![]() |
Fındıklar harika görünüyor Orhan abiciğim Yıllar önce bir kere ağacından toplamıştık gerçekten hem çok zevkli hem çok lezzetli:)
|
Toplamak biraz yorucu ama sanırım çay ile birlikte, Türk çiftçisine en kolay ve en çok para kazandıran ürün oldu yıllardır. Zira diğer tarımsal ürünlerin üretimi çok daha yorucu ve kazancı düşük maalesef.:(
|
Gıpta
Sayın öğretmenim, sevgili arkadaşım,
Siteye her girdiğimde ilk baktığım bahçelerden biri bahçeniz. Mutlu, sağlıklı uzun yıllar keyfini sürersiniz inşallah. Kardeşim, biz burada su, funda toprağı, gübre, iz element takviyesi vs ile çelimsiz, verimsiz bitki ve ağaçlar ancak yetiştirirken, siz orada, az takviye ve yeşil ellerinizle harikalar yaratıyorsunuz. Gıpta etmemek elde değil:D Gerçekten orada uygun bir tarla temin etmeyi ciddi ciddi düşünmeye başlayacağım:D Bu Haziran ın ikinci yarısında yaptığımız doğu karadeniz gezisi esnasında çise denilen olaya Elevit yaylasında ve Trabzon un yükseklerinde tanık olmuştuk. Elevit yaylasında bayağı şaşırmış ve ürkmüştük. Öğlenden sonra dağların yükseklerinden gelen yoğun sis sanki yuvarlanır gibi aşağılara iniyordu. Bu nedenle rehberimiz yaylalara sabah saatlerinde çıkmamızı salık vermişti. Ağaçlar ve küçük bitkiler bu nemli hava nedeniyle yapraklardan beslenip kaya üzerinde bile yaşayabiliyorlardı. Tekrar ediyorum, bu açılardan allahın sevgili kullarısınız. Herşey gönlünüzce olsun. |
Sevgili OSMAN45;
Bahçemi beğeniyor olmanız benim için gurur verici. Ancak şu iyi dileklerin varya, o çok hoşuma gidiyor.:) Zira bizlerin bundan sonra ençok ihtiyaç duyacağı şeyler, sağlık ve mutluluk. Teşekkür ederim. Çise, genelde bir artı değer. Ama her güzelin bir kusuru vardır ya. Onunda havadaki istenenden fazla nem olduğunu düşünürsek, zararlarıda yok değil hani? Özellikle meyve ve sebze yetiştiriciliginde mantari hastalıkların davetiyesi. Bu ovada, kayısı, badem, kiraz, üzüm (İzabella dışında) sağlıklı ve verimli olmaz. Elma, erik, armut ve hatta cevizin bile dayanıklı meyveleri olmuyor. Bazı yerli cinsler hariç, bolca tarımsal ilaç kullanmak gerekiyor. Ama yeşilse yeşil. Endemik bitkiler için nefis bir ortam. Bitkiler çok hızlı büyüyor. Dış mekan süs bitkileri için bir sorun yok! Bu yüzden bahçem üç yılda gözle görülür ölçüde ortaya çıkıverdi. Sevgili kardeşim. Saygılarımı sunuyor, sevgiyle kucaklıyorum. |
Birazda, hayvanlar!
5 Eklenti(ler)
Bizim Şanslı (Kız) ın aşkı, sokak köpeklerinin yakışıklı prensi.
Eklenti 246376 Eklenti 246377 Şanslı prensini görünce sevincinden deliye dönüyor.:D Eklenti 246378 Özlem gideriyorlar.:) Eklenti 246379 Bizi farkedip ayrıldılar. Eklenti 246380 |
Sayın Orhan hocam böyle güzel firdevs bahçesi zatıaliniz olmasa değil üç yıl da üçyüz yıl da ortaya çıkmaz.
|
Gülleriniz çok güzel Orhan bey emeklerinize sağlık. Hele o sabah çiği vurmuş halleri çok hoş:)
Eşinize ve size selam ve sevgilerimle. Sağlıcakla kalın:) |
5 Eklenti(ler)
Şanşlı ineklerden pek hoşlanmıyor! Gördüğü ineğe saldırıyor.
Eklenti 246381 Eklenti 246382 Eklenti 246383 İnek, Şanslı' yı pek tınlamıyor ve karşı taarruza geçiyor.:p Eklenti 246384 Bizimki baktıki pabuç pahalı, aynen dörtnal.:D:D Eklenti 246385 |
Alıntı:
Güllerin bu görüntülerini bende çok beğeniyorum. Eşimle birlikte mesajları kontrol ediyorduk zaten. O da teşekkür ediyor ve selam söylüyor. |
Şanslı ve arkadaşları çok güzeller Orhan hocam, bu hayvanlar alemi bir alem zaten bayılıyorum onlara :D Kaymak meyvelerinden biri benim hiç itiraz kabul etmem :D
|
Orhan Bey, yine binbir güzellikle buluşturdunuz bizi. Botanik bahçesi olma yolunda ilerliyorsunuz. :)
Şanslıyla ineğin halleri ise tam fotoroman olmuş. :) Dün köyden Çilek Üzümü ve aynı sizdeki incirden aldım. Satan amca bu üzümü Karadenizlilerin sevdiğini söyledi. E biz de Karadeniz'in başlangıcındayız. :) Üzümün kokusu gerçekten çileği andırıyor, kabuğu çok kalın ve ekşi, her üzümde bir tane büyükçe çekirdek var, kabuğunu çiğnerken biraz ürperip yüz buruştursak ta biz sevdik. :) İncirler ise şahane... Bu sene incirler çok bereketli gibi?.. |
Alıntı:
İnan sana ne yazacağımı şaşırıyorum. Öyle gönül okşayıcı cümlelerle süslüyorsunki mesajlarını. Nutkum tutuluyor valla... Senin bahçene gösterdiğin özen ve ortaya çıkan görüntüleri yakalama şansım yok. Ama senin bitkilerin bakımına ilişkin önerilerini önemsiyor ve uyguluyorum. Özetle deneyimlerinden yararlanıyorum. Yine güzel karelerle süslemişssin bahçeni. Gördüm ama mesaj yazamadım. O ara konuklarım geldi. Neyse birgün uğrarım. Seni seviyor ve başarılarını yürekten alkışlıyorum. |
Sevgili Dudi;
Onlarda biz ve bitkilerimiz gibi doğanın bir rengi, çeşnisi. O görüntüleri farklı bir hoşluk olsun diye koydum. Güzelde olmuş. Kaymak ağacı meyve isteğin başım gözüm üstüne. Kardeşimden esirgeyecek değilim.:) Eşim ve ben, Dudi Ailesi' nin gözlerinden öpüyoruz. |
Ben de sizi öpüyorum abiciğim teşekkür ederim.
|
Sevgili Limon;
Eğer biraz daha önce bahçe kursaydım, inan çok daha geniş tutabilirdim. Arkada epeyce geniş bir bölüme fındık dikmez, özellikle iklime uygun tüm ibrelileri bir araya toplardım. Ayrıca elimde olmayen geniş yapraklı ağaçlarıda tabii. O zaman bir botanik bahçesinden sözedebilirdik. Şanslı' yı mayıs ayında ağzı bağlanmış bir pazar poşetinde, arabadan yol kenarına fırlatıldığından, dokunulduğunda canı yanadığından ağlayan minik bir yavru olarak buldum. O nedenle adını büyük oğlumun önerisi ile Şanslı koydum. Şimdi yaklaşık 7 aylık. Yani hala çocuk.:p Sözünü ettiğiniz İzabella üzümü tam benzettiğiniz gibi çilek tadında. Biz onun kabuğunu yemmiyoruz. Sadece kalın olduğu için. İncirlerin tam mevsimi. Galiba bu yıl daha bol. Selam ve sevgiler. |
Sevgili Orhan hocam güllerin güzelliğini seyrederken nutkum tutuldu inanın her biri birbirinden güzel maşallah glayör ,melisa mükemmel görünüyor fındıklar toplanmış harika görünüyor şanslı kızın aşkıda pek bir güzelmiş ellerinize emeklerinize o güzel yüreğinize sağlık sevgiler....:p:p
|
Alıntı:
|
Sevgili Periş;
Güller iki dönemde güzel oluyorlar. Yaz başında ve sonbaharda. Yaz ortası sıcakları onların pek hoşuna gitmiyor. Melisanın çiçeklenmesi buralarda sonbahara kalıyor. Geceleri havalar soğuduğu için içeriye girildiği döneme. O nedenle kokusunu doya doya yaşayamıyoruz. Şanslı' nın aşkıda genç irisi.:D Çok hoş bir delikanlı gerçekten. |
Alıntı:
|
sayın Orhan hocam bu ne güzellik sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Güller çok güzeller. Bahçenin her yanı güzel ama bugün güller bir başka güzeller. Üzerindeki çiğ taneleri de güzelliklerine güzellik katmış. Fındık hasatıda alınmış. Afiyet olsun güle güle yeyin İnşallah. Eşinize ve size sevgiler saygılar. Bu arada bayramdaki planlarımı gerçekleştiremedim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sağlık olsun. Son yıllarda Ordu' yu her yaz, deyim yerindeyse ''Su yolu'' yaptık. İnşallah gelecek yazada bir bahane ile gelir, sizede uğrar tanışırız. Çiseyi sizde çok iyi bilirsiniz. Sabah saatlerinde, tüm bitkilere canlılık verir. Güllerinde o saatlerdeki görüntüleri gerçekten çok hoş. Tüm ailenize selam ve sevgilerimizle. Eklenti 246585 |
Hasatınız bol olsun inşallah. Bizde dut sizde fındık takas mı etsek acaba.
|
Alıntı:
Ama dost bağında takasın lafı olmaz. Sizin istediğiniz fındık olsun be arkadaşım. |
Orhan Öğretmenim; ne kadar güzellikler oluşturmuşsunuz. Adeta sarmaşık krallığı kurmuşsunuz. karagözlü suzan, selluka, çan çiçeği, lablab birbirlerini kıskanmış size kendilerini beğendirmek için yarışıyorlar gibi. Fındık hasadına hayran kaldık; belki çok istediğimizden ( aramızda kalsın eşim "Of yaa bizim bahçede ne zaman böyle ürünler olacak diye çocukça mızlanmaya başladı "). Ben de dur bakalım daha ilk senemiz; sen hemen uçmak istiyorsun dedim.
2312 nolu mesajdaki fotoğrafları görünce o gülleri yemek istedim. Üzerlerine çiğ düşünce pasta üzerindeki şeker hamuru ya da marzipandan yapılmış güllere o kadar benziyorlar ki. Bir ara bu işlerle çok uğraştım pembe minik pastalar yapardım. Pastacı malzemesi satan yerden İstanbul'dan deneme için numune getirtip kardeşimin sözü için tek kişilik pembe pastalar yapmıştım. Sabaha kadar eşimle heykeltraş gibi uğraşmıştık. O geldi aklıma. Ben iflah olmayacam galiba öğretmenim baksanıza gülleri bile görünce hep boğaz düşünüyorum. Ama o kadar güzel çekmişsiniz ki, yalan mı yani benzemiyor mu? Tıpkısının aynısı...:D Çalılara gelince ise gaura çalısı ve nicelerini komşu fidancıda görüyorum. Fidancı ile aramızda anızlı buğday tarlası var. Sınırı oldukça yakın. Sınırda sanırım oya ağacı var. Bir sürü başka güzel yeşil ağaçlar da. Ne zaman otarafa baksam pembe oya, gel beni al senin bahçeye çok yakışırım! der gibi. Kısmet... Güzelliklerin keyfini ağız tadı ile çıkarmanızı dilerim. Yüzünüz hep güleç kalsın. Zira gözleriyle gülen içten insanlar çok az kaldı. Eşinizin ve sizin ellerinizden öperim. Kalın Sağlıcakla... |
Sevgil Uzaylı;
Geçen günlerde, sevgili Fatma Sunay bir mesajında, sizin kompozisyon yeteneğinizi, üslubunuzu övmüştü. Çok haklı bir övgü. İnanın o kadar akıcı ve sürükleyici bir anlatımınız varki. Kişiliğime dair övgüleriniz gururumu okşuyor. Mutlu oluyorum. Sizlerde hep mutlu olun. Bahçenizin gelişim ve oluşum sürecinde zannettiğiniz gibi geç kalma söz konusu değil. Bilakis başta biz olmak üzere, birçok arkadaşımıza göre erken yaşlarda bu şansı yakaladınız. Hayallerinizi mükemmele en yakın biçimde gerçekleştirebilmek için aceleniz olmasın. Hani o geçen yılki bilgisayar çizimlerinizdeki hayallerinizi yüzde yüze yakın ölçüde gerçekleştireceğinize ben inanıyorum. Birinci nedeni sizin müthiş azminiz. İkinciside sanırım sizi şu veya bu şekilde tanıyan, benim gibi herkesin dualarını almanız. Çünkü çok temiz yürekli insanlarsınız. Bu yüzden, herşeyin gönlünüzce gelişeceğine inanıyorum. Selam ve sevgiler. |
Sn orhan hocam çiçekler için teşekkür ediyorum. Bu çiçeğin adını şimdi bilemiyorum ama sanırım güzel kokusu var. Ailemden ailenize selam ve sevgiler.
|
Sayın Orhan Öğretmenim; Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Öğrenci iken Türkçe öğretmenlerim beni çok severdi. Çünkü ya şiir ya da seri, düzgün okuma ile ilgili hali hazırda bir öğrenci idim. Hemen hemen her derste bana bir iş düşerdi. Hatta bir öğretmenim sırf ben bir şey yazdığımda ders ya da sözlü yoklamayı iptal ederdi. Arkadaşlarım bunu kısa zamanda keşfedince, bizi yine kurtar, bir şeyler yaz deyip ısrar ederlerdi. Oysa ben hep öğretmenden yanaydım. Zaten öyle ders kurtarmak için bir şey de aklıma gelmezdi. Şimdi gülümseyerek anıyorum.
Müzik öğretmenlerim müzikte bir geleceğin var, resim öğretmenlerim yeteneğini geleceğe taşı, bazı öğretmenlerim istersen yazar olabilirsin derdi. Mutfak becerilerim yüzünden arkadaşlarım bir pastane açmayı bekledi benden. Hatta bir arkadaşım el becerilerim yüzünden bir atölye açmamı... uzun süre ısrar da etti. Ama görüyorsunuz ben hepsini yapıp hiç biri olamadım. Sadece birinin üzerine eğilmem, diğerlerine vakit ayırmama olacaktı. Benim isteklerim sık sık değişti ne zaman içimden ne gelirse onu yaptım. Hatta eşim takılırdı özgür kız diye ( Nil Karaibrahimgil'in şarkılarını çok söylerdim, mutfakta bağıra bağıra, bir gün bir komşu zili çalıp Mehtap hanım sesiniz güzelmiş dedi. Renkten renge girmiş kısık bir sesle teşekkür ederim demiştim. O kadar kaptırmışım ki farkında değildim. Üzülmüyorum sadece bir muhasebeci olabildim. Onda bile uzun süre çalışmadım. Gelen iş tekliflerini reddedip, sonra pisman oldum. Ama düşünüyorum da çok şey yapıp hiç birini meslek yapamasam da dolu dolu yaşamışım. Çok şükür. Şimdi kendime yepyeni kapılar açıldı. Bu bütün yaşam keyiflerini kendi yalancı cennetimizde yaşayacağım nasipse. İnşallah bir gün beni bahçede resim yaparken, bir gün bahçeye kumaşlardan bir şeyler dikmiş, kullanırken gururlanırken; bir gün yaptığım sağlıklı yiyeceklerle mutlu olurken, oluşturduğumuz rengarenk bir hayatta bir çok kişiyi heveslendirirken görmenizi hayâl ediyorum. Hayâl gücüm her zaman aktifti ama düşüncelerimin hızı, şimdi bedensel hızımı da aştı öğretmenim. Yapmak istediğim o kadar güzel şeyler geliyor ki aklıma, gerçekleştirebilmek için Rabbimden yardım ve güç diliyorum. Herhalde anca gerçek amacımı, ne yapmak istediğimi buldum. O kadar geniş bahçede bağıra bağıra şarkı söylesemsem de beni dışarıdan duyan olmayacaktır. Oh ne rahat...:p:p Saygılar, sevgiler... |
Bu bahçeye her girdiğimde çok mutlu oluyorum. Hem görsel bir şölen var hem de arkadaşların, ev sahibinin yazılarını okumak büyük keyif veriyor.
Huzur duyuyorum, sevgi ve saygıyı hissediyorum. Büyüklerin, küçükleri güzel yönde ilerlemeleri için verdikleri teşviği, şevki hissediyorum. İnanın, artık ne gazete okuyor ne de haberleri dinlemek istiyorum. Her şey insanın içini acıtırcasına karartıyor, moralimi bozuyor. Bizler yaşadığımız kadar yaşadık da çocuklarımızı, torunlarımızı nasıl bir yarınlar bekliyor endişesini yaşıyorum. Ama dediğim gibi böyle olağan üstü güzel mekânları ziyaret etmek, huzuru hissetmek ilaç gibi geliyor. Teşekkür ederim. |
Yapacak bir şey var Güler hanım!.. Aramıza katılanları çoğaltmak. Örnek olmak. Onları silkelendirip gerçekleri, yaşamın bir parçası olmayı hatırlatmak...
Böyle yaşamanın güzeliğini, en yakınlarımıza yaşatarak vazgeçilmez olduğunu hissettirmek... Eminim gözleyenler illa ki denemek isteyecek... Hani iki yıl önce ben de sizi gözetliyordum ya ... |
Orhan Hocam, göderdiğiniz selluka tohumlarının hepside çimlenip kocaman sarmaşık oldular bahçemde şu an 4 tane birden çiçek açıyor sabah kalktığımda kokuları enfes oluyor şu an yağmur yağıyor çiçekleri 2 gündür bozuldu ama tomurcuk dolu üzerleri size çok teşekkür ederim geçmişim yeniden canlandı
|
3 Eklenti(ler)
|
Bahçenizi her gezişimde hayran hayra bakıyorum.İnanın çok abartılı gelicek diye içimdekileri yazmıyorum her şey o kadar güzelki büyüleniyorum adeta.Şanslı için de çok sevindim karşısına siz çıkmışınız gerçekten şanslıymış.Allah acımış garibime onu o halde atanıda Allah bildiği gibi yapsın.
|
Orhan Bey, balkon duvarınızdaki sarmaşık üçlemesine bayılıyorum. Lab lab, selluka ve çan sarmaşığı hem çok güzel olmuş, hem de son derece güçlü görünüyor. Bu üçü var ya benden kurtulamayacak, bu yıl da olmadı, gelecek yıl tekrar deneyeceğim, onlar mı inat ben mi göreceğiz :mad::mad:
|
Cok mukemmel bir bahce olmus, umarim benimde boyle bir bahcem olur ilerde.
|
Benim çimlenmiş selluka fidelerimin hepside öldü unlu bite kurban gittiler ama bende peşini bırakmayı düşünmüyorum:)
|
Orhan hocam nerelerdesiniz. Yücel bey gübre peşinde siz neyin peşindesiniz...
|
Hayvanlarla ve bitkilerle dolu ne güzel bir hayat valla hayranlık duymamak mümkün değil hep keşkelerle geçiriyoruz günlerimizi.İşleriniz de kolaylıklar dilerim Orhan abicim.
|
Orhan Özbilgiç Öğretmenimizi merak ettik, bu kadar ara vermezdi.
Umarım iyisinizdir, Öğretmenim. Saygıyla... |
Sevgili Orhan abim, uzun süredir galiba bu bahçeye uğramamışım, bahçeyi gezince özlediğimi farkettim:)
Sarmaşıklar büyüledi beni inan, yalnız benim çan sarmaşığı ilk yıl çok güzeldi ikinci yıl budadım budayınca kurudu, çok üzüldüm bıkmadan usanmadan denemeye devam edeceğim. Sevgili SDurul, inanın bende merak ettim umarım sorun yoktur. |
Merak etmeyin, ben kendisi ile telefonda konuştum. Bilgisayarında bir arıza var ve kendisi de çiçek soğanı almaya Samsun'a gidiyordu. Laleler, liliumlar ve başka bir yığın bitki almış. Bahçesinde yeni göbek düzenlemeleri yapmakla meşgul.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025