![]() |
Sevgili Sdurul,
Bu yılın popüler bahçelerinden birisine sahipsiniz:)Maşallah diyelim..Ben de hiç hünnap yemedim ve tadını merak ediyorum:) |
Alıntı:
Hepimiz bunu yapıyoruz, kirazlar, çilekler, üzümler, incirler ne ararsanız var. Bir birimizi motive etmemiz açısından bu fotoğraflar gerekli, üstelik bilgilendirici de, bakın ben bir kaç ay öncesine kadar Hünnapın adını bile duymamıştım. Bu arada, bütün arkadaşlarıma, varsa, bütün göz haklarımı helâl ediyorum :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bademler toplanmaya devam edildi.
Eklenti 171795 Antep fıstıklarının kabukları çatlamaya başlamış. Yakında onlar da toplanır. Eklenti 171796 Eklenti 171797 Eklenti 171798 |
;) Maşallah afiyetle yiyin.Antep fıstığı hangi fidana aşılanıyordu?Adana'da yetiştirebilirmiyim sizce saksıda?
|
Antep fıstığı menengiç ağacına aşılanıyor. Saksıda olur mu? Bilmem, bilenler çıkacaktır.
Bahçeye dikme imkanı yok mu? |
Bahçeye dikme imkanım varda öğretmenim üzerinde olgunlaşmadan fıstık kalırmı kalmaz mı bilmem artık.Malum çocuklar. :))
|
Maşallah, bu ne bereket, üzümler bademler, fıstıklar, bu sene çok iyi geçmiş anlaşılan.
Biraz da bilgili bakım ile ilgili, zamanında ilâçlama yapmadığım için benim üzümlerim mantar oldu, sıcaktan bütün yaprakları yandı. Önümüzdeki yıl üzümler ortaya çıktığında kükürt vereceğim. |
Sevgili Adalet hanım, hemen hemen 10-12 yıldan beri süregelen bir emeğin ürünlerini görüyorsunuz. Sanırım bahçe bu yıl en verimli yılını yaşıyor. Buradan bahçenin alınmasında ve şekillenmesinde bize ön ayak olan rahmetli kayınpederimi sevgiyle anıyorum.
|
Sevgili SDurul, sağlıkla afiyetle yiyin, meyveler çok sağlıklı ve çok güzeller sevgiler.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Satı çok teşekkür ederim.
Evet Emre, süre çok önemli. Bir de Adalet hanımın da dediği gibi,gerekli bakımın tam zamanında yapılmasının da önemi büyük. Çiçeklerde son durum. Eklenti 171880 Eklenti 171881 Şu minik çiçek, çok sevdim. Dileğim seneye çoğalması. Eklenti 171882 Eklenti 171883 Eklenti 171884 |
5 Eklenti(ler)
Birazdan bahçede olacağız. İş çok, gitmeden çiçeklere devam.
Fotoğraf küçültmede sorun yaşıyorum, aynı oranda küçülttüğüm halde farklı boyutlar çıkıyor. Bilgisayar kafayı yedi galiba. Eklenti 171885 Eklenti 171886 Eklenti 171887 Üçüz tohumlarının üzerinde arı. Eklenti 171888 Eklenti 171889 |
Sayın SDurul;
Üzümlerdende biraz kurutulursa, kışlık kuruyemişler tamam olacak galiba.;) Kış boyunca keyifle yemeniz dileğiyle.. |
Sayın Orhan Özbilgiç, teşekkür ederim. Üzüm kurutamıyoruz, çekirdeksiz üzüm az.
Geçen yıl kara üzümlerden pekmez yapmıştık. Tabii ben bilmiyorum, dünürlerim yapmışlardı bize pekmezi. Sağolsunlar yine yaparız diyorlar, ama onları yormak istemiyoruz. |
İmpatines çok güzelmiş, alissum ise gerçekten çok şeker bir şey, boyu beş santim bile yok ama minik çiçekleri harika görünümde.
Alıssum benim de çok hoşuma gitti, inşallah seneye de bahçelerimizi süslemeye devam eder, etmezse de yeniden yetiştirmek isterim doğrusu. Bence üzümlerinizden mutlaka pekmez yapın sevgili Durul, biraz zahmetli bir iş ama kendi yaptığınız pekmez başka hiç bir şeye benzemez. Benim çocukluğumda evimizde her yıl pekmez yapılırdı, kaynarken etrafa yayılan mis gibi kokusu tüm mahalleyi sarardı. Piştikten sonra boşaltılan kapların başına geçer kalanı parmak parmak sıyırır yerdik. Memleketimde tam da pekmez zamanı, bir kaç günlüğüne kaçıversem diyorum. |
Sevgili Adalet hanım, bahçede her açan çiçek, tek tek de olsa, beni ziyadesiyle sevindirmeye yetiyor. Hepsini ayrı ayrı çok seviyor, hayranlıkla seyrediyorum. Eşim bazen halime şaşırıyor. Onun çiçeklere pek ilgisi yok. Her yeni açan çiçekte, adeta zorla, bak ne güzel açmış diyorum. Güzel, demekle yetiniyor. İşte, ben de buradan sizlerle paylaşıyorum.
Üzümleri ne yapacağız bakalım. Geçen yıl dünürler yaparken, iyice bakmıştım, sanırım öğrenemedim. Pekmez kaynatırken ki kokusu gerçekten çok güzel. |
1 Eklenti(ler)
Bahçelerinde amaryllisleri açan arkadaşların çiçeklerini imrenerek seyrediyorum.
Üç dört senedir bendeler, saksıda açmadılar, bahçeye götürdüm yine açmadılar. Söküp atıveresim geliyor, tüm bakımlarını buradan öğrendiğim şekilde yapıyorum. Yine bahçeden saksıya taşınacaklar galiba. Biberiye, kına çiçekleri ve açmayan amaryllisler. Renklerini bile bilmiyorum. Eklenti 172066 |
Pekmez
;)SDurul hanım.Bakın sizin işinize yarayacak bir sayfa buldum forumda,daha önce okudunuz mu acaba?
Pekmez Yapımı |
Sevgili SDurul, söküp atıvereyim deseniz de bunu yapmıyacaksınız biliyorum. Belki bu yer değiştirmelerden etkilenmiştir. Bu yıl benim sonradan aldıklarım açtı. Ama iki eski amaryllislerimin iki kez saksısını değiştirmiştim. Sadece yaprak verdi bu yıl. Oysa yıllardır aynı saksıda durur ve açardı.
Bu arada kara üzümler harika görünüyor afiyet olsun. Alıntı:
|
Sevgili Vildan hanım, doğru bir tespit yapmışsınız. Ben bu amaryllisleri iki yıl üst üste aynı saksıda tutmadım. Açmadı saksı büyüt, açmadı bahçeye götür. Şimdi, yine bahçeden saksıya gelecekler. Bundan sonra, aynı saksıdan, başka bir yere değiştirmem. Neden açmadıkları anlaşıldı.
Duyun da inanmayın, söküp atma dilde, atar mıyım hiç. Daha çiçek açacaklar. Sevgiler... |
5 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinden haftasonu çektiğim fotoğraflar.
Fide olarak aldığımız domateslere hastalık geldi. Bu pembe domatesleri tohumdan kendim çimlendirdim. Geldikçe gittikçe gururla seyrediyorum. Benim pembe domateslerim. Eklenti 172226 Eklenti 172227 Biberler ve patlıcanlar, havanın serinlemesiyle kendilerine geldiler. Biberler ve cosmos, Eklenti 172228 Eklenti 172229 Eklenti 172230 |
5 Eklenti(ler)
Bugünlerde açmaya devam eden çiçekler.
Eklenti 172302 Eklenti 172303 Eklenti 172304 Eklenti 172305 Anne çiçeğimin yavruları. Eklenti 172306 |
1 Eklenti(ler)
Bir zamanlar gölgesinde mevsimler boyu oturulan ceviz ağacı. Aynı zamanda bu, bahçedeki en yaşlı ceviz ağacı.
Eklenti 172307 |
4 Eklenti(ler)
|
Galiba bir çok arkadaşımız gibi, bende incirlere takıldım. Tam ''ballı'' denilen cinsten olmuş onlar. Fotoğraflar da çok mükemmel. Kutlarım.
Bu arada hünnaplarınız tam olgunlaşmıştır sanırım. Onları olgun hallerini de, bir kaç kare fotoğraflayıverin artık!.))) Sizinkilere göre daha küçük üç fidanım var. Onların ikisinde bayağı bir hünnap vardı. Yiyemeden İstanbul'a geldik. Bugün pazardan aldım ama I-ıhh..Çok hırpalanmışlar.:( Tüm sebze ve meyvelerinizi ağız tadıyla yersiniz inşaallah. Sevgili eşinizede selamlar.:) |
Sayın öğretmenim, teşekkür ederim.
Hünnaplar olgunlaştı, toplanmayı bekliyorlar. Bahçede iş çok, bugün adi cevizlerden bir ağacı eşim silkti, ben yerden topladım. Diğer cevizler için pazartesi günü işçi gidecek. Bakalım hünnaplara ne zaman sıra gelecek? Biliyorsunuz hünnapları çiçekten itibaren görüntülemeye başladım. Ve pek çok fotoğraf yükledim. Bıkkınlık vermesinden çekindiğim için, bazılarını galeriye yükledim. Meyveleri olgunlaşınca ağacın görüntüsü güzel oldu. Fotoğrafları var, fakat henüz bilgisayara yükleyemedim. Link vermeyi başarırsam galeriye son yüklediklerime bakabilirsiniz. http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=52368 http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=52368 |
Alıntı:
Esenlikler diliyorum. |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Kokulu bezelye çiçeği, tekrar açtı, hem de yazın açtığından daha güzel. Çiçekleri geçtikten sonra yaprakları da sarardığı için topraktan sökmüştüm. Saksıda iki kök yeşil kalana kıyamamıştım. İyi ki, onları sökmemişim. Bugünler de balkonu şenlendirdiler. Seneye bahçeye ekileceklerin başında süs bezelyesi geliyor. Bu sene öğrencelik oldu, önümüzdeki yaz herşey daha güzel olacak.
Eklenti 172992 Eklenti 172993 Eklenti 172994 Eklenti 172995 |
Sevgili Durul hünnaplar çok güzel çok severim reçelide harika olur.ben gelim size toplamaya yardım edim harika olmuşlar yaa.Biz ailece reçeli marmelatı çok severiz hemen hemen her meyveden yaparız damak tadımda kuvvetlidir.kuşburnu marmelatındaki tat hiç birinde yok.Bütün meyvelerinizi Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.
|
Sevgili SDurul, bahçenizde harikalar yaratmışsınız, meyveler,sebzeler,çiçekler hepsi birbirinden güzeller. Gezerken adeta dinlendim, ben bitki çaylarını çok severim özellikle kışın,kuşburnu ve sekiz, dokuz bitki karışımlı çayımı ihmal etmem. Amaaa bundan sonra sanırım birde hünnap listeme eklenecek. Sizin sayenizde gördüm ve hemen araştırdım gayet faydalı bir bitki, vesile olduğunuz için teşekkür ederim. Bende sizlerle faydaları hakkında küçük bir bilgi paylaşayım.
Hünnapın Mucize Faydaları ve Hünnap Neye İyi Geliyor! Hünnap (Ziziphus zizyphus), Ünnap; hücre yenilenmesine, yaşlanmanın geciktirilmesine (antiaging), kansere, cilt sağlığına, AİDS’e iyi geldiğine dair yeni bilgiler var. Hünnap yeniden mucize gıda, süper gıda olabilir! Hünnap ağacı kurutulmuş meyveleri çerez olarak tüketilen, Hazreti Adem’in ağacı, Cennet Ağacı da denen, az bulunan ve zor yetişen bir ağaçtır. Hünnap yemişi ve hünnap suyu kalp damar hastalıklarına iyi gelir. Hünnap yüksek tansiyona iyi gelir. Hünnap tartrat, pektin, müsilaj, tanen, şeker ve C vitamini içerir. Hünnap kolestrol ve trigliserit düşürücü faydası vardır. Hünnap balgam söktürmeye iyi gelir. Hünnap idrar söktürmeye iyi gelir. Hünnap sabahları 2 tane yemişi yenirse, faydalıdır. Hünnap yaprağı; çayı olarak bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır |
Merhaba SDurul, sayenizde hünnapı dalında görmüş oldum:) bahçeniz çok güzel maşallah.Emeğinize sağlık.İncir fotoğrafını görünce ekranda, uzanıp koparasım geldi:) Çok güzel bir fotoğraf çekmişsiniz gerçekten. Afiyetle yiyin meyvelerinizi. Bizim içinde yiyin :)
|
1 Eklenti(ler)
Bahçeden pazar günü çekilmiş fotoğraflar arasında adını bilmediğim ve siyah inci diye adlandırdığım bitki. Belki yine Güngör hanım imdada yetişir.
Eklenti 173384 |
1 Eklenti(ler)
|
Çok meşakkatli olur kuşburnu marmelatı.Bir kere denedim ve ellerim kaktüsten daha dikenli oldu.:))) Çok fazla aşaması yok belki ama sıkması zor. Öncelikle kuşburnunun üzerini geçmeyecek kadar su koyup kaynatılıyor (kuşburnu yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar. Kuşburnunun uç ve sap kısımları kesiliyor tabi) Daha sonra soğuyup sıkılacak hale geldiği zaman ellere kuvvet; alıyoruz bir ilistir eziyoruz suyuyla birlkte. ezme işlemi bittikten sonra temiz bir tülbentten geçirip kuşburnunun kıllarının marmelattan ayrılmasını sağlıyoruz. Daha sonra oluşan marmelatı şeker eşliğinde tekrar kaynatıyoruz. İstediğimiz kıvama geldiği zaman sıcakken şişelere koyup kapatıyoruz. Benim bildiğim tarif böyle. AFİYET OLSUNN :)))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025