![]() |
1 Eklenti(ler)
Kiraz iyice yapraklandı. Geç veren dediklerinden henüz meyvesini yemek nasip olmadı. Önümüzdeki hafta ya da sonraki hafta çiçeklenmesini umut ediyorum.
Eklenti 139107 |
1 Eklenti(ler)
Kayısı meyvelerini büyütmeye devam ediyor. Ağacın genel durumu iyi çok soğuklarda korkmuştum ama görünümü gayet iyi. Meyvesi yerinde.
Eklenti 139108 |
4 Eklenti(ler)
Sayın Mutlu Kutlu'dan temin ettiğim pembe kırmızı renkte açacak olan Plumeria.
Eklenti 139112 Eklenti 139113 Eklenti 139114 Eklenti 139115 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sayın Memett'den temin ettiğim sellukaları toprakla buluşturdum. Son İzmirde alıp İstanbul'a getirdiğim selluka bir haftada yaklaşık 30 cm den fazla boy attı.
Eklenti 139179 Eklenti 139180 |
2 Eklenti(ler)
Sayın Adalet Yağcı'nın lobelyaları bir aydır açıyor bizdeki lobelyalar daha yeni tomurcuklanıp açmaya çalışıyor.
Eklenti 139184 Eklenti 139186 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Natal Eriği sert bir kış'dan çıktı yeni sürgün vermeye başlamadı ama kendini ancak toparlar.
Eklenti 139210 |
1 Eklenti(ler)
Pican cevizleri iyice yapraklandı bu sene cevizini yemek nasip olurmu bakalım göreceğiz.
Eklenti 139212 |
2 Eklenti(ler)
İncir iyice yapraklanmış yapraklarıda büyük büyük bu sene meyvesini bakalım yiyebilirmiyiz. Ekim, Kasım ayı gibi incir ağacının yerin değiştireceğim. Şu andaki yerine dikerken incirin kök yapısı hakkındabilgim yoktu. Bulunduğu yer istinat duvarının dibi olduğu için duvara zarar verebileceği düşüncesi ile yerini değiştireceğim.
Eklenti 139215 Eklenti 139216 |
1 Eklenti(ler)
Sayın Adalet Yağcı,
Pican cevizini geçen sene Sayın Mutlu kutlu'dan almıştım. Alırken tek almamam konusunda beni uyardı kendine verimli değilmiş bu yüzden iki adet almamı önermişti bende iki adet aldım. Yanlarında bir de başka bir ceviz ağacı var. Meyve durumunu yaşayıp göreceğiz bilmiyorum ne diyelim kısmet artık. Diğer ceviz ağacının fotoğrafı Eklenti 139222 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Limonlar kıştan çok etkilendiler. Toprağa aldığım limonu budamıştım. Sonradan çiçekçim keşke budamasaydın bu sene meyve vermez dedi. Ben meyvesinde değilim bu sene hayata tutundu, Yeni filizler patlatmaya başlamış meyvesini seneye yesek de olur.
Eklenti 139236 |
1 Eklenti(ler)
Arap yasemini bir dolu sürgün vermiş yakında çiçeklenir. Bir de güzel süpriz vardı arap yaseminin de bir kuş yuva yapmış yumurtalarından birini yerde kırılmış buldum diğeri de yerdeydi onu alıp yuvaya koydum sabah baktım gene yerde yine yuvaya koydum. Herhalde istemiyor. Haftaya anlarız hala yuva varmı yokmu belli olur.
Eklenti 139240 |
1 Eklenti(ler)
Gojiberry iyice yapraklandı Ege bölgesinde yetiştiren arkadaşlar yakında meyvelerini yemeye başlayacaklarmış ne güzel, bakalım biz bu sene meyvesini yiyebilecekmiyiz.
Eklenti 139244 |
1 Eklenti(ler)
Aroniaberry'nin üzerindeki oluşumlar çiçek oluşumumu bilemedim. Öyleyse meyvesini yiyebileceğiz.
Eklenti 139245 |
2 Eklenti(ler)
|
Sayın Hhatice,
Biz Hektaş Bakır 800 kullandık bizim çiçekçimiz onu önerdi, çok yağmur yağmazsa tek sefer yeterli dedi. Aslında şubat sonu mart başında gözler uyanmadan 15 gün arayla iki kere yapmak yeterliymiş. Bu hafta sonu Sapancadaki Tarım Kredi Kooparatifine ev içine haşereler girmesin diye kullandığımız kokusuz bir ilaç var onu almak için uğramıştım. Klok hastalığı için ne yapmam gerektiğini sorduğumda bakır içerikli ilaçlar kullanmak gerektiğini söyledi. Eğer yapraklar meyve tuttuktan sonra klok hastalığına bulaşmışsa hemen müdehale edilirse meyvelerin bir kısmının kurtulabileceğini meyve tutmamışsa meyveyi yapraklar beslediği için meyve oluşumu olmayacağını meyve tutmuş olsa bile meyvelerini büyütemeyip dökeceğini söyledi. Kendi önerisi de Ocak ayından başlayarak ilk yapraklanmaların başladığı dönem dahil 15 günde bir bakır içerikli ilaç kullanılması. Bir öneriside Kasım ayında bir defaya mahsus aynı ilacın kullanılması. Şeftali ağacının durumuna baktım yapraklar iyice buruşmuş fakat yeni gelen yapraklar güzel. Klok hastalığına tutulan yapraklarda dökülecek ve yerine yeni yapraklar gelecek. Bu arada konuştuğum bey'in donlara karşı bir önerisini de sizlerle paylaşayım meyve ağaçlarının çiçeklenme döneminde don olayı bekleniyorsa akşam üstü ağaçlar tümü sulanmalı sular çiçeklerde kalacağından dolayı don gerçekleştiğinde içlerindeki sular çiçeğin don olayından zarar görmesini engelliyormuş. |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Frenk üzümü de yeni sürgünler verdi, yapraklandı, meyvelerini büyütmeye başladı.
Eklenti 139332 Eklenti 139333 |
2 Eklenti(ler)
Bektaşi üzümü frenk üzümüne göre daha yavaş gelişiyor. Bektaşi üzümünde yapraklanma devam ediyor, yeni sürgünler var fakat henüz çiçeklenme ve meyve oluşumu yok.
Eklenti 139334 Eklenti 139335 |
1 Eklenti(ler)
Şubat 2009 Sayın Çınaraltının gönderdiği 3 adet Sultaniye üzümü çeliğini o dönemde hemen toprakla buluşturamamıştım. Sanırım bu yüzden iki sultaniye çeliği tutmadı. Tutan bir tanesi geçen yılı kök gelişimi ile geçirmişti, bu sene yapraklanmaya başladı, inşallah güzel bir gelişim gösterirde bundan sonraki yıllarda meyvesini yemek nasip olur. Gerçi Turgutlu ile Sapancanın iklimleri çok farklı bu nedenle bir sıkıntı yaşarmıyız yaşayıp göreceğiz.
Eklenti 139337 |
2 Eklenti(ler)
Geçen sene Sayın Romantik'den edindiğimiz Rus Kokulu siyah İzabella üzüm çek fazla gelişmemişti. Bu seneye iyi başlamış gözüküyor uçlarından büyüme ve yapraklanmaya başladı. Bu sene az da olsa meyvesini yermiyiz bilmiyorum.
Eklenti 139341 Eklenti 139342 |
2 Eklenti(ler)
Çileklerin keyfi yerinde. Meyvelerini büyütmekle ve olgunlaştırmakla meşguller.
Eklenti 139343 Eklenti 139344 |
1 Eklenti(ler)
Kivi çok sağlıklıydı hala da öyle sayılır. Bu hafta bahçede kırmızı böcek gördüm. Henüz sümüklü böcek görmedim ama olabilir. Bazı çiçeklerin ve meyvelerin taze yapraklarını yemişler. Hemen ilaçlama yapmak durumunda kaldım umarım sorunu çözmüşümdür.
Eklenti 139345 |
1 Eklenti(ler)
Biberiye durumu iyi, hemen yanına tohumdan yetiştirdiğim ve geçen hafta toprağa aldığım mini karpuzu koydum. Diğer mini karpuz tohumlarından elimde kalanları da bir gün nemli havluda bekletip direk toprağa ektim bakalım çıkarmı.
Eklenti 139346 |
1 Eklenti(ler)
Sayın Zeki Yağlı'dan toplantı da aldığım kuşkonmaz gayet sağlıklı gözüküyor. Ufak bir desteğe ihtiyacı var.
Eklenti 139347 |
3 Eklenti(ler)
Gül hatmi yapraklanmaya çalışıyor. Tohumdan yetiştrdiğim gül hatmileri de Sapanca'ya götürdüm, önümüzdeki hafta saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum.
Fakat tohumdan yetişen gül hatmi ile bahçedeki gül hatminin yaprakları benzemiyor, tohumdan yetişenin cinsi farklımı bilmiyorum. Eklenti 139404 Eklenti 139405 Eklenti 139406 |
3 Eklenti(ler)
Adeniumları Sapancaya götürdüm bakalım nasıl gelişecekler, Sayın Adalet Yağcı'nın geçen sene açan adeniumları gibi açtırabilirmiyiz bilmiyorum bu sene çiçeklenmeyi teşvik edecek gübrelerde kullanacağım bakalım yeterli gelişmlerini sağlayıp çiçek açtırabilecekmiyim. Gerçi bu sene saksı değişiminde sarsılmışlardı bakalım çiçekli hallerini de sizlerle paylaşablecekmiyiz.
Eklenti 139410 Eklenti 139411 Eklenti 139412 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025