agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zafer İnandıklı / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18157.htm)

Zafer İnandıklı 21-02-2010 21:35

1 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi de bir ağaç dibinde buldum. Bana çok ilginç geldi yaprak, üstünde yaprak iki yaprak arasında tomurcuk.

Dayanamadım onu da aldım.

Nuri Murvet 21-02-2010 21:47

Merhaba

Bugün sizin bahçeye demir attım, sizi takip ediyorum aldığınız orman altı toprağından çok ilginç bitkiler çıkacağına emin olun, aldığınız yaprak çürüntülerinde bahçenize mantari (fungus) hastalıkları bulaştırabilirsiniz dikkatli olmakta fayda var.

Dayanamayıpta aldığınız bitki Ruscus aculeatus (tavşan memesi) çalısıdır. Saygılarımla

Vildan Sönmez 21-02-2010 22:04

1 Eklenti(ler)
Zafer Bey 101 nolu mesajdaki tavşan memesi, orman yürüyüşlerinde hep kırmızı tohumlu halini gördüğüm bitki. Sayenizdse ilk defa çiçekli halini de görmüş oldum. Çiçekleri geçince bu fotoğraftaki gibi olacak.

Zafer İnandıklı 21-02-2010 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurimurvet (Mesaj 583179)
Merhaba

Bugün sizin bahçeye demir attım, sizi takip ediyorum aldığınız orman altı toprağından çok ilginç bitkiler çıkacağına emin olun, aldığınız yaprak çürüntülerinde bahçenize mantari (fungus) hastalıkları bulaştırabilirsiniz dikkatli olmakta fayda var.

Dayanamayıpta aldığınız bitki Ruscus aculeatus (tavşan memesi) çalısıdır. Saygılarımla

Sayın nurimurvet, çok teşekkür ederim. Bu konuda bana neler tavsiye edersiniz.

Saygılar, sevgiler.

Nuri Murvet 21-02-2010 23:10

Merhaba

Orman altı üst toprak veya bitki artığı, yaprak çürüğü gibi malzemeler çürüme oluşumunu daha tamamlayamamış olması nedeni ile asitiktir, doğal ortamında bulunan çimlenmemiş tohum, spor, böcek yumurtaları, nematot, mantari hastalıklar kısaca oradaki biyolojik ortamı alıp kendi bahçenize getirdiniz.

Kullanacağınız ortamda belki de hiç bir şey olmayacak ama ya buradaki olumsuzlukları bahçenize taşıdıysanız o zaman size hem maddi hemde manevi bir sürü sorunla karşılaşırsınız, aldığınız toprağın hacmini bilmiyorum açık alanda bir yere serin üzerini örtecek naylon örtü, Ziraii ilaç bayisinden toprak fumigantı alıp kullanım kurallarına uyularak toprağınızı steril hale getirdikten sonra gönül rahatlığı ile bahçenizde kullanabilirsiniz.Sagılarımla...

k_donmez 21-02-2010 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 583171)
Bu bitkiyi de bir ağaç dibinde buldum. Bana çok ilginç geldi yaprak, üstünde yaprak iki yaprak arasında tomurcuk.

Dayanamadım onu da aldım.

Sayın Zafer İnandıklı, bu çiçekli bitkiyi, yaprağı veya adı her neyse onu bende merak ediyorum. Zira bunu çiçekçiler buket hazırlarken kullanıyorlar, çiçeklerin olduğu yerlerde kırmızı meyvalar oluşuyor. Ateş dikeninin meyvaları gibi. Adını öğrenebilirsek ben de mutlu olacağım. Bunun yanısıra bir bahçeyi güleryüzlü hale getirmenin ve onun korumanın ne kadar zor olduğunu sizin mesajlarınıza eklenen son resimlerden çok iyi öğrendik. Aman hüzün olmasın. Bu güzelliklere kavuşmanın tatlı heyecanını yaşıyoruz ve o günlere çok kalmadı. Yakında yeniden her yanımızı donatacaklar.
Bütün bunları yazdıktan sonra Sayın Nuri Murvet'in yazısını okudum. Muradıma erdim. Bitkinin adı Ruscus aculeatus imiş öğrendim. Hani söylemiştim ya, sizden öğrenelim diye, işte öğrendim.
Bu mesajı daha çok düzeltirim. Vildan hanımda meyveli resmini eklemiş. Pişti oldu.
Bir de toprak sterilizasyon yöntemi öğrendim. Kısa günde daha ne istenir.

sevim.K 22-02-2010 20:36

Sayın Zafer İnandıklı neden daha önce görmedim diye bütün bahçenizi dolaştım. Emeklerinize sağlık:) Sardunyaların sarıkızın olduğu duvarınıza demirlemiş durumdayım. Bahardaki canlanmış hallerini yeniden izlemek için:)

hüzün 26-02-2010 18:21

Çok beğendim Sayın Zafer İnandıklı,
koskoca bahçeye naylonla sera yapmışsınız çok başarılı buldum, bir an ben de yapmayı düşündüm ama malesef burası fırtına bakımından çok bereketli olduğu için naylon falan dayanmaz.size koly gelsin ellerinize emeklerinize sağlık.

Adalet Yağcı 26-02-2010 20:09

Sayın Zafer İnandıklı, evi bir sardunya cennetine döndürmüşsünüz, harika görünüyorlar.
İnşallah hepsi de kışı atlatmıştır, bu kış bir çok arkadaş sardunyalarımızı kaybettik, bari sizde seyredelim güzelliklerini.

ezgili dünyam 27-02-2010 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 583193)
Zafer Bey 101 nolu mesajdaki tavşan memesi, orman yürüyüşlerinde hep kırmızı tohumlu halini gördüğüm bitki. Sayenizdse ilk defa çiçekli halini de görmüş oldum. Çiçekleri geçince bu fotoğraftaki gibi olacak.

Biz çocukken, yaka iğnesi çiçeği derdik. Yakalarımıza takardık.:p

Hhatice 27-02-2010 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 583655)
Sayın sevim.K, teşekkür ederim. Yaz'a doğru yine aynı duruma gelecekler inşaallah.

tabi ki gelecekler sizin ilginiz sevginizle eskisinden çok daha güzel olacaklar
ben yine keyifle bir tur attım bahçenizde gerçekten emekle neler olacağını gördüm

Satı Uğurtan 14-04-2010 23:13

Sevgili Zafer bey,çiçekleriniz ve fayans saksılarınız çok güzeller,sağlıkla tadını çıkarın.

hozat 15-04-2010 01:19

Zafer Bey,sizi 6.yıl toplantısında tanıdım. içten,,duru, yalın,sanatçı ruhununuzun esitileri bahçenize yansımış.

Duvardaki saksılarınız, tek saklılık seralarınız ve boruların üzerindeki çiçek resimleri bana yol gösterdi üçünü de uygulayacağım.

Bir gecelik gelin ne kadar büyüyormuş, Bodrum'da saksısıyla atılan bu güzelliği daha önce tanımış olsaydım derhal alır eve getirirdim.

Çiçeklerin yanındaki ahşap kafesli paravanı siz mi yaptınız? Ahşabı sevdiğinizi biliyorum.

Bahçenizin çiçeği çok, bereketi bol olsun.

Orhan Özbilgiç 15-04-2010 06:40

Zafer Bey,
Son toplantıda, sizinle bir türlü yüzyüze görüşme şansı yakalayamadım. Oysa siz, bahçenizden izlediğim kadarıyla, yaratıcı zekanız, becerileriniz ve üretkenliğiniz nedeniyle tanımak ve kutlamak isteyeceğim biriydiniz. Neyse.. İnşaallah bir başka toplantıya.:)
Sanırım bahçenizi epeyce hale-yola koymuşsunuzdur. Mayıstan itibaren, tüm arkadaşların bahçelerinden olduğu gibi, sizinde bahçenizden enfes görüntüler ulaşacaktır mutlaka.
Bugünlerde güneyde ve batıdaki bahçelerden gül fotoğrafları gelmeye başlar. Bizlerde yaza iyiden yaklaştığımızı anlarız.
Sizede; yeni sezonda, sağlık ve mutluluk içinde, keyifli çalışmalar diliyorum.

Zafer İnandıklı 15-04-2010 21:49

Sayın Satı Uğurtan, Sayın hozat çok teşekkür ederim. Sayın hozat size verdiğim sözü bu sıralar yerine getirebilirim.

Ahşap paravanın kafes kısmı hazır satılıyor. Çerçevesini ben yaptım.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

hozat 15-04-2010 22:55

Sn. İnandıklı,
Çok sevinirim,ona kafayı takmış durumdayım. Yakında Bodrum'a gidip döneceğim.bahçemden istediğiniz bir çiçek olursa bildirin getirmeye çalışırım.

Bu aylarda: Gazanyalar, ceylan sardunyalar, bodrum papatyaları,gelincikve sakız sardunyalar coştukça coşuyor.

Benim bahçeye bir göz atın bu yazdıklarımdan çelik getirebilirim(gelincik hariç)
Sağlıkla kalın. Eşinizin de ellerine sağlık, selamlarımı iletin lütfen.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 21:56

Bahçemizin yeni düzeni.

3 Eklenti(ler)
Kış mevsiminde bu halde idi bahçemiz.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:01

1 Eklenti(ler)
Bunlar bizimkiler, manolya ağacına tüneyip bu deli ne yapıyor diye beni izlediler.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:04

2 Eklenti(ler)
Ara yollar, bölmeler yaptım.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:11

1 Eklenti(ler)
Her bir karış toprağı; torf, pomza, klinoptilolit ile harmanladım

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:14

4 Eklenti(ler)
Ancak bu kadar becerebildim.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:17

3 Eklenti(ler)
Düzenleme nedeniyle kaplara ekmiştim.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:19

2 Eklenti(ler)
Begonviller, semt pazarından.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:20

1 Eklenti(ler)
Clivia.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:23

1 Eklenti(ler)
Hypocyrta sp.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:26

1 Eklenti(ler)
Aeschynanthus.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:28

1 Eklenti(ler)
Liliumlar fayans saksılar da.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:29

1 Eklenti(ler)
Kamelyalar.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:31

1 Eklenti(ler)
Kaktüs ailemiz genişledi.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:32

1 Eklenti(ler)
Ayı pençesi.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:36

2 Eklenti(ler)
bodrum papatyalarım.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:38

1 Eklenti(ler)
Gerberalar.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:42

1 Eklenti(ler)
Mor salkım ve hanımeli, pasifloranın arasında mutsuzdular. Ben de onları ağaca sardım.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:44

1 Eklenti(ler)
Gala ve japon şemsiyesi.

Gezegen 16-04-2010 22:44

çok büyük emek vermişsiniz insan emek vermeyince birşeyler ortaya çıkmıyor ama en cok ilgimi çeken passifloreler oldu 2 yıldır tohumdan çimlendirmeye uğraşıyorum hala ulaşamadım bahçeniz bu haliyle cok güzel yazın nasıl olur tahmin edemiyorum umarım resimlerinizi takip etme fırsatı bulabiliriz

Nuri Murvet 16-04-2010 22:46

Merhaba Sayın Zafer İnandıklı

Bahçenize misafir oldum, elinize sağlık toparlamışsınız ve çok güzel olmuş, ara yollar, bölmeler de çok şık olmuş bitki türlerinizde kıskanılacak gibi bahçenizde zor olan kısımlar bitmiş bundan sonra işin en keyifli yanı kalmış, tekrar ellerinize sağlık. Saygılarımla...

günebakan 16-04-2010 22:47

Yeni düzenleme de oldukça güzel olmuş Zafer bey elinize sağlık:)

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:47

1 Eklenti(ler)
Bu güzelleri çöp attıkları köşeye bırakmışlar. Eşim görmüş, alıp getirdi.

sevim4 16-04-2010 22:48

Sevgili zafer inandıklı, ellerine emeyine sağlık her şey çok güzel olmuş dahada güzel olur işalah.

Zafer İnandıklı 16-04-2010 22:54

1 Eklenti(ler)
Eşantiyon bir küpümüz oldu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025