agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Dağ Çiği/ Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/19015.htm)

dağ çiği 24-03-2010 23:13

dağ çiği/bahçe

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl kuzenimin dağdan getirdiği soğanlı bitkinin kardelen olduğunu sanıyodum. Geçenlerde yaptığımız dağ gezisin de gerçek kardeleni görene dek.

dağ çiği 24-03-2010 23:18

dağ çiği/bahçe

3 Eklenti(ler)
Bahçemde ki soğanlı bitkiyi araştırdım ve göl soğanı olduğunu öğrendim

dağ çiği 24-03-2010 23:24

dağ çiği/bahçe

2 Eklenti(ler)
Dağ yolculuğumuz sırasında pankiden(köpeğimiz)kaçamadık.Arabayı uzunca bi süre takip etti.Babam dayanamadı arabaya aldı.O gün çok mutluydu yanında en çok sevdiği varlık babam vardı.Derelerde oynadı durdu ıslanmış çamurlu bi halde eve geldik.

dağ çiği 24-03-2010 23:34

dağ çiği/bahçe

5 Eklenti(ler)
Havalar güzel oldukça bahçeyi toparlamaya çalışıyorum.Yapılıcak işleri düşündükçe baya korkuyorum ama bahçede olunca hiç bir şey zor gelmiyor.Sebze tohumlarımı bu yıl bahçede çimlendirmeye karar verdim.Mini seralara tohumları ektim.Tatlı kabaklarını kasımda hazırladığım çukurların içine direkt ektim.Çilekleri çapa yapıp samanlarını yaydım.

dağ çiği 24-03-2010 23:41

dağ çiği/bahçe

4 Eklenti(ler)
Dağdan bolca yosun topladım.Çiçeklerin diplerini onlarla bi güzel kapladım.Görünüşte çiçekler pek memnun gibi görüntüde çok hoş oldu.

kılıç 25-03-2010 09:01

Sevgili dağ çiği bu yosun fikri çok güzel çiçeklerede çok yakışmış.

Adalet Yağcı 25-03-2010 09:29

Sevgili Dağ çiği, yosunlar gerçekten güzel olmuş, bahçe uyanmaya başlamış.
Bahçe elinizin altında olunca sebzeleri çimlendirmek kolay oluyor, ben ekemiyorum bahçeye, her yıl evde çimlendirip götürüyorum, böyle olunca da adaptasyonda zorlanıyor yavrucaklar.

Her şey çok güzel olacak, çileklerinizin gelişimi çok güzel, bir aya kalmaz çilek yersiniz.

sevim.K 25-03-2010 10:10

Ne zamandır bakmamıştım bahçeye sebze bahçesi çok hoşuma gitti. Menekşelerinizin yaprakları ne kadar büyük kocaman kocamanlar:) Küçük oval yapraklı senservianızda güzel gelişmiş. Güle güle büyütün bol çiçeklerini görün, bol ürünler alın sebzelerinizden:)

limon 25-03-2010 12:03

Çok çalışmış çok yorulmuşsunuz, elinize sağlık. Çileklerin dibine bu yıl bende saman veya ağaç kabuğu sereceğim. Sizinkiler çiçeklenmişler bile, Yalova buradan biraz daha ılıman kalıyor. 1-2 derece bile bitkilerde ne kadar fark ediyor.

Panki babanızın, babanız da Pankinin yanında ne kadar memnunlar. :) Bizimki arabadan nefret ediyor (çok tutuyor), arabayı karşıdan görünce salyaları akmaya başlıyor, binmemek için saklanacak yer arıyor.

Arada bir mecbur kalınca(hiç tercih etmiyorum), Bremen Mızıkacıları gibi kedimizin seranadı (arabaya binice hiç durmadan miyavlar), köpeğimizin salyaları eşliğinde yolculuk yapıyoruz. bir de biz durmadan konuşunca, yolculuk sonunda hepimiz ambele olmuş şekilde 2 günde ancak kendimize geliyoruz. Etrafta görüyorum, arabalarının arka camlarını açıyorlar, köpekleri başlarını çıkarıyor öylece mutlu mesut gidiyorlar. Camı açınca bizimki atlamaya kalkıyor. :)

Bol ürünlü, bol çiçekli bir sezon dilerim.

dağ çiği 25-03-2010 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 603448)
Sevgili dağ çiği bu yosun fikri çok güzel çiçeklerede çok yakışmış.

Teşekkür ederim sevgili kılıç yosunusunu çok seviyorum asil bi duruşu var.

dağ çiği 25-03-2010 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 603462)
Sevgili Dağ çiği, yosunlar gerçekten güzel olmuş, bahçe uyanmaya başlamış.
Bahçe elinizin altında olunca sebzeleri çimlendirmek kolay oluyor, ben ekemiyorum bahçeye, her yıl evde çimlendirip götürüyorum, böyle olunca da adaptasyonda zorlanıyor yavrucaklar.

Her şey çok güzel olacak, çileklerinizin gelişimi çok güzel, bir aya kalmaz çilek yersiniz.

Haklısınız bahçe yakın olunca işlerde kolaylaşıyor.Geçen yıl sebze fidelerini evde çimlendirmiştim.Boyları okadar uzadıki ekerken sırık dikdekmek zorunda kalmıştım.Derinde ekememişim yaz ortasında küllenme oldular.
Geçen yıl çok az ektiğim çilekler okadar çoğaldıki kıyamadım güllerin etrafına diktim.Hallarinden pek memnun gözüküyolar.

dağ çiği 25-03-2010 22:53

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 603486)
Ne zamandır bakmamıştım bahçeye sebze bahçesi çok hoşuma gitti. Menekşelerinizin yaprakları ne kadar büyük kocaman kocamanlar:) Küçük oval yapraklı senservianızda güzel gelişmiş. Güle güle büyütün bol çiçeklerini görün, bol ürünler alın sebzelerinizden:)

Menekşenin cinsinden heralde yapraklar gerçekten büyük.

dağ çiği 25-03-2010 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 603567)
Çok çalışmış çok yorulmuşsunuz, elinize sağlık. Çileklerin dibine bu yıl bende saman veya ağaç kabuğu sereceğim. Sizinkiler çiçeklenmişler bile, Yalova buradan biraz daha ılıman kalıyor. 1-2 derece bile bitkilerde ne kadar fark ediyor.

Panki babanızın, babanız da Pankinin yanında ne kadar memnunlar. :) Bizimki arabadan nefret ediyor (çok tutuyor), arabayı karşıdan görünce salyaları akmaya başlıyor, binmemek için saklanacak yer arıyor.

Arada bir mecbur kalınca(hiç tercih etmiyorum), Bremen Mızıkacıları gibi kedimizin seranadı (arabaya binice hiç durmadan miyavlar), köpeğimizin salyaları eşliğinde yolculuk yapıyoruz. bir de biz durmadan konuşunca, yolculuk sonunda hepimiz ambele olmuş şekilde 2 günde ancak kendimize geliyoruz. Etrafta görüyorum, arabalarının arka camlarını açıyorlar, köpekleri başlarını çıkarıyor öylece mutlu mesut gidiyorlar. Camı açınca bizimki atlamaya kalkıyor. :)

Bol ürünlü, bol çiçekli bir sezon dilerim.

Bahçeyide hayvanlarıda çok seviyoruz bahçesiz hayvanın hayvansıda bahçenin tadı yok gibi geliyor bana.Hep beraber bol ürünlü çiçekli sağlıklı bi yaz geçirmek dileğiyle.

hüzün 26-03-2010 18:52

Amin canım hep beraber bol ürünlü çiçekli sağlıklı bir yaz geçirmek ümidiyle
menekşeleleriniz ve seralarınız çok güzel
yosunlar faklı bir hava katmış bence saksılarınza, güle güle kullanın.

Hhatice 26-03-2010 19:13

Sevgili Dağ Çiği hem bahçeniz hemde içerideki çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık kaktüslerinizde güzelmiş bir kaktüs sever olarak hemen dikkatimi çekti ,Bahar erken gelmiş çileklerinizden belli oluyor bizim taraflarda daha 2 ay hiç birşey kendine gelemez iklim farkı çok belli oluyor. Bahçenizde kediniz, köpeğiniz, bitkilerinizle sağlıklı ve mutlu yaşayın .

dağ çiği 26-03-2010 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüzün (Mesaj 604462)
Amin canım hep beraber bol ürünlü çiçekli sağlıklı bir yaz geçirmek ümidiyle
menekşeleleriniz ve seralarınız çok güzel
yosunlar faklı bir hava katmış bence saksılarınza, güle güle kullanın.

Teşekkürler sevgili hüzün güzel bir yaz bizleri bekliyor.Yaradan emeğin ve sevginin karşılığını mutlaka verir.

dağ çiği 26-03-2010 20:33

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 604475)
Sevgili Dağ Çiği hem bahçeniz hemde içerideki çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık kaktüslerinizde güzelmiş bir kaktüs sever olarak hemen dikkatimi çekti ,Bahar erken gelmiş çileklerinizden belli oluyor bizim taraflarda daha 2 ay hiç birşey kendine gelemez iklim farkı çok belli oluyor. Bahçenizde kediniz, köpeğiniz, bitkilerinizle sağlıklı ve mutlu yaşayın .

Kaktüs delisi kardeşim ben onu mutlu etmek için ilgileniyorum.Çİlekler çok ilginç karda bile çiçekliydi.GÜzel dileklerin için çok teşekkürler.Bu kaktüsler senin için.

sevim4 26-03-2010 22:33

Burdan negüzel gözüküyor kaktüsler çağ çiçeyi.

mormenekşe 31-03-2010 23:40

Sevgili Dağ Çiği, bahçenize hayran kaldım ne kadar doğal ve sıcak. Gerçekten çok emek vermişsiniz gösterişten uzak rengarek bir ahenk var. Arkadaşların da belirttiği gibi sıcak iklimin çok faydası var şanslısınız. Pankiye bayıldım duygu dolu bakışları var, babanız benim babama çok benziyor :) Bahçenizin ve sevimli dostlarınızın yeni fotolarını da görmek isterim.

dağ çiği 01-04-2010 21:31

Sevgili mormenekşe bahçemin ruhunu hisstmen çok hoşuma gitti.Panki diğer köpeklerden çok farklı sevgi dolu kedilerle olan dostluğu diğer köpekler tarafından hiç te hoş karşılanmıyor.Ellerine geçirseler parçalıcaklar pankiyi. Kedileri kucağında yatıran panki ona olan düşmanlık karşısında aslan kesiliyor doğa harikası bir köpek.Babamın babanıza benzemesi de çok hoş desenize bizler çok şanslıyız.

turko-g 02-04-2010 15:06

Sevgili Dağçiği,
Yosun fikrini çok beğendim, üstelikte çiçeklere çok yakışmış bende denemeden bir şey sorayım toprağın hava almasını engellemez mi?

Ayrıca 65 nolu mesajınızın ikinci resimdeki (öndeki ve arkadakiler) kılıça çok benziyor (kısa olması dışında) adını biliyormusunuz?

dağ çiği 06-04-2010 20:49

Sevgili turko-g
Yosunu daha önce benjamin ve bodur kılıçta denemiştim, çiçeklerin daha canlı olduğunu gördüm.Menekşelerde yeni denedim şimdilik keyifleri yerinde.KIlıca benzeyen bodur kılıç.

dağ çiği 06-04-2010 21:10

dağ çiği/bahçe

3 Eklenti(ler)
İki yıldır uğraştığım bahçeyi şekilden şekile sokup duruyorum.İstediğim şekile gelmesi iki üç yılımı alıcağa benziyor.Allah sağlık sıhat verirse çalışmaya devam.Bahçenin tamamaını beşinci kattan resimleye bildim.Yavaş yavaş değişimler.Uyduruk sebze adaları yaptım,Uyduruk diyorum çünkü tam hesaplı kitaplı değil elimizde olan inşaat artık keresteleriyle yaptım.İnşallah bol ürün alırım sebze adalarını babama kanıtlamam gerekiyor.Herkese anlatmak yoruyo bazen insanı.Burdan sayın Meyveli Tepeye teşekkür ediyorum bizlere verdiği değerli bilgiler için.

dağ çiği 06-04-2010 21:18

dağ çiği/bahçe

3 Eklenti(ler)
Saksılara özel bir köşe yaptım.KOmşuları şöyle bi dolaşıp çeşit çeşit çiçekler topladım.Saksılara arajman yaptım, bakalım tutarlarsa nasıl olucak.Uzun saksılara petunya ekmek niyetim.

dağ çiği 06-04-2010 21:31

dağ çiği/bahçe

4 Eklenti(ler)
bizim bahçenin hemen yanı olan halamın bahçesi,halam tarafından bana emanet edildi.halam seksen küsür yaşında mandalinalara bak ne olurdedi.KIramadım başıma bi dünya iş aldım.Bahçe çöplüktü adate baya düzene soktum.Toprak delisi ben toprağı görmüşüm ekmeden dururmuyum orayıda ekmeye başladım.Çok işim var çokk.Halamın bahçesinden görüntüler.

Geçen yıl bir arkadaşımın verdiği sedef çiççeklerini oraya ekmiştim.Daha önce hiç çiçeğini görmediğim sedef çiçekleri ne kadar güzelmiş.Yoncalarda halamdan.

dağ çiği 06-04-2010 21:47

dağ çiği/bahçe

4 Eklenti(ler)
Bahçede bahar iyice hissedilmeye başladı.Göl soğanları gün geçtikçe daha da güzelleşiyorlar.

dağ çiği 06-04-2010 21:56

dağ çiği bahçe

5 Eklenti(ler)
Çuhalar her zamanki gibi çok güzeller.Küpelilerinde keyfi yerinde.Kalalarda yeni yeni canlanıyor kar kötü etkiledi.

Güngör Salman 06-04-2010 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 611882)
Bahçede bahar iyice hissedilmeye başladı.Göl soğanları gün geçtikçe daha da güzelleşiyorlar.

Çok güzeller.

dağ çiği 06-04-2010 22:06

dağ çiği bahçe

4 Eklenti(ler)
Bahçemin olmazsa olmazları panki (bana küstü) Güzel kızım fındıkım.(diye sevdiğim kedinin erkek olduğunu öğrendim.)Ortancayı unutmuşum göstermezsem küser.

dağ çiği 07-04-2010 20:20

dağ çiği bahçe

1 Eklenti(ler)
Dağlarda gezerken rasladığım hayran kaldığım çiçeğin, araştırmalarım sonunda çöpleme çiçeğine benzettim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025