agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zafer İnandıklı / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18157.htm)

Zafer İnandıklı 23-07-2011 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 839905)
Zafer bey sizi tebrik ediyorum.Bu kadar güzel bakımlı ve bol çiçek çeşidi yetiştirmek çok emekli bir iş. Sizin emeklerinizin karşılığını çiçeklerinizde en güzel şekilde açarak veriyor. Hepsi birbirinden güzeller maşallah. Bizim burda çiçek çok çabuk nazara gelir derler. Sizinkine kırkbirbuçuk kere maşallah diyelim. Selamlar...

Teşekkür ederim, sayın fatma sunay. Gönül hepsinden olmasını istiyor biz de elimizden geleni yapıyoruz.
Selâmlar...

Zafer İnandıklı 23-07-2011 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 839934)
1-2 gün önce bu bahçeyi gezdiğimi sanıyordum ama gezmemişim. son zamanlarda sıcaklardan bahçeleri gezmeye başladım. sıra sizin bahçeye geldi sayın zafer inandıklı.
bahçenizi bir güzel gezdim elinize sağlık, çiçekleriniz ve bahçeniz gerçekten çok güzel.
gezerken de epeyce bir yorulmuşum, bir ağacın altında oturdum, yanımda taşıdığım ekmeği de çıkardım, sağa sola bakındım ama yiyecek bir şey bulamadım. bahçenizde aç kaldım sayın zafer inandıklı.
saygılar

Haklısınız, sayın mavikartal5.
Kusurumuza bakmayın lütfen, ağırlık çiçekli bitkilerde olduğu için bahçemizde ekilli karın doyuracak pek bir şey yok.
Ziyeretinizden haberimiz olsaydı, güzel bir çay yanında yiyecek bir şeyler ikram ederdik.
Sevgiler, selâmlar...

Zafer İnandıklı 23-07-2011 22:02

1 Eklenti(ler)
Bahçemizin Kraliçesi, bu gece ilk çiçeğini açtı.

selis 23-07-2011 22:06

Tek tomurcuk vardı diye hatırlıyorum.. Yenileri de oluştu mu?

Zafer İnandıklı 23-07-2011 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 839964)
Tek tomurcuk vardı diye hatırlıyorum.. Yenileri de oluştu mu?

Açan gördüğünüz tek tomurcuk, şimdilik yeni tomurcuk yok. Ümidimi kesmedim yeni tomurcuklar oluşabilir.

Tomurcuğun olgunlaşma dönemi uzun sürdüğü için, bu günler de verse çiçeği ancak Ağustos sonunda görebiliriz.

Periş 24-07-2011 11:49

Sevgili Zafer bey ana kraliçenin çiçeği muhteşem...

mavikartal5 25-07-2011 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 839953)
... ağırlık çiçekli bitkilerde olduğu için bahçemizde ekilli karın doyuracak pek bir şey yok.
Ziyeretinizden haberimiz olsaydı, güzel bir çay yanında yiyecek bir şeyler ikram ederdik.
Sevgiler, selâmlar...

bazan başımı alıp giderim, bahçeleri gezerim. bilirsiniz egeliler otçudur. bahçenize tekrar ziyarete geleceğim yine elimde ekmeğimle. fazla birşeyler istemiyorum, domates, biber, salatalık bana yeter. unutmayın, elimleki ekmeğimle birlikte yiyecek birşeyler...
saygılar

ozbey 27-07-2011 07:11

Zafer bey, yaz bütün coşkusuyla sizin bahçeye yerleşmiş. liliumlar muhteşem görünüyor. Çevresi çiçekli kaktüsünüze bayıldım. Sizin gönderdiğiniz bir gecelik gelin bu sene bol çiçek açtı. İlk çiçeklerinin açışını nöbetçi olduğum güne denk gelince görememiştim ama ikinci parti çiçeklerini görmek nasip oldu, muteşemdi.
Keyifli bir yaz geçirmeniz dileğiyle.

cetasule 27-07-2011 08:01

Bahçenizdeki süs bitkilerin hepsi birbirinden güzel.Bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler.
Selamlar

Periş 01-08-2011 07:37

Sevgili Zafer bey hayırlı ramazanlar geçirmenizi dilerim sevgiler...

ozbey 01-08-2011 23:54

Sevgili zafer bey, yaz orkideleri ne zaman çiçek açıyorlar. Gönderdikleriniz çok güzel büyüdü ama henüz çiçek açmadılar. Sulama istekleri nasıldır? Çok merak ediyorum.

Orhan Özbilgiç 02-08-2011 21:40

Zafer Bey'ciğim;
Bahçene yakında çocuklarından biri ile geleceğim! Büyük olasılıkla, ''Meleklerin Boruları'' ile. ;)
Diğerleride, bu sene olmazsa gelecek yaza mutlaka eski bahçelerindeki anne ve babalarını ziyarete geleceklerdir elbette.:)
Selam ve sevgilerimle.

Zafer İnandıklı 02-08-2011 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 840075)
Sevgili Zafer bey ana kraliçenin çiçeği muhteşem...

Evet sayın Periş, gerçekten muhteşemdir. güzelliği ve kokusuyla insanı büyüler.

Zafer İnandıklı 02-08-2011 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 840396)
bazan başımı alıp giderim, bahçeleri gezerim. bilirsiniz egeliler otçudur. bahçenize tekrar ziyarete geleceğim yine elimde ekmeğimle. fazla birşeyler istemiyorum, domates, biber, salatalık bana yeter. unutmayın, elimleki ekmeğimle birlikte yiyecek birşeyler...
saygılar

Bahçemizin küçük oluşu bizi sadece çiçekli bitki yetiştirmeye yöneltiyor size börek çörek ikram edebilirim.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı 02-08-2011 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 841150)
Zafer bey, yaz bütün coşkusuyla sizin bahçeye yerleşmiş. liliumlar muhteşem görünüyor. Çevresi çiçekli kaktüsünüze bayıldım. Sizin gönderdiğiniz bir gecelik gelin bu sene bol çiçek açtı. İlk çiçeklerinin açışını nöbetçi olduğum güne denk gelince görememiştim ama ikinci parti çiçeklerini görmek nasip oldu, muteşemdi.
Keyifli bir yaz geçirmeniz dileğiyle
Sevgili zafer bey, yaz orkideleri ne zaman çiçek açıyorlar. Gönderdikleriniz çok güzel büyüdü ama henüz çiçek açmadılar. Sulama istekleri nasıldır? Çok merak ediyorum. .

Teşekkür ederim, sevgili ozbey. Yaz orkideleri Ağustos, Eylül arası açıyor henüz bizimkilerde de bir hareket yok. fazla suyu sevmez, gerektikçe sulayın.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı 02-08-2011 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetasule (Mesaj 841167)
Bahçenizdeki süs bitkilerin hepsi birbirinden güzel.Bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler.
Selamlar

Teşekkür ederim, sayın cetasule.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı 02-08-2011 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 843314)
Zafer Bey'ciğim;
Bahçene yakında çocuklarından biri ile geleceğim! Büyük olasılıkla, ''Meleklerin Boruları'' ile. ;)
Diğerleride, bu sene olmazsa gelecek yaza mutlaka eski bahçelerindeki anne ve babalarını ziyarete geleceklerdir elbette.:)
Selam ve sevgilerimle.

Sevgili Orhan Ağabeyim, doğru anladıysam bu mesajınız meleklerin borusunun yakında açaçağını ifade ediyor.
Çok sevindim Ağabey, sizi tebrik ederim. benim anaçlarda henüz bir hareket yok. Merak ve sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılar, sevgiler...

Orhan Özbilgiç 10-08-2011 11:46

3 Eklenti(ler)
Zafer Bey;
Bana gönderdiğin ve bizzat verdiğin sayısız bitki içinde, en değerlilerinden biri bugün açtı.
Doğaldırki, ilk fotoğrafları ''Baba Ocağı'' nın bahçesine yakışır. Binlerce teşekkürle birlikte...:)

İşte ''Meleklerin Boruları''
Not: Fotoğraflarda görülmemekle birlikte, açmak için sıra bekleyen epeyce kapsül var.

Eklenti 239513

Eklenti 239514

Eklenti 239515

Orhan Özbilgiç 10-08-2011 17:15

2 Eklenti(ler)
Zafer' ciğim;
Acemilik işte! Daha tam açmamış halini görüntülemişim.:p Şu saatlerde tam açtılar ve gerçekten nefis bir koku yaymaya başladılar.
Selam ve sevgilerimle...

Eklenti 239550

Eklenti 239551

günebakan 10-08-2011 17:32

Orhan abiciğim çok şanslısın benimkiler tama büyümeye başlamışlardı hastalanmaya başladılar hala çiçek gördüğümüz de yok . Çok güzelmiş:)

Zafer İnandıklı 10-08-2011 20:26

[QUOTE=Orhan Özbilgiç;845692]Zafer Bey;
Bana gönderdiğin ve bizzat verdiğin sayısız bitki içinde, en değerlilerinden biri bugün açtı.
Doğaldırki, ilk fotoğrafları ''Baba Ocağı'' nın bahçesine yakışır. Binlerce teşekkürle birlikte...:)

İşte ''Meleklerin Boruları''
Not: Fotoğraflarda görülmemekle birlikte, açmak için sıra bekleyen epeyce kapsül var.

Zafer' ciğim;
Acemilik işte! Daha tam açmamış halini görüntülemişim. Şu saatlerde tam açtılar ve gerçekten nefis bir koku yaymaya başladılar.
Selam ve sevgilerimle...

Sizin adınıza çok sevindim Orhan ağabeyim. Bitki sihirli ellere geçince hakkını da veriyor.
Beyazın durumu nasıl? Köklenmediyse dip sürgünlerinden bir tane ayırabilirim.
Sağlık ve mutlulukla keyfini çıkarın ağabeyim.
Saygılar, sevgiler...

Orhan Özbilgiç 10-08-2011 22:58

Sevgili Günebakan; Senin adına üzüldüm. Kendimin, bu konuda şanslı olduğumu görüyorum.

Zafer Kardeşim;
Malum siz, gelince, büyük bir saksıya almamı önermiştiniz. Öyle yapıp, 15 gün kadar, rüzgar sevmiyor diye, sadece öğleye kadar güneş alan bir duvar dibine koymuştum.
Sonrasında, güneşi seviyor diye, rüzgar korkusunna rağmen açığa aldım. İki güne bir suladım. yaklaşık üç haftada bir %21 azot verdim. Yaklaşık 8-10 gün önce tomurcuklandı. Bugünde açtı.
Beyazı çürüttüm.:(
Gelecek yıla da onu tekrar düşünürüz. Çok teşekkür ederim.
Herşey gönlünce olsun.

İremsıla 11-08-2011 18:09

Zafer bey ellerinize sağlık bahçenizde yok yok nerdeyse eşinizle ortak zevkiniz sanırım.gazanyalar,ceylanlar,sakız sardunyalar çok güzel özellikle begonya,kaktüs ve mavişlere bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık.bu arada sarıkız çiçeğinizin namı almış başını gidiyor,eşinize selam ve sevgiler.

İremsıla 11-08-2011 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 649953)
Deniz lavantası, geçen yıl tohumdan yetiştrdim.

Bana bu çiçek tohumu baharda almanyadan gelmişti,türkçe ismini epey aramıştım tesadüfen sizin bahçede gördüm.şimdi çeşitli renkleriyle bahçemi süslüyor...

Vildan Sönmez 28-08-2011 23:42

1 Eklenti(ler)
Zafer Bey nerelerdesiniz, bakın bizlere kazandırdığınız çiçeklerden size selamlar var. Benim melissam da açıyor. Bayramda Datça'da olacağım için susuzluğa hiç dayanamayan bu güzel, annemin balkonuna misafir gidecek.

Zafer İnandıklı 31-08-2011 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İremsıla (Mesaj 846215)
Zafer bey ellerinize sağlık bahçenizde yok yok nerdeyse eşinizle ortak zevkiniz sanırım.gazanyalar,ceylanlar,sakız sardunyalar çok güzel özellikle begonya,kaktüs ve mavişlere bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık.bu arada sarıkız çiçeğinizin namı almış başını gidiyor,eşinize selam ve sevgiler.

Teşekkür ederim, sayın İremsıla. (Biraz geç oldu özür dilerim.)
Deniz lavataları kuru olarak vazonuzu süsler.
Selamlar...

Zafer İnandıklı 31-08-2011 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 853642)
Zafer Bey nerelerdesiniz, bakın bizlere kazandırdığınız çiçeklerden size selamlar var. Benim melissam da açıyor. Bayramda Datça'da olacağım için susuzluğa hiç dayanamayan bu güzel, annemin balkonuna misafir gidecek.

Yetiştirdiğim bitkilerin sizlerin elinde geliştiğini görmek bana mutluluk veriyor.

Teşekkürler Vildan hanım.

Zafer İnandıklı 31-08-2011 22:44

2 Eklenti(ler)
Yaz akşamlarının vazgeçilmezi Melisa.

Zafer İnandıklı 31-08-2011 22:49

2 Eklenti(ler)
Bahçemizin Kraliçesi.

Zafer İnandıklı 31-08-2011 22:54

2 Eklenti(ler)
Meleklerin boruları, sarı ve beyaz. Açmaya hazırlanıyorlar.

MİRBE 31-08-2011 23:07

Zafer bey,
Hepsinede maşallah diyorum ellerinize sağlık.

Melek boruları tohum yapınca banada düşermi?

berrinb 31-08-2011 23:35

Sayın Zafer İnandıklı,bayramınızı kutlar güzel bahçenizde mutlu ,sıhhatli günler geçirmenizi dilerim...selamlar sevgiler...

Periş 01-09-2011 12:33

Sevgili Zafer bey melisanın kokusu buralara kadar geldi ana kraliçe mükemmel ellerinize emeklerinize sağlık. Masal tadında bir bayram geçirmenizi dilerim sevgiler...

sevim4 01-09-2011 19:05

Sevgili zafer bey,bayramınızı kutlar tüm ailenizle beraber sağlıklı nice bayramlar dilerim.

Zafer İnandıklı 01-09-2011 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 854346)
Zafer bey,
Hepsinede maşallah diyorum ellerinize sağlık.

Melek boruları tohum yapınca banada düşermi?

Elbette sayın MİRBE, tohum da olabilir köklendirilmiş çelik de.

Zafer İnandıklı 01-09-2011 20:45

Sayın berrinb, sayın Periş, sayın sevim4;
Teşekkür ederim. Aynı dilekler bizden size.

gulşen 01-09-2011 20:52

zafer bey bahçeniz gerçekten harika her kareden dakıkalarca kendımı alamadım, bu arada

bayramınız kutlu olsun ailenizle mutlu sağlıklı bol çiçekli günler sizlerle olsun :)

Zafer İnandıklı 03-09-2011 23:18

Teşekkür ederim, sayın gulşen. Tüm güzellikler sizlerin olsun.

Zafer İnandıklı 03-09-2011 23:21

2 Eklenti(ler)
Gecenin güzelleri.

zenfree 03-09-2011 23:25

Çok güzeller.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025