![]() |
3 Eklenti(ler)
Eşim yeni aldığımız iki bitki ile bu köşeyide düzenledi. Bu köşe pembe köşe oldu :)
Eklenti 404057 Eklenti 404058 Eklenti 404059 |
5 Eklenti(ler)
Latin çiçekleri ve lobelyalar geçen senenin tohumlarından her yerde çıkıyor.
Eklenti 404097 Eklenti 404098 Eklenti 404099 Eklenti 404100 Eklenti 404101 |
3 Eklenti(ler)
Kamil Bey'den aldığımız 20 lisianthus'a toprakta yer bulamayınca elimde bulunan iki saksıya toplam 12 adet'ini diktim. Ortalarınada Kamil Bey'in hediyesi beganilardan birer tane diktim. Kalan clematislerin bir kısmını büyük plumeria'nın bulunduğu saksıya, bir kısmını içinde lilium bulunan bir saksıya diktim. Bir tane geriye kalmıştı onuda üst bahçede ki sebze bölümünün oraya diktim.
Eklenti 404103 Eklenti 404104 Eklenti 404105 |
1 Eklenti(ler)
Bir saksının tamamına bodur sabah sefası tohumu ekmiştim filizlenmişler. Bodor sabah sefası tohumlarının bir kısımlarını dahlia saksılarına ekmiştim onlarda filizlenmiş.
Eklenti 404106 |
3 Eklenti(ler)
Değerli bir üyemiz zahmetler verip bize iri dahlia yumruları göndermişti. O yumruların bir kısmını toprağa bir kısmını da saksılara dikmiştim. Topraktan çıktıktan sonra hızla gelişiyorlar. Hepsinin fotoğraflarını çekmemişim çektiklerimi ekliyorum.
Eklenti 404111 Eklenti 404112 Eklenti 404113 |
3 Eklenti(ler)
Kışa dayanmayan yasemin türleri kışı kış bahçesinde geçirmişti. Boy atıp uzamaya başlayınca yer sıkıntısı ortaya çıktı. Eşim bu bölgeye almamızı önerdi. Şimdilik koyduk. Bu bölge sabahtan saat 13:30-14:00'e kadar güneş alıyor. Bu bölgeye ayrıca sellukayı'da koyduk. Gelişimine bağlı olarak begonvili de bu bölgeye alabiliriz. Buradan arka balkona sardıracağız.
Eklenti 404119 Sevgili Zafer İnandıklı'nın hediyelerinden biri olan Solanum jasminoides'i de bu bölgeye koyduk. İlk çiçeklerini göstermeye başladı. Eklenti 404120 Bahar başında Bauhaus'dan aldığım bu yasemin'in çiçekleri geçmişti. Geçen çiçeklerini budamıştım. Tekrar çiçeklenmeye başladı. Eklenti 404121 |
2 Eklenti(ler)
Bu bölgede ki liliumlar birbirlerine dayanmışlar. Tomurcuklarını büyütüyorlar.
Eklenti 404124 Eklenti 404125 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Pican cevizi yapraklanıyor. Hiç meyvesini görmedik. Geçen sene çok az meyve olmuştu fakat büyümemiş düşmüştü.
Eklenti 404131 Geçen sene aldığımız Trabzon Hurması'nın alt dallarında çiçek oluşacak gibi gözüküyor. Eklenti 404132 Tane bezelye tanelerini olgunlaştıyor. Üzerinde çok var. 3-4 Taneli bir türmüş. Tohumlarını Sapanca Kırkpınarda ki pazardan almıştık. Eklenti 404133 |
2 Eklenti(ler)
Cirinum'un yaprakları bu sene sanki daha büyük ve gür bakalım kaç tane çiçek sapı oluşturacak.
Eklenti 404143 Pembe trompetler'in yapraklarıda iyi gözüküyor. Eklenti 404144 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Hibiscuslardan kırmızı renkli olan rosa sinensis açmaya başlamış. İlk çiçeğinin geçmiş halini gördüm. Açmak üzere olan tomurcukları vardı.
Eklenti 404149 Eklenti 404150 Eklenti 404151 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
2. Dicentra yumrusuda yapraklarını göstermeye başladı. Bakalım bunun çiçekleri ne renk olacak.
Eklenti 404159 |
Sayın Tturt merhaba bahçenizi gezerken gözüme ilişti sizdeki Cirinum'dan benim bahçemde de var, fakat 15 gün içinde evimiz yıkılacak ve yenisi yapılacak, tabi ki bahçemizde yok olacak ama tesellimiz, teras katımız olacak ve ben bahçedeki bir çok bitkiyi yeni ev bitene kadar ( bir yıl) muhafaza etmek ve terasımda yetiştirmek istiyorum, benim sorum şu, bahçedeki Cirinumlar şuan 1,5 -2 metrelik yaprakları ile çok yer kaplıyor ve şuan yaşadığım evin balkonuna bu şekli ile bir tanesi bile siğmaz, bu hafta soğanları sökmem gerekiyor, Cirinum yapraklarını 15 cm kalacak şekilde kesip, bol kum karışımlı en büyüklerinden uzun saksılara eksem, problem olurmu? sizin öneriniz nedir?
Saygılar. |
Alıntı:
Bana göre bir sorun olmaz ama sizi yanıltmakta istemem. Bu sorunuzu Sayın Ferda Ülkümen'e veya soğanlı bitkiler konusunda çok tecrübeli olan Sayın Hocam100'e veya Sayın Mutlu Kutlu'ya sorarsanız daha doyrucu ve sağlıklı bilgi alabilirsiniz. |
Teşekkür ederim sayın Tturt, amin.
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sakız sardunyaların, bodur sardunyların, ceylan sardunyaların hepsi çiçeklerini, güzelliklerini sunuyorlar.
Eklenti 405174 Eklenti 405175 Eklenti 405176 Eklenti 405177 Eklenti 405178 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Tiny tim doöates çiçeklenmeye başladı.
Eklenti 405247 Garden pearl domates meyvelerini gösterdi. Bu domates sarkan bir tür bakalım bu askılı saksımızdan sarkacak mı? Eklenti 405248 Tohum takas etkinliğinden gelen iri cins deşti domates'e yağan yağmurlar dışında su vermiyoruz. Bakalım bu bölgede bu domates nasıl bir gelişim gösterecek. Eklenti 405249 Zengarden'den aldığım portakallı granada nanesi fidelerinin (mentha piperita granada orange mint) gelişim iyi. Eklenti 405250 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen hafta aldığımız acem halısını düşürüp kırmıştım. Kökler dağılmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu gözüme kötü gözükmedi. Gözlemeye devam edeceğim.
Eklenti 405259 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025