 Eklenti(ler)
Bu arada biraz da resim çekeyim.
Cevizlerim Eklenti 165204 Süs patlicanları Eklenti 165205 Domatesler Eklenti 165206 Susak Eklenti 165207 Yer kirazları Eklenti 165208 |
4 Eklenti(ler)
Biberler
Eklenti 165209 Eklenti 165210 Deveci armudum, dalları meyvayı taşıyamıyor. Eklenti 165236 Eklenti 165237 |
Sevgili Lilium,
Gübre gerçekten çok iyi yanmış gözüküyor. Hayvan gübresinin yerini hiç bir şey tutmuyor. Bahçeniz bayram edecek. Bu arada cevizler oldukça güzelleşmişler. Ama patlıcanlar geç kalmış sanki :) |
Çoğu geç kaldı, dolu herşeyi yerle bir edince kimisini doludan sonra ektim kimisi ise yeniden toparlandı, sağlık olsun geçte olsa yetişirler.
Cevizler de doludan çok etkilendiler bir kısmı döküldü bir kısmı yaralarını kapattı, bir kısmını ise kuşlar halletti, dördünçü yılında çok fazla bir meyve beklemiyordum zaten yaralanması dökülmesi bir bakıma iyi de oldu ağaçlar gelişimlerini daha iyi yaptılar. Gübreyi de etraflarına ikişer cuval yayıp çapa makinesiyle karıştırıp bırakacağım. |
Sayın Lilium, bahçenizde yaptıklarınızı büyük bi zevk ve dikkatle izlerken, dolunun cevizlere yaptıklarını görünce ürperdim. Yazık olmuş ama dediğiniz gibi bu bizim doğayı hoyratca kullanmamızın sonucu.
Takip ediyorum, umarım paylaşımlarınız devam eder, bizde bilgi almaya devam ederiz. Kutluyorum çalışmalarınızdan dolayı. |
Teşekkür ederim t_turabi, paylaşımlara tabi ki devam edeceğiz, ben paylaşmasını seviyorum, sitenin de paylaşımcı yanı en hoşuma giden yönü paylaşırken öğreniyoruz da.
Bahçeye gübre taşıma işi daha devam ediyor, kendimizi bu sıcaklarda çok yormadan akşam hava biraz serinleyince bir ramork sarıp bahçeye indiriyoruz, daha sonra ağaçların altına yayıp çapayla karıştıracağım, böyle torf gibi gübreyi bulmuşken değerlendirmemek delilik olur. |
1 Eklenti(ler)
Bahçeye gübre taşımaya devam ederken biraz ara verip ekilme zamanı gelen liliumları ekmeye başladık, Önce pulların bir kısmını ekebildik, daha sonrakileri de sonra resimlerim.
Eklenti 167596 |
2 Eklenti(ler)
Bu arada şeftalileri de kuşlarla paylaşıyoruz.
Eklenti 167597 Armutlarımı lodos epey silkeledi bir nevi seyreltme yaptı. Eklenti 167598 |
4 Eklenti(ler)
Süs patlicanlarım oldukça güzel görünüyorlar.
Eklenti 167599 Eklenti 167600 Yer kirazlarım da meyvalar Eklenti 167601 Eklenti 167602 |
4 Eklenti(ler)
Cevizlerim
Eklenti 167603 İlk baharda yaptığım yarma aşı Eklenti 167604 Geçen yıl sonbaharda yaptığım göz aşısı boyumu geçti. Eklenti 167605 Eklenti 167606 |
5 Eklenti(ler)
Karpuzlarım,
Taşa vurup göbeğini yemek çok hoş. Eklenti 167607 Eklenti 167608 Kabaklarım ise cambaz oldular çitlerin üstündeler. Eklenti 167610 Eklenti 167609 Cinsini bilmediğim bir süs kabağı Eklenti 167615 |
4 Eklenti(ler)
Kara incirim kasıma kadar incir bulabilirsiniz.
Eklenti 167611 Eklenti 167612 Domateslerim Eklenti 167613 Pembe domateslerim henüz kızarmadılar. Eklenti 167614 |
4 Eklenti(ler)
Elmalarım
Eklenti 167616 Çekirdeksiz nar Eklenti 167617 Kendi icatım olan damlama sisteminin su filitresi Eklenti 167618 Goji çeliklerim. Eklenti 167619 |
Sn. Lilium, emeklerinizin karşılığını çok güzel alıyorsunuz, bereket topraklarınızdan eksik olmasın. Aradaki kayıplar da gelecek senenin bol ürünün habercisi olsun.
|
[QUOTE=Lilium;687551]Bu arada şeftalileri de kuşlarla paylaşıyoruz.
Ne demişler, kurtla kuşla, eşle dostla paylaşmak güzeldir. Sayın Lilium, her şey çok güzel. Emeklerinize sağlık. |
Teşekkür ederim arkadaşlar, ha bu arada cevizleri de kargalarla paylaştık :) biraz da eşle dostla paylaşsaydık iyi olacaktı ama olmadı inşallah seneye.
Seneye önlemimi alacağımı kuşlara söyledim, bu yıl seneye yiyeceklerinizi de yiyin dedim, seneye biraz zor yersiniz. :) Dayanamayız yine paylaşırız ya neyse. |
Sevgili Lilium, deveci armudu, elma, siyah incir, karpuzlar çok çok güzel sağlıkla yiyin ellerinize sağlık.
|
Sn.Lilium, her şey çok güzel olmuş, elinize emeğinize sağlık. Bu mevsimde bahçelerin hali bir başka oluyor. Nereye elinizi atsanız bir nimet, güzel bir lezzet, bir mucize gibi :)
|
Gerçekten öyle sevgili meyvelitepe, doğa veriyor birde kıymetini bilsek birazcık doğaya sahip çıkabilsek daha ne mücizeler yaratır kimbilir.
Yol kenarlarına da bir kaç tane fidan dikmiştim, gölgelik olur bir kaç meyvası olur gelen geçen yer diye düşünmüştüm, ne mümkün, keçi çobanları keçilere yedirmişler sinirden kahroldum. |
Alıntı:
Birinde süper poze var, biliyorsunuz.;) Bahçeniz ve meyveleri çok güzel. Verdiğiniz emeğin karşılığını almışsınız. Oğuz bey de iyi yetiştiricilik yapmış. Bu başarınızın arkanızda gizli kahramanlar olmalı.:) |
Elmalar biraz içimi ısıttı. Övgüyü hak ettiniz. Ama köklenme korkusundan korka, korka yazıyorum. Umarım beni yine laf canbazlığına mecbur etmezsiniz.
Bahçeniz güzel. Daha da iyi olur inşallah. Emeğin karşılığını görmekte hepimiz aynı kalpteyiz. Aynı heyecan. Onun için dayanamayıp yazdım. Kolay gelsin. |
Sen Çilli'nin peşinde koşarken, keçiler işi bitirmiş. Sakınan göze çöp batarmış Lilium. Bunlar olağan şeyler. Pes etmek yok. Selamlar, sevgiler.
|
Alıntı:
Gezer bir şey düşünüyorum, ya da bahçeyi olduğu gibi ağla örtmek, bu sefer de hayvancıklar aç kalır üzülürüz, küçük bir delik bırakırız artık.:) Oğuz abinin başarısı Evet evet gizli kahramanlar, o kendini biliyor. |
Alıntı:
Kurt puslu havayı severmiş, elbet bir keçi bacağı bize de düşer. |
3 Eklenti(ler)
Bu yıl yer kirazı ile tanıştık, ilk denemem oldukça da güzel bir meyvaymış, dolunun verdiği zarardan sonra geçte olsa biraz oldular eve getirdim çocuklar bunlar ne diyorlar, kiraz deyince böyle kiraz mı olurmuş, yiyince daha yok mu diyorlar.
Eklenti 172475 Eklenti 172476 Eklenti 172477 |
Sayın lilium, yer kirazı bitkinizin fotoğrafını ekleyebilir misiniz? Ben de ekmiştim, ama diğer tohumlarla karıştı, neyin ne olduğunu bilemiyorum. Bu bitkinin adı nedir de sordum, bilen çıkmadı.
Bu arada yer kirazlarınız çok güzelmiş. Tohumları ektikten ne kadar zaman sonra meyve verdi? Bilgi verebilir misiniz? Saygılar... |
1 Eklenti(ler)
|
Teşekkür ederim. Bendeki bitkinin yapraklarına benziyor, fakat meyve vermedi. Sadece iki küçük beyaz çiçek açtı. Çiçeklerinin rengi beyaz mı?
|
Tam hatırlayamıyorum ama Çiçek rengi sarı siyah sanıyorum.:)
Saksıda iyi sonuçlar alınamıyor, bende bir tane saksıya ektim çiçek açmasına rahmen meyva alamadım. suyu seviyor susuz bırakmaya pek gelmiyor. |
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17088
Yer kirazı olmasından şüphe ettiğim bitki bu sayfada, dördüncü mesajda. |
Ne olduğunu bilmiyorum ama yer kirazı olmadığı kesin..
|
Çok güzel sevgili lilium.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025