![]() |
Bu ipad sinir bozucu şekilde yazdıklarını farklı kaydediyor insanın. Daha dikkatli ve acele etmeden yazmaya dikkat edeceğim. Zira yazım ve ifade önemli benim için. Yazım yanlışlarım özensizliğimden değil kesinkikle.
|
1 Eklenti(ler)
Sedum Palmeri
Kızımın okuluna giderken önünden geçtiğim evin bahçe masasında gördüm. Balkon camını tıklatıp bir rozet istediğim tatlı teyze bana saksısıyla hediye etti. Kendisinde kocaman bir saksı daha var ve çok güzeller. |
Devamı gelecek ancak şimdi birkaç işim var.
|
Siz kaktüs-sukulentseverlerin bahçe kısmındaki şubesi gibisiniz sevgili Maude :)
Bitkileriniz çok güzeller. Özellikle o Aloe juvenna harika görünüyor. Bu boya gelmesi ne kadar sürdü? Aloe variegata zaten çok sevdiğim türlerden, yanında 2 yavrusu da görünüyor, süper ;) Gasterianız G. batesina sanırım. Sararmış yaprakları güneş yanığından olabilir mi? Gasteria direk güneşi sevmeyen, yarı gölge bitkisidir. Bir de küçük saksıda daha mutlu olurlar ancak kök çürüklüğünü yeni atlatmış ve yeni yer değiştirmişseniz dokunmayın, yerinde kalsın derim. Sadece sulamasına dikkat edip az az sulamanızı öneririm. Devamını bekliyoruz, sevgiler... |
Alıntı:
|
Sevgili Esin Ve sevgili Lusoari iginiz beni çok mutlu etti. Uun zamandır sitede paylaşmak istiyordum ama teknik sorunlar yüzünden başaramadım. Olsun böyle de olsa paylaşmak çok keyifli.
Esin, ben çoğunun adını senden öğrendim aslında :). Ve eminim senden öğreneceğim çok şey var. En büyük eksiğim toprak konusu. Kış dönemine girerken yapamam ama kış çıkışı toprak konusunu halledip, bu şekerleri rahatlatmak, gelişmelerini kolaylaştırmak gerek. Yine de yavaş da olsa geliştiler ve beni üzmediler. Gasteriayı bir marketten almıştım, haworthia, aloe juvenna, aloe variegata, crassula ovata, schlumbergera ile birlikte. Hem de herbirinin saksısı oldukça uygun fiyatlıydı. Kaçırmadım :). Gasteria bir saksı dolusuydu ancak çürümyi farkedince ayırdım. Ancak bunlar kaldı elimde. O yanıklar ta o zamandan kalma. Yavaş büyüyor, yavrular mı bilmem ma tutundular toprağa, irek güneş almayan bir pencere önünde duruyorlar ve sulamasına dikkat ediyorum. Umarım yaşatabilirim. Aloe juvenna önceleri mutsuzdu ama sonradan üç yavru çıkardı. Formu biraz bozuldu ama bayağı büyüdü. Önceki fotoğrafını bulabilirsem yükleyeceğim, böylece fark anlaşılır. Mayıs sonunda almıştım. Aşağıdaki linkte aldıktan 3 hafta sonraki hali var. 1168 nolu mesajda. http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1296974 Esin sana soracaklarım olacak ama hepsini paylaşayım sonra sorularımı sıralayacağım. Diğer arkadaşlaran da bildiklerini paylaşanlar olur inşallah. Şimdi bira daha fotoğraf yükleme zamanı. |
1 Eklenti(ler)
Crassula Ovata
Aslında bu ilk zamanlardaki hali, şimdilerde bayağı dallanıp budaklandı. Bir ara son halini çekip paylaşırım. |
1 Eklenti(ler)
Mammillaria Gracilis
olduğunu düşündüğüm kaktüsüm. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Onlarca yavrunun arasından çekip almıştım üçünü de. Umarım olar da yavrular verip yüzümü güldürürler. |
3 Eklenti(ler)
Haworthia Limifolia
Eşimin ailesini 2 haftalığına ziyarete gittik. Döndüğümüzde çiçek sürpriziyle karşılaştım. Önceleri bir karıştı çiçek sapı, öyle de kalacak sandım ama sonuç aşağıdaki gibi oldu. Şimdiki hali fotoğraftakinden bile uzun. Yaklaşık 110 cm kadar. |
1 Eklenti(ler)
Aloe Ferox
olduğunu sanıyorum. Yoksa başka bir adı mı var, bilen varsa yazsın lütfen. Onu da marketten almıştım diğerleriyle birlikte. Esin'e yazdığım mesajdaki linke http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1296974 bakarsak oldukça büyümüş. |
3 Eklenti(ler)
Opuntia (Kaynana Dili)
Gittiğim çanak çömlek atölyesinin bahçesindeydi bu kaktüs de. Üç parça verdi bana sahibi. Çok da iyi gidiyordu. Çiçeğini bile gösterdi bir zaman. Ancak bugün farkettim ki kuşlar onu da rahat bırakmamış. Üzüldüm halini görünce. Yeni çıkan parçalar ana gövdeden ayrılır gibi olmuş, bağlantıları gevşemiş, düşecek gibi yan yatmışlar. Ne yapmalıyım sizce? |
Yine ara zamanı, kızım beni istiyor. Uyku vakti geldi.
|
1 Eklenti(ler)
Yine burdayım. Devam edelim.
Sempervivum oldukları kesin de hangi alt türleri olduğunu ayırt edemedim. |
1 Eklenti(ler)
Sedum Spurium
Ön bahçeye de diktmiştim biraz, hatta onlar çiçeklendiler bir ara. Bu da arka bahçeye çıkan balkonda duran saksıdakilerin son halleri. |
2 Eklenti(ler)
Sedum reflexum
Yine arka bahçedeki saksılardan... |
2 Eklenti(ler)
Autumn Joy (sanırım bu da bir sedum türü)
|
1 Eklenti(ler)
Sedum Sieboldii
Aslında yavaş gelişiyordu ama bu halinden daha iyiydi. Taki kediler sksısını baş aşağı edene kadar. Kırıldı kaç yerinden.Yeni yeni toparlanıyor. Yanında yine Autumn Joy var. |
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümün de türünü tam kestiremedim. Bilen varsa yazsın lütfen. Koçtaş'tan 1 TL ye almıştım 3 ay kadar önce.
|
1 Eklenti(ler)
Bir Haworthia alt türü olduğunu sandığım ama tam adını bilmediğim bir tane. Bilen var mı?
|
4 Eklenti(ler)
Kalanchoe,
en sevdiklerimdendir. 6 yıl kadar önce anneme aldığım bir saksıdan çelikle üreterek bugünlere geldik. Bir sürü de dağıttık. Açtıklarında hep birlikte muhteşem oluyorlar. Açmış hallerini de bir ara yüklerim. Dahası var da ben birkaç tanesini paylaşayım. İlk iki fotoğraf aynı saksının yaz başı ve sonundaki halleridir. |
Bu da yaz boyunca aslında Ankara'da olup da kendini Bodrum'da sanıp, boyuna açan küçük begonvil fidem.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kedi Tırnakları
İkinci fotoğraf geçen senekilerin tohumlarından. Yurtdışından döndüğümde sulamaya başladım ancak büyüyüp açmaya başladılar. |
2 Eklenti(ler)
Sardunya
Hep sevdiğim, hep bahçemde, penceremin önünde olmasından keyif aldığım... Pek çok var, bunlar sadece birkaçı. |
2 Eklenti(ler)
Hanımeli
Komşumun evinin dış cephesi, bahçe balkonu vs. tadilata girince, geçen yaz tamamen kurumaya yüz tutmuş, yıllardır kocaman olmuş hanımeli öbeğini ortak kararla kaldırmıştık ortadan. Ancak taze filizleri olan kök yerinde duruyordu. Fakat ustaların dikkatsiz ve özensiz çalışmalarıyla o da yok oldu gitti. Üzülmüştüm ama doğa gücünü gösterdi her zamanki gibi. Sakladığını verdi yine bize. Hanımeli fışkırdı yine aynı yerden. Kökü komşu bahçede ama benim bahçem de alacak nasibini, hele bir serpilip sarılsın tellere. Dilerim çiçekleriyle paylaşabilirim o zaman. |
1 Eklenti(ler)
Kasımpatı
Kaç yıl önce kocaman bir öbek kasımpatıydı. Muhteşemdi. Sonra biz yurtdışına gidince babam elinden geldiğince baktı bahçemize. O kocaman öbekten geriye kalan bu güzeller var elimizde. Yine öyle büyüyüp dallanıp, budaklanır mı? Yoksa böyle kalır mı, ne dersiniz? Tomurcuklanmış da bu hafta :) |
2 Eklenti(ler)
Araya yazdan kalma bir iki fotoğraf ekleyeyim. Gerektiği gibi bakamadığım ama hastalanınca tedavisini :) hemen yaptırdığım erik ağacımızın bize sundukları. Bir de bu sene Ankara'ya yağan o kuvvetli yağmur ve dolunun etkisiyle dökülmeler olmasaydı...Hasılat fena değildi yine de.
|
Alıntı:
Haworthia x Gasteria da olabilir, Gasteria X Aloe de olabilir. Ancak çiçek açarsa ebeveyn bitki hakkında bir şeyler söylemek mümkün olur. |
Teşekkürler Esin. Belki o da Haworthia Limifolia gibi sürpriz yapıp çiçek açıverir. Bekleyip görelim bakalım.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Schlumbergera
Kuzey balkonda, aydınlık bir yerde duruyor. Daha vakit var biliyorum ama çiçeklenmiş halini görmek için sabırsızlanıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Komşum verdi, onun saksısı dolup taşıyordu, bana da böldük. Yaz kış dışarıda duruyor onunki, yağmur, kar bana mısın demiyor. Baharda soğanlarından tekrar filizleniyor. Ancak bu sene çiçek açmadı. Adını bilmiyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dün kızımın okuluna yürürken elde ettiğim ganimetlerim. Teyzeler beni kırmadan veriyorlar çiçeklerinden. Ben de yaşatabilirsem ne ala.
|
1 Eklenti(ler)
Hepsini bir mesajda yükleyemiyorum tek tek oluyor ancak.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bir diğeri.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ganimetlere devam ;)..
Graptopetalum paraguayense Yıllar önce bende olanı yaşatamamıştım, hatta bu çiçek için başlık da açmıştım. Böylece o başlığı da hareketlendiririz belki. |
1 Eklenti(ler)
Devam...
|
1 Eklenti(ler)
Bu da sonuncu...
Gördüğüm saksılar bu türle dolup taşmıştı. Adını bilmiyorum ama saksıdan sarkan halleriyle çok güzel görünüyorlardı. Umarım tutarlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025