![]() |
Karadenizde sonbahar güzeldir. Şu sıralar dönmüş olmalısınız güzel bahçenize. Son hasatlar yapılacaktır, kış hazırlıkları. Selamlar, sevgiler:)
|
Alıntı:
Her sonbahar gelişinde, illaki İstanbul' a dönmemizi gerektirecek çok önemli gerekçeler oluşuyor. Tek avuntumuz, sağlık sorunları nedeniyle değil gelişimiz. Neyse artık. Duruma göre kışa kadar, bir kez daha gider gelirim herhalde. Bu arada; başlayan yeni öğretim yılı size şans getirsin.:) |
bitkileriniz tek tek güzeller fakat bütün bakıldığında bence düzensiz bir bahçe..peyzaj mimarı yardımı almayı denemeniz iyi olur gibi..
|
Alıntı:
Bitkilerim ve bahçemle ilgili görüşlerinize teşekkürederim. Bahçem de, son rötüşları kasım ayından sonra yaparak, son şeklini vermiş olacağım. Ama sanırım daha köklü bir değişiklik için, artık çok geç.:( |
4 Eklenti(ler)
Birkaç gündür fırsat buldukça, ekim sonunuda Samsun'a götürmek için, İstanbul' daki (Beykoz Fidanlığı, İstanbul Ağaç Peyzaj vb.) fidanlıkları dolaşıp gönlümdeki çalıları topladım.
Bunlardan biri ''Lonicera Fragrantissima lindl.''(Hanım Parmağı-kış Hanımelisi) Aralık-şubat aylarında çok güzel kokulu çiçekler açtığı belirtiliyor. Eklenti 172693 Eklenti 172694 Eklenti 172695 Eklenti 172696 |
5 Eklenti(ler)
Osmanthus X Fortunei, bir diğer güzel kokulu çiçekleri ile ilgi çeken bir çalı.(İlk fotoğrafta Ortanca ile beraber) Sonbahar başlangıcında çiçekleniyor.
Eklenti 172703 Eklenti 172704 Eklenti 172705 Calycanthus Praecox(Kadeh Çiçeği) de enfes kokulu çiçekleri olan, genelde yazın çiçeklenen, yaprakları baharat kokan bir çalı. Eklenti 172706 Eklenti 172707 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Buda çiçekleri yaz başından itibaren açan güzel çiçekleri ile ismini hakeden bir çalı. ''Gelin Tacı'' Weigelia-Vangelya.
Eklenti 172717 Eklenti 172718 Eklenti 172719 Gaura lindihimeri' de bahçemde olmasını istediğim, yaz boyunca çiçekli bir çalı. Bu iki çalının çiçekleri kokmuyor! Eklenti 172720 Eklenti 172721 |
5 Eklenti(ler)
Eğer Acem Borusu Sarmaşıklarım olmasaydı, bunlardan alırdım.;)
Bodur Acem Borusu! Evet yanlış duymadınız! Bodur...:eek:Fiyatı 30 lira. bir- birbuçuk metre boyunda ve hala yoğun çiçekliler. Eklenti 172725 Eklenti 172726 Eklenti 172727 Eklenti 172728 Eklenti 172729 |
Sevgili orhan abi,maşallah nasıl gelişmiş bodurmu acem borusu?
|
Alıntı:
Bende ilk kez gördüm. Onlarca var satışta. Üstelik saman sarısı renkliside vardı. Onunda fotoğrafını çekmiştim ama fotoğraf bozuk çıktığı için yayınlayamadım.:( |
Sevgili Orhan bey, hepsi bir harika. Fakat bunları samsuna götürmek için, kamyonet gerekecek galiba.
Kolay gelsin, sevgiler. |
Alıntı:
İşte işin en sevimsiz yanı o.:mad: Bir formül bulacağız artık.:confused: |
Bizlere station wagon araba lazım.
|
Zaferbey,doru söylüyorsunuz aslında agaclar net üyelerine çalışan bir kargo arabası olsamı ne.:D
|
Samsun'a gidinceye kadar işiniz zor öğretmenim. Gittikten sonra önemi yok çocuklar gibi mutlu oluruz cici bitkilerimizi toprakla buluştururken:p
|
merhaba arkadaşlar sarılıcı acem borusu kışa dayanıklıdır fakat bodur acem borusu kışa dayanıklı değildir bilgilerinize.:(
|
Orhan Hocam gaura çalısını hiç vakit geçirmeden toprağa nakledebilirsiniz.Ayrıca orman gülü orman altı bitkisi olduğundan gölge alanı bulup hemen onu da toprağa dikebilirsiniz.Gaura suyu çok sever.;)
|
Alıntı:
Bir de yol uzun. Evimden, bahçeme tam 820 km. Kısa vadeli gidiş gelişler için ekonomik değil. |
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar sarılıcı acem borusu kışa dayanıklıdır fakat bodur acem borusu kışa dayanıklı değildir bilgilerinize.
Alıntı:
Acem borusu ile ilgili uyarınızı iyi ki yaptınız. Hani. hala alayım mı, almayayım mı? idim.;) Gaura ve tüm yeni aldığım bitkilerimi, sanırım en az, ekim sonuna kadar, saksılarında tutmak zorundayım. Ancak o günlerde Samsun'a gidebileceğim kanısındayım. Şimdilik diplerine birer avuç içi, koyun gübresi koyacağım. Orman Gülü için yarı gölge yerlerim var. Önerinizi dikkate alacağım. Sağolun. İyiki varsınız.:) |
Alıntı:
Sağolun. Beni şımartıyorsunuz. Aslında bahçemde olmasını istediğim üç çalı kaldı. Ama onlar olmazsa-olmaz' larımdan değil. Biri; Peruk Çalısı(boyacı sumağı-Duman Ağacı), diğeri;Havlu Püskülü, bir diğeride; Kış Tatlısı. Ama dediğim gibi. Olmazsa- olmaz değiller. Saygılarımla.:) |
Sayın Orhan Hocam gravilla çalısını bulabilirseniz beğeneceğinizi umuyorum zira çiçek açan tek ibreli türdür.;)
|
Alıntı:
''Bu bitkinin adı nedir?'' Başlığında ve de arkadaşlardan birinin bahçesinde gördüğümü hatırlıyorum.:confused: Bundan böyle onuda soruştururum. Sağol. Yücel Bey.:) |
1 Eklenti(ler)
Cravilea Juniperina, Teşekkürler. Sayenizde ben de tanımış oldum. Yakışır Orhan Bey bahçenize.
Eklenti 172769 |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Adını son mesaj olarak gördüğümde,''Bu seferde, şu son aldığım bitkilere ilişkin bir şiir buldu, yine!'':p Diye düşündüm. Ama gördüm ki, yanılmışım. Yalnız şair ruhlu ve filozofi biri değil, aynı zamanda çok ta entelektüel birisin.:) Hep böyle kal.;) |
Sevgili Orhan bey
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün:) Grevilea'ı çok seveceksiniz, açınca adeta bezeniyor , suyu ve güneşi seviyor. Bendekini biraz budamam gerekecek, bazı dallar balkonda yerlere değiyor. Bilen arkadaşlar nasıl çelik almam ve köklendirmem gerektiğinde yardımcı olurlarsa; çok hora geçecek:) |
Alıntı:
Grevilla gerçekten enteresan bir ibreli imiş.;) Araştırdım. Üç farklı çeşidi ile karşılaştım. Ama sizdeki ve arkadaşlardaki hepsi aynı. Kısmetse bende bir tane bulurum. Önümüzdeki haftadan itibaren araştırmalarıma başlarım. Çelik alma ve köklendirme konusunda elinde Grevilla olan arkadaşlar bilgi sahibi olabilir.:confused: Esenlikler diliyorum. |
Orhan Beyciğim,
Bizim mer'a larımızda ki çalılar hep dikenli. Sizin gönül verdiğiniz çalılar ise harika. Ben de sayeyinizde çalıları daha çok sevmeye başlıyacağım. Bu gönüldür sever kimi kırmızı gülü Kimisi de sever menekşe sümbülü Karanfildir bazı aşıklarında sembolü Bazı gönüllerde gönül verir çalıya (Halil Çolak) |
Alıntı:
Fazla söze ne hacet? İşte: ''Cumhur Tonba'' Yüreğine, bedenine ve beynine sağlık.:) |
Biz gönül verenlerdeniz çalıya.:)
|
Alıntı:
Çalıları o günden bu yana daha çok seviyorum. Dilinize sağlık.:p |
5 Eklenti(ler)
Sevgili adalet Yağcı heveslendirdi!
Bende aldım. Artık Benimde bir Solanum Rantonettii' m var. Samsun' a gidecekler arasında yer kalmayınca, apartmanımızın kameriyesine koydum. Eklenti 173041 Eklenti 173042 Eklenti 173043 Ayrıca orada rahatça kökleyip götürebileceğim, yaprakları salyangozlar tarafından talan edilmiş bir kök de ''Solanum Dulcamara''(Kök Sürgünü) bulmak beni sevindirdi. Önceleri adını bilmediğim bu sarılıcı, 7-8 yıl önce, bir komşumuz tarafından dikilmişti. Herkes ona ''maviş'' derdi. Demekki ''Onlar yanlış biliyormuş!'' Eklenti 173044 Eklenti 173045 |
Alıntı:
|
Çok güzel güle güle büyütün sevgili orhan abi.
|
Alıntı:
Çalıları, özellikle çiçekli olanlarını, hele birde kokulu olanlarını çok seviyorum. Dilediğiniz gibi budayıp şekillendirebildiğim için bahçede çok yer kaplamayacaklar. Böylelikle daha dar bir alanda, daha çok bitki doğacaktır. |
Alıntı:
|
Güle güle büyütün Orhan bey. Calilar gercekten de cok pratik oluyor özellikle de kücük bahcelerde. Hem minik agac görünümünde oluyorlar hem de rahatca budaniyorlar.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025