![]() |
Alıntı:
Çiçekçiye özellikle söylersen pervane çiçekli yasemin istiyorum diye kışın sorun yaşamamış olursun.Çünkü diğer türler mutlaka donar kışın sizin oralarda. |
Sayın Durul fırın resimlerini koyarak bizi orta yerimizden çatlatmaya niyetlisiniz galiba?:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Rengini merakla beklediğim küpem açtı. Diğer küpelerimden farklı olmasına sevindim.
Eklenti 155985 Eklenti 155986 Eklenti 155987 Eklenti 155988 Gelinimin gallası, Eklenti 155989 |
Sevgili SDurul, küpe çiçeğiniz çok şeker . Hani bonibon gibi çiçekleri maşallah nazar değmesin. Çok şükür sayenizde bir sorumun cevabınıda bulmuş oldum gala resminiz ile.
Kendi bahçe başlığımda ve soğanlılar bölümünde sormuştum . Benim gala yaprakları benekli ama beyaz diye almıştım , acaba beyaz değil mi diye . Görüyorum ki benekli yapraklı beyaz galalarda varmış . Ne kadar da asil bir duruşu var . Çok teşekkür ederim paylaşımınız için. Kucak dolusu sevgiler .. |
Sevgili Finduk52, benim açmayan bir küpem vardı, çiçekçide tomurcuklu küpeler görünce onlardan dört tane daha aldım, hepsi değişik açtılar. Ama benim açmayan küpem ısrarla açmamaya devam ediyor. Arkadaşlarını kıskanmıyor bile.
Gallayı da, gelinim soğanını diasadan almış. Beyazmış dedi. Ben de benekli yapraklıları renkli açıyor demiştim. Ama beyaz açtı. Sürpriz oldu. Benden de size kucak dolusu sevgiler... |
Sevgili SDurul çiçekleriniz, ağaçlarınız çok güzel:) Sağlıkla keyfini sürün:)
Doğum gününüz kutlu olsun, nice sağlıklı, bol çiçekli yıllar:) |
Canım arkadaşım doğum günün kutlu olsun. İyi Füsun'cuğum yazdı. Nice yıllara ailenle sağlıkla,mutlu huzurlu ömürler dilerim.
|
Nice bol çiçekli yıllar dilerim :)
|
Sevgili Sdurul nice mutlu yıllara doğum gününüz kutlu olsun sağlık sıhhat ve bol bol çiçeğiniz olsun:)
|
5 Eklenti(ler)
Ağaçlar ve meyvelerin şu an ki durumları,
Eklenti 156066 Eklenti 156067 Eklenti 156070 Eklenti 156068 Eklenti 156069 |
5 Eklenti(ler)
Devamı, kayısı ağacı ve meyveleri. Eşimin getirdiği iki kayısıyı tabağa bırakıp, ağacın yanına gidince kayısıların olgunlaştığını gördüm.
Eklenti 156071 Eklenti 156073 Eklenti 156074 |
1 Eklenti(ler)
Dün, beni fazlasıyla sevindiren alisyum. Bahçeye attığım tohumlardan, ilk açan.
Eklenti 156088 |
5 Eklenti(ler)
Meyvelere biraz ara verelim. Bahçedeki sebzeler gelişimlerini sürdürüyor. İlk biberler ve sadece bir domates dalında. Patlıcanlar tomurcuklanmış. Saksıda olan mini domates de bahçedeki yerini aldı.
Eklenti 156142 Eklenti 156143 Eklenti 156144 Eklenti 156145 Eklenti 156146 |
5 Eklenti(ler)
Devamı,
Eklenti 156155 Eklenti 156156 Eklenti 156157 Soğan çiçeğini daha önce hiç incelememiştim, açmamış ve açmış hali çok hoş. Eklenti 156158 Eklenti 156159 |
5 Eklenti(ler)
Sebze karıklarının yanına diktiğimiz kadife çiçekleri de açmış. Tohumdan yetiştirdiklerimin çiçekleri, bana daha hoş görünüyor.
Eklenti 156181 Eklenti 156182 Eklenti 156185 |
5 Eklenti(ler)
Şeftali ağacına baktığınızda hiç meyvesi yok gibi. Meyvelerini saklamış.
Eklenti 156522 Eklenti 156523 Eklenti 156524 Eklenti 156525 Çileklerin pek neşesi yok, üzerindeki çilekler tek tük. Eklenti 156526 |
5 Eklenti(ler)
Kabaklar olmaya başlamış, damlama sulamanın çok faydası var. Kökenin birinde üç tane kabak belirmiş.
Eklenti 156529 Eklenti 156530 Eklenti 156531 Eklenti 156532 Eklenti 156533 |
5 Eklenti(ler)
Çiçeklerdeki gelişmeler tam istediğim gibi değil. Herhalde biraz zamana ihtiyacım var. Son sarı gül, birtane de goncası var.
Eklenti 156546 Bahçede otların arasında kalan, varlığından bu bahar haberdar olduğumuz gül de gonca verdi. Eklenti 156549 Aynısafa, Eklenti 156550 Sabah sefası biz bahçede yokken açmıştır. Eklenti 156547 Aldığım ortancaların biri çiçek açmak üzere. Bahçeye diktim. Bakalım bahçede kışı atlatacak mı? Eklenti 156548 |
Sayın sDurul shirden o kadar uzak tam kafa dinliyebileceğiniz, stres atabileceğiniz, canınızın sıkılmayacağı bir yer.Öncelikle bu bahçeyi yaptığınız için tebrik ediyorum. İnşallah devamı gelir de büyütürsünüz bahçenizi.
SAYGILAR. |
Sevgili SDurul ortanca bizde kisi atlattigina göre sizde rahatlikla dayanmasi lazim. Onun tek istegi yari gölge ve bol su. Sevgiler.
|
Sevgili Dudi, omrfrk teşekkür ederim. Gerçekten de dediğiniz gibi sesten gürültüden uzak, kuş cıvıltılarıyla insanı dinlendiren bir yer. Bahçede nasıl zaman geçtiğini çoğu zaman anlayamıyorum. Aslında orada devamlı da kalabiliriz. Söylemeye utanıyorum, ben biraz korkağım da. Börtü, böcek, yılan, çıyan geliverir diye ödüm kopuyor. Ama yavaş yavaş alışıyorum. Eskiye nazaran bahçede daha çok vakit geçirir oldum.
Sevgili çiçeksever sizin verdiğiniz cesaretle ortancaları aldım. İnşallah sizinkiler gibi kışın bahçede donmazlar. Aksi halde kaybettiğimde üzülüyorum. Sevgiler... |
Önce sağlık ve huzur dileyelim yeni yaşlarımızda değil mi:) Küpe çiçeği çok güzel maşallah bol bol çiçeklenmiş. Benim küpe çiçeklerimde ikişer üçer çiçek gördüm aman da çiçeklenmiş diye tekrar tekrar fotoğraf çektim:o;)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili öğretmenim, geçen yıl komşumun benim için diktiği küpe hala açmadı. Diğerlerini yeni aldım sayılır. Aldığımda bazıları tomurcukluydu, hepsi değişik açtı. Ben de sizin gibi durmadan fotoğraflarını çekiyorum. Sevgiler...
Eklenti 156724 |
5 Eklenti(ler)
Bahçedeki ağaçların pazar günü çekilen görüntüleri,
Hünnapta çiçekler duruyor, meyve oluşumu başlamamış, Eklenti 156792 İncir ağacının meyveleri büyüyor, Eklenti 156793 Bahçedeki üç cennet elması fidanından biri, Eklenti 156794 Zeytinler de büyüyor, Eklenti 156795 Eklenti 156796 |
5 Eklenti(ler)
Kırmızı sakız gül gibi açıyor. Üzeri tomurcuk dolu. Hepsi açtığında çok güzel olacak.
Eklenti 157025 Eklenti 157026 Papatyanın açma aşamaları, Eklenti 157027 Eklenti 157028 Pembeli küpenin, değişik açıdan bir görünüşü, Eklenti 157029 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bütün kış aynı duran kaktüsüm atağa geçti,
Eklenti 157041 Mercan coştu, Eklenti 157042 Eklenti 157043 Süs bezelyesinde çok sayıda tomurcuk var, Eklenti 157044 Sedum palmeri yeni sürgünler veriyor, Eklenti 157045 |
5 Eklenti(ler)
Üzümlerle devam edelim, bu yıl her zamankinden çok üzüm var. Eşim külleme geldiğini söylüyor. İlaç atılacak.
Eklenti 157055 Eklenti 157056 Eklenti 157057 Bodrum papatyaları gürleşti, ama artık açmıyorlar. Eklenti 157058 Bahçemizde en sıcak günlerde bile, bazen serin esen rüzgar insanı üşütüyor. Tabii burada çay iyi gidiyor. Ama eşim sağolsun, hep bir yerlerde çayını unutuyor. Eklenti 157059 |
Elinize Sağlık.
;)SDurul hanım,serin serin çay iyi gitmezmi.Bizde buradan içmiş gibi olduk elinize sağlık.İnsanın aklında bahçede iş yapmak olunca çay değil herşeyi unutuyor.Ben kücücük balkonda saksılarla ilgilenirken dünyayla ilişiğim kalmıyor kaldıkı siz bahçede,Allah yardım etsin.Bizim bitki merakımız artık hastalık derecesine geldi:D.Olsun böyle hastalığı olana ne mutlu.
Saygılarımla. |
Teşekkürler, evlat. Gerçekten de bitkilerle, ağaçlarla, bahçeyle uğraşırken insan herşeyi unutuyor. Ne dert kalıyor, ne tasa. Çaymış çorbaymış akla hiç biri gelmiyor.Sizin de söylediğiniz gibi hastalık derecesine geldi. Böylesi hastalık dostlar başına, çok şükür halimizden memnunuz. Sevgiler...
|
5 Eklenti(ler)
İtalyan eriğinden buyurmaz mısınız?
Eklenti 157206 Eklenti 157207 Eklenti 157208 Eklenti 157209 Eklenti 157210 |
1 Eklenti(ler)
Buyurmaz olurmuyuz efendim;).SDurul hanım, moralinizi bozmak istemem ama işaretlediğim yerleri sanki zararlı yemiş gibi.Dikkat edin.:(
Saygılarımla. |
Yok hiç moralim bozulmaz. Bu dağ, ne rüzgarlar gördü. Ağaç sayısı 250- 300 olunca tam bilmiyorum hastalık, zararlı, parazit hepsi oluyor. Sağolsun eşim, hepsinin üstesinden gelmeye çalışıyor. Sevgiler...
|
Sevgili Sdurul erik çok güzel görünüyor gerçekten afiyet olsun bizim yerimizede yiyin:)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün, akşam üstü bahçeye gittik. İyi ki gitmişiz, çiçekler ve sebzeler susuzluktan bayılmış. Çiçekleri sularken yaseminin iki sürgün verdiğini gördüm. Bu, benim için büyük sürpriz oldu. İnşallah yanılmıyorumdur.
Eklenti 157364 |
Alıntı:
|
Bu güzel bahçeyi ve çiçekleri gördükten sonra diyebileceğim tek şey: Kat etmem gereken daha çok yolum var.
Şu İtalyan Eriği'nden ben de yetiştirmeyi deneyeyim. Bahçe işleriyle uğraşmaya başladığımdan beri eşinizin çayını neden unuttuğunu anlayabiliyorum galiba. |
Alıntı:
Hiç beklemediğim bir anda yasemini görünce çok şaşırdım. Yaşamasından ümidi kestiğimiz hastanın, yeniden hayata dönmesi gibi bir şey. Keşke sonuç hep böyle olsa. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025