![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn kasap.94,elinize emeğinize sağlık,iyi bakmışsınız fidanınıza.Bu dönemde meyve tutmasını isterseniz fazla sulamadan kaçınıp meyveler ceviz iriliğine geldiğinde 2-3 meyve bırakıp diğerlerini koparabilirsiniz.Bu haliyle 2-3 meyveyi rahatlıkla büyütebilir.Şimdiden afiyet olsun. |
bahçe de bugün
2 Eklenti(ler)
Kokulu pembe gül, yaz boyu devamlı çiçek açıyor.
|
sarı renkli sarmaşık
Alıntı:
|
kasap94 abicim bu gülden çelik yollaya bilirmisin zamanı gelince :) en sevdiğim gül türüdür bu :D
|
cevap
Alıntı:
|
Alıntı:
|
çilek
2 Eklenti(ler)
Çilekler hızlı geliştiler. Bir kısmını yaşlı kökleri söküp genç fidanlarla değiştirdim.
|
sayın kasap.94 çilekleri diktiğiniz bu boruyu bu hale nasıl getirdiniz ? Bu borunun üst kısmı açık mıydı yani çilekleri diktiğiniz boşluk ! çileklerinizde özellikle bir şey yapıyormusunuz gübre vs.... ?
|
Alıntı:
|
Bahçe
3 Eklenti(ler)
Koyu kırmızı gül.
Kalonche. ismini bilmediğim pembe çiçek= İsmini bilen yazarsa memnun olurum. |
Alıntı:
|
cevap
Bir miktar yıllanmış büyük baş hayvan ve tavuk gübresi, bir miktar mil, çürümüş bahçe ve mutfak artıkları, odun külü, mangal kömür tozu, pancar melası, kireç, karıştırılıp bahçenin bir köşesinde bir sene zaman zaman karıştırıp beklettiğim gübre. Bir römork tan fazla oluyor. Bahçenin tamamında saksılarda çilek ve sebzelerde de kullanmaktayım.
|
Sayın kasap.94 pembe çiçeğiniz bence anemon :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bahçe de bugün
3 Eklenti(ler)
Bahçem de bu gün açanlar.
|
Bahçe
4 Eklenti(ler)
Dün açanların devamı.
|
bahçe de bugün
5 Eklenti(ler)
20-06-2015
|
Her zaman ki gibi şahane. Yıldızlar, gala muhteşem görünüyorlar emeğinize sağlık. Bende geçen yıl yıldız çiçeği ekmiştim. Yumruları sökmüştüm. Saklamayı beceremedim galiba kuruyup kalmışlar. Bu yıl yine ektim. Tek bir kökten mi, bu şekilde büyüdü onu merak ettim. Çiçekleri solduğunda nasıl saklıyorsunuz.
|
Sayın aleydi: Yıldız ve gala yumrul arını sökmeden toprakta bırakıyorum, bahçe toprağım süzek olduğundan kışın zarar görmüyorlar.
|
Bahçe
5 Eklenti(ler)
Askıda-kiler.
|
Bahçe
4 Eklenti(ler)
devamı.
|
Bahçe
5 Eklenti(ler)
Devamı.
|
bahçe de bugün
3 Eklenti(ler)
Bugün ekilenler. Daire şeklinde ipek çiçekleri ortalarına üç adet çeşitli renklerde bodur aslan ağzı on ocak ekildi.
|
Sn Kasap.94 o kadar çok çiçek ekiyorsunuz. Hep düzenli bahçeniz. Soğanlılar var, onlarca çeşit çiçek var. Ben çiçekleri üst üste ekmeden, karıştırmadan. Nasıl bu kadar çok çiçeği, düzenli bir halde ektiğinizi merak ettim .
Nasıl bir yöntem izliyorsunuz. Şema mı yapıyorsunuz. Bazı çiçeklerin zamanı geçiyor soluyor. Hemen yenilerini ekiyorsunuz, bazıları kendiliğinden çıkıyor. Bahçeniz hep çiçekli. Bunun sırrını merak ettim:). |
Sayın aleydi: Yıllardır bahçe ile kendim ilgilendiğimden neyi nereye ektiğimi, nerede ne-şekil soğan ekili, ne zaman çıkması gerekiyor, kafam da kayıtlı olduğun dan, ekeceğim fideleri de ona göre yetiştiriyorum. Onun için zor olmuyor. İlginiz için teşekkür ederim.
|
Bahçeden
5 Eklenti(ler)
Bugün fotğrafladıklarım
|
çilek ekimi
1 Eklenti(ler)
Bu sene çilek borularına yeni iki boy daha ilave ekledim, fideler son baharda ekilecekler.
|
bahçede temizlik
3 Eklenti(ler)
Yürüyüş yolu üç gün önce böyle idi, temizlendiğinde ikinci resimdeki gibi oldu.
|
:) Ellerinize sağlık sayın kasap.94, yürüyüş yolunu fotoğraflara 2. baktığımda görebildim. Çok emek verdiğiniz belli oluyor.
|
Bahçeden
5 Eklenti(ler)
Bugünün görüntüleri.
|
Bahçeniz çok tertipli düzenli bir sekilde dizayn edilmiş gerçekten çiçeklerinizde çok sağlıklılar cennet bahçesi gibi olmuş emeğinize yüreğinize sağlık .. [emoji4]
|
Sn.Kasap, duvar saksılarınız çok güzel olmuş
ellerinize sağlık. |
Sayın: Resulgur, Resimsel. ikinize de beğeniniz için teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Bahçeden
5 Eklenti(ler)
Bahçeden devamı.
|
Bahçeden
5 Eklenti(ler)
Bugün bahçe.
1-Yıldız çadırını sardırmak için sekizlik demirden yaptığım daire. 2-Floverden aldığım sarı çiçek. Campsis radicans flava 3-Yaban mersini çiçekleri. 4-Ağaç kavunu meyve tuttu. 5-Beyaz oya çiçekleri. |
5 Eklenti(ler)
Bugünün açanları.
1-Beyaz girgine. 2-kırmızı yıldız. 3-Kırmızı, beyaz, pembe, mineler ve Zen fideden gelen Sarı ve mavi kalibraşo fideleri. 4- Su sümbüller im bu sene kışı hasarsız atlattılar. 5- Kırmızı oya fidanı küçük olmasına rağmen bol çiçek verdi. |
Bahçem
5 Eklenti(ler)
Kaktüslerim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025