![]() |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Grand Duke yasemin geçen sene küçüçük boyu ile çiçeklenmişti. Şu an durumu gayet iyi gözüküyor havalar biraz daha ısınınca dışarı alacağım. Baharla birlikte daha da gelişecektir.
Eklenti 127030 |
5 Eklenti(ler)
Geçen sene aldığım granadilla önce toprağa almıştım. Hiç gelişim göstermedi yaz sonuna doğru tekrar saksıya aldım biraz canlandı iki-üç yaprak çıkarttı. Kışı geçirmesi için işyerine getirdim, bir süre sonra boylanmaya başladı. Mart sonu gibi dışarı çıkarmayı düşünüyorum.
Eklenti 127031 Eklenti 127032 Eklenti 127033 Eklenti 127034 Eklenti 127035 |
2 Eklenti(ler)
Sayın memet'den edindiğim sellukanın durumu gayet iyi gözüküyor umarım bu yıl güzel çiçekleri koklama şansına sahip oluruz. Sayın memet'e bir kez daha teşekkür ederim.
Eklenti 127105 Eklenti 127106 |
3 Eklenti(ler)
Geçen sene ortak siparişle aldığımız plumeria tohumlarından 6-7 tanesini çimlendirmiştim. Ya suyunu fazla koydum ya da yeterli ışığı alamadığı için bir kısmı bozulmuştu. Bende sökmedim bazıları yeniden yaprak vermeye başladı sevindim. Bir tanede çimlenme durumunu merak ettiğim için ektiğim tohum vardı o a 12 günde çimlendi.
Eklenti 127109 Eklenti 127110 Eklenti 127111 |
4 Eklenti(ler)
Çöl güllerinin saksılarını geçen sene zamansız değiştirdiğimi sonradan öğrenmiştim. Hatta bir çöl gülünü de bu yüzden kaybettim. Şimdi yapraklanmaya başladılar. Umarım Sayın Adalet Hanım'ın çöl gülleri gibi bu sene çiçeklenirler.
Eklenti 127120 Eklenti 127121 Eklenti 127122 Eklenti 127123 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili tturt,
Yıldız çadırı olarak görüntülediğiniz yıldız çadırına çok benzemiyor. Maşallah adenium, plumerialarınıza . Sizde yeşilelliğillerdensiniz, kutlarım. |
Merhaba Sevgili Tturt;
Bildiğim kadarı ile adenium çöl bitkisi ve fazla suyu sevmiyor. Biraz fazla sulanmışlar gibime geliyor. Plumerialarınızın aydınlık ve ılık bir yerde tutulması lazım, saksıların yerini fazla değiştirmeyin ve toprağı kurudukça sulayın. Geçtiğimiz günlerde saksısını fazla değiştirdiğim ve sulamasında düzensizlikler yaptığım için bir plumeriamı kaybettim :(. Havalar ısınınca ve bitkilerinizin güneş ışıkları ile banyo yapınca size bir sürü süpriz yapacaklardır eminim ben... Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın.. Sevgiler ;) |
Sayın Lir,
Sahte yaprağını tam açmadığı için bir şey demem yanlış olur. Orjinal adı Cardinal Climber saksının üzerine öyle not almışım umarım karıştırmamışımdır. Adeniumları ben ilk olrak 2008 yılının yaz aylarında filizlendirmiştim. 2 gün ıslak kağıt havlu arasında beklettikten sonra yatay olarak ekmiştim. Plumerialarda 2009 yılının yaz sonunda filizlenmişlerdi onlarıda 4,5 gün ıslak kağıt havlu arasında kaldıktan sonra ekmiştim, kısa sürede çimlenmişlerdi. Elimde herhalde 20 kadar tohum var onlarıda önümüzdeki günlerde çimlendirmeye çalışacağım. |
Sevgili Tturt;
Cardinal climbers normal yıldız çadırından farklıdır. Bakınız burada resimleri mevcut. Geçen sene yetiştirmiştim, farklı bir yaprak yapısı var. Normal yıldız çadırına göre yakıcı güneşe daha az dayanıklı, hızlı bir şekilde boy atabiliyor. Aydınlık bir yerde büyütülmesi lazım. Şirin, minik kırmızı çiçekleri var... Sevgiler ;) |
14 sayfada üç mevsimi bir anda yaşadım, emeklerinize sağlık.
Ailenizle, yemyeşil bahçenizde mutluluklar dilerim. |
2 Eklenti(ler)
Manolya tüm güzelliklerini sunmak için hazırlanmış. Sanıyorum haftaya daha güzel fotoğraflar koyacağım.
Eklenti 127473 Eklenti 127474 |
1 Eklenti(ler)
Sapancaya bu gidişimizden önceki son gidişimiz kasım ayıydı ben kamelyanın açmış halini görmeyi umut etmiştim fakat açmamıştı. Bu gidişimizde kamelyayı açmış gördük.
Eklenti 127476 |
3 Eklenti(ler)
Kayısı geçen senede erken açıp çiçeklenmişti sonra Mart ayında dolu yağmış ve biz kayısı yiyememiştik. Bu senede erken açtı inşallah don olmaz ve dolu yağmaz.
Şu güzelliğe bakarmısınız kayısının çiçek açmış halini çok seviyorum. Eklenti 127480 Eklenti 127481 Eklenti 127482 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
İsminin İRİS TUBEROSE olduğunu sayın Hocam100'den öğrendim soğanlı çiçeklerde açmıştı.
Eklenti 127637 Eklenti 127638 Eklenti 127639 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Dört senedir saksıda duran iki limondan birini geçtiğimiz yıl toprağa almıştım. Kışı toprakta geçirip geçiremeyeceğini merak ediyordum. Sapancaya gittiğimizde karşılaştığımız manzarayı fotoğrafladım sonra budama yaptım. Budamayı yapmakla doğrumu yaptım bilmiyorum. Bakalım kendini toparlayabilecekmi.
Eklenti 127642 Eklenti 127643 |
3 Eklenti(ler)
Geçen sene sayın Mutlu Kutlu'dan edindiğim Natal Eriği'nin Sapanca ikliminde kışı çıkartamayacağını düşünüyorduk. Sapancaya gidişimde aşağıdaki manzara ile karşılaştım. Bir miktar budama yaptım. Bu durumu Sayın Mutlu ile paylaştığımda aşrı donlar olmadığı sürece sorun olmayacağını söyledi.
Eklenti 127644 Eklenti 127645 Eklenti 127646 |
2 Eklenti(ler)
Aynı şekilde clementisinde kışı geçirip geçiremeyeceğinden emin değildim. Yapraklanmaya başlamış çok sevindim. İnşallah muhteşem güzelliğini gösterecek.
Eklenti 127651 Eklenti 127652 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Baston gülün durumu gayet iyi gözüküyordu. Yine sarmaşık gülümüzün durumuda gayet sağlıklıydı.
Eklenti 127674 Eklenti 127675 Eklenti 127676 |
1 Eklenti(ler)
Kırmızı Yapraklı Acer (akçaağaç) şu an böyle göründüğüne bakmayın yakın zamanda kıpkırmızı haliyle de fotoğraflarım.
Eklenti 127677 |
3 Eklenti(ler)
Çalıştığım işyerinde çimlendirmeyi başardığım bazı tohumların resimlerini ekliyorum.
Hollanda'dan gelen sabah sefası Eklenti 130455 Mini Karpuz Eklenti 130456 Fire Works Dahlia Eklenti 130457 |
4 Eklenti(ler)
Sardunya
Eklenti 130460 Sardunya, cüce hatmi, Hibiscus 'Red Shield', Hibiscus coccineus 'Texas Star' Eklenti 130461 Geçen seneden kalan plumeria tohumlarının çimlenme özelliklerini kaybedip kaybetmediğini denemek için diktiğim iki tohumdan biri çimlendi ve asıl yapraklarını çıkarttı. Eklenti 130462 Geçen sene tohumdan çimlendirerek çiçek aldığım Hibiscus Disco Bell Pink yanından sürgün verdi. Sürgün asıl dalla aynı boya hızla ulaştı. Eklenti 130464 |
3 Eklenti(ler)
Yine geçen seneden kalan salatalık ve biber tohumlarının çimlenmesini denemek amacıyla diktiğim turşuluk salatalıkla, biber tohumları çimlendi. Salatalıklar hızla asıl yapraklarını çıkartıyor. Işık yetersizliğinden boyları biraz uzun ama bakalım nasıl gelişecekler.
Eklenti 130465 Eklenti 130466 Eklenti 130467 |
2 Eklenti(ler)
Liçiler asıl yapraklarını çıkartıyor gelişimlri iyi gözüküyor. Liçilere şaşırtma yapmalımıyım bilmiyorum.
Eklenti 130468 Eklenti 130469 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hepsi kayıt altında mı? :rolleyes: Sizin çimlendirdiğiniz Cardinal Climber Morning Glory'yi okuyunca merak edip fotoğrafına baktım. Çiçeklerinin rengi gerçekten güzelmiş. Yapraklarının farklı olması da hoş. Eklenti 131649 |
5 Eklenti(ler)
Hafta sonu çektiğim fotoğrafları yayımlamaya başlayayım. Öncelikle bahçenin ve çevrenin Mart ayı itibariyle genel durumunu yansıtan fotoğraflar.
Sebze bahçesinin durumu. Eklenti 131685 Eklenti 131686 Eklenti 131687 Eklenti 131688 Siz bakmayın ormanlık alanın bu görüntüsüne bir ay sonra yapraklardan biryeri göremezsinz. Eklenti 131689 |
3 Eklenti(ler)
Evimizin bahçesinden Sapanca Gölü'nün görüntüsü. Bu görüntüde gözüken evler ve yolları bir ay sonra ağaçların yapraklarından göremeyeceğiz. Özellikle yüksek ceviz ağaçlarının yapraklarından gölün bir kısmı da kapanacak.
Eklenti 131690 Eklenti 131691 Eklenti 131692 |
3 Eklenti(ler)
Ege Bey'de bize ara sıra arabasından kah gülerek kah ağlayarak (yeni dişleri geliyor) eşlik etti.
Eklenti 131693 Eklenti 131695 Eklenti 131696 |
2 Eklenti(ler)
Manolyamız açtı hala açmayan goncaları var onlarda açacaktır. Karşınızda 2010 manolya fotoğrafları.
Eklenti 131697 Eklenti 131698 Eklenti 131699 |
2 Eklenti(ler)
Kayısı bu yıl erken çiçeklendi, geçen sene dolu yağmış ve maalesef meyvesiz kalmıştık. Çiçekler meyveye dönüşmüş gözüküyor inşallah don olmaz ve inşallah dolu yağmazsa meyveleri de iyi gelişirse Kayısı yiyebileceğiz.
Eklenti 131702 Eklenti 131704 Eklenti 131706 |
1 Eklenti(ler)
Geçen sene diktiğimiz bodur papaz eriği yapraklanmış. Bu yıl sanıyorum meyvesini yiyemeyiz.
Eklenti 131707 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ters laleler biraz daha gelişmiş. Henüz çiçek açmadılar. Adıyaman lalesi soğanı da ekmiştim fakat henüz bir şey çıkmamış sanırım çıkmayacak.
Eklenti 131882 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025