![]() |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Pepinoları topraktan söküp saksılara aldım. Üzerlerinde çiçek ve meyveleri vardı. Bir kısmını işyerine getirdim. Seneye nasıl olacaklar diye merak ediyorum.
Eklenti 186264 Eklenti 186265 Eklenti 186266 |
2 Eklenti(ler)
Hibiscuslardan aldığım bazı çelikler tutmuştu. İşyerine getirdim gelişimleri nasıl olacak merak ediyorum.
Eklenti 186267 Eklenti 186268 |
1 Eklenti(ler)
Granadillanın durumu iyi gözüküyordu. Aldığım çeliklerin tutup tutmadığını anlayamadım. Fakat kendisi kışı çıkartamaz diye düşünüyorum.
Eklenti 186269 |
1 Eklenti(ler)
Bugüne kadar Hüsnüyusuf olarak bildiğim fakat bugün tesadüfen isminin Dianthus Auricula olduğunu öğrendiğim çiçek açmaya devam ediyordu.
Eklenti 186270 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Japon ağaç gülünü bütün yaz açsın diye bekledim. Önce beyaz sonra pembe olacaktı. Açmış halini değil ama geçmiş halini Aralık başında yakaladım.
Eklenti 186275 Eklenti 186276 |
2 Eklenti(ler)
Dün kaldığımız yerden devam edelim.
Yer örtücü ve yer mineleri açmaya devam ediyordu. Eklenti 186419 Eklenti 186420 |
2 Eklenti(ler)
Hanımeli meyvesini vermiş olgunlaşmış. Bu meyve zehirli diye biliyorum. Ayrıca hanımelinin yaprağı kurutulup çayı yapılırsa nezle ve soğuk algınlığına iyi geliyormuş.
Eklenti 186450 Eklenti 186451 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sabah sefası cinsi de hala açıyordu. Bu cins diğer cinslerden farklı olarak yaklaşık 7-10 gün açık kalıyor.
Eklenti 186454 |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Geçen senede fotoğraflarını koyduğum fabrika bahçesindeki kasımpatıların bu sende fotoğraflarını ekliyorum.
Eklenti 187670 Eklenti 187671 Eklenti 187672 Eklenti 187674 Eklenti 187675 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Kasımpatılar son fotoğraflar.
Eklenti 187683 Eklenti 187684 Eklenti 187685 Eklenti 187686 Eklenti 187687 |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın Selenn,
Sizi toplantıda tanımak bizi çok mutlu etti. Umarım hepimiz ailelerimizle sağlıklı ve mutlu bir yaşam süreriz. |
5 Eklenti(ler)
Dün Nur Hanım'ın Orkide (cattleya) cennetine gittik. Hafta içinde Güner hanım'ın önderliğinde bazı arkadaşlarımız Orkide cennetini ziyarete gitmişlerdi. Açıkcası o güzel fotoğrafları gördükten sonra bu kadar emek harcanmış bu kadar güzel bir serayı ziyaret etmemek olmazdı. İzmir'den kayınvalidem ve kayınpederimde hazır İstanbuldayken hem değişiklik olur hem de gözlerimize görsel bir ziyafet çekmek amacıyla orkide cennetine gittik.
Sağolsun Nur Hanım bizi çok güzel karşılayıp gezdirdi ve orkideler hakkında bizi çok güzel bilgilendirdi. Bol bol fotoğraf çektik bir kısmını, Catteya ziyaretinin konu edildiği başlıkta yayımladım bir kaç fotoğrafta burada yayımlayacağım. Son olarak imkanı olan tüm dostlara bu güzelliği görmelerini tavsiye ediyorum. Yalnız elinizi çabuk tutun zaman geçtikçe çiçeklenme dönemide geçecek havalar düzelsin diye beklerseniz böylesine çoşkulu görsel ziyafet bulamıyabilirsiniz. |
5 Eklenti(ler)
Fotoğraflara devam edelim,
|
5 Eklenti(ler)
Bir kaç fotoğraf daha,
|
5 Eklenti(ler)
Son fotoğraflar ev sahibimiz Nur Hanım ve bizlere ait.
Nur Hanım bizlere bilgi aktarıyor, teşekkürler. Eklenti 190989 Eklenti 190990 Eklenti 190991 Eklenti 190992 Eklenti 190993 |
4 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yaz sonunda işyerine getirdiğim bazı bitkiler son durumlarını sizlerle paylaşmak istedim.
Bazı bitkilerin son durumlarıyla ilgili olarak Sayın Mutlu Kutlu'ya mail göndermiştim, kendisi sorularıma cevap vererek beni bilgilendirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Grand duke (full yasemin) oldukça boylandı. Sağlığı gayet iyiymiş. Mart başında 1 mt'nin üzerinde kalan kısmını budayacağım. Budadığım kısmından da çelik almaya çalışacağım. Plumerianın ucunda ki oluşumu sordum çiçek topuzuymuş, çok mutlu oldum. Her şey yolunda giderse bu yıl çiçeğini görebileceğiz. Gövdenin cetvel gibi düz olması gerekiyormuş bunun için sağlam bir kazık dikip bağlamam gerekecek. Grand Duke Eklenti 190997 Eklenti 190998 Plumeria Eklenti 190999 Eklenti 191000 |
3 Eklenti(ler)
Pepinolardan birini topraktan kökleyip saksıya almıştım. Arabaya sığsın diyede tamamen budamıştım ve kel kalmıştı. Aşağıda son durumu yer alıyor.
Mutlu Bey'den aldığım bilgiye göre bundan meyve almam zormuş. Bu nedenle 15 Mart - Nişan ayı başı gibi sürgünlerden/dallardan alacağım çeliklerden rahatlıkla meyve alabilirmişim. Mandevillanın son durumuda aşağıda onu da Mart ayı içinde tekrar budayacağım. Pepino Eklenti 191007 Eklenti 191008 Mandevilla Eklenti 191009 |
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım plumeriaların son durumları ise aşağıda.
|
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen Adenium'ların (çöl gülü) son durumları.
|
3 Eklenti(ler)
Aramıza yeni katılan Blueberry ( Yaban Mersini ) Bluecrop cinsinin fotoğrafları. Cuma günü ve bugün fotoğrafladım yapraklanmaya başlamış.
|
1 Eklenti(ler)
Liçiyi geçtiğimiz yıl bu aylarda çekirdekten filizlendirmiştim. Ama gelişimi olmuyor. İklim isteklerini sağlayamıyorum. O da ölmüyor gelişmiyor, bazen yaprakları sanki yanmış gibi sararıyor sonra yeniden yeşil yaprak veriyor. Mart ayında saksısını biraz büyeteyim bakalım faydası dokunurmu bilmiyorum.
|
3 Eklenti(ler)
9 Ocak toplantsında Sayın Kirazdan aldığım selluka çeliklerinden biri yapraklandı diğeri toprağın içinde kalan kısmından sürgün verdi. Cuma günü ve bu sabah çektiğim fotoğraflar hafta sonu selluka çeliklerine yaramış.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025