![]() |
Sn.SDurul.
Manisa/Demirci'ye 3 yıl önce gitmiştim.Türkiye'nin bir çok yerini bilirim fakat hemen hemen bozulmamış sosyolojik ve coğrafi yapısıyla,insanlarının sıcak kanlı oluşuyla Sizin ilçe ayrı bir güzel. Size ve ailenize sağlık ve mutluluklar diliyorum. |
Sevgili hanndan, kasımpatıları ben de çok seviyorum. Bu sene budamasını güzel yaparsam daha güzel olacaklarını umuyorum. :)
Zeytin topladığımız ikinci gün, işi bırakmış evciğe doğru yürüyordum, güneş kıpkırmızı ve tabak gibiydi. Ben içeri girip makinayı alana kadar yarısı saklanmıştı bile. Yani, o güzelliği çekemedim.:( Sevgili lir, çok teşekkür ediyorum. ;)Sevgiyle... Sevgili Cemo, ben de senin bahçeni çok seviyorum. İstersen bahçeleri değişelim.:p Sevgili fatma sunay, hoş geldiniz. Arkadaşlar dört koldan pestilleri bekliyorlardı. Sanırım hiç biriyle karşılaşmadınız.;) İşten güçten pek yazamıyorum ama geldiğinizi okudum. Beğenileriniz için çok çok teşekkürler...:) Sevgili Uzaylı, teşekkür ediyorum. Hepimiz birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz.;) Zeytin topladığımız o alet, plastikten ve tarak gibi bir şey. Zaten adı da zeytin tarağı. Bizimkiler eski, şimdi googleda baktım, yeni fiatı 1TL. imiş. En kısa zamanda kendi diktiğiniz ağaçların meyvelerini keyifle, sağlıkla toplamanızı dilerim. Sayın adanatarımhane, sayfamızı ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. İlçemiz aynen söylediğiniz gibi, temiz kalmış, kalabilmiş nadir yerlerden biri. Adli olaylar yok denecek kadar az. Saygıyla... |
Alıntı:
|
Olmuyor burada, toprak verimsiz, hava dondurucu.:mad: Ama senin elinden uçanla kaçan kurtulmaz.;) Yaparsın ne diyeyim.:p
|
Çare mi yok, 2 demir iki muşamba al sana sera. Sukulent serası:)) Yeter ki yer olsun.
Tapuları ne zaman değişelim canım:)) |
Sevgili arkdaşım, toprak verimli hale çabalayınca geliyor. O verimsiz toprak öyle güzel olur ki... Kompost çalışmaların eminim vardır. Benim balçık toprak bile biraz kompost, biraz torfla oldukça iyileşti. Sevgiler...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili lir, kompost konusunun önemini ve gerekliliğini hatırlattığın için çok teşekkür ediyorum.:) Bu bizim en büyük eksikliğimizdi, hemen ilgili konuyu okuyup yapmam gerekenleri okudum.:p Dünden beri sebze, meyve, çay artıklarını toplamaya başladım.:p Sanırım yarın bahçeye gideriz, büyük bir çukur açıp kompost çalışmalarımızı başlatırız.;)
Bu goncayı sana gönderiyorum arkadaşım. Sevgiyle... Eklenti 258272 |
Sevgili SDurul, sukulentlerin cogu dondurucu soguklara ve tasli kötü topraklara dayanikli. En iyi örnegi ben olabilirim bunun herhalde -20 derecelere bile dayaniyorlar ayrica benim bahcemin topraginin en kötü oldugu yerdeler. Ilginiz varsa hir durmayin derim ben. Sevgiler.
|
Sevgili Lir in dediği gibi kompost cok fark yaratıyor verimde.
Ben gecen sene sıcak kompost yapmıştım. Biber ve patlıcanlar delirmişti. Bu sene baharda yapacağım yine kısmetse. Sözünden dönenin de kaşığı kırılsın:)))) |
Sevgili ciceksever70, bir tek sempervivumlarım bahçede, hoş onları da yanlış yere dikmişim. Gölgede kaldıkları için gelişmediler. Baharda yerlerini değiştirmem gerekiyor.
Sizin -20 derecelere dayanan sukulentlerinizin adlarını biliyorsanız yazabilir misiniz? Aynıları bende varsa, hiç içeriye hapsetmeyeyim. Sukulent ilgim had safhada. Sevgiyle... Sevgili cemo, ilk kompost denemem törenle başlatıldı. Bakalım başarabilecek miyim? Evin bahçesine yaptım, uzak bahçeye pek sık gidemeyiz artık. Sen de baharı bekleme istersen, dönünce hemen başla. Çabuk gel. Komşu bahçelerde bayrak yarışı hızlandı. |
Sevgili SDurul en dayaniklilari sempervivum,delosperma alpinum ve sedum türleri. Bir iki tane daha var ama adini bilmiyorum sukulent bölümünde resmi varsa bakip yazarim. Sevgiler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kompost konusu ile önümüzdeki sezon ciddi olarak ilgileneceğim ben de. |
Sevgili ciceksever70, bahçe sayfanızdan sukulentlerinizi buldum ve oraya mesaj yazdım. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Çok yararlı oldu.:)
Sevgili cemo, bu başlıktan yararlandım. Orada yazılanları aynen uyguladım. Sadece solucan yok. O da belki topraktan meyve atıklarına kendi gelir.:dilli: Sevgili Adalet Hanım, güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.:) Sevgiyle... |
Solucanlar koşa koşa geliyor merak etme, hemde parmak kalınlığında oluyorlar:))
Birde içim ürpermese bu solucanlardan, alışamadım gitti bu faydalı canlılara.:(( |
5 Eklenti(ler)
Aynen cemo, ben de alışamadım, görünce irkiliyorum. Fobi diyelim.:dilli:
Salı günü, muşmulaları ve daha tam olgunlaşmayan altın çilekleri topladık. Bu sezon bahçede toplanacak bir şey kalmadı. Eşime göre bereketi kaldı.:) Eklenti 258911 Eklenti 258912 Yapraklar dökülünce yükseklerde toplanmadan kalmış cevizler açığa çıkmış. Onları da topladık. Eklenti 258913 Eklenti 258914 Bordo bulamacı zeytinlerin rengini daha bir koyulaştırmış. Eklenti 258915 |
5 Eklenti(ler)
Bordo bulamacı bu sefer yüzde iki buçuk atıldı. Sadece zeytinlere. Diğer ağaçlar budandıktan sonra atılacak.
Eklenti 258921 Bahçeden görüntüler. Issız, sessiz ve renksiz. Eklenti 258923 Eklenti 258924 Eklenti 258922 Henüz ayvanın yaprakları dökülmemiş. Eklenti 258925 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 258942
Biz oradayken yağmur başladı. Eklenti 258943 Eklenti 258944 Koca yemişin tomurcukları, Eklenti 258945 Güz gülü. Eklenti 258946 Böylece bir sezonu kapatmış olduk.:) Sağ olursak, baharda yeni görüntülerde görüşmek dileğiyle... Sevgiler... Saygılar... |
Sayın Sdurul, siz sezonu kapatsanızda bizler bahçede gezip dolaşmaya devam edeceğiz. Bugün şöyle bir baştan 15-20 sayfayı yeniden gezdim. İlginç bir şey dikkatimi çekti. Kirazların çiçek açma zamanında mavi renge üşüşen böceklerin alakasını anlayamadım. Bizimde 6 dönüm meyve bahçemiz var. Yaklaşık 350 fidan, bunun 250'si kiraz. Anlatabilirseniz belki bizde uygularız. Saygılarımla.
|
Çok teşekkür ederim, sayın sakdag. Bahçeyi her zaman gezebilirsiniz. Memnun olurum.:)
Kirazlara zarar veren, bakla zınnının mavi renkle alakasını bu sayfadaki mesajlar daha iyi açıklar diye düşünüyorum.:) Siz de uygularsanız, çok yararını görürsünüz.:) Bizdeki şeklini merak eden olursa bu sayfaya bakabilir.:) |
Sevgili Sdurul Cemo nerdeyse bana da sukulent aldıracak onun sayfasına baktıkca iştahlanıyorum sonra bırakıp geliyorum diye hevesim çöküyor.
Neyse ben bugidişle bir tır alacağım artık ben nerde çiçeklerim orda gidip geleceğiz. Bizde kompost işlemi yapıyoruz kağıt şişe vs. hariç diğer çöpleri hepbiryerde toplayarak gübreye dönüştürüyoruz. Böylece çöpe daha az gidip geliyoruz. Bahçeler artık kış uykusuna yattılar tabi sahipleride biraz dinlensin diye bahar da daha enerjik şekilde uğraşmak dileğiyle hoşca kal... |
Alıntı:
Naılsa yemelikler otobüste:)) Doyulur mu, doyulur mu Sukulent e doyulur mu Sukulenti olmayan dünyada durur mu:)) |
Sevgili fatma sunay, bilmem bu kaçıncı cevap yazışım, her seferinde gönderemeden kapı çalındı gelen oldu. Geciken cevabım için kusura bakmayın.
Cemo'nun sukulentlerini görünce, bitkilerle alakası olmayan birisi bile heveslenir. Hiç durmayın sukulentler ayrı bir dünya. Nasılsa bir yolunu bulursunuz, sizinle gelip giderler.;) Sizin de söylediğiniz gibi bahçeler kış uykusuna yattı. Dün, şöyle bir dolaşıp gelelim dedik. Issız, sessiz garip kalmış bahçe. Baharda ve yazdaki kuş cıvıltıları yerini sessizliğe bırakmış. Çok duramadık, anahtarı da evde unutmuşuz, çabucak geri döndük. Sevgiyle... |
Sevgili Sdurul keşke imkanım olsa bolca sukulent yetiştiririm ama malesef Cemonun sukulentleriyle kendimi avutuyorum.
Güle bindim gülmedim Gülden düştüm ölmedim Cemo'nun bahçesine girdim Sukulent kıymeti blmeden..<<<<< |
merhabalar
sizlerin mesajlarını peşpeşe okuyunca sanki verendada birlikte çay içiyor ve sohbet ediyorsunuz gibi bir hava çıkıyor ortaya ve ben istemeden kulak misafiri olmuşum gibi bir duyguya kapılmadan edemiyorum Allah muhabbetinizi artırsın saygılarımla |
Güzel arkadaşım, kompostumuz hayırlı ve verimli olsun. Sevgiler.
|
Alıntı:
Manilerinize, zaman zaman arkadaşlarla tatlı atışmalarınıza bayılıyorum bu arada.:) |
Alıntı:
Amin, teşekkür ederim. Saygıyla... |
Alıntı:
|
Sonbahar görüntüleri ,insanın içini sızlatıyor..Ama Ayva ağacının sarı yaprakları çok hoştu...Artık baharda sizden bahardalı fotoğraflarına kadar sabır edeceğiz...
Bahar resimlerinizin harika olacağından eminim...Bilhassa; armut,şeftali ve ayva çiçekleri harika olur...Bu arada bademi de sayalım..kokusuda güzeldir badem çiçeklerinin..... Ne yapalım sevgili S.durul bahara kadar sabır edeceğiz:)) Ellerinize sağlık...Bu arada yeni yılınızı da kutluyorum...Sevdiklerinizle beraber, hayırlı sağlıklı ,bol ürünlü bir yıl dilerim...Sevgiler ..Selamlar..:)) |
Merhabalar,
Olgunlaşmadan topladığınız altın çilekleri nasıl değerlendiriyor sunuz? Paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler. Bu arada, mutlu yıllar dilerim. |
s.durul abla bahçeniz gerçekten çok güzel.Emeğinize yüreğinize sağlık. Güzel iltifatları bence en çok eşiniz hakediyo. Ama erkekler hep arka planı tercih ediyolar.:) Rabbim inşallah bu güzellikleri daim kılar. Ve umarım bu çabaları çocuklarınız torunlarınız destekler sizlerin izini takip ederler. Zira dalından koparılarak yenen bir meyvenin sebzenin hazzı tarif edilemez. Sanırım artık eşiniz oldukça yorulmuş olcakki ceviz lerin altındaki yaprakları toplama **** yakma zahmetinde bulanamadı. Ben zararını gördüm de onun için söylüyorum . Yaprakları yakarsanız mantar için geçit vermemiş olursunuz. Sevgiyle kalın yeni yılda mutluluklar ve sağlık dilerim.
|
Alıntı:
olgunlaşırlar mı diye beklettim. Olgunlaşmadılar, büyük ihtimalle komposta ilave edilecekler. İyi yıllar... |
Alıntı:
Evet, bütün güzel iltifatları eşim hak ediyor, hepsi onun eseri. Buradan ben de kendisine teşekkür ediyorum. Ama arka planda değil, sadece forumda yazmıyor. Önceki yıllarda yapıyorduk, bu yıl yaprakları toplayıp yakmadık. Ağaçlar büyüdükçe yapılacak işler ve yorgunluklar artıyor. Umarım zararını görmeyiz. Ben de size huzurlu sağlıklı bir yıl diliyorum. |
Teşekkürler verdiğiniz bilgi için.
Benimkiler de bir türlü olgunlaşmadılar, kıyamadım dışarıda kalmalarına ve yeşilken topladım. İnternette olgunlaşmayan altın çileklerin yenmemesi gerektiği gibi bir bilgi okumuştum, o nedenle sormak istemiştim. |
Sevgili SDurul,sağlıklı nice yıllara inşallah ailenizle birlikte bir ömür boyu.
Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
|
S.durul abla sanırım cevizleriniz kaman cevizi. Takip ettiğim kadarıyla antraknoza hassas . Zira mantar ilaçlaması yapıyosunuz. Peki cevizleriniz kaç yaşında ağaç başı verimleri ne kadar paylaşabilirmisiniz acaba?
|
Bizim ceviz ağaçlarının, on kadarı kaman. On iki yaşındalar ve eşimin kabaca hesaplamasıyla, kamanlardan ağaç başı 7kg. verim aldık. Eşime göre verim az ve cins değişikliğine gideceğiz.
|
kamandan başka neler var acaba sdurul abla. az da görünse allah bereket versin. Sanırım kurda kuşa çok kaptırdınız. Cevizin aslında bu bakımla kabuklusunun 20 tl olması lazım...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025