![]() |
2 Eklenti(ler)
Hollanda'ya Bay Cok'un serasına gittiğimizde evini ve önündeki kaya bahçesini çok beğenmiştim. Bu kadar büyük bir kaya bahçesi benim için mümkün değil ama bazı bölümleri ufak bahçelere uygulanabilir.
Eklenti 117176 Eklenti 117177 Sayın Tekin'in paylaştığı delikli kayaları ben de çok beğeniyorum. Her deliğe bir bitki dikilebilir. Hatta üstteki deliklere sarkıcı sukulentler dikilse harika olur. Alttakilere de sempervivumlar... Bahar gelse de kolları sıvasak artık... |
Sevgili selenn harikasın çok güzel bahçeler, selenn bu işi elbirliğiyle başaracağız sen ben ve cemo sevgili Tekinde yardım ederse bu iş olmuş demektir sevgiler.
|
Sevgili selenn benim bahçemde çok küçük bende çok büyük bir şey yapamam.
|
Evet biraz büyük bir kaya bahçesi, benim zaten o kaya bahçesinden daha küçük bir bahçem var:) Minyatür kaya bahçesi olabilir ancak benimki:))
|
Sn Tekin in, resimlediği kayaları araştırmaya başladım bile:)
Bir umut en yakın Düzce de bulmayı umuyorum. Küçük yerde oturmanın dezavantajı oluyor işte. Aradığını bulamıyor insan. Baharda o kayalardan sarkıcı sukulentler aktığını düşünüyorum, şelale gibi:) |
Merhaba.baharda bende kaya bahçesi yapmayı planlıyorum. edirne kışın soğuk olduğından seçimimi ona göre yapacağım. Bu arada, peyzaj düzenleme bölümünün 3. sayfasında zenfree nin önerdiği örnek bahçe planları var. bence bir göz gezdirmekte fayda var,ben çok yararlandım. kolay gelsin
|
Sevgili selenn benim bahçemin tamamı 75-80 m2 kadar, onun için ben de büyük bir şey yapamam, sevgiler.
|
Sevgili cemo, sayın Tekin'in resimlediği kayalardan bir tanesi benim bahçemin tamamını kaplar.Ayrıca eşim, işaret istasyonundan Kestaneciler köyüne kadar olan bölgede o kayalardan çok olduğunu ama alınması ve taşınması işini nasıl çözeceğinizi bilmediğini söylüyor.
|
Sayın son06 önerileriniz için çok teşekkürler.
|
Alıntı:
Ama sevgili Tekin in yüklediği gibi oyuklu kaya görmedim. Yarın yol boyu bi gideyim bari::) Ben kayaları bulayım taşımak ta bişey mi:) |
1 Eklenti(ler)
İşte, bu karşı köşeye düşünmekteyim kaya bahcesini.
Kaya bahcesi altına da, kaktüs bahcemi. Ne dersiniz:confused: |
Sevgili cemo,o köşe çok uygun ve geniş. Ayrıca eşim, kayaların, Deniz Kuvvetlerine ait işaret istasyonundan ( Limandaki istasyon ) sizin köye kadar olan kıyılarda, özellikle radarın alt kısımlarında olduğunda ısrar ediyor. Kendisi emekli deniz astsubayı olduğundan yıllarca Ereğli'ye rotasyon görevine geliyordu, balık yataklarını ararken o kıyılarda tekneyle çok dolaşmışlar, tabi kayaların çoğunun suyun içinde olduğunu söylüyor. İddiası şöyle ki; eğer kaya bulursa bizim bahçe için de siz toplayıp getirecekmişsiniz.
|
Alıntı:
Boşuna karadan ilerlemiyeyim ben:) Ben hazinenin üstündeymişim de haberim yokmuş:) |
Evet sana yolu gösterdik.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Satı Uğurtan bahcenizin köşesine kaya bahcesi karaladım.Umarım beğnirsiniz.
|
Sevgili Tekin bey, çok teşekkür ederim.Yalnız çok net olmadığı için seçemiyorum, biraz daha net olursa çok sevinirim sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Hayali olarak umarım size fikir verir.
|
Sevgili Tekin bey,çok güzel olmuş bana kaya bahçesi konusunda çok yardımcı oldunuz, çok teşekkür ederim.
|
Kaya Bahçesi
5 Eklenti(ler)
Sevgili Tekin Bey'in eseri.
|
Tekin bey'in Sevgili Cemo'nun Sevim K. ve senin ellerinize sağlık.
|
Satı Abla; kaya bahçesi ne güzel oluyor. İnsanı heveslendiriyorsunuz. Yardım eden herkesin eline emeğine sağlık.
selenn in bahsettiği, saksıyla toprağa dikmek, çok iyi bir fikir. Bol delikli kayalara; kaktüsler, sukkulentler ne güzel yaraşır. Bahçeni ben de takipteyim. |
Canım laleciğim, selenn in saksıyla koyma fikri aklımda aynen öyle yapacağım bekleyin çok güzel olacak hep beraber resimleri paylaşacağız. Kaya bahçesinin mimarı sevgili Tekin bey ellerine sağlık kendi elleriyle yaptı.Laleciğim senden gelen kaktüslerdende dikeceğim sevgiler.
|
Canım benim onlar adına ben teşekkür ederim.
|
Küçük bir imece, başlangıç güzel olmuş.Hepinizin eline sağlık.
Gelişmeleri de bekliyoruz Satı Hanım. |
Sevgili Vildan Sönmez, evet aynen öyle oldu, sevgili Tekin bey,sevgili cemo ve sevgili sevimk bana sürpriz yaptılar, ve kaya bahçemi bitki dikilecek hale getirdiler.bundan sonra gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.
|
Fotoğrafları hızlıca çevirirken bir an daha iyi bir çizim yapılmış sandım. Çok güzel olmuş.
Merakla bitkilenmiş halini bekliyorum. Aslında 2. yıl daha güzel olur. Yapanların eline sağlık. Bu havada, çamur bahçeye girdiklerine göre size çok değer veriyor olmalılar.:rolleyes: |
Sevgili sabah,çok teşekkür ederim evet bitkiler dikilip büyüdükten sonra daha güzel olacak. Sevgili sabah, bana görede çok değer veriyorlar hepsinin ellerine sağlık hepsine teşekkür ediyorum sevgiler.
|
Kaya Bahçesi
2 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş bitkilerimi yerleştiriyorum.
|
Satı Hanım çok güzel olmuş ,emeğinize sağlık bahçenizi gezerken nasıl mutlu oluyorum bilemezsiniz :)bahara çok daha güzelleşecek gelişmeleri bekliyorum :)
|
Sevgili Hhatice hanım ,çok teşekkür ederim.Kaya bahçesi yapımında en büyük emek sevgili Tekin beyin, gelişmeleri hep beraber göreceğiz sevgiler.
|
Satıcığım ellerine sağlık çok güzel olmuş. Ben biliyordum zaten senin bahara kadar sabredemeyeceğini. Ne yalan söyleyeyim ben de olsam sabredemezdim. Şu üst kısımda bulunan küçük katların arasına campanula(maviş) ne güzel de yakışırdı. Şöyle öbek öbek açsa oradan. Bulabilirsen yanına bir de beyaz. Alt kısımlara bir iki acem halısı.
|
Ablacığım, Çok güzel olmuş, Aslında kaya bahçesi için düşündüğün bitki isimlerini yazsan neyin nereye dikileceğine hep beraber karar verseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
|
Sevgili almira,çok teşekkür ederim sabretmem mümkünmü,mavişin maviside beyazıda var.Acem halısına gelince diktim bile yeni olduğu için çok belli değil yaza daha güzel olacaklar sevgiler.
|
Tamam benim güzel kardeşim, elimdeki bitkileri sıralayıp liste halinde yazayım.
|
cok güzel olmus birde diktiklerin yaza kadar iyice yetistilermi cok cok daha güzel olacaklar biz gelene kadar tam oturmus olur kaya bahcen bende seyrederek cayimi icerim.))))))
|
Canım benim, sen gelene kadar kaya bahçesi ormana döner,bizde karşısında oturup çayımızı içeriz.
|
kaya bahçem
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçemin son hali.
|
Ne güzel bir köşe. Bir de yer örtücülerle, bodur çiçekli bitkilerle, kaktüs ve sukulentlerle canlandığını düşün;) Harika
|
Sevgili sevim.K, sizin eseriniz biraz havalar düzelsin,içine tavsiye ettiğiniz bitkilerden dikeceğim.
|
Satı abla çook harika olmuş kaya bahçen, tebrik ederim:)
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025