![]() |
Alıntı:
|
Baştan, sona büyük emek verilmiş, ter dökülmüş. Bazıları kış mevsiminin zalimliğine kurban gitsede, sizin sevgi ve gayretinizle baştaki güzellikler yeniden canlanacaktır eminim.
Kolay gelsin, sevgi ve sağlıkla kalın |
Alıntı:
Sagolun. Sizin bahçeniz, biraz daha korunaklı bir konumda. Ayrıca İstanbul' da biraz daha hafif oldu don. Bu nedenle sizin bahçenizde, hasar yoktur umarım. Sizinde vurguladığınız gibi, ''yine, yeniden'' diyeceğiz bir gayretle.. |
Alıntı:
Minik yelpazeniz de çok şirin gerçekten. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu arada kesin olarak, (kökü de dahil) donan Fırça Çalısı'nı söktüm. Yerine, yine benim gibi burada bahçesi olan ve kışı İzmir' de geçiren bir dostumun armağan olarak getirdiği, Paoneia arborea(Ağaç Şakayığı) fidanını diktim. Araştırdım. Eksi 20 derecelere kadar dayanan bir bitki. Yani kışları aklım onda kalmayacak.;) Pembe ve katmerli çiçek açtığını söyledi. Hadi bakalım hayırlısı.:eek: Eklenti 128813 Eklenti 128812 |
2 Eklenti(ler)
Fırça çalılarımdan birinin dipten ilk dalı donmaktan kurtulmuş! Tabii bu benim için kötünün iyisi.:)
Eklenti 130341 Eklenti 130342 |
1 Eklenti(ler)
Katmerli Frezyalarımı, özellikle aralık ayında diktim ki, erken çiçeklenmesin diye!
İyi de olmuş. Daha henüz yaprak halindeler. Eklenti 130345 |
Bu da bana ders olsun;) Bundan sonra frezyaları ben de kasım sonu dikeceğim. Koca bahçe saksısının içinde ancak beş altı tane soğan bulabildim. Çiçeğinden vazgeçtim soğanlar bile gitmiş:mad:
|
Alıntı:
Üzüldüm.:( Eşim ve ben buraya ancak yaz başında gelebileceğimizi varsayarak genelde, tüm bitki tercihlerimizi yaz mevsiminde çiçeklenenler olarak yapmak zorunda kalıyoruz. Frezya gibi bahar çiçeklerini de bu nedenle, dikim sınırlarını zorluyoruz. Üstelik bu benim ilk frezya denemem. Benim soğanlarımda çürüyebilirdi. Birazda şanslıymışım.:) |
1 Eklenti(ler)
Abutilonumu oldukça sert bir biçimde budamak zorunda kaldım.:( !5-25 santimden..Çünkü kestiğim noktalara kadar donup kurumuşlardı. Hatta birçok dalı köke kadar kuruduğu için temizledim.
Eklenti 130959 |
sayın özbilgiç çok geçmiş olsun .
üzüntünüzü en iyi anlayanlardanım o muhteşem bahçenize verdiğiniz emekten ne kadar üzüldüğünüzü anlaya biliyorum. bendede durum farklı değil,bundan sonra ılıman iklime göre yetişen meyve ve çiçeklerden yana tercihimi kullanacağım. |
sayın özbilgiç çok geçmiş
|
Alıntı:
Teşekkürederim. Bazı bitkilerin çok daha ılıman koşullar aradığı muhakkak. Aslında benim bitkilerim çokta nazlı bitkiler değiller. Örneğin yıllardanberi bu çevrede Zakkum hep vardı. Kolay kolay birşey olmazdı. Mandalina desen öyle.. Bu sene kocaman mandalina ağaçları ya kurudular ya da tüm yapraklarını kaybettiler. Anlıyacağınız bu ''kırk yılda bir'' değilsede on yıllarda bir görülen bir soğuk. Yılmak yok!;) Ancak, anlaşılan o ki; kışa girerken, beklenenden daha şiddetli soğuklarla karşılaşılabileceğini unutmadan, bitkilerimizi daha sıkı bir korumaya alacağız. Selamlar. |
sayın özbilgiç fikirlerinize elbette katılıyorum. ancak kapatılamayacak kadar bitkiye maalesef yapacak şey yok . 6 mt boyunda avakadom bile kurudu .
üstü kapalı ama içine azda olsa dıştan giren havadan dolayı kamkatım 4 adet mayer limonum 3 adet bunun yanında çeşitli tropik bitkilerim tamamen dondu dondan etkileneceğini bilsem gerçi biliyorum ama soğuğun o derece kapalı yeride etkileyeceğini kestiremedim. tesellim canımız sağ olsun diyorum. aslında emeğime bile acımıyorum,acıdığım üç beş yıl yeniden yetiştirmek için insanın azmi kalmıyor. |
Alıntı:
Galiba siz, içimizde kış koşullarından en çok zarar gören arkadaşlarımızdansınız. Son cümlenizdeki duygularınıza aynen katılıyorum. Geriye söylenecek bir şey kalmıyor. ''Sağlık olsun!'' demekte insanı teslli etmiyor.:( |
1 Eklenti(ler)
Kayısının ilk açan çiçekleri sıcaklık sıfırın altına düşünce dondu! Neyseki açmayan tomurcuklar var daha..
Eklenti 133252 |
5 Eklenti(ler)
Bu yaz, zemini renklendirecek, bir bölümünü satın aldığım, önemli bir bölümünü arkadaşlarımızın gönderdiği bir sürü tohumum oldu. Onların direkt bahçeye ekilebileceklerini ektim. Diğerlerini de saksı ve viyollere ektim.
Ayrıca birkaç değişik bitki çeliğini köklendirdim. Onların hepsini ilkel bir limonluğa bıraktım. Bir dostum arada sulayıverecek. Mayısta gidip kalıcı yerlerine dikmeyi düşünüyorum. Tabii, sonuç başarılı olursa.:dilli: Eklenti 133262 Eklenti 133263 Eklenti 133264 Eklenti 133265 Eklenti 133266 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Meyvelerden çiçek açmaya başlayan henüz erik ve kayısı dışında ağaç yok!
Sarmısaklarım, bezelyelerim ve baklalarım iyi durumdalar. Eklenti 133293 Eklenti 133294 Eklenti 133295 Eklenti 133296 Eklenti 133297 |
1 Eklenti(ler)
sayın özbilgiç ;
her halde bu japon manolyasından sizde yok. istemen halinde sonbahar ayında hediye edebilirim yılda 2 defa çiçek açıyor. |
Alıntı:
Sonbaharda hediyenizi memnuniyetle kabul ederim. Çok naziksiniz. Teşekkürler. |
Sevgili orhan bey ne kadar istediğim çiçek ağaç varsa hepsi sizin tohumluklarda :)
kelebek çalısı,alev ağacı,zinnia ,mimoza düğün çiçeği güneş şapkası bunlar en bayıldıklarım maşallah dilerim hepsi de kocaman olurlar :)) |
Alıntı:
Sağolsun arkadaşlarımız, çoğunu onlardan edindim. Bir kısmınıda kendim satın aldım. İnşaallah hepside tutarlarda, bende çelik ve tohumlarını isteyen arkadaşlarımıza gönderirim. |
3 Eklenti(ler)
Aralık ayında 30cm den budadığım Kelebek Çalısı, bu sene çok daha fazla dallandı. Tabii bu da çok daha fazla çiçek demek.:p
Eklenti 133472 Bu yıl yeni oluşturduğum bir tarhın kenarlarına,Gümüş kenar(Koru Çiçeği), ortasına da Hezeran tohumları ektim. Bu arada arka planda yarım yamalak çıkmış cici kızda komşu kızı.:) Gönlü olsun diye onuda bir ara fotoğraf karelerimden birine alırım. Eklenti 133473 Eklenti 133474 |
2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki doğal çimenler arasında her sene bu mevsimde güzelliklerini sergileyen güzel kokulu papatyalar yine açmaya başladı.
Eklenti 133479 Asterler, bu yılda bahçemin vazgeçilmezlerinden olsun istiyorum. Bu sene karışık renklilerini de başka bir küme halinde ektim. Şaşırtılacak büyüklüğe eriştiklerinde, bir kısmını ekildikleri yerlerde bırakıp, büyük bölümünü yol kenarına fideliyeceğim.;) |
sayın özbilgiç ;
japon manolyası 30 kg lık bir saksıda son baharı dememin sebebi ise ben çıplak kök olarak gönderirim düşüncesi ile yazmıştım. bir kısım toprağı özenle alıp 3-5 kg a düşürdükten sonra da gönderebilirim. direk samsuna da olur. nasıl istersen, istediğin bir ayda olabilir. ona göre bildirirsin. aylar geçerse ben unutabilirim siz hatırlatırsınız. |
Sevgili gurbik yetiştiriyor musunuz japon manolyası. Yani sizde çokça var mı:confused:
|
Alıntı:
En uygunu kasım sonu, aralık başı. Hem yük olarak hafifler, hemde tutmama riski minimize olur. Tekrar teşekkürederim. Sonbaharda sizi ararım. Saygılar. |
Bugün bir sera da gördüm çiçeklerinin hafif bir kokusu var gerçekten öylemi yoksa ben güzelliğine vurulduğum için hayali kokumu aldım:)
|
Aralık ayında 30cm den budadığım Kelebek Çalısı, bu sene çok daha fazla dallandı. Tabii bu da çok daha fazla çiçek demek.
Budadıklarınızı ne yaptınız sevgili Orhan bey ben kelebek çalısını çok beğeniyorum kaç kez oldu bauhause ta soruyorum ama gelmiyor çelikten yetiştireceğim sonunda |
Alıntı:
Ama, Ağaç A.Ş' nin Büyükdere Cad. İETT garajı yanındaki, Fidan Botanic Garden' de varmış. Size yazmadan birkaç dakika önce telefonla görüştüm. İki boy. Her ikiside budanmış ve saksıda. Biri 7.5, diğeri 15 lira imiş. Size yakın diye orayı aradım. Yoksa Çatalca yolu-Tepekent Kavşağındaki fidanlıklarda da vardı. Ben birini oradan, birini de Merter deki fidanlıktan almıştım. Keşke size ben armağan edebilseydim.:( Selamlar. Sevgili eşinize hürmetler. |
Alıntı:
Yaprak döken manolyaların bir bölümünün kokulu olduğunu okumuştum.(http://bahcevan.com/kelebek-misali-y...yon-dekorasyon) Ama sayın gurbik67' nin manolyasının kokup kokmadığını bilmiyorum. selamlar. |
Biz dün bir sera gördüğümüz yaprak döken manolyayı koklayınca hafif koş bir kokusunun olduğunu farkettik :) Beyaz olanın yoğun bir kokusu var zaten.
|
Yaprak döken manolya bizde beş senedir var. Çok yakınına gelirseniz ve koklarsanız belli belirsiz bir kokusu var. Şöyle de bir özelliği var kokladıktan sonra nefesinizi çiçeğe doğru verirseniz kokladığınız çiçek hafif renk değiştrip daha erken çiçeğini döküyor.
|
5 Eklenti(ler)
Bugün, eşimle beraber Beylikdüzü Bauhaus'a gidip, mayısta bahçemize dikilmek üzere, iki Clematis ve birde Hanımeli' ye benzettiğimiz bir sarmaşık aldık. Eşim ayrıca birkaç kaktüs aldı.
Çok çeşitli bitkiler vardı. Büyük bölümünün fiyat etiketi ile birlikte fotoğraflarını çekip aşağıdaki adrese yükledim. Oradan bakabilirsiniz.;) http://www.agaclar.net/forum/showthr...410#post612410 Gelelim benimkilere: :pEklenti 134633 Eklenti 134634 Eklenti 134635 Eklenti 134636 Eklenti 134637 |
Mor clematisinize bayıldım. :)
Hatta araştırırken bulduğum resimleri de forum ekledim. :) http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=727 |
Sayın Orhan Özbilgiç, clematisleriniz ve diğerleri çok güzel, güle güle büyütün.
Dikkatimi çekti, clematisler oldukça gelişmiş, sanırım en az 3 yaşındadırlar, bu yaz bakmaya doyamayacaksınız bu çiçeklere. |
2 Eklenti(ler)
Bahçeme bir arkadaşımın hediye getirdiği çalının Ağaç şakayığı sanıyordum. Meğer, Hibiscus imiş. Ağaç Şakayığı olan arkadaşlar fotoğraftan tanıdılar. Şimdi artık gördüğüm Hbiscusların fotoğraflarını çekmeye başladım.
Bu gün Bauhaus' ta gördüğüm top formlu Hibiscus' u ve eşimin aldığı ve Samsun'a gidecek kaktüslerinde fotoğraflarını ekliyorum. Bu arada yukarıda fotoğrafını yüklediğim Hanımeli sandığım sarmaşık, gerçekten çiçekleride kokulu türden bir Hanımeli imiş.:) Eklenti 134645 Eklenti 134646 |
Orhan bey çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Toplantı sonrası anadolu yakasındaki bauhause a gittik . Clematisin bu boyda olanları yoktu, ama gövde epey gelişmişti, 3 adet aldım ben de. Fiyat cok uygundu 9.90. Keşke her rengi olsaydı. Sizin aldığınız tür bende var, çok güzel ve iri acıyor. Bu arada aynı hanımeliyi almışız, güzel büyür inşallah.:)) |
Alıntı:
Eşim ve ben,Mor Clematis' e biz senelerdir aşığız. Daha adını bilmediğimiz yıllardan beri, şimdi hayatta olmayan, zemin kat komşumuz bir yaşlı teyzemiz Üsküp' ten getirip, apartmanımızın bahçesine, penceresinin önüne dikmiş. Senelerdir, her baharda ortaya çıkıp, yazları Mor çiçeklerini sergiliyor. Her sene çelik alırız, deyip unutuyorduk. Kısmet bugün sahip olmakmış. Forumdaki bu sayfaya da sık sık uğrarım artık.:p Sağolun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025