![]() |
Orhan bey ibreliler cok güzel görünüyor. Ilginc budama seklini resimleriyle ilave ettiginiz icin tesekkürler. Cok faydali oldu. Limoni servilere tepe budamasi da yapilabilir mi acaba?
|
Alıntı:
Güzel oldu gerçekten. Birde değişiklik hoş oluyor.'' Kuaförlük'' doğru bir adlandırma. Çok teşekkür ederim. Selamlar sevgili dostum. |
Alıntı:
Ben her dört selvininde lider dallarını kestim. Yani tepe budaması yaptım. Ben daha uzamasını istemiyorum. Zira limon selvide kazık kök gelişimi zayıf. Bu nedenle şiddetli rüzgarlarda devriliyor. Sanırım Sevgili CemalS, 8-10 yaşına kadar desteklenmesi gerektiğini yazmıştı. Ayrıca, tepe budaması yapılıpta, kendine en hızlı lider seçen selvi türü. Çok örneğini gördüm. Hemen bir lider seçip uzamaya başlıyor. Selam ve sevgilerimle. |
Orhan bey budamalar çok güzel görünüyor. Eliniz alışmışken bizim bahçeyede el atın. Şaka biryana gerçekten elinize sağlık bahçe gittikçe güzelleşiyor. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
Bilgisayarım soğuk salonda olduğu için, siteye girmediğim günler oluyor.Bu nedenle bahçeme yazan sizlere bile çok geç cevap yazabiliyorum. Hiç bir arkadaşımın bahçesine ve balkonuna uğrayamıyorum. Bu nedenle de mahcubum.:o İnşallah ileride telafi edeceğim. Sizin mesajınızıda ancak cevaplayabiliyorum. Kusura bakmayın lütfen!:( Budamaları beğendiğinize sevindim. Acaba bundan sonra bu işi yapacak bir şirket mi kursam? Bahçelerin yoğun olduğu illerde şubeler açar, konunun uzmanı elemanlar çalıştırır, parayı kırarız valla..:D Selam ve saygıyla.. |
Hocam süper olmuş hepsi, sizinki de değişik bir çalışma olmuş. Ben beğendim ;)
|
Orhan bey iyi fikir hepimiz birer müşteri bulsak valla köşeyi döneriz. Bu fikir hoşuma gitti.
|
Alıntı:
Bana moral verdin.;) |
Fatma Hanım;
Bu diyaloğumuzu ilan kabul etsinler o zaman. Değil mi?:p |
Bu kadar soğukta bahçede çalışabilmek, hepimizin yapabileceği bişi değil. Sanırım bunu yaptıran sevgi ve yaptığından zevk almak. Budamalar da gayet güzel olmuş ellerine sağlık sevgili arkadaşım.
|
Sevgili Meliha;
İnan çok doğru söylüyorsun. Bazen bende, deliliğime şaşmıyor değilim.:p ''Sıcacık evinde otur, ne işin var bu soğukta köyde?'' Dediğim oluyor. Ama n'aparsın? Bulaştık bir kere..Sebeb olanlar utansın!:D:D Değil mi ya? Valla kendimi işe o kadar kaptırdım ki; sadece bahçeme yazılan mesajları yanıtlamaya vakit ayırabiliyorum. bir çok arkadaşımın bahçe ve balkonuna uğrayamıyorum. Neyse İstanbul' a dönünce telafi ederim artık. Selam ve sevgiler. |
Alıntı:
|
Sevim Hanım;
Ona ne şüphe! Bir reklamda; ''Yok birbirimizden farkımız ama biz Osmanlı Bankası'yız.'' Diyordu ya.;) İşte benim farkım da, Akdeniz' i, Ege' yi bırakıp her yaz 850 km öteye, Karadeniz' e koşmam.:) Allahtan çocuklar büyükte, onlar istediği yere biz buraya gelebiliyoruz.:D Evet..Bir süre sonra bahçeler canlanacak. Çok güzel olacak.;) |
sn.orhan özbilgiç bahçeniz çok mutevazı,tırnağınızla ve merakınızla kazanmışsınız sağlıklı ve mutlu günle geçirmeniz dileğiyle
|
Orhan bey ibrelileri gübreliyormusunuz?
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Bir bahçe sahibi olup, arzuladığı güzellikleri sergileyebilmek çok güzel bir duygu. Sizinde bahçe başlığınızı gördüm. En kısa zamanda gezeceğim. Şu işlerimi bir yoluna koyayım.:) Selam ve sevgilerimle... |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Önce unutmadan şu fotoğrafı yükleyeyim. Lonicera Fragrantissima hala çiçekte.:eek: Tohum oluşur mu bilmem ama sanki kapsul benzeri tomurcuk var gibi.:confused: Eklenti 198114 Eklenti 198115 İbrelilere gelince: Evet kullanıyorum. Fotoğrafladığım gübre veya eşdeğerini yapı marketlerde bulabileceğinizi sanıyorum. Eklenti 198116 Eklenti 198117 Eklenti 198118 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Geçen yaz, çok büyük bir mutluluka bahçeme kazndırdığım Nootkatensis Pendula (Hayalet Selvi ) 'da önce alta yakın dallarda başlayan kuruma, yukarılara doğru devam etti ve ne yazıkki önüne geçemedim. En dipte iki dalı sağlıklı, gerisi büyük ihtimalle kurudu.:(
Her şeye rağmen söküp atamadım. Yerini değiştirdim. Ölecekse, ayakta ölsün! Diye.. Eklenti 198376 Eklenti 198377 Eklenti 198378 Eklenti 198379 |
Aaaa benim ağacıma ne olmuş Orhan abi ölmez inşallah abi bence biraz dursun.
|
5 Eklenti(ler)
Eğer Nootkatensis Pendula' mın yerine başka bir tane bulamasaydım, çok daha fazla üzülecektim.:( Uzun araştırmalardan sonra nihayet binbir güçlükle, yerine bir başkasını getirttirdim.
Onu, diğerini söktüğüm yerin birkaç metre ötesine diktim. Şimdi oldukça mutluyum.:) Eklenti 198386 Eklenti 198387 Eklenti 198385 Eklenti 198388 Eklenti 198389 |
Sevgili günebakan;
Bende ölmesini istemiyorum ama çok ta ümitli değilim. Neyseki çok zorda olsa, yenisini bulabildim.:) |
Sayın Hocam güle güle büyütün formu çok güzel umarım yeni söküm değildir:)
|
İyi neyse güle güle büyüt Orhan abiciğim:)
|
Alıntı:
Sağol Yücel Bey' ciğim. Hayır. Yeni söküm değil! Saksısında epeyce yabani ot vardı. Onları söküpte diktim. |
Alıntı:
|
Gözümüz aydın hiç bir sorun olmaz Sayın Hocam ha bu arada fidan kazığının bağlantılarına dikkat etmekte fayda var.(boynuz kulağı ne zaman geçti çömez demekte haklısınız Hocam, Size aklım sıra akıl veriyorum ya:))
|
Hocam, üzüldüm sizin hayalet ağacına ki, yenisini bulmuşsunuz. İnşallah sizi üzmeyecek.
|
Sağol Yücel Bey.
Önerilerin benim için çok değerli. Bunu bil. Fidan kazığı benim. Bambu kamışı. Bağlantılarını ben yaptım. 4 mm. çapında plastik fidan bağlama ipi kullanıyorum. Son derece esnek. Yinede bağlarken fazla sıkmıyorum. |
Sevgili cemo;
İçtenliğinden hiç şüphem yok. İyi dileklerin için çok teşşekkür ediyorum. |
Sayın Orhan Özbilgiç; Hayalet selviye üzüldüm. Geçmiş olsun. Çok beğendiğim bu ağacı ilk kez sizden öğrenmiştim. Benim nazarım değmez ama, siz yine de yenisine bir nazar bocuğu takın. Ben de buradan kocaman bir maaşallah diyeyim. Kolay gelsin...
|
Sevgili Orhan bey, sağlıkla güzel günlerde büyütün, çok güzel.
|
Görmeyeli bahçenizi bir hayli düzene sokmuşsunuz.Sağlıkla güle güle oturun.
Hayalet selvi ağacınıza üzüldüm ama sizde bu sevgi ve çaba olduğu sürece ölmez diye düşünüyorum. |
Bahçenizi zevkle gezdim elinize ve yüreginize saglık....
|
Sevgili Uzaylı;
Bende enteresan yaprak ve dal yapısı nedeniyle beğenmiş, fiyatı pahalı geldiği için iki yıl almamıştım. Aynı fidan ellerinde kaldığı için biraz ucuzlattıklarında üçüncü yılda almıştım. Demekki kısmet değilmiş. Şimdikine adet yerini bulsun diye bir nazarlık asayım bari..:) |
Sevgili Satı;
Teşekkür ederim. Bu arada sizin gönderdiğiniz tohumlarıda bir kısmını direkt bahçeye, bir kısmını viyollere ektim. Bakalım sonuç nasıl olacak. Yücel bey gibi farelere kaptırmayız inşallah.:D |
Sevgili nergis06;
Her geçen yıl bahçe daha bir farkedilir oluyor. Doğal olarak bazı yer değişiklikleriyle birlikte belli bir düzene kavuşuyor. Hayalet Selvi' nin yenisini 4-5 aydır arıyordum. Nihayet bulabildim. Bu nedenlede mutluyum. Selam ve sevgilerimle.. |
Alıntı:
Bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti. Dilerim en kısa zamanda sizde gönlünüze göre bir bahçe sahibi olursunuz. esenlikler diliyorum.:) |
Sayın Orhan Özbilgiç; Nazarlık tılsım değil biliyorum. Ama gören kişiye bir maaşallah bari de de nazarın değmesin diye hatırlatması açısından oldukça faydalı.;)
|
Ben ne zamandır gelmedim ya bahçeye kuruttun canım selviyi. İki dal keseydim kendime, sarılaydım dallarına, kuruma diyeydim :p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025